Connect with us

Kronikk

Frente Atlético: unik lidenskap – mørk historie

Published

on

Du har garantert sett dem hoppende og syngende bak mål på sørenden av Calderón og nå Metropolitano. Frente Atlético er Atlético Madrid sin ultrasgruppe som ble stiftet i 1982.


Hoppende, syngende og høylytt har du sett dem. Igjen og igjen, år etter år. På Vicente Calderón og nå på Wanda Metropolitano. Frente Atlético er Atlético Madrids ultrasgruppe og har vært det siden 1982 – dog ikke uten kontroverser.

VELKOMST: Frente Atleti arrangerte denne velkomsten for Atlético da Liverpool var motstander på Metropolitano.

Historie

Frente Atleti er Atlético sin supportergruppe bak mål som du alltid hører under kamper. Man kan finne spor tilbake til det vi ser i dag i peñaen “Fondo Sur” som ble stiftet tilbake i 1968. Frente Atlético ble dog ikke stiftet offisielt før 1982. Det var lenge spørsmålstegn til hva de skulle hete, da medlemmene ville kalle seg Brigata Rossibianca, men her gikk klubben inn og sa at de burde ha et mer spanskt navn. Dermed ble det til Frente Atlético.

I 2014 var antallet medlemmer 600, men det er ikke sikkert hvor stor denne gruppen er nå, annet enn at det er en av de største supportergruppene i Spania. Samme år, grunnet en sørgelig hendelse, ble Frente Atleti fjernet som offisiell Peña av klubben..

Det var i november 2014 at Deportivo- og Atlético-fans (Frente Atleti) barket sammen i forkant av et oppgjør mellom disse to lagene.

Slåsskampene endte med at én mann fikk hjertestans og døde etter å ha blitt kastet i elven, Manzanares, ved Vicente Calderón. Totalt ble 11 personer skadet i slagsmålene og tre personer skal ha vært knivstukket under opptøyene. Klubbene skal ikke ha fått kontakt med forbundet den gang for å utsette kampen: en kamp som endte 2-0 til Atlético, men som ble overskygget av disse hendelsene.

Atlético Madrid-president Enrique Cerezo var selv klar over opptøyene, og var svært skuffet etter kampen hvor han tok sterk avstand fra dette.

– Dagens hendelser har ingenting å gjøre med fotball. Deportivo og Atlético har ingenting å gjøre med radikale grupper, sa Enrique Cerezo, etter kampen den gang.

I følge The Guardian, måtte mannen på 43 år som mistet livet, bli fisket opp av den kalde elven i nærheten av Calderón.

Selvsagt fikk hendelsen konsekvenser og begge ultrasgruppene som var involvert, ble straffet. Frente Atlético, som var – og fortsatt er klubbens ultrasgruppe – ble fjernet fra Calderón. Frente Atlético-banner var ikke lenger tillatt på Atlético Madrids stadion.

Hotell

Frente Atlético har stått for flere ulike arrangementer og tiltak de seneste årene. De har vært flere ganger å se ved Atleti sine spillerhotell, hvor de før kamp lager liv og stemning, for å oppildne Atlético og motivere dem – som i kamper. Tidligere, under Vicente Calderón-tiden, var dette hotellet Eurostars Monte Real. Men etter at Atleti skiftet til Metropolitano, er også hotellet skiftet ut. Der har vi blant annet fått se dem møte opp i forkant av møte med Arsenal i Europa League 2018. Tilgangen er for alle, men Frente Atleti er de som setter i gang dette og på mange måter er fansens bindeledd med laget.

BAYERN: Atleti-fansen skapte et inferno i forkant av semifinale-oppgjøret mot Bayern i 2016. Den gang, ved hotellet i nærheten av Calderón.
ARSENAL: Du kan her se da fansen tok i mot Atleti i forkant av Arsenal på Hotel Hilton Aeropuerto/Airport

Hyllester

Luis Aragonés

Som en av klubbens største legender (om ikke den største) og en av de viktigste karakterene i spansk fotballs historie, så er det ikke rart denne mannen hylles den dag i dag. Etter han dessverre gikk bort i 2014, ble han hyllet med tifoen du ser under, hvor kampen hadde en helt spesiell atmosfære. David Villa scoret mål og hedret Luis Aragonés i feiringen. Frente Atleti ønsket at Luis Aragonés skulle få en statue utenfor stadion og samlet inn over 170 000 euro for å bygge den, finansiert av fansen. Overskuddet vil gå til et veldedig formål.

Image result for frente atlético luis aragonés

Etter innsamlingen ble fullført så takket Frente Atleti alle som hadde donert med denne meldingen: “Frentista, fans, peñista og veteraner. Takk!! Luis Aragonés vil for alltid være en legende.” Noe de fikk en noe kontroversiell straff for, grunn av bruken av ordet “Frentistas” samt uannonsert tifobruk. Utenom dette høres det sanger som “Luis Aragonéees” omtrent hver kamp på Metropolitano. Legendestatusen er på det aller høyeste og snart kan nok en statue vise seg utenfor Metropolitano.

Image result for frente atlético luis aragonés

Fernando Torres

Fra en legende til en annen. Fernando Torres kom tilbake og ble igjen en av de største favorittene blant fans generelt, men spesielt hos Frente Atleti. Han ble alltid hyllet, av Frente Atlético, hver eneste kamp. Under ser dere Fernando Torres med et flagg fra Frente Atlético hvor de sier “Du med oss, vi med deg! Kom igjen Fernando Torres! Dette etter at han hadde et stygt uhell i en kamp mot Deportivo La Coruña hvor han lå bevistløs i flere minutter.

I sin siste kamp måtte selvfølgelig “El Niño” få sin fortjente hyllest i en avskjedseremoni som vi sjelden har sett før i fotballen. Metropolitano var stappfull for årets siste kamp mot Eibar, Fernando Torres scoret to og det var ingen som forlot stadion etter kamp uten en tåre eller to i øyekroken. Vår Fernando ble hyllet med denne fantastiske tifoen laget av blant andre folkene rundt Frente Atlético.

Image result for de niño a leyenda
“Fra gutt til legende”

Protester

“El escudo no se toca!”

Klubblogen ble som dere sikkert vet endret samme sesong som stadionbytte fra Vicente Calderón til Metropolitano. Selv om stadionbyttet også hadde noen kontroverser (spesielt med tanke på lokasjon og navn (“Wanda”), så var det definitivt logobytte som fikk flest folk i harnisk. Fra den dagen Enrique Cerezo og Miguel Ángel Gil Marin annonserte det i midten av 2016/17-sesongen, så ble det store protester på stadion. “El Escudo no se toca” – “Man rører ikke logoen” runget det ut fra fansen og spesielt Frente Atlético stort sett resten av sesongen. De, sammen med flere andre, samlet også underskrifter til over 11 000 fans, samt et hundretalls peñas. Under ser dere det første av mange dokumenter de sendte inn til klubben, samt hører sangen som ble viden kjent siden.

“Tebas vete ya”

Javier Tebas er mildt sagt en fargerik person. At han har økt markedsverdien på spansk fotball kan det nok ikke sås mye tvil om. Men det er dog flere ting som fans misliker, stadige bytter av kamptidspunkt tett på rundene, fredags- og mandagskamper, samt hans noe spesielle politiske syn (uten at vi skal gå noe mer inn på sistnevnte). Frente Atlético har lenge vært blant de som har hatt et noe anstrengt forhold til mannen som styrer La Liga. Etter en del bøter de siste årene på grunn av språk- og tifobruk så hører man fortsatt “Tebas vete ya!” fra Fondo Sur, noe som kan oversettes til “Tebas stikk av”. Under ser dere en tweet fra tidligere i sesongen som sier: “Fotball er for fansen, ingen straff kan få oss til å tie. Tebas stikk av!” Dette etter at Atleti igjen ble bøtelagt for tifoen som hyller Luis Aragonés

Continue Reading

Kronikk

Falcao: Legenden, målene og den kontroversielle overgangen

Published

on

To år med scoringer, ikoniske øyeblikk og en leveranse vi sjeldent har sett maken til. Han hadde alt. Råskap, eksplosivitet, målene og øyeblikkene. Radamel Falcao vil for alltid bli husket som en av de aller beste spillerne i Atlético Madrids historie.


Video: Radamel 'El Tigre' Falcao meets a Royal Bengal Tiger

Du husker han kanskje som Manchester United-floppen, eller spilleren som ikke leverte varene i Chelsea?

Atlético Madrid har hatt spisser som Sergio Agüero, Diego Forlán, Fernando Torres, Antoine Griezmann, David Villa og Diego Costa. Allikevel vil få være veldig uenige om Radamel Falcao blir nevnt som den beste av dem alle. El Tigre var noe helt spesielt.

70 scoringer på 91 kamper for Atlético Madrid i perioden 2011 til 2013, under ledelse av Gregorio Manzano og Diego Simeone. Hvor god var egentlig Radamel Falcao?

Historiske Falcao

For å sette det litt i perspektiv har vi fått litt statistikk innhentet fra LaLiga-ekspert Petter Veland.

  • Radamel Falcao ble toppscorer i Europa League-sesongen 2011/2012.
  • Falcao var den første spilleren som scoret hattrick i en enkeltkamp av UEFA Supercup.
  • Falcao ble den første spilleren i LaLiga på over et tiår som scoret fem mål i én og samme kamp, da han scoret fem mot Deportivo i 2012.
  • Med sine 70 mål på 91 kamper for klubben, har Falcao det beste målsnittet av samtlige Atlético-spillere med 41 mål eller mer (39 stykker).

Ikke nok med det… I 2012, i en periode hvor europeisk fotball var dominert av Barcelona og Real Madrid, så ble Falcao tatt ut på årets lag i verden. Han var regnet som verdens beste spiss.

Iker Casillas (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) og… Radamel Falcao (Atlético Madrid).

Med et slikt selskap sier det seg selv at Falcao var god. Usannsynlig god.

Best league in the world? FIFA announce World XI but NO Premier ...
ÅRETS LAG: Radamel Falcao (Atlético) ble i 2012 tatt ut på årets lag i verden sammen med en rekke stjerner.

Øyeblikkene

Radamel Falcao har stått for flere uforglemmelige øyeblikk i den rødhvite trøyen. Han herjet i Europa League, han gjorde som han ville mot Chelsea og han bøttet inn mål på Vicente Calderón.

Her får du noen få eksempler på noen av hans største øyeblikk i den rødhvite trøyen.

Europa League-finalen 2012: Atlético Madrid – Athletic Club 3-0

Etter å ha vunnet Europa League-året før med Porto, hvor han også ble matchvinner, var Radamel Falcao klar for en ny finale i samme turnering. Også denne gangen ble han den store helten, da han med sine to mål i kampen, ble helt avgjørende for at Atlético Madrid tok sitt første trofé under ledelse av Diego Simeone.

KONGEN AV EUROPA LEAGUE: For andre året på rad ble Falcao den store helten i Europa League-finalen med sine to scoringer.

UEFA Supercup-finalen 2012: Chelsea – Atlético Madrid 1-4

Nærmest på egen hånd sikret El Tigre et nytt trofé for Atlético Madrid. Colombianeren gjorde tidvis som han ville mot laget som hadde vunnet Champions League det samme året. Allerede etter en halvtime spilt, hadde Falcao scoret hattrick, som ble den første spilleren til å score hattrick i en Supercup-finale.

LEKESTUE: Radamel Falcao herjet med Chelsea da Atlético vant supercupen i 2012. Han scoret hattrick.

Femmålskampen – Atlético Madrid – Deportivo La Coruña 9. desember 2012

Ja…Han scoret fem mål! Fem mål i 6-0-seieren mot Deportivo La Coruña. Med det ble han den første spilleren i La Liga siden 2002 som scoret fem mål i én og samme kamp.

– Jeg scoret fem i en kamp i Bogota da jeg var liten. Jeg gjorde fire mål for Porto mot Villarreal, men jeg har aldri scoret fem som profesjonell spiller, fortalte Falcao til Atlético Madrid den gang.

Falcao scoret fem mot Deportivo La Coruña – VG
HISTORISK: Falcao ble historisk på flere måter da han scoret fem mål mot Deportivo La Coruña.

Farvel

Det er ikke vanskelig å forstå at denne mannen ble interessant for enda større europeiske storklubber på denne tiden. Med et langt mer ustabilt Atlético Madrid, var det nærmest umulig for klubben å holde på ham når situasjonen var slik som den var.

Valget falt til slutt på Monaco, noe som vi senere i denne artikkelen skal komme litt nærmere inn på.

Falcao se despide del Frente | elmundo.es

Som den populære figuren Falcao var tok han også farvel med vår egen supportergruppe, Frente Atleti. Etter en kamp mot Mallorca, tok han turen til Fondo Sur for å ta farvel med fansen.

Ingenting var offisielt enda, men nå var det kun et spørsmål om tid.

– Så, disse to årene har vært som en drøm for meg. Jeg kunne aldri ha forestilt meg å vinne tre trofeer i løpet av så kort tid, sa Falcao med mikrofonen foran fansen.

Stjernespissen la heller ikke skjul på hvor mye fansen hadde betydd for han i løpet av sin periode i klubben.

– Det som har gjort meg mest rørt og som har gått inn i hjertet mitt, har vært dere (fansen) som har vært med oss i de gode og de dårlige stundene. Til slutt har vi kunnet nyte glede.

Tårevåt avskjed

Da det omsider var offisielt, og Falcao skulle ta et endelig farvel med Atlético Madrid, var det en svært preget spiller som møtte opp under seansen på Vicente Calderón. En svært emosjonell og gråtende Falcao kunne knapt få noen ord ut av munnen da han skulle snakke foran kameraene.

Seansen starter først med noen ord fra president Enrique Cerezo som takker Falcao for hans bidrag, før det vises en video av hans periode i klubben. Blank i øynene sitter Falcao og venter på å få snakke…

Imagen subida 01/06/2013 - 17:45
EMOSJONELL: Falcao var svært preget da han skulle ta farvel som Atlético Madrid-spiller.

Falcao klarer ikke… Følelsene tar overhånd. Til slutt blir det bedt om en applaus for Radamel.

Falcao begynner å snakke. Han takker folk i klubben. Men igjen bryter han sammen..

Det var en sønderknust Falcao som tok farvel med Atlético Madrid den dagen.

Den kontroversielle overgangen

Det var heller ikke uten kontroverser denne overgangen fra Atlético tok fatt. Men dette startet før den tid, da han ble hentet til Atleti.

Under hans periode i Porto, var Falcao blitt hentet av en tredjepart som eide rettighetene til spilleren. De hadde kjøpt 55% av hans overgangsrettigheter, betalte lønnen og flyttet han sommeren 2011 til Atlético Madrid, trolig med et håp om at han en dag skulle få en enda større overgang, med enda mer gevinst.

Denne tredjeparten heter Doyen Sports.

Doyen Sports er en gruppe opprettet av superagenten, Jorge Mendes. På denne tiden var han involvert i flere slike tredjeparts-avtaler. Blant annet med den brasilianske stjernespilleren, Hulk.

Falcao ble hentet til Atlético Madrid for en sum på 40 millioner euro. Samme sommer hadde klubben uttalt at de måtte selge spillere for å nedbetale et lån fra den spanske regjeringen. Atleti hadde også en høy gjeld, så hvordan kunne dette la seg gjøre?

Avtalen ble delt i to: 20+20 millioner. Den ene halvparten ble aldri betalt. Den var eid av Doyen Sports og Jorge Mendes sitt firma. Den andre halvparten, som endte opp med 18 millioner euro, skulle Atlético ta for seg i to betalinger: 9+9 millioner. Klubben var allikevel sene med å gjennomføre denne betalingen. Etter at Porto hadde truet med å gå til FIFA, så ble Doyen Sports derfor sittende igjen med 60% av Falcaos økonomiske rettigheter i Atlético. Klubben hadde ikke lenger den store makten, noe Enrique Cerezo mente var falske rykter.

Radamel Falcao hadde trolig aldri spilt for Atlético Madrid om det ikke var for Jorge Mendes og Doyen Sports. I følge Sport vurderte klubben å selge Salvio, Assunção, Raúl García, Diego Costa og Rúben Micael for å kunne finansiere Falcao videre i 2012. Så god var tigeren.

Atlético Madrid hadde i vintervinduet i 2013 muligheten til å selge Falcao, men takket nei. Dermed ble det Jorge Mendes sin oppgave å finne en ny destinasjon samme sommer.

Falcao hadde en lønn på 10 millioner euro i Atlético Madrid. Da han skulle selges videre ønsket Mendes en overgangssum på 60 millioner euro for colombianeren. Han hadde storspilt i Atlético Madrid i løpet av sin periode på to år i klubben.

Grunnet lønn, overgangssum og en komplisert tredjepart var det til slutt kun én klubb som var aktuell for Falcao. Monaco. Fyrstedømmet ved den franske kysten sikret seg juvelen for en sum på 60 millioner euro. Det sies at Atlético Madrid kun ble sittende igjen med mellom 15 og 20 millioner euro.

Falcaos overganger i Europa har derfor blitt preget av investorene som han sikret seg en avtale med allerede under hans tid i Sør-Amerika. Grunnet dette har han selv, i liten grad, vært i stand til å påvirke klubbvalgene på en vanlig måte. Vi kunne blant annet se under hans avskjed med Atlético Madrid hvor tungt det var for ham å forlate klubben.

Legendestatus

Det er ingen tvil om at Falcao har beholdt sin status hos Atlético Madrid siden han forlot klubben. Med hans innsats, kompromiss og enorme leveranse ble han en ordentlig publikumsfavoritt på Vicente Calderón.

Som følge av dette, har fansen tidligere bedt om at han også skal få plass utenfor Metropolitano der plassen til alle “legendene” i klubben er. Her finner samtlige spillere som har over 100 kamper for klubben, som eneste kriteriet. Dermed, med 91 kamper for Atlético Madrid, er ikke Radamel Falcao sitt navn å finne utenfor stadion med sin egen plakett.

Derfor, da Falcao returnerte til Madrid med Monaco i november 2018, fikk han sin velfortjente hyllest fra Atlético-fansen på Metropolitano. Han fikk samtidig en plakett for hans bidrag i klubben.

– Det er alltid godt å kunne returnerte til stadion til Atlético etter lang tid uten å gjøre det. Øyeblikkene og minnene som jeg fikk oppleve vil jeg alltid ha med meg. Å kunne møte alle supporterne og folket som jobber i klubben gir meg mye spenning.

Radamel Falcao regresaría al fútbol español | RCN Radio

– Det har vært mine beste år i karrieren,
Radamel Falcao

Kilde: Reddit, Petter Veland

Continue Reading

Kronikk

Ballgutt på Calderón: Moratas vei for tilgivelse

Published

on

Som 13-åring ble Álvaro Morata en del av Atlético Madrid sitt ungdomsakademi. Han var ballgutt på Vicente Calderón. Han skulle bli den neste Fernando Torres.


– Hver gang jeg ser en ballgutt, ser jeg meg selv i ham. Når jeg ikke var ballgutt, var jeg på tribunen for å se på Atlético. Jeg drømte om at jeg en dag skulle være ute på banen og spille, fortalte Morata til AP, kort tid etter at han ble signert i 2019.

– Faren min måtte holde meg igjen. Jeg ville dra så tidlig på kampene til Atleti. Vi var der rundt 2-3 timer før kamp hver gang, sa han også under sitt aller første intervju etter signeringen.

UNG ROJIBLANCO: álvaro morata, her sammen med sin var på vicente calderón

Drømmen skulle derimot la vente på seg. Etter to år i Atleti var han ferdig i klubben. Han forlot barndomsklubben og dro til en annen Madrid-klubb; Getafe.

– Jeg startet min karriere i Atlético frem til jeg stoppet å nyte det. Jeg spilte ikke mye og hadde ikke noe godt forhold til mine lagkamerater, med unntak av Koke og en annen person. Jeg fortalte Amorrortu (treneren) at jeg ønsket å dra, og han fortalte meg at han var den første som ikke ville ha meg til å spille i Atleti.

Etter ett år i Getafe ble han kapret av Real Madrid, Atlético Madrids byrival. Der skulle han senere få sitt gjennombrudd som spiller.

Gjennom sin første epoke som Real Madrid-spiller var Morata med på å vinne Copa del Rey (2011 og 2014), LaLiga (2012), Supercopa de España (2012) og Champions League (2014). Sommeren 2014 ble han signert av den italienske klubben, Juventus. Samtidig sikret Real Madrid seg en opsjon slik at de kunne hente ham tilbake for en sum på 30 millioner euro.

Meldingen til en italiensk supermodell som endret alt

REDNINGEN: Alice Campello skulle forandre livet til Álvaro Morata under en vanskelig tid i Juventus.

I 2016 skulle Morata sitt liv bli totalforvandlet. Spissen hadde vært gjennom en tøff periode i Juventus, og hadde ikke scoret på tre måneder.

Den italienske supermodellen, Alice Campello, skulle vise seg å være redningen.

– Jeg jobber masse på sosiale medier. Jeg er ikke en blogger, men jeg har masse følgere, og noen selskaper, spesielt de som har badetøy, har investert mye i mitt utseende, med å poste bilder av meg i bikini. Jeg noterte meg at fanbasen økte og at det ble flere likes.

View this post on Instagram

❤️ 🔜 5 ❤️🤰

A post shared by Alice Campello-Morata (@alicecampello) on

– En dag mottok jeg en privatmelding fra Álvaro. Jeg visste ikke hvem det var, så jeg spurte mine foreldre. Faren min fortalte meg hvem Álvaro var og advarte meg. Så, først overså jeg den meldingen, men på innsiden av meg var det noe som pushet meg til å svare. En morgen gjorde jeg det. Etter en uke møttes vi i Milano. Álvaro fortalte meg at han hadde sett etter en mulighet for å kontakte meg lenge. Da, med min beskjedenhet, hans beskjedenhet, fanget vi hverandre. Etter en uke startet vår kjærlighetshistorie, har Alice Campello tidligere fortalt ved flere anledninger.

Paret er i dag gift, etter at dem ga hverandre sitt “ja” i 2017, og giftet seg i Venezia.

29. juli 2018 ble de foreldre til sine to tvillinger, Leonardo og Alessandro. 27. februar 2020 kunngjorde de også at de nå venter sitt tredje barn.

Morata har alltid vært tydelig på sin takknemlighet overfor Campellos betydning i hans liv. Hans kone har blant annet lagt ut noen av hans meldinger fra 2016 på sin Instagram.

– Du har forandret livet mitt, skriver Morata i meldingen, før han fortsetter..

– Jeg er en den mest glade personen i verden.

Takket være hans nåværende kone feirer han også nå alle sine scoringer med å signalisere en A for Alice (Campello).

A: Álvaro Morata feirer nå alle sine scoringer til ære for hans kone, Alice Campello

Returen til Madrid

Sommeren 2016 ble Álvaro Morata hentet tilbake til Real Madrid. Klubben hadde benyttet seg av sin tilbakekjøpsopsjon som de sikret seg ved salget. Returen var et faktum. Sammen med sin kone, ble han presentert som Real Madrid-spiller på Santiago Bernabeu.

– Det er en dag med masse glede for meg. Jeg har returnert hjem. Det har vært to lange år og en lang ventetid for å kunne returnere. Det er noen ganger man trenger å bli mer moden, sa han under hans presentasjon som ny Real Madrid-spiller.

Kom med meg til Atleti!

Under semifinalen i Champions League på Santiago Bernabeu i 2017 ble Álvaro Morata sendt i oppvarming mot Atlético Madrid da byrivalene møtte hverandre i turneringen. I samme øyeblikk fikk man se Diego Simeone si noen ord til spanjolen som han skal ha vært en beundrer av lenge, sies det. I følge flere medier skal Simeone ha sagt “Kom med meg til Atlético”, da han startet oppvarmingen. Selv har Morata senere fortalt at det kun var en vits mellom de to, og at det ikke hadde noe med fotball å gjøre.

Moratas farvel

Sommeren 2017 skulle Álvaro Morata igjen flytte på seg. Etter å ha scoret 15 mål på 26 LaLiga-kamper punget Chelsea ut 66 millioner euro for spanjolen. Madrid-karrieren ble kortvarig denne gang.

Starten på Chelsea-karrieren kunne knapt blitt bedre. Etter å ha scoret og assistert i sin første Premier League-kamp for London-klubben, fortsatte Morata å levere varene i England. Etter halvspilt sesong stod Morata med ni scoringer i Premier League, inkludert ett hattrick mot Stoke, og alt så rosenrødt ut.

Så sa det stopp…

Resten av sesongen ble svært skuffende for Morata. To scoringer ble levert, og nedturen ble for alvor kronet da han ble utvist for filming mot Brighton i januar. I alt ble sesongen avsluttet med totalt 15 scoringer i alle turneringer.

Draktbytte

Andriy Shevchenko, Fernando Torres, Álvaro Morata, Radamel Falcao og Gonzalo Higuain er bare noen av de største navnene som har prøvd seg i Chelsea med draktnummer 9 uten hell. Det kan nærmest virke å være en forbannelse over draktnummeret i klubben.

Álvaro Morata valgte derfor å gå den litt utradisjonelle veien og skifte fra draktnummer 9 til 29, for å hedre sine to tvillinger, Leonardo og Alessandro, som ble født den 29. juli 2018.

Draktnummeret skulle dog vise seg å være til liten nytte.

Morata mistet fullstendig gleden ved fotball og mistet all sin selvtillit. Til slutt ba han om å få forlate Chelsea i forkant av julen 2018, som er blitt bekreftet av Maurizio Sarri i ettertid.

– Jeg tror Morata har alle ferdigheter for å spille på laget mitt. Men Morata, for en måned siden, sa at han ønsket å dra til et annet lag. Så det var veldig vanskelig for ham å gi oss 100 prosent grunnet hans mentale situasjon, fortalte italieneren i januar 2019.

Morata selv har også snakket om den tøffe perioden hvor han begynte å mislike fotball.

– Jeg hadde stoppet å like det, fortalte Morata under et intervju med COPE.

– I noen kamper i England følte jeg at lagkameratene mine så meg umarkert. Jeg visste at de tenkte at jeg ikke ville gjøre noe bra med ballen.

Til slutt endte det med at Morata startet å trene alene og var besatt etter å få dra fra Chelsea.

– Jeg hadde en veldig dårlig tid i London. Til slutt trente jeg alene. Jeg snakket med Maurizio Sarri og han fortalte meg noen ting som jeg visste ikke vil være som han sa. Jeg var veldig nervøs. Kona mi var i sjokk med meg.

Atlético Madrid skulle bli hans neste klubb, noe som gjorde ham helt gal over å tenke på det.

– Hun (Alice) liker ikke fotball veldig mye og hun kunne ikke forstå hvordan jeg kunne bli slik. Så gal, se Atlético-kamper, skrikende hjemme, nervøs, når jeg ikke var en Atlético-spiller enda.

Sjokkovergangen

9. januar skulle ryktene om en sjokkovergang for Álvaro Morata dukke opp for første gang. Atlético Madrid var interesserte i å hente Morata, og sportsidrektør Andrea Berta, hadde allerede vært i London, ble det meldt fra svært troverdige Antonio Ruiz.

For mange Atlético Madrid-supportere var en retur for Morata til Atlético umulig å se for seg. Han hadde etter Champions League-triumfen med Real Madrid i 2014 – mot Atlético – sunget under feiringen av trofeet, “la alle indianere (Atlético-supportere) få vite hvem som styrer hovedstaden.”

“Her er du ikke velkommen”, står det i meldingen fra Frente Atlético hvor videoen viser Morata som synger sangen nevnt ovenfor. “

“Mindre Morata og mer Borja Garcés, (Atléticos unggutt)”, kom det også fra Atlético-fansen, som virkelig var i mot en slik signering..

Selv var Morata aldri i tvil om at denne overgangen var det riktige, har han tidligere fortalt til Marca om meldingene.

– Jeg tvilte aldri, ikke for et sekund. Jeg hadde knyttet meg til klubben, til presidenten og til Cholo. Før jeg kom til Spania fortalt jeg dem at hodet mitt allerede var i Atlético, og at jeg ville gjøre uansett hva for å komme dit.

Han fortalte også i samme intervju at han tidligere hadde vært nære en retur til barndomsklubben.

“Vi vant titler, men min intensjon var å komme til Atlético”

– En sommer var jeg veldig nære, men klubben min ønsket ikke å selge meg. Jeg måtte bli der. Vi vant titler, men min intensjon var allerede å komme til Atlético. Jeg visste at det ville bli vanskelig på grunn av fortiden og det er ting man ikke kan få ugjort, men du må jobbe hardt og endre meningen til supporteren. For dem er det komplisert fordi hver enkelt fan føler denne klubben, og jeg kunne kun tilfredsstille dem med arbeid og ved å hjelpe laget.

– Med illusjonen til et barn

28. januar 2019 kom bekreftelsen: Álvaro Morata var klar for Atlético Madrid på et 18-måneders langt lån med opsjon på kjøp.

Atlético Madrid viste frem flere bilder og minner fra Moratas karriere for å forsøke å glede flest mulig Atlético-fans med overgangen. Men store deler av fansen var fortsatt svært opprørt over overgangen.

– Mye glede. Det er en stolthet for meg å være her, å bli kjent med stadion, bli kjent med garderoben… Sannheten er at jeg er veldig fornøyd og veldig stolt over å kunne være her og jeg kan ikke vente med å trene og å kunne være med mine lagkamerater, og mest av alt, å spille her, sa Morata om overgangen til Atleti.

På Twitter la han selv ut et bilde av en ung Morata med teksten, “Med illusjonen til et barn.”

Morata hadde endelig fått gjennomført overgangen, som han senere fortalte at han hadde forsøkt å gjøre fem ganger tidligere, under et intervju med AS.

– Fem somre hadde jeg muligheten til å dra til Atlético. Jeg sa alltid ja. Presidenten vet det, treneren vet. Det er en drøm.

Med draktnummer 22 gikk Morata rett inn i elleveren mot Real Betis på Benito Villamarin, før ingen andre enn Real Madrid, ventet på Metropolitano. Morata preget forsiden på AS i forkant av kampen.

MI DESTINO ERA EL ATLETI

“Min skjebne var Atleti”.

Hvis du scorer mot Real Madrid, vil du feire?

– Velsignet problem. Hvis det skjer, er det fordi ting går bra.

Selvfølgelig skulle det skje…

Álvaro Morata ble spilt gjennom i bakrom, lobbet ballen over Courtois og ballen endte i nettet. Morata hadde scoret, han feiret, men… Linjemannen var oppe med flagget. Det var offside…

He left his class at Chelsea': Morata trolled for celebrating ...
FEIRET: Morata satte ballen i nettet mot Real Madrid og Courtois, men scoringen ble annulert for en svært hårfin offside.

Resten av sesongen skulle ende godt for Morata. Med seks scoringer på 15 kamper i LaLiga, etter å ha scoret sitt første mot Villarreal, så Morata ut til å ha fått tilbake selvtilliten og gleden ved fotballen igjen. Han var et helt annet menneske.

Permanent rojiblanco

Prestasjonene var gode og flere hadde begynt å bli optimistiske. Derfor var det til stor glede for (deler av) Atlético-fansen da det ble bekreftet at Morata ville bli værende i klubben på permanent basis, fra og med sommeren 2020.

– Glad. Nå er det offisielt. Nå er det på tide å returnere alt arbeidet fra klubben og all kjærligheten fra fansen med scoringer og arbeid. Takk!!!

Morata skiftet samtidig draktnummer. Morata fikk draktnummer 9; et nummer som krever sitt i Atlético Madrid.

– Noen av de beste spissene i verden har brukt det tidligere… Garate, Vieri, Falcao, Villa… og selvfølgelig deg, Fernando. Stoltheten er stor, ansvaret enda mer, skrev Morata på Twitter om draktbyttet.

Morata var klar for å vie sitt liv til Atlético og kunne ikke fortelle det nok. Under et intervju med EFE sommeren 2019 fortalte han om valget.

– Å komme til Atlético er det beste som kunne ha skjedd i livet mitt, sa Morata.

– Å vinne viktige ting med Atleti ville ha betydd mer enn noe annet jeg har vunnet tidligere. Det nytes på en helt annen måte.

Álvaro Morata var klar for en ny sesong i Atlético Madrid. Allerede i første seriekamp, hjemme mot Getafe, ble han matchvinner med sin 1-0-scoring på hodet. Det sa langt i fra stopp. I perioden oktober-november skulle Morata tangere karrierebeste da han scoret i syv strake kamper for klubb og landslag.

Allikevel var ikke alle helt overbeviste enda. Jonas Giæver, fra Nettavisen og LaLigaLoca, var blant de som enda ikke lot seg rive helt med.

– Hadde jeg vært 28 år som fotballspiller og ikke hadde vært bedre enn det Álvaro Morata er, så hadde ikke jeg spilt i en klubb som Atlético Madrid, sa Jonas Giæver i LaLigaLoca, 24. oktober, på spørsmål om hvem som skulle score målene til Atlético Madrid, før han fortsatte: – Det er nærmere Nikola Kalinic enn Radamel Falcao hva angår Atlético Madrid-spisser.

Álvaro Morata skulle ikke bli mindre viktig da Diego Costa i høst ble langtidsskadet. Kaosbamsen ble satt på sidelinjen i drøyt tre måneder. Med kun Ivan Saponjic som et klassisk spissalternativ, var det ingen tvil om at Morata ville spille en viktig rolle under denne perioden.

Spanjolen ble faktisk så viktig. Så viktig for laget at han i en lengre periode måtte spille med injeksjoner og smertestillende i mangelen på alternativer. Det sies at helt siden kampen mot Real Betis på Benito Villamarin (22. desember) spilte han med dette frem til han ble byttet ut med smerter mot Real Madrid, 1. februar.

Returen til Bernabeu

Ikke veldig overraskende var det en noe kontroversiell retur for Morata til Santiago Bernabeu, da han for første gang siden overgangen, skulle spille mot Real Madrid som Atlético Madrid-spiller på sitt tidligere stadion.

– Han er en rotte, Morata er en rotte, han er en rotte, startet det med fra Santiago Bernabeu retning Morata.

– Ay Morata, du ville aldri se det, du var alltid innbytter, f**k deg på Wanda, ble det sunget.

Dette var bare noen av sangene Álvaro Morata fikk mot seg underveis i kampen. Til slutt, som nevnt tidligere, måtte han byttes ut med en skade etter drøyt timen spilt. På benken fikk vi også se Moratas reaksjon på sangene.

– Jeg bryr meg ikke, sier Morata til Germán Burgos som forsøker å komme med noen støttende ord, samtidig som han rister på hodet, viser TV-bildene.

I etterkant av kampen kom Morata med en twittermelding for å uttrykke sin kjærlighet til Atleti.

“Stolt av å tilhøre denne klubben!! Stolte av å være en indianer!! I dag, som alltid, og mer enn noen gang, FORZA ATLETI!!”, skrev Morata på Twitter.

Ikonisk øyeblikk på Anfield

11. mars 2020 er en dato som for alltid vil bli husket når det gjelder Álvaro Morata og Atlético Madrid.

Stillingen er 2-2. Atlético er på vei til kvartfinalen i Champions League og er i ferd med å slå ut regjerende mester Liverpool på sin egen hjemmebane.

Álvaro Morata har kommet inn i ekstraomgangene. Etter å ha blitt skadet mot Sevilla kunne han ikke spille fra start. Allerede under sin første involvering forverrer det seg. Han går i bakken. Morata har ikke noe valg, han må fullføre kampen. Morata ble satt ut av spill i drøyt fire uker som følge av dette. (NB! Han mistet ingen kamper grunnet situasjonen rundt koronaviruset)

Etter å ha haltet rundt på banen i flere minutter blir Morata spilt fri alene med keeper. Alene mot Adrian gjør Morata ingen feil. Han setter den i nærmeste hjørne. Atlético er videre til kvartfinalen, men det er noe helt annet fra dette øyeblikket som vil bli husket i lang tid.

Under feiringen setter Álvaro Morata seg ned på kne, peker på Atlético-fansen som har tatt turen til Anfield, og ber om tilgivelse for sine handlinger og sin Real Madrid-fortid.

Atlético Madrid: Anfield took its toll on Álvaro Morata - AS.com
UNNSKYLD: Feiringen på Anfield fra Álvaro Morata vil bli husket i lang tid hos Atlético-fansen

– Det må jo sies når vi ser den feiringen her, at dette er en spiller, som da han kom til Atlético Madrid fikk kjørt seg ordentlig. Han startet som guttunge i Atlético Madrid og så dro han til Real Madrid hvor han på en måte ble skapt, han skulle bli Real Madrids nye stjernespiss. Og da han skulle tilbake igjen til Atlético Madrid, så sang fansen på han at de ville ikke ha noe med han å gjøre i det hele tatt. Han var ikke velkommen i klubben osv. Og det tror jeg er noe av grunnen til denne feiringen han har foran fansen her, at “kan dere vær så snill å ta meg i mot nå liksom, sett pris på meg nå”, sa fotballkommentator Simen Stamsø Møller i TV2-studio etter kampen.

– Det tror jeg de gjør, fortsatte Atlético Madrid-supporter, Egil Drillo Olsen med.

Også Jonas Giæver måtte senere innrømme at han faktisk unnet Morata dette øyeblikket.

– Det øyeblikket der er sånn som gjør deg til en kulthelt, og som gjør at vi kommer til å huske ham uansett egentlig hvordan det går egentlig i Atlético Madrid-drakta. Jeg unner ham det øyeblikket fordi det har vært en vrien tid for han, selvfølgelig. (…) Et utrolig fint øyeblikk og et øyeblikk jeg unner en type som Álvaro Morata, som virker oppriktig talt som en fin fyr og, sa Giæver i LaLigaLoca etter kampen.

Det har ikke vært enkelt å vinne tilbake respekten hos Atlético-fansen, men Morata har gjort sitt aller beste for å bli en del av oss. Med ydmykhet, hardt arbeid og respekt for sin fortid har Morata virkelig gjort det aller meste riktig som Atlético Madrid-spiller.

Du er tilgitt av oss nå, Álvaro Morata!

Kilder: Goal, Busca biografías, El Heraldo, Transfermarkt, COPE, AP, Marca, EFE

Continue Reading

Kronikk

Hvorfor endte det slik, Antoine Griezmann?

Published

on

Antoine Griezmann var lenge en av de aller største – elsket og hyllet. Til slutt skulle han ende opp som en av de mest forhatte spillerne i Atlético Madrids historie. Hvordan skjedde det?

30 millioner euro av ypperste kvalitet

Sommeren 2014 skulle Atlético Madrid finne gull. Den lille prinsen fra Macón, som befant seg i San Sebastián på den tid, Antoine Griezmann, ble hentet for drøyt 30 millioner euro fra Real Sociedad. I en sommer hvor Atlético nylig hadde vunnet LaLiga var det derfor knyttet store forventninger til denne signeringen.

– Et kjøp av ypperste kvalitet. Dette var ordene LaLiga-ekspert og Nettavisen-journalist Jonas Giæver brukte for å beskrive signeringen. En signering gull verdt, skulle det senere vise seg.

FORVENTINGER: Tusenvis av spente supportere møtte opp på Vicente Calderón for å ønske Griezmann velkommen.

Da Antoine Griezmann ankom Atlético Madrid den sommeren var det en helt annen versjon av ham enn den vi ser i dag. Liten og veik ble han presentert på Vicente Calderón foran tusenvis av fremmøtte Atlético Madrid-supportere. Atlético Madrid, Diego Simeone og Profe Ortega hadde en stor jobb foran seg – som de ikke kunne ha utført bedre.

Under et TV-show med El Hormiguero i 2016, hvor Griezmann og Koke gjestet programmet, uttalte franskmannen blant annet at Simeone hater de “tjukke”.

Antoine Griezmann skulle vise seg å bli en langt mer profesjonell og komplett fotballspiller under Simeones ledelse rundt det sportslige. Med hjelp fra Profe Ortega og hans egne ambisjoner, ble han senere en av de best trente spillerne i klubben og i Europa med hans enorme arbeidsinnsats.

I løpet av fem år som rojiblanco scoret Griezmann 133 mål på 257 kamper. Han var topp tre under Ballon d’Or-kåringen to ganger, ble en av klubbkapteinene, ble verdensmester med Frankrike og var den store stjernen til Diego Simeone.

Antoine Griezmann var i sin tid som Atlético Madrid-spiller med på å vinne Supercopa de España (2014), Europa League (2018) og Supercopa de Europa (2018). Han ble den store spilleren i Europa League-finalen da han scoret to mål i 3-0-seieren mot Marseille. Han var også helt sentral på veien til Champions League-finalen i 2016. Med avgjørende scoringer mot Barcelona og Bayern München sendte han laget sitt til finalen.

– Vi har den beste spilleren i verden i dag, som er Griezmann. Han blir kritisert for enhver ting han gjør og han må velge. Jeg følte alltid at han ønsket å bli værende. Griezmann var dette året uten tvil den beste spilleren i verden. Uten tvil, sa Diego Simeone i 2018 under et intervju med den spanske radiostasjonen, COPE.

Med slike ord og prestasjoner skulle man tro at dette var en av de aller største legendene i klubben. Dessverre ble det ikke helt slik…

Så hvordan ble hans kjærlighetsforhold til Atlético-fansen ødelagt?

Manchester United-flørtingen

Med 22, 22 og 16 mål i løpet av hans tre første sesonger i LaLiga som Atlético-spiller kom også interessen for franskmannen. Utkjøpsklausulen lå på 100 millioner euro, som var høyst overkommelig for de aller største klubbene.

Prestasjonene til Antoine Griezmann førte også til langt større promotering på Instagram og sosiale medier av Atléticos stjernespiller. Hans følgere ble mangedoblet og hans merkevare ble styrket mer og mer. Dette skulle vise seg bare å være starten på utviklingen.

Inn mot sommeren 2017 kom de naturlige ryktene: Antoine Griezmann var ønsket av Manchester United. 22. mai samme sommer tok ryktene tok virkelig fyr da Griezmann stilte opp på et fransk tv-show og fikk spørsmål om en potensiell overgang til Manchester United.

– Dere vil få vite det i løpet av de neste ukene, sa Griezmann til reporteren.

Hva med hvis jeg spør deg om Manchester United?

– Mulig

På en skala fra 1-10, hvor sikker er du på at du vil signere for Manchester United?

– 6 av 10, svarte franskmannen

Hva med å bli værende i Atlético da?

– 7 av 10, fortsatte Griezmann med. Allerede her hadde han begynt å miste respekten hos Atlético-supporterne. Man var svært skuffet over hans åpne måte å snakke på i media om klubben.

Antoine Griezmann valgte til slutt å bli værende i Atlético Madrid sommeren 2017 etter at klubben hadde fått en registreringsnekt. Ved en eventuell overgang den sommeren ville ikke Atlético ha hatt noen mulighet for å finne en erstatter. Han signerte også en ny kontrakt med klubben med forbedret lønn. Allikevel føltes det litt ut som at han hadde blitt “tvunget” til å bli, vil mange Atlético-fans hevde. Forholdet til fansen ble aldri det samme igjen for veldig mange.

Frustrasjon

2017/18-sesongen ble det heller ikke noen spesielt god start på. Klubben røk ut av gruppespillet i Champions League og det var mye kritikk å spore mot lagets prestasjoner.

Da 2017 ble til 2018 hadde også nye rykter om en potensiell overgang begynt å komme. Denne gangen var det Barcelona som var interesserte i den franske perlen.

Under en kamp mot Valencia i februar 2018 skulle frustrasjonen virkelig ta overhånd. Atlético Madrid hadde fått en kontringsmulighet på stillingen 1-0, men Griezmann valgte å roe ned og heller å holde ballen i laget. Griezmann mottok deretter enorm pipekonsert for sitt valg, før han i sinne svarte med en gest mot publikum og hysjet på fansen.

Månedene gikk og ryktene fortsatte. Barcelona ønsket å hente Griezmann denne sommeren. Med en klausul på 100 millioner euro var det heller ikke denne sommeren noen grunn til å la seg skremme..

Griezmann forble denne gangen stille, og etter at han hadde senket Marseille i Europa League-finalen med to scoringer, skulle man tro at han var populær på Metropolitano… Den gang ei!

Men først var det feiringen av Europa League ved Neptuno hvor man flere ganger sang “Griezmann quedaté (Griezmann bli værende)”, og ba han om å snakke – uten at man lyktes. Fansen gjorde alt for å få ham til å si noe – også for å overtale ham.

Griezmann startet kampen mot Eibar på benken i siste serierunde og ble byttet inn etter 59 minutter. Han ble buet på umiddelbart og ved hvert eneste touch på ballen kom buingen fra stort sett hele Metropolitano. Atlético-fansen var lei av ryktene og at han ikke hadde avklaret noe. Supporterne var overbeviste om at han skulle forlate klubben. Til slutt ble Diego Godin, en god kamerat av Griezmann, som også satt på benken, sendt bort til Frente Atleti for å fortelle at han skulle bli værende – og for at de skulle synge hans navn. Årsaken til at han ikke hadde fortalt det var på den tid ikke kjent, men sangene startet; “Antoine Griezmann lo lo lo lo”.

I TÅRER: Griezmann var sterkt preget over buingen han fikk i kampen mot Eibar etter å ha avgjort Europa League-finalen.

La Decisión…

Griezmann fortsatte å vente med å annonsere fremtiden. Nye datoer ble sagt om når han skulle gjøre det, men avgjørelsen lot vente på seg, før den omsider kom til slutt.

15. juni 2018 var såpeoperaen komplett. Gjennom en NBA- og LeBron James-inspirert dokumentar “La Decisión”, skulle Griezmann avsløre sin fremtid gjennom en 52 minutter lang dokumentar som fulgte hans vei fram mot avgjørelsen.

Dokumentaren var produsert av Barcelona-forsvarer Gerard Piqués produksjonsselskap, Kosmos.

Etter i underkant av en time fikk vi avgjørelsen: “Jeg har valgt å bli værende”, sa Griezmann i avslutningen av dokumentaren. En drøy uke senere kom også bekreftelsen på at han hadde forlenget kontrakten. Nok en gang hadde han fått bedret lønnen (23 millioner euro per sesong), signert til 2023 og utkjøpsklausulen var økt til 200 millioner euro, trodde man… Senere skulle det vise seg at denne ville falle til 120 millioner euro sommeren etter.

Kritikken mot dokumentaren haglet fra flere kjente personligheter som mente at han hadde vist mangel på respekt for klubben nok en gang.

– Han holder på en måte klubben som gissel når han velger å drøye det så lenge og tar fullstendig styring over kommunikasjonen. Det skal ikke være nødvendig å gjøre det på denne måten når avgjørelsen er at han skal bli. Det er et sirkus, sa blant annet LaLiga- og Viasport-ekspert Petter Veland om dokumentaren den gang.

“Kapteinens” retur

Den påfølgende sesongen skulle Griezmann få en enda viktigere rolle. Hans kamerat på landslaget, Thomas Lemar, ble hentet inn fra Monaco for store summer. Samtidig forlenget også Lucas Hernández kontrakten med klubben. Griezmann ble nå også en del av kapteinsteamet og man trodde på mange måter at Griezmann var bundet til Atlético for alltid – og ville bli en klubblegende.

I hans første kamp etter dramaet ble han byttet inn for sin gode kamerat Diego Godin. Med kapteinsbindet på armen løp han inn på banen under en treningskamp mot Inter hjemme på Metropolitano.

KAPTEIN: Griezmann returnerte til Metropolitano som kaptein etter “La Decisión-avgjørelsen”.

Den påfølgende sesongen begynte også svært bra for Griezmann som virkelig så ut til å være tilbake til sitt gamle nivå. 16. februar hadde Griezmann 18 scoringer på 31 kamper, og hadde nylig hatt en rekke kamper med scoringer, hvor han hadde scoret i åtte av 10 LaLiga-kamper. Han hadde også kysset logoen under en kamp mot Borussia Dortmund i Champions League, hvor han sa; “Kysset av logoen er hva jeg føler for Atlético Madrid”. Tidligere hadde han ikke gjort dette i løpet av sine fire år i klubben.

Fadesen i Torino

Atlético Madrid hadde vunnet 2-0 hjemme i Madrid og skulle spille den avgjørende kampen i Torino mot Juventus. Laget sviktet totalt, Griezmann var helt iskald – i likhet med resten av laget. “Jeg føler meg skyldig”, fortalte Griezmann.

Prestasjonen skulle vise seg senere å være langt i fra det verste… Griezmann, hadde i forkant av kampen, vært i kontakt med Barcelona om en overgang til sommeren. Der skal de, mer eller mindre, ha blitt enige bak Atlético Madrid sin rygg, som var fullstendig uvitende om hva som foregikk. Ikke nok med det, var Atlético Madrid også på den tid Barcelonas største utfordrer i kampen om LaLiga-tittelen. (NB! Dette var ikke kjent på denne tiden i det offentlige)

Den viktigste fasen av sesongen gjenstod for Atlético Madrid som også hadde en mulighet til å ta igjen Barcelona i Laliga. Dette skulle vise seg å bli Griezmanns verste periode i klubben. Kun tre mål ble scoret av franskmannen i løpet av de siste 13 kampene i LaLiga hvor han hadde scoret 12 på de 24 første tidligere i sesongen.

Ryktene om en potensiell overgang til Barcelona fortsatte og vi fikk vite at Griezmann ville snart annonsere det – som til slutt ble via klubbens offisielle Twitterkonto, hvor han spilte inn en video og takket fansen for sine fem år i klubben.

Meldingen ble svært dårlig mottatt fra Atlético-fansen. Grunnen til at avgjørelsen ble gjort på denne måten via klubben, skal i følge rapporter, ha vært grunnet at Atlético fikk nyss om at en ny overgangsdokumentar var på vei – på samme måte som den foregående sommeren med La Decisión.

Griezmann hadde enda ikke spilt sin siste kamp for Atlético på den tiden, men dette var etter hans siste hjemmekamp.

Kampen mot Levante i Valencia skulle til slutt bli hans siste kamp for klubben, etter at denne videoen var spilt inn. Her fikk franskmannen høre “Griezmann vete ya” (Griezmann dra nå)-sanger sunget fra de tilreisende supporterne fra Madrid. Han mottok også buing ved sine involveringer.

Nesten to måneder skulle det ta før vi fikk den endelige bekreftelsen på at Griezmann var ferdig i Atlético Madrid. Barcelona hadde betalt klausulen på 120 millioner euro. Etter at Atlético nektet å forhandle med klubben, som hadde forhandlet med franskmannen bak Atlético sin rygg, var det ingen annen utvei.

Atlético Madrid la også samtidig ut en pressemelding hvor de annonserte at de ville gå til søksmål mot Barcelona som følge av dette. Da disse forhandlingene foregikk var nemlig klausulen til Griezmann på 200 millioner euro – og ikke 120 millioner euro – som Barcelona nå betalte. Atlético ville be om de resterende 80.

MARCA: “Det er krig”

Forhandlingene skulle ha pågått rundt 10-11. mars mellom Griezmann og Barcelona. 12. mars spilte Atlético Madrid og Griezmann sesongens svakeste kamp i Torino, hvor man tapte 0-3 mot Juventus.

Senere fikk vi også vite av Gil Marin at Atlético Madrid hadde dokumenter som beviste dette. Barcelona “måtte” betale Atlético 15 millioner euro for at de ikke skulle vise fram e-posten. (El Mundo). Til slutt fikk også Barcelona en straff av retten, via det spanske fotballforbundet på… 300 euro!

Det var liten tvil om at Griezmanns forhold til fansen på denne tiden var ødelagt. Forholdet til klubben virket heller ikke å være spesielt godt nå. Da João Félix nemlig ble klar for klubben 3. juli 2019, overtok han draktnummeret til Griezmann (7), som fortsatt var i klubben under kontrakt. Barcelona hadde ikke betalt klausulen på den tid.

Saken var enda ikke over. 5. juli, da Atlético var i ferd med å starte den offisielle sesongoppkjøringen, var Griezmann fortsatt Atlético-spiller som nå la ut en offisiell pressemelding om franskmannen, hvor de blant annet ba han om å møte opp på trening.

Til slutt, som nevnt ovenfor, var Griezmanns Atlético Madrid karriere omsider over 12. juli. Etter at Barcelona til slutt betalte klausulen i franskmannens kontrakt som på den tid var 120 millioner euro.

Velkomsten til Metropolitano

Ikke uventet var denne spilleren lite populær da han i desember 2019 returnerte til Metropolitano for aller første gang siden den kontroversielle overgangen.

Griezmanns plakett var for lenge siden blitt ødelagt utenfor stadion (enhver spiller med over 100 kamper for klubben mottar plakett). Da han entret gressteppet under oppvarmingen ble han møtt med en enorm pipekonsert og fans som sang “Griezmann-muérete” (Griezmann dø). Gjennom hele kampen ble han mottatt med pipekonsert ved ethvert touch på ballen.

Ingen kan ta fra Antoine Griezmann hans prestasjoner og scoringer for klubben i løpet av denne tiden, men måten han har håndtert ulike situasjoner – og gjort valg på, har dessverre ført til ødelagt status i klubben. Griezmann hadde alle muligheter for å bli en klubblegende, men endte til slutt opp med å bli en av de aller mest forhatte spillerne i klubbens historie

Prestasjoner er viktig for Atlético Madrid som i enhver klubb, men respekten for drakten og logoen kommer alltid først. Dessverre vil Antoine Griezmann aldri bli husket i Atlético Madrid som noe mer enn en veldig god fotballspiller og det vil heller aldri være noen vei tilbake.

Farvel!

Continue Reading

TABELLEN

Trending