Barcelonas “Saúl-avtale”

Tidligere denne uken ble det meldt og klart: Barcelona har betalt Atlético Madrid 15 millioner euro for å skjule e-postene som viser ulovlig forhandling fra Barcelona i Griezmann-saken. En avtale som også visstnok inneholder rettigheter på totalt fem spillere, deriblant Giménez og Saúl.

Men som sikkert flere allerede vet. For flere år siden, nærmere bestemt 2013, sikret Barcelona seg en førsterett på Saúl da David Villa ankom Atlético Madrid. Og grunnet denne avtalen kunne Barcelona sikre seg Saúl sommeren 2016 da klausulen var 45 millioner euro. Men Saúl valgte til slutt å forlenge kontrakten med Atlético Madrid og utkjøpsklausulen ble hevet til 80 millioner euro.

Og deres “rettigheter” fikk seg en ordentlig smell sommeren 2017, da Saúl omsider erklærte sin kjærlighet og lojalitet til Atlético Madrid ved å signere en niårskontrakt (!) til 2026. Samtidig ble utkjøpsklausulen økt til 150 millioner euro, noe som nærmest gjør det utenkelig at Saúl skal forlate Atlético Madrid for de aller fleste.

Så hva innebærer denne retten for Barcelona? Jo, Atlético Madrid skal informere Barcelona dersom et bud på Giménez eller Saúl kommer og som blir godtatt. Da har Barcelona sin rett til å få sitt bud godkjent, men det finnes ingen krav eller spesifikk pris som er satt for Barcelona, dersom Atlético ikke ønsker å selge. Da må Barcelona trigge utkjøpsklausulen til Saúl på 150 millioner euro, eller Giménez sin på 120 millioner euro.

Denne avtalen som vi fikk vite om denne uken skal totalt inneholde fem spillere, hvor “kun” to av disse er fra førstelaget, altså Giménez og Saúl. Sergio Camello skal være en annen. De resterende to er uvisst.

Kilder: ElDesmarque

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *