Connect with us

Kronikk

Atlético – Liverpool: lagdel for lagdel

Published

on

Diego Simeone og Jürgen Klopp har mange gode spillere å rutte med i forkant av storkampen på tirsdag. Vi vil her prøve å vurdere hver enkelt spiller som trolig starter den kommende kampen.

Keeper:

Jan Oblak – 10
Alisson Becker – 9

Vanskelig å skille mellom to av verdens absolutt beste i sin posisjon. Men vi mener at Jan Oblak er verdens beste keeper, dog hårfint foran Alisson, Ter Stegen og kompani.

Høyreback:

Santiago Arias – 6
Trent Alexander-Arnold – 9

Alexander-Arnold har de to siste sesongene stått frem som en av de beste backene i verden. En fantastisk offensiv back som bidrar med ekstremt mange målpoeng. Santiago Arias blir den som spiller i fraværet av Kieran Trippier og selv om han i høst spilte endel gode kamper så har han vært mer anonym. Klar fordel Liverpool her.

Midtstoppere

José María Giménez – 8
Joe Gomez – 7

Giménez ser endelig ut til å være tilbake. Var på benken i helgen og vil trolig starte kampen. Selv med skadeproblemene så har Giménez vært en av Atlético Madrids viktigste spillere som alltid gir det han har i hver duell. Joe Gomez har levert veldig bra sammen med stopperpartner Van Dijk, selv om han også har slitt endel med skadeproblemer.

Felipe Augusto – 8
Virgil Van Dijk – 10

Felipe Augusto har vært en åpenbaring for Atleti i år, og har stått frem som kanskje den beste signeringen av de som kom i sommer. Han er dog ingen match for Van Dijk som vi ikke trenger å si all verden om annet enn at han nok er verdens beste midtstopper.

Image result for virgil van dijk

Venstreback

Renan Lodi – 6
Andrew Robertson – 8

En posisjon hvor hjemmelaget har slitt mye den siste måneden, hvor Lodi har blitt byttet ut mye og hvor vi har sett Arias, Hermoso og spesielt Saúl vikariere mye. Kanskje Atlético Madrids svakeste punkt per dags dato. Robertson har som sin backpartner stått frem som en av de bedre backene i verden, hvor det også kommer mange målpoeng derfra.

Midtbane:

Koke – 8
Georginio Wijnaldum – 8

Vår kaptein har endelig fått spille et par kamper på rad etter skaden, og vi har virkelig sett hvor mye vi har savnet han. Vurderes likt opp mot Wijnaldum her som var ekstremt viktig for Liverpool i deres Champions League-triumf i fjor.

Image result for koke capitan

Thomas Partey – 8
Fabinho – 9

To ankere som er veldig viktige for sine respektive lag, de er nærmest uvurderlige i mangel på lignende spillertyper i stallene. Fabinho “vinner” denne på grunn av at han rett og slett er jevnere enn Thomas Partey som fortsatt varierer litt for mye i prestasjonene.

Saúl – 8
Jordan Henderson – 7

Saúl har nok hatt en formdupp den siste måneden, noe som kanskje kommer av at han har endt opp med å spille venstreback mot slutten av stort sett hver kamp. Jordan Henderson har tidligere fått mye kritikk, men har virkelig slått tilbake å levert resultater og innsats en kaptein verdig.

Marcos Llorente – 6
Mohamed Salah – 9

Blir en litt merkelig vurdering her, i og med at vi tror Atleti starter med fire sentrale midtbanespillere. Dermed vurderes Marcos Llorente som endelig har fått sjansen i Atleti opp mot Mohamed Salah som har vært en av verdens beste spillere de siste sesongene.

Image result for mohamed salah

Angrep

Álvaro Morata – 8
Roberto Firmino – 9

Endelig har Atlético Madrid en spiss igjen! Selv om Costa også ser ut til å være tilbake så tror vi han blir brukt som en joker, og at det er Morata som skal stå for målene. Tross mye kritikk så har Morata stått for flest mål og jobber beinhardt på topp. Firmino jobber også hardt i presset og selv om han ofte blir litt mindre synlig enn de to stjernevingene så er kanskje Firmino like viktig for spillet til Liverpool.

Ángel Correa – 7
Sadio Mané – 10

Kanskje verdens beste venstreving i fjor står på andre siden for Atlético Madrid, og det blir meget viktig at Santiago Arias får has på han i løpet av kampen. Ángel Correa har slått tilbake spesielt den siste måneden med mye målpoeng, men står dessverre et stykke bak Mané i kvalitet.

Sum Atlético Madrid = 83
Sum Liverpool = 95

Continue Reading

Kronikk

Hvorfor endte det slik, Antoine Griezmann?

Published

on

Antoine Griezmann var lenge en av de aller største – elsket og hyllet. Til slutt skulle han ende opp som en av de mest forhatte spillerne i Atlético Madrids historie. Hvordan skjedde det?

30 millioner euro av ypperste kvalitet

Sommeren 2014 skulle Atlético Madrid finne gull. Den lille prinsen fra Macón, som befant seg i San Sebastián på den tid, Antoine Griezmann, ble hentet for drøyt 30 millioner euro fra Real Sociedad. I en sommer hvor Atlético nylig hadde vunnet LaLiga var det derfor knyttet store forventninger til denne signeringen.

– Et kjøp av ypperste kvalitet. Dette var ordene LaLiga-ekspert og Nettavisen-journalist Jonas Giæver brukte for å beskrive signeringen. En signering gull verdt, skulle det senere vise seg.

FORVENTINGER: Tusenvis av spente supportere møtte opp på Vicente Calderón for å ønske Griezmann velkommen.

Da Antoine Griezmann ankom Atlético Madrid den sommeren var det en helt annen versjon av ham enn den vi ser i dag. Liten og veik ble han presentert på Vicente Calderón foran tusenvis av fremmøtte Atlético Madrid-supportere. Atlético Madrid, Diego Simeone og Profe Ortega hadde en stor jobb foran seg – som de ikke kunne ha utført bedre.

Under et TV-show med El Hormiguero i 2016, hvor Griezmann og Koke gjestet programmet, uttalte franskmannen blant annet at Simeone hater de “tjukke”.

Antoine Griezmann skulle vise seg å bli en langt mer profesjonell og komplett fotballspiller under Simeones ledelse rundt det sportslige. Med hjelp fra Profe Ortega og hans egne ambisjoner, ble han senere en av de best trente spillerne i klubben og i Europa med hans enorme arbeidsinnsats.

I løpet av fem år som rojiblanco scoret Griezmann 133 mål på 257 kamper. Han var topp tre under Ballon d’Or-kåringen to ganger, ble en av klubbkapteinene, ble verdensmester med Frankrike og var den store stjernen til Diego Simeone.

Antoine Griezmann var i sin tid som Atlético Madrid-spiller med på å vinne Supercopa de España (2014), Europa League (2018) og Supercopa de Europa (2018). Han ble den store spilleren i Europa League-finalen da han scoret to mål i 3-0-seieren mot Marseille. Han var også helt sentral på veien til Champions League-finalen i 2016. Med avgjørende scoringer mot Barcelona og Bayern München sendte han laget sitt til finalen.

– Vi har den beste spilleren i verden i dag, som er Griezmann. Han blir kritisert for enhver ting han gjør og han må velge. Jeg følte alltid at han ønsket å bli værende. Griezmann var dette året uten tvil den beste spilleren i verden. Uten tvil, sa Diego Simeone i 2018 under et intervju med den spanske radiostasjonen, COPE.

Med slike ord og prestasjoner skulle man tro at dette var en av de aller største legendene i klubben. Dessverre ble det ikke helt slik…

Så hvordan ble hans kjærlighetsforhold til Atlético-fansen ødelagt?

Manchester United-flørtingen

Med 22, 22 og 16 mål i løpet av hans tre første sesonger i LaLiga som Atlético-spiller kom også interessen for franskmannen. Utkjøpsklausulen lå på 100 millioner euro, som var høyst overkommelig for de aller største klubbene.

Prestasjonene til Antoine Griezmann førte også til langt større promotering på Instagram og sosiale medier av Atléticos stjernespiller. Hans følgere ble mangedoblet og hans merkevare ble styrket mer og mer. Dette skulle vise seg bare å være starten på utviklingen.

Inn mot sommeren 2017 kom de naturlige ryktene: Antoine Griezmann var ønsket av Manchester United. 22. mai samme sommer tok ryktene tok virkelig fyr da Griezmann stilte opp på et fransk tv-show og fikk spørsmål om en potensiell overgang til Manchester United.

– Dere vil få vite det i løpet av de neste ukene, sa Griezmann til reporteren.

Hva med hvis jeg spør deg om Manchester United?

– Mulig

På en skala fra 1-10, hvor sikker er du på at du vil signere for Manchester United?

– 6 av 10, svarte franskmannen

Hva med å bli værende i Atlético da?

– 7 av 10, fortsatte Griezmann med. Allerede her hadde han begynt å miste respekten hos Atlético-supporterne. Man var svært skuffet over hans åpne måte å snakke på i media om klubben.

Antoine Griezmann valgte til slutt å bli værende i Atlético Madrid sommeren 2017 etter at klubben hadde fått en registreringsnekt. Ved en eventuell overgang den sommeren ville ikke Atlético ha hatt noen mulighet for å finne en erstatter. Han signerte også en ny kontrakt med klubben med forbedret lønn. Allikevel føltes det litt ut som at han hadde blitt “tvunget” til å bli, vil mange Atlético-fans hevde. Forholdet til fansen ble aldri det samme igjen for veldig mange.

Frustrasjon

2017/18-sesongen ble det heller ikke noen spesielt god start på. Klubben røk ut av gruppespillet i Champions League og det var mye kritikk å spore mot lagets prestasjoner.

Da 2017 ble til 2018 hadde også nye rykter om en potensiell overgang begynt å komme. Denne gangen var det Barcelona som var interesserte i den franske perlen.

Under en kamp mot Valencia i februar 2018 skulle frustrasjonen virkelig ta overhånd. Atlético Madrid hadde fått en kontringsmulighet på stillingen 1-0, men Griezmann valgte å roe ned og heller å holde ballen i laget. Griezmann mottok deretter enorm pipekonsert for sitt valg, før han i sinne svarte med en gest mot publikum og hysjet på fansen.

Månedene gikk og ryktene fortsatte. Barcelona ønsket å hente Griezmann denne sommeren. Med en klausul på 100 millioner euro var det heller ikke denne sommeren noen grunn til å la seg skremme..

Griezmann forble denne gangen stille, og etter at han hadde senket Marseille i Europa League-finalen med to scoringer, skulle man tro at han var populær på Metropolitano… Den gang ei!

Men først var det feiringen av Europa League ved Neptuno hvor man flere ganger sang “Griezmann quedaté (Griezmann bli værende)”, og ba han om å snakke – uten at man lyktes. Fansen gjorde alt for å få ham til å si noe – også for å overtale ham.

Griezmann startet kampen mot Eibar på benken i siste serierunde og ble byttet inn etter 59 minutter. Han ble buet på umiddelbart og ved hvert eneste touch på ballen kom buingen fra stort sett hele Metropolitano. Atlético-fansen var lei av ryktene og at han ikke hadde avklaret noe. Supporterne var overbeviste om at han skulle forlate klubben. Til slutt ble Diego Godin, en god kamerat av Griezmann, som også satt på benken, sendt bort til Frente Atleti for å fortelle at han skulle bli værende – og for at de skulle synge hans navn. Årsaken til at han ikke hadde fortalt det var på den tid ikke kjent, men sangene startet; “Antoine Griezmann lo lo lo lo”.

I TÅRER: Griezmann var sterkt preget over buingen han fikk i kampen mot Eibar etter å ha avgjort Europa League-finalen.

La Decisión…

Griezmann fortsatte å vente med å annonsere fremtiden. Nye datoer ble sagt om når han skulle gjøre det, men avgjørelsen lot vente på seg, før den omsider kom til slutt.

15. juni 2018 var såpeoperaen komplett. Gjennom en NBA- og LeBron James-inspirert dokumentar “La Decisión”, skulle Griezmann avsløre sin fremtid gjennom en 52 minutter lang dokumentar som fulgte hans vei fram mot avgjørelsen.

Dokumentaren var produsert av Barcelona-forsvarer Gerard Piqués produksjonsselskap, Kosmos.

Etter i underkant av en time fikk vi avgjørelsen: “Jeg har valgt å bli værende”, sa Griezmann i avslutningen av dokumentaren. En drøy uke senere kom også bekreftelsen på at han hadde forlenget kontrakten. Nok en gang hadde han fått bedret lønnen (23 millioner euro per sesong), signert til 2023 og utkjøpsklausulen var økt til 200 millioner euro, trodde man… Senere skulle det vise seg at denne ville falle til 120 millioner euro sommeren etter.

Kritikken mot dokumentaren haglet fra flere kjente personligheter som mente at han hadde vist mangel på respekt for klubben nok en gang.

– Han holder på en måte klubben som gissel når han velger å drøye det så lenge og tar fullstendig styring over kommunikasjonen. Det skal ikke være nødvendig å gjøre det på denne måten når avgjørelsen er at han skal bli. Det er et sirkus, sa blant annet LaLiga- og Viasport-ekspert Petter Veland om dokumentaren den gang.

“Kapteinens” retur

Den påfølgende sesongen skulle Griezmann få en enda viktigere rolle. Hans kamerat på landslaget, Thomas Lemar, ble hentet inn fra Monaco for store summer. Samtidig forlenget også Lucas Hernández kontrakten med klubben. Griezmann ble nå også en del av kapteinsteamet og man trodde på mange måter at Griezmann var bundet til Atlético for alltid – og ville bli en klubblegende.

I hans første kamp etter dramaet ble han byttet inn for sin gode kamerat Diego Godin. Med kapteinsbindet på armen løp han inn på banen under en treningskamp mot Inter hjemme på Metropolitano.

KAPTEIN: Griezmann returnerte til Metropolitano som kaptein etter “La Decisión-avgjørelsen”.

Den påfølgende sesongen begynte også svært bra for Griezmann som virkelig så ut til å være tilbake til sitt gamle nivå. 16. februar hadde Griezmann 18 scoringer på 31 kamper, og hadde nylig hatt en rekke kamper med scoringer, hvor han hadde scoret i åtte av 10 LaLiga-kamper. Han hadde også kysset logoen under en kamp mot Borussia Dortmund i Champions League, hvor han sa; “Kysset av logoen er hva jeg føler for Atlético Madrid”. Tidligere hadde han ikke gjort dette i løpet av sine fire år i klubben.

Fadesen i Torino

Atlético Madrid hadde vunnet 2-0 hjemme i Madrid og skulle spille den avgjørende kampen i Torino mot Juventus. Laget sviktet totalt, Griezmann var helt iskald – i likhet med resten av laget. “Jeg føler meg skyldig”, fortalte Griezmann.

Prestasjonen skulle vise seg senere å være langt i fra det verste… Griezmann, hadde i forkant av kampen, vært i kontakt med Barcelona om en overgang til sommeren. Der skal de, mer eller mindre, ha blitt enige bak Atlético Madrid sin rygg, som var fullstendig uvitende om hva som foregikk. Ikke nok med det, var Atlético Madrid også på den tid Barcelonas største utfordrer i kampen om LaLiga-tittelen. (NB! Dette var ikke kjent på denne tiden i det offentlige)

Den viktigste fasen av sesongen gjenstod for Atlético Madrid som også hadde en mulighet til å ta igjen Barcelona i Laliga. Dette skulle vise seg å bli Griezmanns verste periode i klubben. Kun tre mål ble scoret av franskmannen i løpet av de siste 13 kampene i LaLiga hvor han hadde scoret 12 på de 24 første tidligere i sesongen.

Ryktene om en potensiell overgang til Barcelona fortsatte og vi fikk vite at Griezmann ville snart annonsere det – som til slutt ble via klubbens offisielle Twitterkonto, hvor han spilte inn en video og takket fansen for sine fem år i klubben.

Meldingen ble svært dårlig mottatt fra Atlético-fansen. Grunnen til at avgjørelsen ble gjort på denne måten via klubben, skal i følge rapporter, ha vært grunnet at Atlético fikk nyss om at en ny overgangsdokumentar var på vei – på samme måte som den foregående sommeren med La Decisión.

Griezmann hadde enda ikke spilt sin siste kamp for Atlético på den tiden, men dette var etter hans siste hjemmekamp.

Kampen mot Levante i Valencia skulle til slutt bli hans siste kamp for klubben, etter at denne videoen var spilt inn. Her fikk franskmannen høre “Griezmann vete ya” (Griezmann dra nå)-sanger sunget fra de tilreisende supporterne fra Madrid. Han mottok også buing ved sine involveringer.

Nesten to måneder skulle det ta før vi fikk den endelige bekreftelsen på at Griezmann var ferdig i Atlético Madrid. Barcelona hadde betalt klausulen på 120 millioner euro. Etter at Atlético nektet å forhandle med klubben, som hadde forhandlet med franskmannen bak Atlético sin rygg, var det ingen annen utvei.

Atlético Madrid la også samtidig ut en pressemelding hvor de annonserte at de ville gå til søksmål mot Barcelona som følge av dette. Da disse forhandlingene foregikk var nemlig klausulen til Griezmann på 200 millioner euro – og ikke 120 millioner euro – som Barcelona nå betalte. Atlético ville be om de resterende 80.

MARCA: “Det er krig”

Forhandlingene skulle ha pågått rundt 10-11. mars mellom Griezmann og Barcelona. 12. mars spilte Atlético Madrid og Griezmann sesongens svakeste kamp i Torino, hvor man tapte 0-3 mot Juventus.

Senere fikk vi også vite av Gil Marin at Atlético Madrid hadde dokumenter som beviste dette. Barcelona “måtte” betale Atlético 15 millioner euro for at de ikke skulle vise fram e-posten. (El Mundo). Til slutt fikk også Barcelona en straff av retten, via det spanske fotballforbundet på… 300 euro!

Det var liten tvil om at Griezmanns forhold til fansen på denne tiden var ødelagt. Forholdet til klubben virket heller ikke å være spesielt godt nå. Da João Félix nemlig ble klar for klubben 3. juli 2019, overtok han draktnummeret til Griezmann (7), som fortsatt var i klubben under kontrakt. Barcelona hadde ikke betalt klausulen på den tid.

Saken var enda ikke over. 5. juli, da Atlético var i ferd med å starte den offisielle sesongoppkjøringen, var Griezmann fortsatt Atlético-spiller som nå la ut en offisiell pressemelding om franskmannen, hvor de blant annet ba han om å møte opp på trening.

Til slutt, som nevnt ovenfor, var Griezmanns Atlético Madrid karriere omsider over 12. juli. Etter at Barcelona til slutt betalte klausulen i franskmannens kontrakt som på den tid var 120 millioner euro.

Velkomsten til Metropolitano

Ikke uventet var denne spilleren lite populær da han i desember 2019 returnerte til Metropolitano for aller første gang siden den kontroversielle overgangen.

Griezmanns plakett var for lenge siden blitt ødelagt utenfor stadion (enhver spiller med over 100 kamper for klubben mottar plakett). Da han entret gressteppet under oppvarmingen ble han møtt med en enorm pipekonsert og fans som sang “Griezmann-muérete” (Griezmann dø). Gjennom hele kampen ble han mottatt med pipekonsert ved ethvert touch på ballen.

Ingen kan ta fra Antoine Griezmann hans prestasjoner og scoringer for klubben i løpet av denne tiden, men måten han har håndtert ulike situasjoner – og gjort valg på, har dessverre ført til ødelagt status i klubben. Griezmann hadde alle muligheter for å bli en klubblegende, men endte til slutt opp med å bli en av de aller mest forhatte spillerne i klubbens historie

Prestasjoner er viktig for Atlético Madrid som i enhver klubb, men respekten for drakten og logoen kommer alltid først. Dessverre vil Antoine Griezmann aldri bli husket i Atlético Madrid som noe mer enn en veldig god fotballspiller og det vil heller aldri være noen vei tilbake.

Farvel!

Continue Reading

Kronikk

Felipe: fra uønsket til elsket

Published

on

Felipe Monteiro var ikke engang profesjonell fotballspiller for 10 år siden. Nå er han blitt Atlético Madrids beste midtstopper – mot alle odds

Da Diego Godin forlot Atlético Madrid sommeren 2019 og ble erstattet av den snart – på den tid – 30 år gamle midtstopperen Felipe, fra Porto, var det mye kritikk rettet mot Atlético Madrid.

Diego Godin ønsket å bli værende i Atlético Madrid – Atlético Madrid-fansen ønsket det samme. Allikevel, grunnet en policy i Atlético Madrid, hvor man kun får ett år om gangen i kontrakten etter fylte 30 år, ble det ingen enighet mellom partene. Diego Godin skulle forlate Atlético Madrid.

Felipe Augusto de Almeida Monteiro, bedre kjent som bare «Felipe», ble bekreftet klar fra FC Porto for drøyt 10 måneder siden. Med en alder på 29 og en overgangssum på 20 millioner euro, var det ikke særlig populært at den brasilianske midtstopperen skulle få en så lang kontrakt, samtidig som Godin kun skulle få ett år. Det føltes så feil..

“30 år og med tre år og dere hører ikke på vår kaptein for å signere flere år. Dere gjør en skam.”

“Dette er som alt i Atleti. Det kan enten bli dårlig eller veldig dårlig.”

Meldingene fra Atlético-fansen (som du kan finne i tweeten) var tydelige. Å hente inn Felipe for Godin var ikke populært: den gang.

Atlético Madrid-karrieren startet heller ikke på den mest imponerende måten. Felipe ble dårligst under en bip-test i starten av sesongoppkjøringen – et godt stykke bak de nest dårligste.

Sesongoppkjøringen ble allikevel preget av gode prestasjoner fra brassen. Felipe viste tidlig hvilke kvaliteter som bor i ham. Og i sin første kamp, mot Numancia, scoret han også, med en svært akrobatisk feiring som han kunne vise fram. Enorm hurtighet, ro og eksplosivitet er sjelden vare for en midtstopper i den alderen, men Felipe er et unntak.

Starten

21. september skulle han få sin La Liga-debut for Atlético i 0-0-kampen mot Celta Vigo. Han var her nære å sende Atleti i ledelsen tidlig i kampen.

Videre fikk vi se Felipe fra start i den oppfølgende kampen i etterkant mot Mallorca. Felipe imponerte og siden da har han mer og mer, vært selvskreven i laget. Nå har han, etter min mening, vært vår beste midtstopper denne sesongen. Kanskje også den beste i La Liga.

Felipe har nå spilt 30 kamper for Atlético Madrid denne sesongen. Han har vært partner med Giménez, Savic og Mario Hermoso – med bravur. Han har nå startet Atlético Madrids 29 siste kamper, og sist han ikke var i startoppstillingen, var 6. oktober mot Valladolid.

Grunnet sine prestasjoner i Atlético denne sesongen har midtstopperen blitt belønnet med landslagsplass to ganger.

Nå er Felipe Augusto de Almeida Monteiro, bedre kjent som bare «Felipe», Atlético Madrids beste midtstopper.

Continue Reading

Kronikk

Simeones tvil før Anfield

Published

on

I det vi går inn i de aller siste dagene før sesongens viktigste kamp så langt så har Diego Simeone en nesten skadefri tropp. Endel spillere er bankers i elleveren slik vi vanligvis ser, men ved flere posisjoner er det stor konkurranse.

De sikre

Det er endel spillere som spiller uke inn uke ut, og disse vil nok også starte mot Liverpool. Vi regner med at Jan Oblak, Felipe Augusto, Renan Lodi (så lenge han er frisk), Koke, Thomas Partey, Saúl Ñíguez, Álvaro Morata og Ángel Correa alle starter. Om Ángel Correa starter helt øverst på topp sammen med Morata eller om det er på midtbanen spørs litt på hvem han velger til den siste midtbanerollen. Det Simeone eventuelt tviler på da er følgende posisjoner: Høyre back og midtstopper samt den siste brikken på midtbanen.

Duellene

Høyre back: Kieran Tripper – Sime Vrsaljko.
En posisjon som stort sett har vært Kieran Trippier sin siden han kom til klubben. Sime Vrsaljko derimot, så ut til å være helt ute i kulden etter over ett år uten å spille en fotballkamp grunnet skade. Kroaten var tålmodig og heldig da både Kieran Trippier og Santiago Arias ble skadet i starten av januar. Han tok vare på muligheten sin og spilte trolig sin aller beste kamp mot akkurat Liverpool på Metropolitano. Etter det har Kieran Trippier stort sett spilt, og selv om han så ut til å slite med krampe på slutten av kampen mot Sevilla så tror vi han starter foran Vrsaljko. Men her er det absolutt mer usikkerhet enn det man skulle tro på forhånd og det blir spennende å se hvem Simeone forbereder laget med.

Høyre midtstopper: Stefan Savic – José María Giménez
Giménez har ikke spilt kamp siden han ble byttet ut for nettopp Stefan Savic i finalen i den spanske supercupen. Før den kampen slet han også med skadeproblemer i det som har vært en ekstremt frustrerende sesong for Giménez. Savic har spilt det meste og virker å være en av de Simeone stoler aller mest på for øyeblikket. En stygg glipp mot Sevilla til helgen pluss Giménez som sies å være tilbake på ordentlig kan skape noen tvil for Simeone. Som sannsynligvis kunne tenkt seg å ha en litt kvikkere Giménez bak der for å matche de tre på topp hos Liverpool. Vi tror dog det blir Stefan SavicFelipe Augusto som starter kampen.

4. Midtbanespiller: Marcos Llorente – João Félix – Vitolo – Lemar
Den posisjonen med mest tvil, hvor det kan være Correa som skyves litt ned, men alt i alt er det den siste spilleren som vil være på midtbanen eller på topp som det er tvil om. Thomas Lemar har vært skadet en stund, men skal være på vei tilbake og etter gode 45 minutter sist mot Liverpool kan han bli aktuell. Trolig så betyr nok returen til João Félix at Lemar og Vitolo er uaktuelle som begge har vært svakere offensivt den siste etter portugiseren kom tilbake fra skade samt at de ikke har den samme defensive kapasiteten som Llorente har. Sistnevnte og Félix gir begge laget noe helt spesielt som den andre ikke gjør.

Marcos Llorente gir Cholo muligheten til å starte med fire “sentrale” midtbanespillere som han ofte har gjort i store kamper før. Exempelvis begge kampene mot Bayern München i 2016, Barcelona-kampen i Champions League på Vicente Calderón samme år. João Félix gir muligheten til å sette press på Liverpool også defensivt. Han ser endelig ut til å ha kommet tilbake i form med to mål og friske innvolveringer i de tre kampene han har spilt så langt. Vi tror João Félix starter, og at Ángel Correa flyttes ned på midtbanen slik at Atleti også kan sette press spesielt mot backene til Liverpool offensivt. Her er vi dog veldig usikre.

Med det spår vi følgende ellever: Jan Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Koke, Saúl, Thomas, Correa – Félix, Morata.

Sime Vrsaljko og Marcos Llorente står som jokere her og kan fort ende opp med å starte kampen!

Vi snakket med Simen Aasum fra YNTA om kampen som kommer på Anfield i Atleti-podden, sjekk den ut for å vite alt som trengs før kampen(!):
https://podcasts.apple.com/no/podcast/5-atleti-podden-vi-snakker-anfield-og-liverpool-med-ynta/id1482487195?i=1000467014010

Continue Reading

TABELLEN

Trending