Connect with us

Pressekonferanse

– Alt han setter seg ut for å gjøre vil gå i hans eget navn

Published

on

Diego Simeone møtte pressen før kampen mot FC Barcelona på lørdag hjemme på Metropolitano.

COVID-19 og troppen

– Det er ikke min plass å kommentere på protokollene på hvordan man håndterer slikt. De er til for alles beste. Vi er en del av samfunnet vi også og det kan skje hvem som helst. Vi er nødt til å gå ut med andre spillere i disse kampene vi har foran oss og vi håper at Luis (Suárez) og Lucas (Torreira) vil bli friske så fort som mulig. Verden er slik nå at slik kan skje og vi ble berørt.

Er det tiden for å slå Barcelona?

– Hver kamp er en mulighet og selvsagt er det slik denne gangen også. Vi skal prøve å ta spillet dit hvor vi kan gjøre skade og spille vårt spill. Det er en rival høyt i hierarkiet, en tropp som blir fornyet, men med unge spillere med erfaring og et eksepsjonelt nivå. Det blir hardt og utfordrende og vi skal prøve å oppnå det som vi ønsker.

Koke på landslaget og om Costas startmuligheter

– Han er helt klart en viktig spiller. For hans taktiske kunnskap, forståelse for hva laget først og fremst trenger og hva han kan bidra med. Han har vokst mye siden de første karantenene. Det har vært en mer dynamisk utvikling på førstelaget og det har ført til at han er blitt valgt på et så høyt nivå. Noen ganger er ikke Koke helt positiv fotballmessig og da er det viktig at taktikken er på plass. Det støtter ham når kampene ikke går helt bra. I dag går alt det sammen og man kan utvikle alt.

– Selvsagt kan Costa starte. Han er tilbake sammen med gruppen, han har spilt fotball og har det bra. Han er her for å spille og vi må selvsagt ta han i betraktning når vi velger ut laget.

Griezmanns prestasjoner

– Jeg har en sterk personlig affeksjon for Antoine og det ville ikke vært på sin plass dersom jeg skulle kommet med noen kommentarer på hva som skjer med et lag som Barcelona. Det er spørsmål for Barcelonas trener og han vil forklare det han syns passer seg.

Carrascos retur

– Carrasco, slik som mange andre av spillerne, er på et godt nivå. Han var ute et par uker, han har vært sammen med gruppen denne uken. Han er klar til å spille og nå er det god konkurranse om plassen. Saúl kan spille, Lemar, som er veldig god. Carrasco kan spille der, slik som han har vist i det siste.

Forskjeller mellom dagens Barcelona og tidligere

– Trekkene ved Barcelona er fortsatt de samme. Videre er det nyanser når det kommer til hvilken trener det er som leder dem. Jeg tror denne treneren prøver å vise frem de tingene laget viser, blant annet hurtige ballvinninger og orden, ledet av spillere som har vært i klubben i mange år og som er ryggmargen i laget slik som Piqué, Busquets, Messi, Ter Stegen. De prøver å lede dem til noe godt.

Kan João Félix bli Atléticos Messi?

– Vi snakker om João og han blir å være João. Alt han setter seg ut for å gjøre vil gå i hans eget navn. Han vokser daglig og vi er spente fordi det er veldig bra.

Barcelonas beste og nylige kontroverser

– Det beste er at de har mål. Alt som blir snakket om på utsiden blir ikke å ha en innvirkning på morgendagens kamp. Det viktigste er hva som skjer på innsiden, uavhengig av hvorvidt det kommer ulyder utenfra.

Pressekonferanse

– Jeg føler meg ansvarlig

Diego Simeone møtte pressen før morgendagens kamp.

Published

on

Er du bekymret for været i morgen?

– Vi trente bra på fredag, kaldt og snøete. I dag har situasjonen forhindret oss fra å trene og vi så på alternativene. Jeg håper at banen blir best mulig ivaretatt i morgen.

Hvordan påvirker cuptapet garderoben?

– Et tap er aldri bra og det er alltid en overgangsperiode for å prosessere det, legge det til side og innse at det er en annen konkurranse hvor laget gjør det veldig bra og vi må fortsette med det. Det er en tung kamp mot en motstander som har fått ny trener, med klare ideer og som, i alle lag han har vært trener for, har klart å skape gode kamptaktikker og egne identiteter. Athletic har gode spillere, det så vi mot Barça, hvor de spilte en veldig god kamp.

João Félix og Giménez skader

– João og José trente med laget idag, så de blir definitivt tatt med i troppen. Så får vi se i timene før kampen om de starter.

Har du snakket med klubben etter Cornellà og det du sa om din egen fremtid?

– Vi snakker alltid med klubben, og vi stopper ikke å snakke heller uavhengig av om vi vinner eller taper. Vi er alle på samme side som alltid.

Cupen har ikke gått bra de siste årene, hvorfor?

– Hvem som helst kan tolke hver situasjon. Vi forstår at de to kampene vi har spilt, mot Cultural og Cornellà, var de overlegne og vi tok med de folkene vi trodde kunne fikse oss resultatet vi trengte. Resultatet er mitt ansvar. Det er ikke noe mer å forklare. De var overlegne, de slo oss. I denne turneringen er taperen den som tar feil. De var bedre når det kommer til respekt, arbeid og ydmykhet.

Ny spiss

– Vi er i dialog med klubben om hva som kan skje i løpet av vinduet, både spillere ut og spillere inn. Vi får se om de betingelsene som passer klubben og en eventuell spiller blir møtt.

Noen mener det du sa var strategi, andre sammenligner det med Milan …

– Det er vanskelig å forklare sensasjoner og følelser når man skal uttrykke seg. Den som mottar det har sin egen tolkning. Jeg er ganske ærlig og jeg sier alltid at jeg tror de kan sparke deg ut i morgen og jeg lever virkelig etter kamp for kamp. Det er logisk at enhver tolker og ser etter hvorfor og hvor mye. Som sagt, de kan sparke meg ut i morgen og jeg er klar over betydningen av mine egne kommentarer etter kampen. Jeg er veldig lykkelig i Atlético, vi konkurrer bra, vi kommer fra et overgangsår til et år hvor laget er mye sterkere, konsekvent og balansert i ligaen. Det er ikke mye mer. Alle står fritt til å tenke det de vil. Det er alltid noen som ønsker deg vondt, men vi fortsetter fremover med ro i sinnet.

Etter et sånt tap, blir du sint på gruppen eller elsker du dem?

– Først ser vi på hverandre som et trenerteam og jeg føler meg ansvarlig fordi det er så mange spillere som ikke har klart å respondere når det har vært deres tur til å spille. Kanskje spillerne manglet tid til å vise seg frem og det er min feil fordi jeg ikke har gitt det til dem tidligere. Jeg tror at vi kan forbedre oss og jeg vet at jeg har et veldig bra lag. Men her om dagen klarte vi ikke å spille det spillet vi ønsket.

Utdrag av pressekonferansen er hentet fra AS

https://as.com/futbol/2021/01/08/primera/1610107618_027297.html

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: UD Cornellà (B)

Andre runde i Copa del Rey skal spilles og Atlético reiser til Catalonia.

Published

on

Neste rundes motstander er UD Cornellà som spiller i Segunda Division B. Laget ligger for øyeblikket på 7. plass i divisjonens gruppe 3A og har 11 poeng på 9 kamper. De har hatt tre tap på sine siste fem før dagens kamp og kun vunnet en. De har heller ikke spilt kamp på tre uker. Men Cornellàs trener Guillermo Romo har sagt før kampen at han velger å se på dette som en positiv ting, ettersom de har fått en pause fra rekken med dårlige resultater. Men de forventer hard motstand men at de ikke ønsker å legge om spillestilen sin. Han sier at han ikke vil forsvare seg gjennom hele kampen og at spillerne er motiverte før møtet ettersom kampen er på deres hjemmebane.

Diego Simeone fikk også spørsmål på pressekonferansen før kampen om blant annet motstanderen, egne spillere og cupen:

Trippier:

– Det er usikkerhet rundt situasjonen, men han returnerer for å trene sammen med laget. Vi er veldig glade for hans retur og jeg gav han en klem når han kom tilbake. Jeg har blitt fortalt at han har trent veldig godt. Han er en viktig spiller. Jeg tok mot ham og så han var bra. Han skal ikke være med i morgen men han blir å trene.

Lemar og Vitolo:

– Vi jobber alltid med hva som er det beste hver spiller han tilby oss og hva vi kan gjøre for at spilleren kan vokse. Lemar viste oss alltid hva han evnet til på trening men klarte ikke å vise det samme i kampene. Takk gud for at han har startet med å konkurrere mye bedre, han har fått mer selvtillit og gir oss større muligheter. Når vi hentet Victor så vi for oss det beste. Han trener med samme entusiasme som alltid, men det har vært tider hvor han ikke har klart å respondere og andre ganger har han klart det veldig bra. Forhåpentligvis, i kamper som i morgen, klarer han å vise hvorfor han bør være med på laget.

Viktigheten av cupen

– Vi ønsker alltid å gjøre vårt beste, men når man ser tilbake til forrige sesong tapte vi mot et andredivisjonslag. Vi var på jakt etter det beste og forhåpentligvis klarer denne konkurransen å gi oss en mulighet til å nå så langt som vi mulig. Det er veldig vakkert dersom folk får returnere til finalen, det er en fantastisk følelse.

Lagnyheter

Flere førstelagsspillere blir hvilt til cupkampen mens Trippier er som nevnt kun i trening.

Troppen til kampen er:

Grbić, San Román – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Vrsaljko, Ricard, Corral – Torreira, Saúl, Vitolo, Sanabria – Félix, Correa, Šaponjić, Camello, Soriano

Mulig ellever er:

Grbic – Ricard, Giménez, Felipe, Lodi – Saúl, Torreira, Kondogbia, Vitolo – Camello, Correa

Continue Reading

Pressekonferanse

Simeone bekrefter at de leter på overgangsmarkedet

Diego Simeone har møtt pressen før dagens kamp mot Alavés.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Snø på banen. Frykt for utsettelse?

– Vi er forberedte på de omstendighetene vi møter. Vi er klar over tiden der og folkene som vil bestemme.

Har du snakket med klubben om spiss?

– Jeg gjentar svaret fra tidligere. Vi ser alltid etter mulighetene og jobber for det beste for klubben og laget. Nå forbereder vi oss for en tøff motstander, som konkurrerer veldig bra, som er direkte og har veldig sterke spisser med gode kantspillere.

Suárez har åtte mål på elleve kamper. Den beste spissen du har hatt?

– Å velge en spiss føles ikke rett overfor alle spillerne vi har hatt tidligere, men ja, jeg verdsetter Luis – og han tilfører det vi snakket om da vi ønsket ham til klubben. Jeg håper han kan opprettholde dette. Vi trenger det.

Spillere som har tatt nye steg, hvem har overrasket deg mest?

– Vi ser det på Hermoso, Llorente, Lemar, João, Herrera eller Carrasco som har utviklet seg – spillere som har individuelt talent. Det er det vi håper på fra dem, det er derfor Atlético Madrid så etter disse. Noen har gjort det før, andre senere. Det viktige er at de kan bevise det vi tror av dem, og det er bra for alle.

Continue Reading

TABELLEN

Trending