Atleti tilbake på vinnersporet etter en overbevisende andreomgang

Posted on

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen 1 – 0

Etter en tøff hjemmekamp mot Valencia i helgen kom raskt muligheten for å revansjere den. Den sjansen tok Simeones menn med begge hender og leverte en solid 1-0 seier mot et Bayer Leverkusen i dårlig form.

Kampen startet på verst mulig måte da José María Giménez måtte ut etter 14 minutter. Inn kom Mario Hermoso, som leverte en meget solid kamp i tospann med Felipe. João Félix sliter med en skade etter Valencia-kampen, og tok plass på tribunen. Simeone valgte en defensiv tilnærming til kampen, med to rivjern i Herrera og Partey sentralt, med Koke og Saúl på kantene. Correa fikk det kreative ansvaret, mens Costa skulle være et uromoment som vanlig.

Det var en jevn og tettspilt første omgang med lite sjanser til hvert av lagene. Det mest bemerkelsesverdige var hvor tilsynelatende svak Thomas Partey var, etter en periode med svært gode kamper. Felipe, Lodi og Correa var gode og viste initiativ til å trøkke til og skape noe. Det toppet seg med en god Lodi avslutning etter 31 minutter, men avslutningen med det svake høyrebeinet ble for veik.

I andre omgang var det klart at Atleti skulle ta større ansvar og presse på fremover. Trippier og Lodi var mer frempå enn i første omgang, og et tidlig skremmeskudd kom i det 57. minutt ved en nesten-sjanse fra Costa etter innlegg fra Trippier. Nevnte Costa var involvert i en mulig straffesituasjon etter 62 minutter, men reprisene viste at Costa fremprovoserte situasjonen ved den klassiske “legge igjen beinet”-manøveren.

Det avgjørende grepet kom i det 70. minutt. Da var kaptein Koke ferdigspilt og det var på tide å slippe løs en sulten Álvaro Morata. Det tok kun åtte minutter før Simeone fikk meget god valuta for grepet. Thomas Lemar førte ballen frem i banen, Costa gjorde en utrolig smart møte-bevegelse som presset Leverkusen-forsvaret til å støte høyt som igjen ga Lodi plass til å forsere da han fikk ballen. Innlegget var millimeterpresist som vanlig og Morata hadde timet løpet perfekt og dunket ballen i mål med hodet. Det var tydelig lettelse og stor glede hos både Morata og Simeone etterpå, som toppet seg med en aggressiv og god klem mellom guttene.

Ellers er det verdt å merke seg at samarbeidet mellom Felipe og Hermoso fungerte fint etter at Giménez måtte ut, samt at de offensive bidragene fra Trippier og Lodi gir laget en ny dimensjon å spille på.

Vi gleder oss til å møte Athletic Bilbao lørdag kveld, med ambisjoner om å klatre opp til 2. plass på tabellen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *