Connect with us

Etter kampen

Atleti tilbake på vinnersporet da Morata scoret to

Published

on

Foto: Pressinphoto/Icon Sport via Getty Images

Atlético Madrid – Mallorca 3-0 (2-0) (Morata, Morata, Koke)

Tre dager etter at Atlético spilte 2-2 på Camp Nou, var det nok en gang ny kamp i vente for Los Rojiblancos. Mallorca var motstander på Metropolitano uten sin toppscorer Ante Budimir, og Atlético ble regnet som store favoritter i forkant av kampen.

Det var det god grunn til.

Atlético Madrid hadde få problemer med å gjøre jobben hjemme mot Mallorca, og rundspilte til tider gjestene fra feriedestinasjonen til oss nordmenn. Álvaro Morata var tilbake på scoringslisten og scoret intet mindre enn to ganger, mens Koke scoret kampens tredje og siste mål.

– Jeg er veldig fornøyd med de to målene og seieren. Vi visste at det ville bli vanskelig. Vi er i god form og er veldig fornøyde, sier Morata etter kampslutt.

Rundspilte Mallorca

Første omgangen fra Atlético var virkelig av det underholdende slaget. João Félix, Marcos Llorente og Álvaro Morata, sammen med Yannick Carrasco, produserte sjanser på løpende bånd – og Mallorca klarte tidvis ikke å henge med. Det var derfor fullt fortjent ingenting å klage på da Atleti gikk opp i 1-0 etter halvtimen spilt.

Álvaro Morata rev seg fri inne i 16-meteren, ble lagt i bakken og dommer Alberola Rojas pekte på straffemerket. Morata skulle ta straffen selv. Manolo Reina reddet, men Morata fikk et nytt forsøk da Mallorca-spiller Sedlar hadde vært for raskt inne i 16-meteren. Da gjorde han ingen feil og satte den kontant i nettet.

Like før pause var Morata involvert igjen. Marcos Llorente mottok ballen inne i 16-meteren og satte fart langs høyresiden som han har gjort så mange ganger tidligere. Han slo inn og på åpent mål kunne ikke Morata gjøre annet enn å doble ledelsen.

Den andre omgangen skulle vise seg å bli av det langt mer roligere slaget, men helt enda var ikke Atlético enda. Litt heldig var Koke da han fra 25 meter testet skuddfoten. Forsøket gikk via en Mallorca-spiller og i mål. Kokes tredje mål i LaLiga denne sesongen.

Spillerbørs

Oblak (6): Har ingenting å gjøre.

Trippier (6): Ikke veldig mye involvert i dag, men har noen fine løp. Blir heller ikke utfordret.

Savic (6): Blir satt på svært få prøver og har full kontroll.

Giménez (7): Bunnsolid defensivt igjen. En meget god blokk i den andre omgangen blant annet.

Sánchez (5): Sliter litt med Kubo, men gjør ellers en helt godkjent kamp. Livlig offensivt spesielt i den første omgangen.

Llorente (7): Han har vært enda bedre i det siste, det har han. Men han er fortsatt god, og nok en gang involvert i en scoring. Umulig å stoppe når han setter fart.

Koke (6): Stabil. Utmerker seg ikke noe spesielt i dag. Får seg en scoring.

Saúl (7): Nå er Saúl til å kjenne igjen på sitt beste. Strør pasninger, jobber og er meget god om dagen.

Carrasco (7): God igjen, livlig på venstresiden sammen med Manu Sánchez.

João Félix (4): Virkelig ikke hans dag i dag. Han forsøker, han skyter, men lykkes ikke – og lite stemmer for portugiseren i dag. Byttes ut grunnet en liten smell i ankelen.

Morata (7): Scorer to mål som selvsagt er et pluss. Er med å bidra når Atleti skaper en haug av sjanser den første halvtimen.

Lagoppstilling

Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Manu Sánchez (Renan Lodi fra 62) – Llorente, Koke, Saúl (Thomas fra 80), Carrasco (Vitolo fra 55) – João Félix (Vitolo fra 55), Morata (Diego Costa fra 62)

Kveldens seier betyr nå at det er åtte poeng ned til Villarreal på femteplass som denne helgen møter Barcelona. Det er også fem poeng ned til Sevilla i skrivende stund.

Etter kampen

Ingen hjelp å få

Det ble en tung retur til Anfield.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Liverpool – Atlético Madrid 2-0

Atlético Madrid reiste til Liverpool og Anfield uten Antoine Griezmann (suspendert), Stefan Savic (suspendert), Thomas Lemar (skadet) og Marcos Llorente (skadet) i troppen. Diego Simeone valgte en 5-3-2-formasjon i kvartettens fravær, men uten stor suksess.

Som om ikke oppgaven var vanskelig nok da Sadio Mané satte inn 2-0 for hjemmelaget etter 21 minutter, ble den nærmest umulig da Felipe fikk et kontroversielt rødt kort etter 36 minutter. I forsøkte på å hindre en Liverpool-overgang anført av kampens andre målscorer, sparket den brasilianske midtstopperen ned Mané.

Overraskelsen var stor da dommer Danny Makkelie dro frem det røde kort og sendte Felipe av banen.

“Mot alt og alle”, skriver suspendert Antoine Griezmann på Twitter, tydelig misfornøyd med kveldens kampleder.

Det røde kortet var Atléticos tredje røde kort i løpet av de siste fire Champions League-kampene (Stefan Savic mot Chelsea og Antoine Griezmann mot Liverpool de to andre).

Liverpool startet 2. omgangen med et intenst press der de skapte mulighet etter mulighet. Til slutt havnet også ballen i nettet da Diogo Jota satte inn 3-0, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annulert for offside.

Veien tilbake i kampen virket uhyre lang for et sjanseløst Atlético Madrid-lag. Men så var det håp – i noen få sekunder.

Luis Suárez fyrte løs fra drøyt 20 meter, via en Liverpool-spiller i mål. Men også her ble scoringen annulert etter en VAR-sjekk – etter at Giménez hadde vært i offside i forkant.

Héctor Herrera fikk en gyllen mulighet til å redusere etter 74 minutter, men skjøt dessverre utenfor.

Dermed endte det også til slutt 2-0 i favør Liverpool.

Continue Reading

Etter kampen

Simeone: – Det er mitt ansvar

Atlético Madrid imponerte ingen i bortemøtet med tabelljumbo Alavés. Og Diego Simeone tar på seg store deler av skylden.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

En tidlig scoring fra Victor Laguardia var nok til å sikre seieren for Alavés. Og Atlético Madrid var nesten helt ufarlige gjennom samtlige 90 minutter.

Atlético Madrid har dermed gått målløse av banen i tre av de fire siste kampene. Ikke før Ángel Correa ble byttet inn utover i 2. omgang begynte Atlético Madrid omsider å skape litt farligheter. Men det var ikke nok.

– Det er alltid vanskelige perioder i løpet av en sesong. Vi er muligens i denne perioden akkurat nå, sier Diego Simeone etter kampslutt.

Og fortsetter:

– Vi er trenere først og fremst, vi må overføre til spillerne det vi ønsker. Jeg stoler hundre prosent på laget mitt. Ansvaret er mitt for at laget ikke har prestert så godt, sier Cholo.

De gode nyhetene for Atlético Madrid er at Real Madrid heller ikke klarte å vinne hjemme mot Villarreal. Deres kamp endte 0-0, noe som gjør at tre poeng skiller lagene etter helgens runde. Neste kamp er hjemme mot Barcelona førstkommende lørdag.

Diego Simeone er ikke bekymret over at systemet skal være grunnen til de defensive utfordringene.

– Jeg tror ikke det er systemet. Det kan være konsentrasjon. Jeg bryr meg ikke om det er fire eller fem i forsvaret, målet kom på grunn av konsentrasjon, sier han om da Laguardia stanget Alavés i ledelsen allerede etter fem minutter.

Continue Reading

Etter kampen

Mestertakter

Atlético Madrid var tilbake igjen på vinnersporet takket være en ny overtidsscoring.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

– Vi vet hvor god Luis Suárez er, det har han vist gjennom hele sin karriere. I luften er han – og vil kommer til å være – en av de beste i verden. Han er alltid farlig i dette området, sier Mario Hermoso etter at Suárez har scoret to mål og snudd kampen fra 0-1 til 2-1 for Atlético Madrid.

Og kampen mot Getafe på Coliseum Alfonso Pérez ble på ingen måte enkel for Atlético Madrid. Los rojiblancos skapte knapt en målsjanse i den første omgangen, med unntak av en god mulighet Suárez fikk etter en drøy halvtime, før Correa satte returen fra keeper via en Getafe-spiller og over mål.

Verre ble det også da Getafe gikk opp i ledelsen bare sekunder før pause.

Atlético Madrid så ut til å gå på et nytt poengtap, for Getafe lå dypt og gjorde det vanskelig for Diego Simeones menn. Men så våknet Luis Suárez.

Først satte han inn sin andre scoring i LaLiga etter en flott pasning i bakrom fra Mario Hermoso. Suárez la ballen til rette og hamret ballen i nettet med venstrefoten. Det bare fire minutter etter at Carles Aleña hadde blitt utvist hos hjemmelaget.

Atlético Madrid fortsatte jakten på en seier, og godt inne i overtiden steg jubelen til himmels da Suárez stanget ballen i mål og dermed sikret seier med sin 2-1-scoring.

For tredje gang denne sesongen var scoring på overtid med på å sikre poeng for Atlético Madrid. Spillemessig imponerer Atleti på ingen måte, men den mentaliteten som nå blir vist i form av å snu kamper, er LaLiga-mestere verdig.

Spillerbørs

Jan Oblak (4): Gjør en stor tabbe på 1-0 og gjør én god redning på tampen. Veldig uvant å se Oblak bomme som på 1-0.
Kieran Trippier (6): Mer ving enn back selv i 4-4-2, og bidragene hans er stort sett viktige for det offensive som Atleti skaper frem til han blir byttet ut. Presisjonen er fortsatt ikke helt på topp dog.
Stefan Savic (6): Montegrinern har mye temperament og det kommer ut i liket med hos mange av hans lagkamerater. Noe sløvere enn vanlig.
José María Giménez (8): Dominerer i lufta og styrer forsvarslinjen bra i dag. Få klarer å komme seg forbi Josema i slik form.
Renan Lodi (5): En kamp helt på det jevne uten at Lodi utmerker seg spesielt.

Ángel Correa (5): Ikke like skarp som i serieåpningen, men kommer litt mer til sin rett i andre omgang. Virker ikke som han trives like godt på siden.
Hector Herrera (7): Selv om han ikke er spesielt hurtig så slår han noen fantastiske stikkere i løpet av kampen. Er veldig viktig for at Atleti klarer å spille seg til sjanser.
Marcos Llorente (7): Spiller i tre roller i løpet av dagen og er viktig i alle. Ingen målpoeng, men viktigheten til Llorente er helt enorm.
Yannick Carrasco (6): Prøver mye og skal ha for at han er med på å skape trøbbel. Noe unøyaktig på siste tredjedel som gjør at laget ikke skaper stort via Carrasco.

Luis Suárez (8): Ser mye piggere ut i dag generelt enn han har gjort i de andre kampene. Dette sies uten å tenke på de to målene han satte, to mål som kan bli enormt viktige for Atleti i det vi tikker mai 2022.
Antoine Griezmann (4): Svak og lite involvert nok en gang, bør ikke starte til helgen.

Innbyttere
Rodrigo De Paul (7): Kommer inn og snur dynamikken på midtbanen. Driver ballen fremover og jobber iherdig for å vinne ballen tilbake.
Matheus Cunha (6): Bruker mye tid på å diskutere med dommer, men er god og skapende når han faktisk fokuserer på å spille fotball.
Mario Hermoso (7): Kommer inn for Lodi og er rett og slett fantastisk god. Mye mer presis enn brasilianeren.

Continue Reading

TABELLEN

Trending