Connect with us

Etter kampen

Atleti fortsatte rekken – Llorente leverte igjen mot Alavés

Published

on

Foto: Denis Doyle/Getty Images

Atlético Madrid – Alavés 2-1 (Saúl, Diego Costa, Joselu)

Oppstarten av LaLiga har vært tilnærmet perfekt for Atlético Madrid. Tre strake seire uten å slippe inn mål, og uavgjort på San Mamés i første kamp. I går avga en ny topp fire rival poeng, da Sevilla spilte 1-1 hjemme mot Valladolid. Før Barcelona-kampen på tirsdag hadde derfor Atlético Madrid muligheten til å sikre seg en enda større luke ned til fjerdeplassen.

Men Atlético Madrid skulle ikke få det enkelt mot Alavés på Metropolitano som også stilte meget reservepreget fra start. Etter en fryktelig tafatt førsteomgang skulle det omsider løsne mer utover i den andre omgangen, og Atlético Madrid vant fortjent til slutt etter scoringer av Saúl og Diego Costa.

– Det var en hardt kjempet kamp. Alavés var sterke defensivt. I den andre omgangen åpnet kampen seg litt, og vi hadde flere sjanser. Byttene hjalp oss også, men den første omgangen var veldig tøff, oppsummerer Saúl overfor LaLiga.

Sjansefattig førsteomgang

Den første omgangen var virkelig av det svake slaget fra Atlético som knapt klarte å skape sjanser på et Alavés-lag som lå svært defensivt i en 6-3-1 formasjon i store deler av omgangen. Nærmest var João Félix etter en stuss fra Morata på et innkast fra Trippier. João Félix forsøkte en spektakulær variant, men forsøket hans fra 11 meter gikk like til side for mål.

Stort mer var det ikke å melde om i den første omgangen fra Atlético sin side som virkelig ikke var på sitt beste. Spesielt høyresiden, med Ángel Correa og Kieran Trippier, var veldig skuffende.

– Vi tar en pause herfra også håper vi på flere sjanser og mål i annen omgang, oppsummerte TV2s kommentator Robin Grov da lagene gikk til pause.

Stanget Atleti i ledelsen

Atlético Madrid klarte heller ikke å skape noe i løpet av de første minuttene i den andre omgangen, før Simeone valgte å gjøre et dobbeltbytte etter 57 minutter. Álvaro Morata og Ángel Correa ble erstattet. Inn kom Marcos Llorente og Diego Costa.

To minutter senere var Llorente på farten, ned langs høyresiden til Atleti. Han skaffet et frispark til Atleti, som Trippier tok. Et perfekt slått frispark ble stanget inn av Saúl som dermed sendte Atlético i føringen. Omsider hadde man fått hull på byllen!

Marcos Llorente var heller ikke ferdig for dagen, denne gangen heller. Han mottok ballen nede til høyre i banen og forserte på utrolig vis langs linjen før han ble felt innenfor 16-meteren, og ble liggende nede. Dommer Melero López pekte på straffemerket og etter en VAR-sjekk ble også straffen bekreftet. Den satte Diego Costa sikkert i mål, og kampen var punktert.

Like før slutt kom det et lite skår i gleden for Atlético. Alavés fikk et straffespark etter hands på Koke. Kapteinen mottok også det gule kortet, som betyr at han må sone karantene mot Barcelona på tirsdag. Joselu gjorde heller ingen feil og satte ballen sikkert i mål.

Men Atlético holdt ut de siste sekundene, og økte dermed avstanden ned til Sevilla. Nå skiller det fire poeng mellom lagene.

– Jeg tror ikke det betyr noe. Vi ønsker bare å fortsette, sier Saúl.

Tirsdag venter Barcelona på Camp Nou. Den foregår uten Stefan Savic og Koke som i kveld deres femte gule kort for sesongen. Det betyr at de nå må sone karantene i den kampen.

Spillerbørs

Oblak (5): Blir ikke utfordret i dag i det hele tatt. Verken god eller dårlig.

Tripper (6): Svak førsteomgang, men bedrer seg i den andre, og har også en målgivende på 1-0-scoringen.

Savic (6): God kontroll defensivt. Ikke mye mer å si her.

Giménez (7): Leverer meget bra om dagen. Mest involvert i førsteomgangen, og løper opp alt og alle når han blir utfordret.

Lodi (6): Leverer en godkjent kamp. Er den mest involverte av backene, særlig i førsteomgangen.

Correa (4): Kveldens svakeste. Atleti forbedrer seg voldsomt med Llorente inn.

Thomas (6): Styrer midtbanen, og har god kontroll.

Saúl (7): Scorer det viktige åpningsmålet, og leverer også en ganske god kamp. Mye involvert i dag.

Koke (7): Også en av få som tar litt tak i den førsteomgangen, og som virkelig vil noe.

João Félix (5): Ingen stor kamp fra João i dag. Tøffe arbeidsforhold, og får ikke mange mulighetene til å vise seg fram.

Morata (5): Heller ingen stor kamp fra Morata som erstattes av Costa etter timen spilt.

Innbyttere

Llorente (8): Hva skal man si? Kommer inn og er direkte avgjørende. Involvert i begge scoringene, og fortsetter med den enorme formen han har vist.

Diego Costa (6): Er med å bidra når Atleti hever seg. Noterer seg for en scoring på straffe.

Carrasco (6): Ikke veldig mye involvert, men leverer brukbart etter innhoppet.

Elleveren

Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Lodi – Correa (Llorente, fra 57min), Thomas, Saúl, Koke – João Félix (Carrasco, fra 65min), Morata (Diego Costa, fra 57min)

Etter kampen

Spillerbørs: Real Sociedad

En uhyre viktig seier er et faktum mot Real Sociead. Her er vår spillerbørs etter kampen.

Published

on

Jan Oblak (7): Leverer en veldig god redning på et skudd fra Alexander Isak i den første omgangen. Også en solid manøver på en avslutning fra Portu i den andre.

Kieran Trippier (6): Fin link med Llorente gjennom hele kampen, men har noen slurvete avleveringer i den siste tredjedelen av banen.

Stefan Savic (7): Stålkontroll sammen med Felipe. Har en svært viktig blokkering like før slutt som kunne ha endt med redusering.

Felipe (6): Leverte en meget bra kamp sist mot Barcelona på Camp Nou, og følger opp med en ny god prestasjon mot Real Sociedad kort tid etterpå. Har gjort savnet av Giménez langt mindre enn forventet.

Mario Hermoso (6): Ikke så veldig synlig i dag, men sammen med forsvaret, er han solid.

Yannick Carrasco (8): Leverer en meget god førsteomgang og sender Atlético Madrid i en svært viktig ledelse. Står med åtte mål på de siste syv kampene, og er i ferd med å gjøre noe virkelig stort nå, belgieren.

Koke (7): Fortsetter den gode formen, han også. Blant de absolutt beste denne kvelden, og er veldig involvert når Atlético dominerer fullstendig den første halvtimen av kampen.

Saúl (6): Opptur etter å ha blitt byttet inn og ut på Camp Nou sist. Viktig i presspillet, og står frem.

Llorente (8): Ustoppelige Llorente. Løper, assisterer, kriger og leverer målpoeng etter målpoeng. Sesongens spiller i LaLiga?

Correa (7): Scorer 2-0-målet og ser bra ut om dagen.

Suárez (5): Gjør en meget god jobb på 2-0-scoringen når han spiller fri Correa, men sløser enormt med sjansene som kunne ha kostet dyrt til slutt.

Continue Reading

Etter kampen

Nå gjelder det, Sevilla

Atlético Madrid reiste til Camp Nou med enormt press og gjorde supporterne stolte.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Barcelona – Atlético Madrid 0-0

Den første omgangen handlet så og si alt om Atlético Madrid, som trolig burde ha ledet til pause på Camp Nou.

I den andre omgangen våknet hjemmelaget mer, men Atlético Madrid stod likevel godt imot og leverte en heltemodig innsats da ett poeng ble sikret på Camp Nou med 0-0 mot Barcelona.

Selv om det i utgangspunktet er et meget godt resultat på bortbane, mot en av de aller største konkurrentene om LaLiga-tittelen, betyr det nå at Real Madrid har alt i sine egne hender. Vinner de sine resterende seriekamper, er de seriemester.

– Modige

Sevilla, Granada, Athletic Club og Villarreal gjenstår for Real Madrid. Første motstander er Sevilla på Valdebebas søndag klokken 21:00.

– Atlético Madrid har vært modige i dag og de har gått for å vinne. De har vært et gjenkjennelig lag, sa tidligere Atlético Madrid-keeper Abel Resino hos den spanske radiokanalen ElTransistor etter gårsdagens uavgjortresultat.

– Vi dro til Barcelona og lyktes, sa Diego Simeone etter gårsdagens kamp som også ble spurt om kveldens kamp mellom Real Madrid og Sevilla.

– Jeg tror ikke jeg vil se den. Jeg ser ikke kampene, jeg foretrekker å ikke gjøre det. Det vil ikke endre mye om jeg gjør det. Jeg vil spise med familien min og forberede mandagen før vi skal gjøre en god kamp mot Real Sociedad.

Nesten

Atlético Madrid startet kampen på Camp Nou i sin vante 5-3-2-formasjon, og lyktes godt. Barcelona ble flere ganger truet defensivt, og både Ángel Correa, Luis Suárez og Yannick Carrasco var nære å sende Atlético Madrid i føringen. Spesielt nære var Correa da et skudd ble blokkert ut til et hjørnespark av Clement Lenglet.

Ikke like hyggelig var det at Thomas Lemar måtte gi seg etter 12 minutter grunnet skade.

Like før pause var Lionel Messi nære å sende Barcelona i føringen etter et utrolig soloraid, men Jan Oblak leverte en minst like god redning og stoppet forsøket.

Mens det meste dreide seg om Atlético Madrid i den første omgangen, var Barcelona nærmest i den andre. Men verken Ousmane Dembélé eller Lionel Messi klarte å overliste Jan Oblak, og når Ronald Araujos scoring ble annulert, endte det 0-0 i toppoppgjøret på Camp Nou.

Continue Reading

Spillerbørs

Spillerbørs: Barcelona (B)

Published

on

En tøff og jevn kamp hvor begge lag hadde sine muligheter til å ta ledelsen. Men det endte målløst på Camp Nou.


Jan Oblak (8): Gjør en eventyrlig redning fra et Messi-skudd i første omgang. Har et par andre gode involveringer og det er veldig passende at han holder nullen i kamp nummer 300 for klubben.

Kieran Trippier (6): Lite involvert offensivt, men gjør seg definitivt ikke bort. Har grei kontroll på Jordi Alba defensivt, men det glipper ved et par anledninger.
Stefan Savic (7): Bunnsolid bakover og fortsetter som han har gjort hele sesongen. Blir ikke veldig utfordret, men vinner mye i luften og er den tryggeste bakover.
Felipe Monteiro (7): Solid i luften og klarer å jobbe unna det meste som kommer inn i boksen. Sterk prestasjon av Felipe som ofte har slitt i 5ern bak.
Mario Hermoso (8): Mye av det samme gjelder for Hermoso, men Spanjolen bringer også noen nydelig pasninger frem i banen og er aktivt med for fremover for å skape muligheter. En av banens beste.
Yannick Carrasco (9): Kunne avgjort og hatt målgivende i dag. Herjer til tider med Mingueza uten at det gir uttelling. Innhoppet til Araujo gjør det definitivt vanskeligere for Carrasco å være dominerende, men gjør alt i alt en ekstremt god kamp.

Marcos Llorente (6): Jobber mye begge veier i dag, hvor han nok blir litt for avhengig av å hjelpe til sentralt til å klare å komme på sine sedvanlige løp. En helt grei kamp fra Llorente.
Koke (7): I teorien den eneste på midten fra start, noe som kunne vært bekymringsverdig. Men han Styrer midtbanen bra mot sterk motstand og gjør mye rett i utspillsfasen.
Thomas Lemar (IV): Går ut tidlig med skade. Har et bra skudd på mål som Ter Stegen redder tidlig i kampen.

Ángel Correa (5):
Luis Suárez (5): Jobber og sliter med Pique, klarer ikke komme til noen store muligheter selv, men han holder ballen sterkt oppe ved flere anledninger. Mangler nok litt på kampformen.

Innbyttere:
Saúl Ñíguez (4): Kommer inn for Lemar tidlig og blir tatt av senere i kampen, det sier sitt.
João Félix (6): Positivt innhopp og gir laget tid ved flere anledninger. Klarer å holde ballen oppe og i laget. Jobber i tillegg uvanlig bra defensivt
Geoffrey Kondogbia (7): Gir noe nytt til laget og driver ofte laget litt fremover i en periode hvor det var mange slitne bein. Hadde fortjent mer tid på banen.

Continue Reading

TABELLEN

Trending