Connect with us

Etter kampen

Atleti tilbake på vinnersporet da Morata scoret to

Published

on

Foto: Pressinphoto/Icon Sport via Getty Images

Atlético Madrid – Mallorca 3-0 (2-0) (Morata, Morata, Koke)

Tre dager etter at Atlético spilte 2-2 på Camp Nou, var det nok en gang ny kamp i vente for Los Rojiblancos. Mallorca var motstander på Metropolitano uten sin toppscorer Ante Budimir, og Atlético ble regnet som store favoritter i forkant av kampen.

Det var det god grunn til.

Atlético Madrid hadde få problemer med å gjøre jobben hjemme mot Mallorca, og rundspilte til tider gjestene fra feriedestinasjonen til oss nordmenn. Álvaro Morata var tilbake på scoringslisten og scoret intet mindre enn to ganger, mens Koke scoret kampens tredje og siste mål.

– Jeg er veldig fornøyd med de to målene og seieren. Vi visste at det ville bli vanskelig. Vi er i god form og er veldig fornøyde, sier Morata etter kampslutt.

Rundspilte Mallorca

Første omgangen fra Atlético var virkelig av det underholdende slaget. João Félix, Marcos Llorente og Álvaro Morata, sammen med Yannick Carrasco, produserte sjanser på løpende bånd – og Mallorca klarte tidvis ikke å henge med. Det var derfor fullt fortjent ingenting å klage på da Atleti gikk opp i 1-0 etter halvtimen spilt.

Álvaro Morata rev seg fri inne i 16-meteren, ble lagt i bakken og dommer Alberola Rojas pekte på straffemerket. Morata skulle ta straffen selv. Manolo Reina reddet, men Morata fikk et nytt forsøk da Mallorca-spiller Sedlar hadde vært for raskt inne i 16-meteren. Da gjorde han ingen feil og satte den kontant i nettet.

Like før pause var Morata involvert igjen. Marcos Llorente mottok ballen inne i 16-meteren og satte fart langs høyresiden som han har gjort så mange ganger tidligere. Han slo inn og på åpent mål kunne ikke Morata gjøre annet enn å doble ledelsen.

Den andre omgangen skulle vise seg å bli av det langt mer roligere slaget, men helt enda var ikke Atlético enda. Litt heldig var Koke da han fra 25 meter testet skuddfoten. Forsøket gikk via en Mallorca-spiller og i mål. Kokes tredje mål i LaLiga denne sesongen.

Spillerbørs

Oblak (6): Har ingenting å gjøre.

Trippier (6): Ikke veldig mye involvert i dag, men har noen fine løp. Blir heller ikke utfordret.

Savic (6): Blir satt på svært få prøver og har full kontroll.

Giménez (7): Bunnsolid defensivt igjen. En meget god blokk i den andre omgangen blant annet.

Sánchez (5): Sliter litt med Kubo, men gjør ellers en helt godkjent kamp. Livlig offensivt spesielt i den første omgangen.

Llorente (7): Han har vært enda bedre i det siste, det har han. Men han er fortsatt god, og nok en gang involvert i en scoring. Umulig å stoppe når han setter fart.

Koke (6): Stabil. Utmerker seg ikke noe spesielt i dag. Får seg en scoring.

Saúl (7): Nå er Saúl til å kjenne igjen på sitt beste. Strør pasninger, jobber og er meget god om dagen.

Carrasco (7): God igjen, livlig på venstresiden sammen med Manu Sánchez.

João Félix (4): Virkelig ikke hans dag i dag. Han forsøker, han skyter, men lykkes ikke – og lite stemmer for portugiseren i dag. Byttes ut grunnet en liten smell i ankelen.

Morata (7): Scorer to mål som selvsagt er et pluss. Er med å bidra når Atleti skaper en haug av sjanser den første halvtimen.

Lagoppstilling

Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Manu Sánchez (Renan Lodi fra 62) – Llorente, Koke, Saúl (Thomas fra 80), Carrasco (Vitolo fra 55) – João Félix (Vitolo fra 55), Morata (Diego Costa fra 62)

Kveldens seier betyr nå at det er åtte poeng ned til Villarreal på femteplass som denne helgen møter Barcelona. Det er også fem poeng ned til Sevilla i skrivende stund.

Etter kampen

Spillerbørs: Real Sociedad

En uhyre viktig seier er et faktum mot Real Sociead. Her er vår spillerbørs etter kampen.

Published

on

Jan Oblak (7): Leverer en veldig god redning på et skudd fra Alexander Isak i den første omgangen. Også en solid manøver på en avslutning fra Portu i den andre.

Kieran Trippier (6): Fin link med Llorente gjennom hele kampen, men har noen slurvete avleveringer i den siste tredjedelen av banen.

Stefan Savic (7): Stålkontroll sammen med Felipe. Har en svært viktig blokkering like før slutt som kunne ha endt med redusering.

Felipe (6): Leverte en meget bra kamp sist mot Barcelona på Camp Nou, og følger opp med en ny god prestasjon mot Real Sociedad kort tid etterpå. Har gjort savnet av Giménez langt mindre enn forventet.

Mario Hermoso (6): Ikke så veldig synlig i dag, men sammen med forsvaret, er han solid.

Yannick Carrasco (8): Leverer en meget god førsteomgang og sender Atlético Madrid i en svært viktig ledelse. Står med åtte mål på de siste syv kampene, og er i ferd med å gjøre noe virkelig stort nå, belgieren.

Koke (7): Fortsetter den gode formen, han også. Blant de absolutt beste denne kvelden, og er veldig involvert når Atlético dominerer fullstendig den første halvtimen av kampen.

Saúl (6): Opptur etter å ha blitt byttet inn og ut på Camp Nou sist. Viktig i presspillet, og står frem.

Llorente (8): Ustoppelige Llorente. Løper, assisterer, kriger og leverer målpoeng etter målpoeng. Sesongens spiller i LaLiga?

Correa (7): Scorer 2-0-målet og ser bra ut om dagen.

Suárez (5): Gjør en meget god jobb på 2-0-scoringen når han spiller fri Correa, men sløser enormt med sjansene som kunne ha kostet dyrt til slutt.

Continue Reading

Etter kampen

Nå gjelder det, Sevilla

Atlético Madrid reiste til Camp Nou med enormt press og gjorde supporterne stolte.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Barcelona – Atlético Madrid 0-0

Den første omgangen handlet så og si alt om Atlético Madrid, som trolig burde ha ledet til pause på Camp Nou.

I den andre omgangen våknet hjemmelaget mer, men Atlético Madrid stod likevel godt imot og leverte en heltemodig innsats da ett poeng ble sikret på Camp Nou med 0-0 mot Barcelona.

Selv om det i utgangspunktet er et meget godt resultat på bortbane, mot en av de aller største konkurrentene om LaLiga-tittelen, betyr det nå at Real Madrid har alt i sine egne hender. Vinner de sine resterende seriekamper, er de seriemester.

– Modige

Sevilla, Granada, Athletic Club og Villarreal gjenstår for Real Madrid. Første motstander er Sevilla på Valdebebas søndag klokken 21:00.

– Atlético Madrid har vært modige i dag og de har gått for å vinne. De har vært et gjenkjennelig lag, sa tidligere Atlético Madrid-keeper Abel Resino hos den spanske radiokanalen ElTransistor etter gårsdagens uavgjortresultat.

– Vi dro til Barcelona og lyktes, sa Diego Simeone etter gårsdagens kamp som også ble spurt om kveldens kamp mellom Real Madrid og Sevilla.

– Jeg tror ikke jeg vil se den. Jeg ser ikke kampene, jeg foretrekker å ikke gjøre det. Det vil ikke endre mye om jeg gjør det. Jeg vil spise med familien min og forberede mandagen før vi skal gjøre en god kamp mot Real Sociedad.

Nesten

Atlético Madrid startet kampen på Camp Nou i sin vante 5-3-2-formasjon, og lyktes godt. Barcelona ble flere ganger truet defensivt, og både Ángel Correa, Luis Suárez og Yannick Carrasco var nære å sende Atlético Madrid i føringen. Spesielt nære var Correa da et skudd ble blokkert ut til et hjørnespark av Clement Lenglet.

Ikke like hyggelig var det at Thomas Lemar måtte gi seg etter 12 minutter grunnet skade.

Like før pause var Lionel Messi nære å sende Barcelona i føringen etter et utrolig soloraid, men Jan Oblak leverte en minst like god redning og stoppet forsøket.

Mens det meste dreide seg om Atlético Madrid i den første omgangen, var Barcelona nærmest i den andre. Men verken Ousmane Dembélé eller Lionel Messi klarte å overliste Jan Oblak, og når Ronald Araujos scoring ble annulert, endte det 0-0 i toppoppgjøret på Camp Nou.

Continue Reading

Spillerbørs

Spillerbørs: Barcelona (B)

Published

on

En tøff og jevn kamp hvor begge lag hadde sine muligheter til å ta ledelsen. Men det endte målløst på Camp Nou.


Jan Oblak (8): Gjør en eventyrlig redning fra et Messi-skudd i første omgang. Har et par andre gode involveringer og det er veldig passende at han holder nullen i kamp nummer 300 for klubben.

Kieran Trippier (6): Lite involvert offensivt, men gjør seg definitivt ikke bort. Har grei kontroll på Jordi Alba defensivt, men det glipper ved et par anledninger.
Stefan Savic (7): Bunnsolid bakover og fortsetter som han har gjort hele sesongen. Blir ikke veldig utfordret, men vinner mye i luften og er den tryggeste bakover.
Felipe Monteiro (7): Solid i luften og klarer å jobbe unna det meste som kommer inn i boksen. Sterk prestasjon av Felipe som ofte har slitt i 5ern bak.
Mario Hermoso (8): Mye av det samme gjelder for Hermoso, men Spanjolen bringer også noen nydelig pasninger frem i banen og er aktivt med for fremover for å skape muligheter. En av banens beste.
Yannick Carrasco (9): Kunne avgjort og hatt målgivende i dag. Herjer til tider med Mingueza uten at det gir uttelling. Innhoppet til Araujo gjør det definitivt vanskeligere for Carrasco å være dominerende, men gjør alt i alt en ekstremt god kamp.

Marcos Llorente (6): Jobber mye begge veier i dag, hvor han nok blir litt for avhengig av å hjelpe til sentralt til å klare å komme på sine sedvanlige løp. En helt grei kamp fra Llorente.
Koke (7): I teorien den eneste på midten fra start, noe som kunne vært bekymringsverdig. Men han Styrer midtbanen bra mot sterk motstand og gjør mye rett i utspillsfasen.
Thomas Lemar (IV): Går ut tidlig med skade. Har et bra skudd på mål som Ter Stegen redder tidlig i kampen.

Ángel Correa (5):
Luis Suárez (5): Jobber og sliter med Pique, klarer ikke komme til noen store muligheter selv, men han holder ballen sterkt oppe ved flere anledninger. Mangler nok litt på kampformen.

Innbyttere:
Saúl Ñíguez (4): Kommer inn for Lemar tidlig og blir tatt av senere i kampen, det sier sitt.
João Félix (6): Positivt innhopp og gir laget tid ved flere anledninger. Klarer å holde ballen oppe og i laget. Jobber i tillegg uvanlig bra defensivt
Geoffrey Kondogbia (7): Gir noe nytt til laget og driver ofte laget litt fremover i en periode hvor det var mange slitne bein. Hadde fortjent mer tid på banen.

Continue Reading

TABELLEN

Trending