Atlético Madrid vant og tok seg til åttedelsfinalen da russiske turister møtte opp på Metropolitano

Sjampanjen kan sprettes – Atlético Madrid er klare for neste runde!

Atlético Madrid – Lokomotiv Moskva 2 – 0 (João Félix, Felipe)

Forutsetningene var ganske klare for Atlético Madrid før kveldens kamp. Ved seier ville man ta seg videre til åttendelsfinalene uavhengig av Bayer Leverkusen sitt resultat mot Juventus, og akkurat det var det som skjedde da Atlético slo tilbake og vant 2-0 mot Lokomotiv Moskva.

Allerede før minuttet var spilt, skaffet João Félix straffespark for Atlético Madrid etter å ha blitt felt innenfor 16-meteren. Til stor overraskelse var det Kieran Trippier som skulle ta straffesparket og som dessverre bommet, selv om straffesparket skulle vært tatt på nytt da gjestenes keeper var langt ute fra streken.

– Nå ble jeg nesten litt satt ut her, skal Kieran Trippier ta dette straffesparket, undret Viasport-kommentator og ekspert, Petter Veland seg da han så engelskmannen stod klar med ballen fra ellevemeteren.

Samme mann hadde kun tatt ett straffespark tidligere i sin profesjonelle karriere før dette, som han hadde bommet på. Dermed står han nå med to av to bom etter kveldens miss.

VAR-hjelp

Noen minutter senere, nærmere bestemt etter drøyt kvarteret spilt, var engelskmannen årvåken og ropte på straffespark. Spillet fortsatte, men etter noen sekunder ble kveldens dommer Kassai stoppet for å ta en titt på VAR-skjermen, før han til slutt tildelte et nytt straffespark til Atleti! Til stor lettelse satte portugiseren ballen i nettet og Atleti tok en etterlenget ledelse for å roe nervene på Metropolitano.

Jubelscener ødelagt av VAR

Igjen, for andre gang i kampen, var VAR i fokus da Morata ble spilt gjennom alene med keeper og satte ballen i nettet. Han tuppet den i garnet med sin venstre fot, men ble senere avblåst for offside etter at VAR hadde sjekket situasjonen.

Etter en god førsteomgang fra Atlético Madrid stod det dermed 1-0 til pause hvor man definitivt kunne ledet med flere mål.

Og flere mål skulle det bli etter 54 minutter da Koke fant midtstopper Felipe som skjøt ballen i mål og doblet ledelsen for Atleti.

– Koke har vi sett veldig lite til, og her slår han en målgivende pasning, måtte Petter Veland erkjenne da han like før pasningen snakket om en litt usynlig Koke, som plutselig stod fram og bidro til Atlético sitt siste mål for kvelden.

Spillerbørs

Oblak (6): Gjør INGENTING i løpet av kampen.

Trippier (8): Misser tidlig et straffespark, men skal han klandres for det? Er meget offensiv og har flere flotte bidrag utover kampen. Meget god kamp!

Felipe (7): Får pluss for scoringen, men kanskje et lite hakk under stoppermakker, Hermoso. Blir sjeldent satt på prøve.

Hermoso (7): Veldig god i den førsteomgangen når Atleti står veldig høyt. Får enda mindre å gjøre i den andre omgangen.

Lodi (7): Nok en god kamp fra venstrebacken som defensivt har veldig lite å gjøre.

Correa (5): Den mest usynlige i dag. Får ikke til veldig mye og byttes ut for Herrera.

Koke (6): Ikke veldig synlig i dag, men slår en målgivende pasning og spiller en godkjent kamp.

Thomas (8): Dominerer midtbanen igjen i dag. Stor kamp av Thomas!

Saúl (7): Spilte bra mot Villarreal sist og gjør også det i dag. Endelig i ferd med å finne formen?

J. Félix (7): Spiller en stor første omgang og er meget viktig i det offensive spillet. Forsvinner litt i den andre omgangen, men en høyst godkjent kamp!

Morata (6): Ikke så veldig synlig i dag, men har en annulert scoring som kun er marginer og viser noen gode tendenser med ball. Kommer ikke til å så mange muligheter i dag.

Dermed er Atlético klare for åttendelsfinale til stor lettelse for mange! Hvem man kan møte, kan du lese her