– Avskjeden med Cholo var emosjonell

Vår tidligere kaptein, Diego Godin, startet i sommer en ny reise, da han forlot Atlético Madrid og signerte for Inter og Antonio Conte. Nå har han for første gang snakket litt om Atlético etter at han forlot oss. Vi gir det mest interessante her:

Journalist: Tror du at Antoine ville blitt værende i Atlético Madrid dersom du ble værende?

Diego Godin: – Det vet jeg ikke. Han sa ingenting.

Hvordan vil det være å møte Antoine i Champions League, som er en av dine beste venner, neste onsdag?

– Det skjedde i VM. Jeg fokuserer på meg selv og fokuserer på mitt arbeid, og ingenting annet. Og når kampen er ferdig gir vi hverandre en klem.

Hva tenker du om El Derbi Madrileño denne helgen?

– Jeg ser et veldig godt lagt, med en base som er veldig solid med spillere som har vært i klubben lenge og mange nye spillere som raskt har tilpasset seg Cholos filosofi. Det er et lag som har opprettholdt sitt, og dette gjør deg sterk. Derbyet er alltid en spesiell kamp og det vil bli vanskelig, men som alltid, jeg stoler på og håper at hjemme med støtte fra fansen, vinner Atlético.

Du er den tiende spilleren i Atlético med flest kamper, og den med aller flest som er utenlandsk. Savner du Atleti?

– Etter å ha vært ni år der, har jeg fått mange venner, i klubben, i byen … Madrid har vært mitt hjem, men livet består av etapper, og nå var det over der.

Hvordan husker du avskjeden med Cholo?

– Emosjonell. Etter all den tiden, var han ikke lenger bare en trener, men en også en menneskelig påvirkning. Det var ikke noe enkelt farvel, “nå skal vi ikke lenger være arbeidskollegaer”. Det var en klem med en venn. Relasjonen vår var over fotballen.

Snakker du fortsatt med dine tidligere lagkamerater?

– Med Koke, mest av alt. Og med Josema, selvfølgelig. Koke er 27 år og det han gjør er spektakulært. Han har alltid vært villig til å lytte og i dag er han veldig forberedt for å være kaptein. Han er en gutt som alltid gjør det godt i livet. Jeg er helt sikker på at han vil slå alle rekorden i klubben.

Vil du returnere .. som hva som helst?

– Jeg vet ikke. Jeg vet ikke engang om jeg vil bli en trener eller ikke. Jeg har ikke tenkt på det enda. Jeg lever for å spille som allerede er slitsomt. Jeg fortsetter å tenke. Og når jeg legger opp, ønsker jeg … å hvile! 2022 VM? Hvis jeg kan, vil jeg være der! Og hvis treneren tar meg med, selvfølgelig!

i Atlético ble du ikke værende grunnet en politikk som gjør at spillere over 30 år ikke får forlenge mer enn ett år om gangen. Forstår du denne politikken?

– Det er Atlético sin politikk. Jeg ønsker ikke å kommentere hva jeg synes. Men du må akseptere det. Da må en spiller, som i livet og i en annen jobb, prestere, uansett alder. Du må bli dømt ut i fra det du leverer på banen.

Er det større sjanser for at Atlético vinner La Liga denne sesongen, enn den forrige?

– Ligaen er åpen. Alle gir fra seg poeng. Og når Barcelona og Real Madrid ikke vinner så mye, åpner det seg en mulighet for Atlético.

Tror du Cholo ønsker å spille bedre med disse signeringene?

– Jeg tror han vil fortsette med sin stil. Laget har fått mange nye navn, men spiller fortsatt på akkurat den samme måten. Jeg tror det vil bli det samme.

Intervjuet er hentet og oversatt fra MARCA: https://www.marca.com/futbol/liga-italiana/2019/09/27/5d8d2dd1268e3e90798b456d.html

Vi ønsker Diego Godin lykke til videre!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *