Connect with us

Etter kampen

Carrasco briljerte på Camp Nou

Published

on

Belgieren var svært toneangivende da Atlético tok med seg ett poeng fra Camp Nou tirsdag kveld.

Barcelona – Atlético Madrid 2-2 (Selvmål, Messi, Saúl x2)

Forutsetningene var satt: Barcelona måtte vinne, mens Atlético her hadde muligheten til å ta seg et steg enda nærmere Champions League neste sesong. Og det var Atlético som kunne si seg mest fornøyde etter kampen. To scoringer fra Saúl på straffe gjorde at Atleti fikk med seg ett poeng fra Camp Nou denne kvelden, mens Barcelona på mange måter sa farvel til LaLiga-trofeet.

– Vi har spilt en god kamp mot en stor motstander, sa en tydelig fornøyd Diego Simeone etter kampen.

Poenget betyr at Atlético i skrivende stund har syv poeng ned til Getafe på femteplass og to poeng ned til Sevilla på tredjeplass, når kun fem kamper gjenstår.

Høy intensitet

I løpet av de første minuttene var det Atleti som var farligst med et intenst press. Kampens første store mulighet for Los Rojiblancos kom etter et veldig godt frispark fra Carrasco. Frisparket gikk rett inn i boksen og streifet så vidt forbi hodet til Gimenéz og tåen til Costa.

Men det tok ikke lang tid før Barcelona tok ledelsen i det 11. minutt som følge av et selvmål. Barcelona fikk corner hvor Messi la inn ballen hardt på første stolpe. Der sto Diego Costa, som trolig ikke fikk helt med seg tempoet på ballen. Ballen traff Costa på innsiden av låret, gikk over Jan Oblak og i bortelagets mål.

Det tok bare 4 minutter etter scoringen før Atleti får straffe. Carrasco kommer på et fantastisk løp inn i feltet og lurer Vidal som treffer Carrasco i leggen. Costa får ansvaret fra 11 meteren og Ter Stegen redder. Men VAR bryter inn ettersom Ter Stegen ikke har noen av beina på streken før Costa får kontakt med ballen. Barcelona diskuterer avgjørelsen med dommeren men avgjørelsen står. Piqué og Ter Stegen får hvert sitt gule kort. Dermed får Saúl ansvaret for neste straffe og setter straffen lavt i høyre hjørne, flott straffe!

Etter noen begivenhetsrike første 20 minutter ble de neste tjue til dels uten noen spesielle situasjoner. Saúl fikk gult kort i 35. minutt etter en felling på Messi. Det var tydelig at Atleti spilte med tydelig selvtillit. I det 41. minutt får hjemmelaget frispark på ca. 25 meter hvor Messi prøver seg på mål. Frisparket viser seg å bli ekstra farlig ettersom det treffer hodet til Saúl som står i muren og får en stygg bane mot mål. Oblak står litt i ubalanse ettersom ballen nå får en annen retning, men klarer å klappe den over målet. De siste minuttene i første omgang ender med at Atleti får corner på motsatt banehalvdel, men situasjonen ender i ingenting og lagene går av banen med hvert sitt mål.

Straffe, straffe, straffe

Andre omgang starter på verst tenkelig vis. Før omgangen er spilt 4 minutter får Barcelona straffe. Felipe feller Semedo rett innenfor bortelagets 16 meter med en liten kakk i ankelen. Messi tar straffen og setter den iskaldt til venstre i målet med en lav panenka. Hjemmelaget tar dermed ledelsen.

Neste store mulighet kommer i 55. minutt når Atleti kommer på kontring. Llorente får lagt ballen ut til Arias som legger et strålende innlegg til Costa. Costa slår Vidal i feltet men sender ballen til venstre for mål. En sjanse Atleti virkelig burde ha utnyttet og å jevne ut resultatet.

Med timen spilt får Atleti sin neste straffe og kampens 4. Carrasco blir igjen felt inne i boksen ettersom Semedo er uheldig og spenner så vidt ben på vingen. Saúl får dermed ansvaret fra 11 meteren igjen og setter ballen helt nede i venstre hjørne igjen. Ter Stegen får hanskene på ballen men ballen sniker seg likevel forbi. Dermed sto det 2-2 på Camp Nou.

Cholo gjorde kun offensive bytter mot slutten av omgangen men til tross for at det var gode, friske ben som entret banen skapes det ikke nok fremover og kun Félix får et skudd på mål fra distanse.

Spillerbørs

Oblak (7): Får 5 skudd på seg i løpet av kampen der særlig frisparket fra Messi var farlig. Han gjør det godt i å forflytte seg tilbake for å stoppe skuddet. Han kan ikke bebreides for målene som slippes inn. Står stødig til tross for mye press fra hjemmelaget i begynnelsen av kampen.

Arias (6): Spiller en solid kamp. Jobber godt i forsvar og har små glimt i sitt offensive spill. Skaper et par farlige situasjoner blant annet med innlegg i boksen og skulle egentlig hatt en målgivende dersom Costa hadde satt headingen sin.

Gimenéz (6): Gjør en grei kamp og klarer å tøyle Suárez godt sammen med Felipe gjennom hele kampen. Gjør ingen store feil.

Felipe (6): Til tross for å være den som gir bort straffe spiller han bra. Det vises at Felipe er rusten og at det er hans første ligastart siden han kom tilbake fra skade. Vanskelig kamp for ham, men gjør en viktig jobb de siste 20 minuttene i å stoppe hjemmelaget.

Lodi (7): Den beste av de bakre fire. Er skummel på venstresiden av motstanders 16 meter og er alltid tilgjengelig på overlapp. Energisk både fram og bak og kombinerer flott med Carrasco.

Correa (5): Virker ikke helt å være i toppform siden prestasjonene han hadde tidligere i sesongen. Mister ballen og får ikke mye til fremover. Har noen få enkelte involveringer som kunne vært gode, men ender ut i ingenting.

Thomas (6): Spiller en grei kamp. Får få muligheter til å skape noe fremover, men gjør godt defensivt arbeid med taklinger og brudd av pasninger.

Saúl (8): Strålende kamp. Scorer begge målene for Atleti fra straffemerket etter Costa bommer på sitt forsøk. Sterk sammen med Thomas på sentral mot en Barcelona-midtbane med betraktelig fler menn.

Carrasco (9): Fantastisk prestasjon. Gode offensive løp, skaper mye og skaffer Atleti begge straffene i kampen. Vinner fortjent King of the Match.

Llorente (6): Ikke hans beste kamp etter ligarestarten, men gjør likevel ingen feil. Presser Barcelona høyt slik som vi har sett de siste ukene og gjør gode defensive løp.

Costa (4): Står for feilen som fører til at vi havner under. Ønsker å gjøre det godt igjen men bommer på straffen sin, men spiller til tross for frustrasjonen greit frem til han blir byttet ut. Plukker i tillegg opp et gult kort. Ingen god dag for Costa.

Innbyttere

Félix (6): Kommer inn for Llorente og har kun et skudd på mål fra 18 meter. Får kun tjue minutter på banen.

Morata (6): Hadde et skuddforsøk men fikk ingen innvirking på kampen.

Lemar og Vitolo: Fikk lite tid på banen. Ingen vurdering.

Lagoppstilling

Oblak (C) – Arias, Gimenéz, Felipe, Lodi – Correa (Vitolo, fra 84 minutt), Thomas, Saúl, Carrasco (Lemar, fra 84 minutt) – Llorente (Félix, fra minutt 69), Costa (Morata, fra minutt 76)

Etter kampen

Champions League-eventyret er over

Published

on

Foto: Miguel A. Lopes/Pool via Getty Images

Leipzig – Atlético Madrid 2-1 (0-0)

Kvartfinale i Champions League, og et møte med Leipzig. Etter å ha slått ut Liverpool i den foregående runden, var forventningene til Atlético Madrid store i møte med den tyske motstanderen.

Men Atlético Madrid fikk det langt i fra enkelt mot Nagelsmanns Leizpig, og nå er Champions League-eventyret over etter 1-2-tap mot Leizpig. João Félix kom inn, utlignet og skapte håp for Atleti, men etter en sen scoring fra tyskerne, er sesongen nå over for Atleti.

– Når du prøver og rivalen er bedre enn deg, er det bare å gratulere, oppsummer Koke.

Leipzig dominerte

Den første omgangen var det den tyske motstanderen som tidlig tok initiativet i kampen. Atlético Madrid ble spilt lave og slet med å komme seg over på Leipzig sin banehalvdel.

Leipzig kom tidlig til en stor mulighet ved Sabitzer, men midtbanespillerens avslutning fra åtte meter gikk over mål. Noen minutter senere ropte Atlético Madrid på straffespark da Saúl gikk overende inne i 16-meteren. Reprisene beviste at det trolig var kontakt med keeper Gulasci, men ingenting ble dømt, selv etter en VAR-sjekk.

Det var ikke mye Atlético Madrid skapte i den første omgangen. Yannick Carrasco og Renan Lodi langs Atléticos venstreside stod for det meste som Atleti hadde offensivt, men uten at det resulterte i det helt store.

Til tross for at Leipzig hadde mye ball i den første omgangen, kom aldri de helt store sjansene. Dermed stod det 0-0 til pause etter den første omgangen i Lisboa.

Fortjent ledelse, men så presenterte vidunderbarnet seg

Like etter pause satt også scoringen for Leipzig. Dani Olmo headet inn et innlegg fra Sabitzer etter strålende angrepsspill. Spilleren som tidligere var på vei til Atlético straffet dermed Los Rojiblancos.

Og da gjorde Diego Simeone umiddelbart grep. João Félix ble satt inn, tok umiddelbart tak i kampen og briljerte.

Etter 71 minutter ble han tredd i gjennom, tok med seg ballen og gikk i bakken innenfor 16-meteren. Vidunderbarnet vant straffespark, og tok det selv. Atleti hadde utlignet og det var igjen håp.

Atlético presset på for et vinnermål, men klarte det ikke. Derfor var det til enorm skuffelse da Leipzig gikk opp i føringen etter 88 minutter. Tyler Adams sitt skudd fra 25 meter gikk via Stefan Savic og i mål, bak en utspilt Jan Oblak.

Atlético Madrid klarte aldri å komme tilbake.

Champions League-sesongen 2019/20 er over.

Continue Reading

Etter kampen

Koke setter nye rekorder

Published

on

Sesongens og Germán Burgos’ siste ligakamp skulle spilles på Metropolitano og motstanderen var Real Sociedad.

Atlético Madrid – Real Sociedad : 1-1 (Koke, Januzaj)

Mono Burgos annonserte tidlig i juni at han kom til å gi seg som assistenttrener i Atlético Madrid for å satse på sin egen karriere som hovedtrener. Dermed var det viktig for Los Rojiblancos å gi ham en god avskjedskamp på Wanda Metropolitano. Hjemmelaget var i storform uten tap på sytten kamper mens Real Sociedad kun hadde to seiere på de siste ti kampene. Atleti stilte med Costa og Morata på topp sammen for første gang siden november og Herrera fikk en etterlengtet start i førsteelleveren etter mange kamper fra benken.

Kampen skulle derimot ikke bli helt slik og Atlético klarer ikke å skape de store sjansene som måtte til. De var tydelig slitne mot slutten av kampen og dette fikk bortelaget utnyttet. Men til tross for en skuffende andreomgang, og til dels hele kampen, avslutter Atleti sesongen på tredjeplass med kun målforskjell som skiller dem fra Sevilla. Dermed er det neste målet for sesongen, Champions League og RB Leipzig, kun tre uker unna.

– Vi har en veldig god rekke med resultater nå og forhåpentlig vis kan vi fortsette dette i Champions League og at vi kan vinne den. Men vi tar det kamp for kamp. Først skal vi tenke på RB Leipzig som om det er finalen, sa Koke etter kampen.

Kapteinen trer frem

Lite skjedde de første tjuefem minuttene med noen få små sjanser. Men Real Sociedad hadde blant annet sjansen etter elleve minutter når Alexander Isak får avsluttet inne i en overfylt Atleti-boks, men skuddet gikk langt over. Men rett før tretti minutter er spilt er Atlético i angrep. Trippier legger ballen inn i boksen og Hector Herrera tar den ned. Ballen spretter litt frem og tilbake fra Costa til Morata, som ved en liten frekk flikk gir ballen til kaptein Koke som sender den forbi tidligere Atlético-keeper Miguel Ángel Moyá.

Koke tangerte fjerdeplassen til Carlos Aguilera i antall kamper for Atlético Madrid

Defensivt var omgangen veldig stabil for Atleti og Sociedad kom seg til veldig få muligheter. De resterende minuttene frem til pause ble like fri for begivenheter som de første. Dermed gikk hjemmelaget med ledelsen til pause.

Et slitent Atlético

Andre omgang starter med en rakett av et skudd fra Martin Ødegaard og Oblak må ut med en flott enhåndsredning. Ikke lenge etterpå prøver Diego Costa seg på et ambisiøst brassespark i motsatt ende men forsøket går godt utenfor. Thomas Partey må etterhvert av banen etter å ha pådratt seg en skade i en duell. Cholo velger dermed å gjøre et trippelbytte. Av kommer Thomas, Costa og Vitolo og inn kommer Correa, Carrasco og Félix. Beklageligvis er det ingen av hjemmelagets bytter som klarer å utgjøre noen forskjell for å doble ledelsen og veldig få sjanser blir skapt.

Omgangen avsluttet dessverre på et dårlig vis. Januzaj får frispark på siden av boksen tre minutter før slutt og sender ballen inn selv, lavt foran mål. Der klarer ikke Oblak å avverge ballen etter en liten stuss inne i feltet og bortelaget utligner. Det var tydelig at ingen av lagene ønsket å risikere noe de resterende minuttene og La Real ble stående å slå ball mellom forsvarerne og Atleti unnlot å presse dem. Med uavgjortresultat klarte dermed Real Sociedad å sikre seg plass i neste sesongs Europa League og Atlético holdt seg over Sevilla.

Spillerbørs

Oblak (7): Hadde lite å gjøre i første omgang men har en fantastisk redning i begynnelsen av andre. Står også en veldig god andreomgang.

Trippier (6): Gjør en grei defensiv prestasjon, men slet til tider mot Monreal. Sto for innlegget før scoringen.

Savić (7): Beste mann i midtforsvaret. Står for de fleste av oppryddingene når Real Sociedad prøver å komme seg gjennom.

Felipe (6): Har en solid kamp og har en mulighet i motsatt sekstenmeter, men setter ballen utenfor.

Lodi (7): Er som vanlig veldig fremoverrettet og har gode innlegg i boksen. Fikk nesten målgivende i førsteomgang når ballen så vidt streifet foten til Costa. Slet mer i andre omgang.

Koke (8): Kampens beste spiller for Atlético. Står for scoringen, løper enorme mengder hele kampen og prøver å skape ting.

Herrera (6): Prøver å gjøre mye i første omgang men forsvinner litt etterhvert.

Thomas (6): Må dessverre av med skade, men har heller ikke en begivenhetsrik kamp.

Vitolo (6): Har noen situasjoner hvor han ikke slipper ballen tidlig nok og dermed stopper angrepene opp, men prøver likevel å skape noe når han har ballen.

Costa (6): Var nær ved å gi hjemmelaget ledelsen tidlig i første omgang men klarte ikke å utgjøre en forskjell offensivt. Jobbet likevel godt bakover.

Morata (7): Har en fin målgivende på hjemmelagets scoring og er et godt oppspillspunkt gjennom hele kampen. Holder godt på ballen.

Innbyttere

Correa (6): Hadde noen muligheter til å doble ledelsen og vinner ballen når Moya klarer å rote til utspillet sitt, men sjansene ender ut i ingenting.

Carrasco (5): Har ikke det store innhoppet som Simeone nok hadde håpet på og er den som setter ballen utenfor etter Moyas utspill. Kan muligens belastes for baklengsmålet.

Félix (6): Var ikke særlig synlig i minuttene han var på. Det forventes mer av ham neste sesong.

Llorente (6): Mannen som har vært den største revolusjonen siden karantenen klarte dessverre heller ikke å sette sitt merke på kampen når han kom inn på topp sammen med Félix.

Giménez (IV):

Lagoppstilling

Oblak – Trippier (Giménez 78′), Savić, Felipe, Lodi – Koke, Herrera, Thomas (Correa 56′), Vitolo (Félix 56′) – Costa (Carrasco 56′), Morata (Llorente 65′)

Continue Reading

Etter kampen

Den enorme statistikken fortsetter – Atleti vant mot Getafe

Published

on

Getafe – Atlético Madrid 0-2 (0-0)
Målscorere: Marcos Llorente, Thomas Partey

*Saken oppdateres

Åtte millioner euro står på spill i kampen om tredjeplassen for Atlético, og det var derfor ikke rom for noe feilskjær da Getafe var motstander i den nest siste runden av LaLiga denne sesongen.

Kun bedre målforskjell skilte Atlético Madrid og Sevilla i forkant av serierunden favør Atleti, og med Getafe og Real Sociedad i de to siste kampene, var det ingen enkel oppgave Atleti hadde i vente på Coliseum Alfonso Pérez.

Men Atlético Madrid gjorde igjen slik som de pleier mot lillebror fra Madrid. Før oppgjøret hadde Atlético Madrid en målforskjell på 31-0 mot Getafe på 16 kamper under Diego Simeones ledelse. Den statistikken skulle bli enda bedre denne kvelden da Atlético vant 2-0 på Coliseum Alfonso Pérez mot Getafe.

Marcos Llorente sendte Atlético i føringen 10 minutter etter hvilen, før Thomas Partey satte punktum med 2-0 mot slutten av kampen. Samtidig klarte ikke Sevilla å vinne borte mot Real Sociedad. Dermed trenger Atlético nå kun ett poeng for å sikre seg tredjeplassen i siste serierunde mot Real Sociedad.

– Vi vet hvor vi er som et lag, vet hva treneren ønsker. Vi fikk en seier mot en tøff motstander. Vi må gjøre tingene bra så vi kan dra på ferie med en god følelse, sier Marcos Llorente etter kampslutt.

Rystet Atleti

Det var ikke så mange sjanser å notere ned i den første omgangen på Coliseum Alfonso Pérez, men innledningsvis var hjemmelaget nære, og Atleti slet veldig med det høye og intense presset til Getafe.

Etter 10 minutter av kampen kom den første sjansen til hjemmelaget. Jaime Mata mottok ballen inne i 16-meteren, tok seg forbi en Atlético-spiller og overlistet Oblak. Men på streken ventet Felipe og ryddet unna i siste liten. Atleti slapp med skrekken!

Bilde
NÆRE: Getafe var svært nære å ta ledelsen etter 10 minutter av kampen, men Felipe ryddet unna i siste liten.

Getafe fortsatte å presse Atlético høyt, men uten at det resulterte i noen scoringer. Nærmest for Atlético var Diego Costa etter et strålende forarbeid av Marcos Llorente. Et innlegg fra Llorente havnet på pannebrasken til Diego Costa, som ikke klarte å få headingen presset ned. Det var det nærmeste Atlético kom i den første omgangen.

– Det har vært en god omgang fra Getafe, de har hatt de største sjansene, oppsummerte Strives kommentator.

Tradisjonen tro…

I den andre omgangen skulle derimot Atlético Madrid komme langt nærmere scoring. Først var det Llorente som spilte Arias i bakrom ute til høyre. Backen la inn, men Diego Costa klarte ikke å sette ballen i det tomme buret, litt forstyrret av keeper David Soria.

Og ti minutter etter hvilen skulle det lykkes for Atleti. Igjen var det Marcos Llorente som var i fokus. Yannick Carrasco mottok ballen fra Diego Costa og satte fart fremover i banen. Til slutt endte ballen opp hos Llorente som ikke brukte lang tid på å tenke seg om, og satte ballen sikkert i nettet fra 18 meter. 1-0 til Atleti.

– Jeg er i veldig bra form, jeg er veldig fornøyd, fornøyd med hvordan tingene går, sier Llorente.

Drøyt 10 minutter før slutt skulle også avgjørelsen komme. Vitolo ble sendt i bakrom, dro seg innover i banen og tuppet ballen videre. Der dukket Thomas Partey opp og satte ballen enkelt i nettet.

Vondt skulle også bli til verre for Getafe på overtid. Allan Nyóm mottok direkte rødt kort for farefullt spilt mot Manu Sánchez.

I den andre omgangen virket Atlético å ha langt bedre kontroll enn i den første. Alt i alt var det en komfortabel og fortjent seier denne torsdagskvelden for Atleti.

Lagoppstilling

Oblak – Arias, Giménez, Felipe, Manu Sánchez – Correa (Lemar fra 84.), Koke, Saúl (Thomas Partey fra 66.), Carrasco (Vitolo fra 75.) – Llorente (Morata fra 75.), Diego Costa (Herrera fra 84.)

Continue Reading

TABELLEN

Trending