Connect with us

Etter kampen

Carrasco briljerte på Camp Nou

Published

on

Belgieren var svært toneangivende da Atlético tok med seg ett poeng fra Camp Nou tirsdag kveld.

Barcelona – Atlético Madrid 2-2 (Selvmål, Messi, Saúl x2)

Forutsetningene var satt: Barcelona måtte vinne, mens Atlético her hadde muligheten til å ta seg et steg enda nærmere Champions League neste sesong. Og det var Atlético som kunne si seg mest fornøyde etter kampen. To scoringer fra Saúl på straffe gjorde at Atleti fikk med seg ett poeng fra Camp Nou denne kvelden, mens Barcelona på mange måter sa farvel til LaLiga-trofeet.

– Vi har spilt en god kamp mot en stor motstander, sa en tydelig fornøyd Diego Simeone etter kampen.

Poenget betyr at Atlético i skrivende stund har syv poeng ned til Getafe på femteplass og to poeng ned til Sevilla på tredjeplass, når kun fem kamper gjenstår.

Høy intensitet

I løpet av de første minuttene var det Atleti som var farligst med et intenst press. Kampens første store mulighet for Los Rojiblancos kom etter et veldig godt frispark fra Carrasco. Frisparket gikk rett inn i boksen og streifet så vidt forbi hodet til Gimenéz og tåen til Costa.

Men det tok ikke lang tid før Barcelona tok ledelsen i det 11. minutt som følge av et selvmål. Barcelona fikk corner hvor Messi la inn ballen hardt på første stolpe. Der sto Diego Costa, som trolig ikke fikk helt med seg tempoet på ballen. Ballen traff Costa på innsiden av låret, gikk over Jan Oblak og i bortelagets mål.

Det tok bare 4 minutter etter scoringen før Atleti får straffe. Carrasco kommer på et fantastisk løp inn i feltet og lurer Vidal som treffer Carrasco i leggen. Costa får ansvaret fra 11 meteren og Ter Stegen redder. Men VAR bryter inn ettersom Ter Stegen ikke har noen av beina på streken før Costa får kontakt med ballen. Barcelona diskuterer avgjørelsen med dommeren men avgjørelsen står. Piqué og Ter Stegen får hvert sitt gule kort. Dermed får Saúl ansvaret for neste straffe og setter straffen lavt i høyre hjørne, flott straffe!

Etter noen begivenhetsrike første 20 minutter ble de neste tjue til dels uten noen spesielle situasjoner. Saúl fikk gult kort i 35. minutt etter en felling på Messi. Det var tydelig at Atleti spilte med tydelig selvtillit. I det 41. minutt får hjemmelaget frispark på ca. 25 meter hvor Messi prøver seg på mål. Frisparket viser seg å bli ekstra farlig ettersom det treffer hodet til Saúl som står i muren og får en stygg bane mot mål. Oblak står litt i ubalanse ettersom ballen nå får en annen retning, men klarer å klappe den over målet. De siste minuttene i første omgang ender med at Atleti får corner på motsatt banehalvdel, men situasjonen ender i ingenting og lagene går av banen med hvert sitt mål.

Straffe, straffe, straffe

Andre omgang starter på verst tenkelig vis. Før omgangen er spilt 4 minutter får Barcelona straffe. Felipe feller Semedo rett innenfor bortelagets 16 meter med en liten kakk i ankelen. Messi tar straffen og setter den iskaldt til venstre i målet med en lav panenka. Hjemmelaget tar dermed ledelsen.

Neste store mulighet kommer i 55. minutt når Atleti kommer på kontring. Llorente får lagt ballen ut til Arias som legger et strålende innlegg til Costa. Costa slår Vidal i feltet men sender ballen til venstre for mål. En sjanse Atleti virkelig burde ha utnyttet og å jevne ut resultatet.

Med timen spilt får Atleti sin neste straffe og kampens 4. Carrasco blir igjen felt inne i boksen ettersom Semedo er uheldig og spenner så vidt ben på vingen. Saúl får dermed ansvaret fra 11 meteren igjen og setter ballen helt nede i venstre hjørne igjen. Ter Stegen får hanskene på ballen men ballen sniker seg likevel forbi. Dermed sto det 2-2 på Camp Nou.

Cholo gjorde kun offensive bytter mot slutten av omgangen men til tross for at det var gode, friske ben som entret banen skapes det ikke nok fremover og kun Félix får et skudd på mål fra distanse.

Spillerbørs

Oblak (7): Får 5 skudd på seg i løpet av kampen der særlig frisparket fra Messi var farlig. Han gjør det godt i å forflytte seg tilbake for å stoppe skuddet. Han kan ikke bebreides for målene som slippes inn. Står stødig til tross for mye press fra hjemmelaget i begynnelsen av kampen.

Arias (6): Spiller en solid kamp. Jobber godt i forsvar og har små glimt i sitt offensive spill. Skaper et par farlige situasjoner blant annet med innlegg i boksen og skulle egentlig hatt en målgivende dersom Costa hadde satt headingen sin.

Gimenéz (6): Gjør en grei kamp og klarer å tøyle Suárez godt sammen med Felipe gjennom hele kampen. Gjør ingen store feil.

Felipe (6): Til tross for å være den som gir bort straffe spiller han bra. Det vises at Felipe er rusten og at det er hans første ligastart siden han kom tilbake fra skade. Vanskelig kamp for ham, men gjør en viktig jobb de siste 20 minuttene i å stoppe hjemmelaget.

Lodi (7): Den beste av de bakre fire. Er skummel på venstresiden av motstanders 16 meter og er alltid tilgjengelig på overlapp. Energisk både fram og bak og kombinerer flott med Carrasco.

Correa (5): Virker ikke helt å være i toppform siden prestasjonene han hadde tidligere i sesongen. Mister ballen og får ikke mye til fremover. Har noen få enkelte involveringer som kunne vært gode, men ender ut i ingenting.

Thomas (6): Spiller en grei kamp. Får få muligheter til å skape noe fremover, men gjør godt defensivt arbeid med taklinger og brudd av pasninger.

Saúl (8): Strålende kamp. Scorer begge målene for Atleti fra straffemerket etter Costa bommer på sitt forsøk. Sterk sammen med Thomas på sentral mot en Barcelona-midtbane med betraktelig fler menn.

Carrasco (9): Fantastisk prestasjon. Gode offensive løp, skaper mye og skaffer Atleti begge straffene i kampen. Vinner fortjent King of the Match.

Llorente (6): Ikke hans beste kamp etter ligarestarten, men gjør likevel ingen feil. Presser Barcelona høyt slik som vi har sett de siste ukene og gjør gode defensive løp.

Costa (4): Står for feilen som fører til at vi havner under. Ønsker å gjøre det godt igjen men bommer på straffen sin, men spiller til tross for frustrasjonen greit frem til han blir byttet ut. Plukker i tillegg opp et gult kort. Ingen god dag for Costa.

Innbyttere

Félix (6): Kommer inn for Llorente og har kun et skudd på mål fra 18 meter. Får kun tjue minutter på banen.

Morata (6): Hadde et skuddforsøk men fikk ingen innvirking på kampen.

Lemar og Vitolo: Fikk lite tid på banen. Ingen vurdering.

Lagoppstilling

Oblak (C) – Arias, Gimenéz, Felipe, Lodi – Correa (Vitolo, fra 84 minutt), Thomas, Saúl, Carrasco (Lemar, fra 84 minutt) – Llorente (Félix, fra minutt 69), Costa (Morata, fra minutt 76)

Etter kampen

Store problemer i Champions League

Atlético Madrid skuffet hjemme mot Lokomotiv Moskva onsdag kveld.

Published

on

Atlético Madrid – Lokomotiv Moskva 0-0

Det betyr at andreplassen virkelig står i fare, og at Atlético trolig går inn til siste runde, borte mot Salzburg, hvor man fort må ta tre poeng for å ta seg videre i gruppen.

Og om fem dager venter Bayern München på hjemmebane.

Mot Lokomotiv Moskva ville det seg ikke. Heller ikke i hjemmekampen. Atlético stanget og stanget, var farlige nære flere ganger, men uten å lykkes. Koke satte ballen i nettet med drøyt 20 minutter igjen å spille, men ble avvinket for offside. Like før slutt headet José Giménez like til side for stolpen.

Dermed ser oppgaven med å ta seg videre langt vanskeligere ut, for slik ser tabellen ut før Bayern München (hjemme) og Red Bull Salzburg (borte) venter i de to siste rundene:

Bayern München – 12 poeng
Atlético Madrid – 5 poeng
Lokomotiv Moskva – 3 poeng
Red Bull Salzburg – 1 poeng

– Vi manglet lykken, keeperen deres gjorde en god kamp. Vi kunne ikke finne veien til mål, og Champions League blir litt tøft i år. Vi håper vi kan klare å ta oss videre.

– Det er klart vi er litt bekymret. Vi har to lag som er bak oss, som er veldig nære. Det vil ikke bli enkelt mot Bayern München. Det vil avhenge av oss, og det er en god nyhet, sier Diego Simeone.

Intens åpning

Hjemmelaget gikk ut i hundre allerede fra start og presset russerne fryktelig lavt i banen.

Renan Lodi og Kieran Trippier var begge svært offensive, flere spillere kom til avslutning, men Guilherme stoppet både Marcos Llorente, Yannick Carrasco og enda flere spillere. At ikke Atlético ledet etter de første 45 minuttene var ganske utrolig, og dessverre skulle det vise seg å straffe seg etter hvert.

Jublet for scoring

I jakten på tre svært viktige poeng, fortsatte Atlético i samme spor i den andre omgangen, men det gikk lengre tid mellom hver sjanse. Lokomotiv Moskva fikk bedre og bedre kontroll, og Atlético slet med å trenge i gjennom den russiske muren.

Etter 69 minutter kom den forløsende scoringen. Trodde man…

Koke satte ballen i nettet etter en retur fra keeper, og Atlético jublet for scoring. TV-bildene så ut til at Koke var i offside. Ballen var lagt klar for avspark, men fortsatt ventet man på en avklaring fra hoveddommer.

Scoringen ble annulert. Det var fortsatt 0-0.

Til tross for at Atlético trykket på mot slutten av kampen og fikk mange cornere, resulterte det ikke i annet enn en stor sjanse for Giménez som headet til side for mål like før slutt. Kampen endte 0-0, og det ser nå langt vanskeligere ut med tanke på avansement.

Continue Reading

Etter kampen

Historisk triumf mot Barcelona

For første gang under Diego Simeone vant Atlético Madrid en LaLiga-kamp mot Barcelona.

Published

on

Atlético Madrid – Barcelona 1-0

– Gruppen gir meg entusiasme fordi jeg ser positivt på at vi kan oppnå noe veldig fint denne sesongen.

Det sa Diego Simeone etter at første seier mot Barcelona i LaLiga siden 2010 var et faktum.

Kun en liten glipp fra Barcelona-keeper Marc André ter-Stegen var nok til at Yannick Carrasco sikret tre særdeles viktige poeng i gullkampen. Med Real Madrids 1-1-resultat borte mot Villarreal denne helgen, har Atlético dermed en luke på tre poeng ned til Real Madrid og ni ned til Barcelona.

Atlético Madrid har en kamp mindre enn Real Madrid.

Belgisk magi

Fra start var det, i likhet med tidligere oppgjør mellom lagene, tett og jevnt. Atlético var farlig nære med et skudd fra Saúl på omtrent 18 meter, men ter-Stegen slo til corner. Før det hadde Antoine Griezmann vært nære å styre et innlegg i mål.

Etter tolv minutter var Marcos Llorente enda nærmere. Den lynraske kantspilleren kom skrått alene med ter-Stegen og dundret ballen i tverrliggeren og over mål. Atlético hadde vært nære to ganger, og det så ut til å ende med uavgjort til pause.

Men nei! Sent inne på overtiden vant Atlético ballen og satte fart fremover. Ángel Correa spilte en lekker gjennombruddspasning til Carrasco, og ter-Stegen var ute på bærtur, på 40 meter. Belgieren tok et lekkert touch forbi tyskeren og løftet ballen i det tomme buret fra langt hold. Atlético tok ledelsen med siste spark på ballen.

Yannick Carrasco sender Atlético Madrid i ledelsen like før pause. Foto: Atlético Madrid

Tre viktige poeng

Dermed var det kanskje ikke helt uventet at gjestene måtte presse på fremover i den andre omgangen, mens Atlético la seg litt dypere.

Til tross for det var Atlético minst like farlige som Barcelona. Simeones menn hadde mer eller mindre full kontroll på gjestene, og dermed var de tre poengene et faktum, selv uten Luis Suárez med i troppen.

Kampfakta

Atlético Madrid – Barcelona 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Yannick Carrasco (45)
Hjørnespark: 8-8
Atlético Madrid (4-4-2): Jan Oblak – Kieran Trippier, Stefan Savic, José Giménez, Mario Hermoso – Marcos Llorente, Koke, Saúl, Yannick Carrasco – Ángel Correa, João Félix

Continue Reading

Etter kampen

Tabelltopp med en kamp til gode

Published

on

Kvelden på Metropolitano skulle vise seg å bli en enorm en.

Cádiz har hatt en sterk start på sesongen og lå på 5. plass før gårsdagens oppgjør. De hadde til gode å slippe inn mål på bortebane og hadde tatt full pott mot blant annet Real Madrid og Athletic Bilbao.

Tidlig ledelse

Kampen starter på best tenkelig vis. Atlético skaper sjanser og etter kun åtte spilleminutter har hjemmelaget tatt ledelsen. Etter en offensiv dødball slås det ut til venstre i bortelagets boks. Der venter Marcos Llorente. Bortelagets keeper Ledesma kommer ut men klarer ikke å holde på ballen etter han kolliderer med Fali. Llorente blir stående med ballen i fanget og målet står åpent. Spanjolen vurderer å skyte i et øyeblikk, men bestemmer seg heller for å legge inn til Félix som står alene i boksen og header ballen mot mål. Negredo prøver desperat å klarere på linja, men ballen slipper forbi og hjemmelaget leder.

Andre scoringen kommer etter tjueto minutter er spilt. Trippier står med ballen på høyre side og utfordrer Espino. Han ser Llorente er på et lite løp bakover, men slår ballen forbi venstrebacken til Cádiz og Llorente reagerer raskt. Han endrer løpet slitt 180 grader og får med seg ballen til tross for at Alex Fernández prøver å vinne ballen fra ham. Skuddet går så og si midt på keeper, men Ledesma er uheldig igjen og får ikke blokkert skuddet skikkelig. Ballen går via benet til målvakten og i nærmeste hjørne. Llorente ser, som vanlig, sjokkert ut over at ballen går i mål og Atleti har doblet ledelsen.

Hjemmelaget fortsetter å styre kampen frem til pausen, men ingenting større begivenheter finner sted.

Ingen nervøse øyeblikk

Hjemmelaget fortsetter å dominere banespillet etter pausen til tross for at Alvaro Cervera gjorde to bytter rett etter pausen. Han tok av begge sidebackene og satte innpå Alcala og Izquierdo. De klarte ikke å komme inn i skikkelig spill og Atleti beholdt ballen store deler av andre omgang også. Etter femti minutters spill kommer Atlético på overgang. Félix ender opp med å servere Suárez som setter ballen i lengste hjørnet med det svakeste benet. Etter en lengre tids VAR-avgjørelse angående som uruguayaneren var offside eller ikke kommer dommerteamet til at målet blir stående. Nysigneringen Kondogbia kommer inn for Koke og får dermed sin debut for de rødhvite. Får kun tjue minutter og pådrar seg et gult kort på den tiden.

Cádiz har et par skudd fra distanse etter dette hvor Oblak må tre frem med redninger, men ut over dette skaper bortelaget lite. Siste scoring kommer på overtid. Correa hadde kommet inn for Suárez og hatt et par skudd selv. Men Torreira slår han gjennom, hvor Ángel tar i mot ballen på brystet og slår den videre bak over sitt eget hode og inn midt på 16-meteren. Han viser ingen tegn til å ha speidet etter Félix før han slår ballen, men han vet at portugiseren blir å være der. Félix mottar også ballen på brystet og skyter i nærmeste hjørne når Ledesma prøver å møte angrepet. Kveldens vakreste scoring er et faktum og Atleti går av banen med en sterk hjemmeseier.

Nå venter det landslagspause og når ligaen er tilbake møter vi Barcelona på Metropolitano. For øyeblikket befinner Atlético seg på førsteplass i La Liga med best målforskjell i tillegg. De deler førsteplassen med Real Sociedad som har spilt en kamp mer.

Spillervurderinger

Oblak (6): Sloveneren måtte tre frem og avverge tre skudd fra bortelaget, men hadde ellers en lite begivenhetsrik kamp.

Trippier (7): Til tross for en litt ymse start spilte engelskmannen seg inn i kampen. Han bør få æren for målgivende på Llorentes mål.

Savić (7): Han hadde en god kamp og klarte å holde ballen i laget. Men han hadde også flest defensive involveringer av de to sentralt.

Giménez (7): Sammen med montenegrineren hadde han nok ikke all verden å gjøre, men lot seg ikke lure av Negredo. Hadde en og annen sjanse offensivt også.

Hermoso (6): Den minst innflytelsesrike av de fire bak men hadde en ålreit kamp.

Llorente (9): Mannen som satte opp Félixs første mål og satte kampens andre 14 minutter senere. Utnytter Ledesmas feil til det fulle. Ser seg kun slått av en annen manns prestasjoner i dag.

Herrera (7): Har en god kamp, slår få feilpasninger og bryter ballen ved flere anledninger. Med 81 pasninger slått hvor 77 av dem nådde sitt mål, var Hector banens mest pasningssikre spiller.

Koke (8): Atletis kaptein styrer store deler av spillet. Ser etter muligheter til å vri spillet og finner Trippier hver gang han presser fremover.

Saúl (6): Merkes at han har vært ute en stund nå, men har en okei kamp.

Félix (9BB): Dagens beste spiller, to mål og en målgivende. Skaper det meste offensivt sammen med Llorente og Suárez.

Suárez (8): Ligger mye og venter på stikkballer og holder seg langs forsvarsrekken frem til muligheten byr seg. Scorer kampens tredje.

Innbyttere

Correa (7): Kommer inn for Marcos Llorente og utgjør allerede en ny trussel. Til tross for at Llorente hadde en god kamp får også Ángel imponert, særlig med dagens beste målgivende.

Torreira (6): Kommer inn og fyller skoene til Herrera bra.

Kondogbia og Lemar (IV)

Continue Reading

TABELLEN

Trending