Atletico fortsetter å slite med scoringsstatistikken

Atletico Madrid – Valencia 1 – 1

Etter en god sesongstart har de store presentasjonene uteblitt for Atletico Madrid, og med en tøff hjemmekamp mot Valencia ble det vanskelig for Simeones menn å snu skipet og klatre opp helt vis-à-vis med Real Madrid som har én kamp mindre spilt.

Tradisjonen tro starter Simeone med alt annet enn en venstreback på venstrebacken. Mario Hermoso går inn i rekken av samtlige midtstoppere og midtbanespillere som fyller rollen. Renan Lodi på benken. Joao Felix starter i midtbaneleddet denne kampen.

Det var ingen mangel på sjanser i en første omgang hvor Atleti styrte kampen, med mest ballbesittelse og flest skudd på mål. Spissduoen Morata – Costa ser periodevis ut til å mangle litt kjemi og samspill, så på tross av en flust med sjanser blir ingenting omsatt. I det 35. minutt konkluderer VAR med at det var hands i boksen til Valencia. Straffe til hjemmelaget og Diego Costa setter inn 1-0 som blir resultatet til pause.

Andre omgang ble mer jevn. Thomas Lemar og Renan Lodi erstatter Thomas Partey og Mario Hermoso etter ni minutter spilt, uten at det fører til store endringer framover i banen. Marcos Llorente inn for Morata etter 68 minutter spilt. Etter en takling av Dani Parejo blir João Félix skadet og må gå av banen. Like etter setter Valencia-kapteinen inn et frispark og det blir 1-1. Etter dette begynner det å rakne i de bakre rekker og Valencia tar helt over kampen med mange gode sjanser.

Innbytter Kang In Lee får det røde og Atletico er i overtall de siste minuttene, men klarer ikke å omsette det tallmessige overtaket til mål. Problemene med å score mål fortsetter. På tross av at Valencia er en verdig motstander er det fortsatt problemer med å omsette sjansene man skaper som forblir den største utfordringen. Det “nye Atletico” starter sesongen bra, men hvor går veien videre, hva skal gjøres for å score flere mål? Simeone må ta noen grep skal dette laget kunne konkurrere om titler i år, noe som må være målsetningen. Med en skadet João Félix fortsetter å skadeproblemene som har satt blant annet Costa og Morata ut i lengre perioder. Vi får håpe det ikke var noe alvorlig.

Spillerbørs

Jan Oblak (6) Autoritær i feltet og håndterer det som kommer fram til Parejo sitt frispark.

Santiago Arias (6) Trygg defensivt, sliter med innleggskvaliteten. Mulighet til å sette 2-0 etter et langt løp. Sliter med å forsvare startsposisjon framfor Trippier.

Felipe (7) Starter omsider og leverer en meget god kamp. Verdig partner for Giménez.

José Giménez (6) I det store og det hele en grei kamp, sliter litt når det går for fort.

Mario Hermoso (5) Ser ikke helt bekvem ut i venstrebackposisjonen og gjør en feil i første omgang som nesten ender med mål til Valencia. Erstattes av Lodi

Koke (7) Er igjen overalt men mangler litt i den siste avgjørende pasningen.

Saúl Ñíguez BB (8) Etter å ha levert to gode kamper for Spania fortsetter Saúl å forsvare en startplass i midtrekka til Atletico. Flere gode invloveringer og klarer å bidra mer offensivt enn tidligere.

Thomas Partey (6) Ikke like dominerende med pasningspillet som vi har sett ham i tidligere kamper.

João Félix (6) Blitt en mye tøffere spiller etter noen måneder i hovedstaten. Løper, takler og skaffer seg gult kort. Gjør en grei jobb i midtbanen før han flyttes opp som spiss når Morata tas av. Sliter med å involvere seg så mye som man skulle ha håpet han fikk til i en dypere posisjon.

Alvaro Morata (7) Klarer å involvere seg og kommer til flere sjanser, men målpoeng uteblir for spissen. Hadde en god mulighet til å spille gjennom Diego Costa som kom alt for sent.

Diego Costa (7) Omsetter straffe og scorer dermed sitt første mål på El Metropolitano i 2019.

Forza Atleti!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *