Atlético Madrid inntar tabelltoppen!

Eibar hadde ikke blitt beseiret de to forige oppgjørene på Metropolitano, og med seier ville Atleti innta tabelltoppen. I det som var en snuoperasjon av de helt sjeldne tar man tre nye poeng med seg inn i landslagspausen.

Atlético Madrid – Eibar 3-2 (Félix 27`, Vitolo 52`, Thomas 90` – Charles 7`, Arbilla 19`).

Førsteomgangen startet med et dominerende Atlético Madrid som så å si konstant hadde ballen. Men det var Eibar som kom best i gang da Charles satte inn 0-1 etter kun syv minutter, i det som var en svak inngripen fra Mario Hermoso og Renan Lodi på venstresiden. Etter dette ble det litt mer oppstykket med et Atleti som slet med å spille seg ut av presset til Eibar. Det burde derimot stått 1-1 i den ene sjansen vi skaper i denne perioden når Lodi kommer seg fri nydelig mot dødlinja, og han legger den fint tilbake til Costa som ikke kommer over ballen og dermed blåser skuddet over. Noen minutter senere kommer Eibar på en ny visitt og i det Mario Hermoso klarerer svakt rett i beina på Arnaitz Arbilla som skyter fra rundt 20 meter. Den går via Giménez og setter Oblak helt ute av spill, dermed står det 2-0 etter 20 minutter. De neste minuttene blir veldig oppstykket med mange frispark. Etter mye om og men kommer neste mulighet for Atleti. Koke spiller opp João Félix på midtbanen som med et lekkert touch sender igjennom en jagende Diego Costa. Costa er sterk som en bjørn og rister Sergio Álvarez av seg, får så lagt den på tvers til Félix som kan sette ballen enkelt i mål. Etter 2-1-målet så hender det relativt lite, mange frispark, et par tynne forsøk på å skaffe straffespark og lite godt spill. Alt i alt så dominerte Atlético Madrid, men Eibar var solide og samtidig dødelig effektive, med det så gikk man til pause med 2-1

Etter pause: Vitolo kommer entret gressteppe etter pausen og erstattet Marcos Llorente. Et bestemt Atleti kommer på banen etter pause, i noe som ligner på en 4-2-4 formasjon så hadde man massevis av offensiv slagkraft. Dette så vi klart rundt seks minutter ut i omgangen. Da Lemar vender spillet flott til Lodi som kommer seg forbi Tejero, han sender Vitolo i gjennom med en frekk stikker, Vitolo avslutter på ett touch og ballen triller fint ned i det lengste hjørnet. Dermed sto det 2-2 og vi hadde kommet like langt. Kun rundt fem minutter senere kommer Costa seg igjennom i det som er en veldig marginal offsideavgjørelse. Costa scorer og vi går til VAR, det viser seg at det er hårfint offside. Dette viser seg og bare være det første av to offsidemål, da Costa blir sendt i gjennom av en fantastisk hælflikk fra Vitolo. Denne gang setter han også ballen i mål, men er et par meter i offside denne gangen. Roro Riquelme (debutant!) og Thomas Partey kommer inn for henholdsvis Thomas Lemar og João Félix. Noen minutter etter at han kom inn så kombinerer Partey med Saúl og kommer seg noe heldig alene med keeper. Og dermed kan han avslutte sikkert bak keeper Dmitrovic. Snuoperasjonen var komplett!
Syv minutter ble lagt til, men utenom et par nervepirrende øyeblikk så var Atleti bunnsolide på overtiden, og med dette så tok man med seg alle poengene!

Simeone og Vitolo etter kampen:

S: “Når du vinner 3-2 så gjør du feil, det gjør du ikke når du vinner 1-0. Det beste med dagens kamp var å slå tilbake slik vi gjorde.”

S: “Jeg synes det er synd at Hector, Felipe og Arias ikke har fått spille enda.Jeg tror ikke på det å holde seg rolige. Hvis de fortsetter som de har gjort så vil de definitivt spille og hjelpe oss.”

V: “Etter to år med mange skader hvor jeg ikke har klart å levere, så har jeg i år gjort en god sesongoppkjøring og det merker man. Jeg vil være viktig i Atleti og hver gang jeg får muligheten så vil jeg ta vare på den.”

Spillerbørs:

Oblak (6): Slipper inn to mål han umulig kan klandres for, og blir generelt lite utfordret.

Trippier (5): Litt mer usynlig enn vanlig i første omgang, men kommer seg og er mer involvert utover i kampen.
Giménez (6): Klarer ikke å styre forsvaret like godt som i de to første kampene, men har ikke noe skyld i noen av målene. Spiller seg veldig opp i andre.
Hermoso (4): Svake involveringer på begge målene, spiller seg opp i andre.
Lodi (7): Leverer en fantastisk målgivende på utlingningen, skaper enormt mye og er en av de beste offensivt i dag, dog med noe defensivt slurv i første omgang. Banes beste!

Koke (6): Er som vanlig veldig mye involvert, kamp på det jevne fra kapteinen.
Saúl (6): Jobber iherdig i en noe mer “naturlig” posisjon for han i dag, vinner mange dueller og er involvert i seiersmålet.
Llorente (5): Er flink til å sette press fra start men styrer ikke spillet spillet veldig bra, tas av til pause.
Lemar (5): Noen fine involveringer og er involvert i det andre målet, men er relativt usynlig.

Félix (6): Scorer sitt første offisielle mål for klubben, mange fine detaljer men kan nok bli enda mer involvert.
Costa (7): Målgivende, scorer i tillegg to mål som var hårfint offside. Vinner enormt mange dueller og er involvert i mye av det vi skaper.

Innbyttere:
Vitolo (7): Kommer inn, scorer og endrer generelt hele kampen, nytt flott innhopp og er en av banens beste spillere.
Riquelme (IV): Mye involvert men spiller kun ti minutter, debutant!
Thomas (IV): Matchvinner men spiller for kort til å bli vurdert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *