Atlético Madrid med sjokktap

Cultural Leonesa – Atlético Madrid 2 – 1 (Garrido, Benito. Correa).

Cultural Leonesa virket å hente inspirasjon fra Eibars spillestil i kampen mot Atlético forrige helg, og startet kampen med et høyt press. Lagene testet hverandre ut litt i åpningsminuttene med halvsjanser til begge lag. Cultural Leonesa tok Atlético Madrid på senga med sitt høye press og fant hull i Cholos taktikk som de kunne utnytte og gjøre til et historisk nederlag i Copa Del Rey mot Segunda División B-laget som etter ekstraomganger vant 2-1.

– Vi er slått ut av en turnering som er veldig vakker fordi den ikke lar deg gjøre feil. Det er åpnebart at vi må forbedre oss. Gratulerer til motstanderen, og vi kommer til å følge med dere, sier Simeone etter elimineringen.

Simeone ble spurt om han er i er det vanskeligste øyeblikket siden han kom til Atlético, hvor han responderer: – Det er alltid vanskelige øyeblikk i alle årstider. Noen ganger for å bli slått ut av Champions League, noen ganger igjen for to tapte finaler – også denne muligheten. Etter så lang tid er det normalt at slike ting kan skje. Dessverre skal det ikke skje. Vi forsøker å endre oss, å forbedre angrepet. Vi hadde målsjanser, men vi klarte ikke å avgjøre. Motstanderen fortjente seieren.

Sakte start

Første store mulighet skulle komme etter syv minutters spill, når João Félix spilte gjennom Vitolo, som alene med keeper, ikke klarte å plassere ballen mellom stengene.

18 minutter var spilt da Hector Herrera prøvde seg med et skudd fra rett utfor sekstenmeteren, men Leonas målvakt, Giffard, fikk en hånd på ballen og sendte den over tverrleggeren og ut til hjørnespark for Atlético.

Etter første 25 minutters spill var det ikke mye som klaffet for Atléticos angrepsrekke, med få sjanser, lite dynamikk i angrep og dårlig utnyttelse av dødballer.

Halvtimen var spilt og stillingen sto 0-0. Atlético var flinke til å bygge opp spillet sitt, men var betydelig svekket i siste tredjedel av banen. Det ble gjort mye feil i pasningsspillet og flere balltap foran Leonesas sekstenmeter førte til brudd i angrepsspillet. Cultural Leonesa holdt seg godt med i kampen og hadde perioder med høyt press som påvirket spillet til Atlético som ble stresset og gjorde flere feil. Angrepstrioen med Correa, Vitolo og Félix slet med å finne hverandre og utnyttet dårlig de sjansene som oppstod.

Bedring i andre omgang

Andre omgang startet ganske likt som første omgang, men Atlético kontrollerte mer og mer inn i andre omgang. Thomas kom inn på midten og ga en ny dynamikk til midtbanen.

Første store sjanse i andre omgang kom etter 58 minutters spill da João Félix fant Vitolo med en fin gjennombruddspasning, men heller ikke denne gangen fant Vitolo nettmaskene.

62 minutter var spilt da João Félix mottok ballen utenfor sekstenmeteren, med press fra forsvarer, og sender Correa alene med keeper med en silkemyk førstetouch-pasning og argentineren gjør alt rett når han sender ballen forbi keeper og i mål.

Utligningen og høyt press

83 minutter stod på tavlen da Leonesa utlignet etter et frispark, hvor Adán bokset ballen ut til en Leonesa angriper som sendte ballen til Ivan Garrido som på hel volley banket ballen i mål.

João Félix var igjen involvert i det 87 minutt da han spilte en fancy «se vekk» pasning, som til og med Ronaldinho ville vært stolt av, og finner debutanten Šaponjić som avslutter rett på keeper.

Leonesa presset hardt på i sluttminuttene og kom til flere gode sjanser. På første av dem var Adán veldig rutinert og god, hvor han kom ut og stanset en klar Leonesa sjanse.

Like etter, i det 90 minutt fikk Arias ballen ute på høyre kant og fant Šaponjić med et lavt innlegg, men igjen skjøt Šaponjić rett på keeper. Sjansen førte frem en corner, hvor Felipe er svært nære å bringe hjem seieren med et sterkt hodestøt, men Giffard var god og holdt Leonesa inne i kampen med en god redning og videre til ekstraomganger.

– Sjansene til Vitolo, João, Saúl er det som kommer i tankene mine, jeg vet ikke om Thomas også hadde én. Vi hadde flere (sjanser). Vi kunne ikke score, og det er tydelig at ansvaret et mitt. Sier en skyldfølt Simeone etter kampen.

Avgjørende ekstraomganger

Cultural Leonesa så gjennom kampen ut som alt annet enn et Segunda División B lag, og i ekstraomgangen skulle de vise seg som overmektige mot La Ligas nummer tre.

I første ekstraomgang fikk Atleti flere gode angrepsmuligheter, og den største av dem kom i det 99 minutt da Félix fikk ballen utenfor sekstenmeteren og bestemte seg for å prøve et skudd som gikk rett over tverrliggeren.

Også Saúl fikk prøve seg med en heading fra corner, men igjen var Giffard god og reddet forsøket.

Det hele skulle avgjøres i det 108 minutt, hvor Leonesa kontrer mot Atleti og Sergio Benito mottok en ball i boksen som han på hel-volley plasserte bak Adán og i mål.

I andre ekstraomgang var det sjansebonanza, men ikke noe førte til mål for et jagende Atlético Madrid. Cultural Leonesa holdt seg godt med i ekstraomgangene og hadde flere gode sjanser selv. Alt i alt en fortjent seier til et lag som fant en taktiske løsninger for å overbemanne Atlético.

På spørsmål om Simeone føler seg sterk nok til å fortsette, svarer Simeone følgende: – Jeg ble ikke forandret av  eliminasjonene i Champions League, foregående Champions League, da vi var ute i 16-runde og det vil ikke endre meg nå. Jeg har en sterk tropp og resultatene vil komme etter hvert.

Spillerbørs

Adán (3) En liten feil av Adán som førte til det første målet for Leonesa.  Gjorde noen gode redninger, men ikke avgjørende nok.

Arias (4): Spiller offensivt og tar del i angrepsspillet. Slår noen gode pasninger, men lite produktivt. Sliter i forsvar med markeringer og i dødball-situasjoner.

Felipe (4): Sterk og stødig i forsvaret. Vinner hodedueller og hindrer muligheter for Leonesa. Litt passiv i situasjonene som førte til mål for Leonesa.

Hermoso (5): Virket rolig og trygg i forsvaret. Slo noen gode diagonale pasninger som løsnet opp spillet. Litt svak posisjonering i Leonesas mål.

Manu Sanchez (6): Ville mye, men virket litt nervøs og rusten i angrepsspillet. God til å flytte seg opp og ned langs venstrefløyen og sterk i forsvar. En av de bedre i første omgang.

Saul (4): Spilte mye på venstre fløy, men har fri rolle. Svært bevegelig og løper mye. Lite synlig i angrepsspill. Glipper i markeringen på 2-1 målet.

Llorente (6) – Mye involvert i spillet fra forsvar til angrep. Høyt bevegelig og dekker store deler av banen. Llorente gjør en viktig jobb også defensivt og kommer tilbake og fungerer som en tredje midtstopper i situasjoner hvor Atleti må forsvare. Beste spiller i førsteomgang.  Gult kort i første omgang etter 42 minutter som følge av overtenning.

Herrera (3): Spilte flere feilpasninger i førsteomgang, og manglet kreativitet i spillet og hadde lite innflytelse på kampen. Ble byttet ut til fordel for Thomas Partey ved start av andre omgang.

Correa (5): Var innflytelsesrik i angrepsfasen og gjør flere gode løp. Ikke alt fungerte mellom angrepstrioen idag, men Correa gjorde godt opp for seg med en fin avslutning som førte til kampens første mål.

Vitolo (4): Involvert i flere angrepssituasjoner, men dårlig samspill med angrepstrio. Dårlig utnytting av sjansene han fikk etter gjennomspill.  Ble byttet ut til gode for Saponjic etter 60 minutters spill.

Félix (6): Hadde med mer gnist i dag. Spilte noen farlige gjennombruddspasninger, blant annet to til Vitolo. Mye involvert i angrep og ville mye med gode intensjoner. Assist til Correa i 0-1 målet til Atleti. Uheldig at Félix spill ikke får mer uttelling i dag.

Thomas Partey (4): Kom inn i andre omgang. Posisjonerte seg godt defensivt og spilte gode pasninger. Førte med en ny dynamikk inn i andre omgangen. Trygg med ball i beina. Lite innflytelsesrik i angrepsfasene, noe Atleti trengte sårt.

Saponjic (4): Endelig ble det debut for den 192 cm høye serberen som var en del av João Félix overgangen. Han kom til flere gode sjanser men var ikke klinisk nok foran mål.

Sergio Camello – Fikk ikke nok tid til å utgjøre en forskjell.

Riquelme – Fikk ikke nok tid til å utgjøre en forskjell.