– Atlético er livet mitt og Atlético er store grunnet fansen

Diego Costa har virkelig sett frisk og fin ut denne sesongen – mer motivert enn noen gang, sies det. Det er ikke ofte vi får høre fra han, men denne gang har han snakket til Que Partidazo som man finner på YouTube, og her av det interessante slaget.

Diego Costa snakket blant annet om Atlético sin stil; “Simeone ber oss alltid om å ha en god struktur i laget. Spillerne er de som må i løpet av kampen, se hvordan kampen utvikler seg, mens treneren veileder og dirigerer oss slik kampen går. Spillerne må vite hva de skal gjøre til ethvert øyeblikk. Det er slik som vår første kamp mot Getafe denne sesongen, som jeg ikke kunne spille. Det var en kamp bestående av de minste detaljer og fotball er uforutsigbart. Folk snakker om vår defensive spillestil, men vi er ikke slik. Det er en styrke at vår motstander kun klarte å score én gang tre mål mot oss i løpet av en sesong. Det er ikke slik at Cholo ber oss alle om å være bak ballen, det handler om at kampen må bli forstått, og noen ganger må man ta et steg tilbake. I fotball må man vite hvordan man skal lide, se tilbake og holde sammen. En viktig kamp handler ikke om å spille fint, det handler om å vinne.”

Diego Costa snakket også om presset som har blitt lagt på Atlético som “favoritter” etter en god sesongåpning og gode signeringer; “Det er sant at vi har gjort gode signeringer, men vi kan ikke nekte for at Barcelona og Real Madrid er et steg foran oss.”

“Cholo sier at ting må se slik ut som det gjorde i sesongoppkjøringen. De krever mye fra oss fra første sekund, og det vi fikk se i derbyet er grunnet vår stil. Det er andre som ønsker å prøve ut mer forskjellige ting i sesongoppkjøringen og ta ting litt mer sakte. Et resultat i sesongoppkjøringen kan ikke gjøre oss til favoritter.”

“Sesongoppkjøringen var veldig god, fantastisk fra et fysisk perspektiv. Vi forberedte oss godt, men en tellende kamp er ulik en vennskapskamp.”

Diego Costa snakket også om hva Atlético betyr for han, og hvordan det er å representere Atleti: “Det er fotball. Det er ikke jobb, det er mitt liv. Å trene, kunne spille og yte sitt fulle. Det er et viktig lag og jeg føler meg også som en viktig spiller her. Jeg prøver på det. Hvis det kommer et øyeblikk hvor jeg ikke kan leve opp til standardene, vil jeg vurdere å dra. Men det er et lag som man ser uttrykke noe annet, det er unikt.”

“Forrige kamp så man at vi var i ferd med å tape, men fansen så at det var mulig. Dette klimaet, denne atmosfæren … få lag i Europa har noe slikt. Atlético er ikke store for å være Atlético, men grunnet fansen. Hvis man ikke hadde hatt denne fansen … Det er en stor klubb grunnet dette. Man kan være i Segunda, Tercera, men fansen vil alltid være slik. De vil være der. Det er sjelen, de er lidenskapelige… De er sør-amerikanske. Det er ulikt andre lag. Det er ikke slik at Real Madrid eller Barcelona ikke har lidenskapelige fans, men Atlético har en annen måte å se det på. Atlético er en følelse av lidenskap, hardt arbeid og lidelse som mange kan identifisere seg med.”

Diego Costa forklarte også sin årsak til at han returnerte, nemlig grunnet Simeone; “Hans påvirkning for min retur var avgjørende. Jeg returnerte for han. Siden han var spiller har han overført denne lidenskapen, denne spiriten og denne energien. Han har en ambisjon om å vokse, og siden han kom til klubben, har klubben vokst veldig. Det passet godt med en gruppe spillere som hadde det samme ønsket og som var sultne. De som vant La Liga… Arda Turan, Gabi, Raúl, Villa, Filipe, Miranda, Koke, Juanfran, jeg … Diego Ribas .. alle hadde denne sulten for å kjempe mot Real Madrid og Barcelona, samt andre lag i Europa. Han hadde en gruppe spillere som tok innover seg det han uttrykte.”

Kaosbamsen snakket også om det som forrige sesong var en veldig skuffende sesong for han på personlig basis: “Alle vet viktigheten av det man uttrykker på en fotballbane. Mange spillere kan ha et kapteinsbind, men har ikke den referansen som andre spillere har. Eller vet hva man uttrykker. Jeg kjenner mine grenser, og det gjør mine medspillere også. De vet at når jeg går på banen, er jeg en spiller som gir alt, som gir mitt liv for laget og som vil drepe for dem. De vet alltid at ambisjonen min er å vinne selv om det ikke alltid vil være mulig. Forrige sesong hadde jeg mange skader. Det startet bra og jeg hadde noen ubehag og forsøkte å fortsette, men så kom det et øyeblikk hvor det ikke gikk, jeg måtte stoppe for folk ser når man ikke spiller bra og vurderer det. Jeg led mye fordi jeg kunne ikke være den spilleren jeg ønsket. Jeg hadde mye smerte på banen. Jeg opererte og snakket med treneren. Det gikk ikke, jeg trente to ganger i uken. Jeg kom aldri inn i noen rytme.”

“Det var forferdelig for meg. Folk tenker at det er marketing vi driver med, men det er vår jobb. Det er hva vi må gjøre og vi ønsker å gjøre det beste vi kan”

Til slutt forklarte også spissen at det ikke er noen “returkamp” i Champions League kan mot Juventus og Cristiano Ronaldo: “Fansen vet at Champions League er den turneringen som alle klubber ønsker. Det er en viktig motstander. De kan være gode, og vi kjenner alle deres historie. Vi har allerede møtt dem og kjenner deres kvaliteter, men vi har også vår måte å spille på, og vil forberede oss så godt vi kan. Vi må gå på banen med trygghet, vi vet hva vi kan, vi spiller hjemme og ønsker å ta hjem seieren. Dette blir viktig.”

“Disse kampene er store, du trenger ikke å bli motivert for dette, med spillere og lag i denne kvaliteten er det alltid en ekstra motivasjon. Men når kampen begynner er du fokusert på hva du kan gjøre og hva du kan gjøre best mulig i en så viktig kamp som i Champions League.”

Vi krysser fingrene for at Diego Costa holder seg skadefri denne sesongen, og at han leverer på sitt beste, slik vi alle elsker han!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *