Den nye veggen

Hvis det er en ting verdens fotballsupportere har merket seg ved Atlético Madrid under Diego Simeone, så er det den defensive strukturen. Det blir ofte poengtert at det er lett å være keeper i Atleti, fordi “forsvaret gjør jo hele jobben”. Likevel, så er det en jobb som skal gjøres. Det krever god samhandling, kommunikasjon, og ikke minst at man finner de riktige typene. For øyeblikket er Atleti i den heldige situasjonen av å besitte fire gode midtstoppere.

José Maria Giménez har for alvor tatt opp hansken etter Diego Godín (etter symbolsk nok ha overtatt draktnummeret hans), og stått frem som en skikkelig lederskikkelse i dette mannskapet. Han har tatt stadige steg etter overgangen fra Danubio i 2013, og nå fremstår han som vår soleklart beste midtstopper.

Tross tullete røde kort, småskader og tempoproblemer, så fortsetter Stefan Savic å gjøre jobben bakover. Han er rolig med ballen og fungerer godt i tospann med Giménez. Det er nok uvisst hvor lang fremtid Savic har i klubben nå som Hermoso og Felipe kommer stormende bakfra, men enn så lenge har han en viktig rolle i klubben. Han var også ryktet bort i sommer, men valgte å forbli i klubben.

I sommer ble det gjort gode og viktige kjøp for den bakre fireren. Selv om mange var skeptiske til Felipes høye alder (fordi Godin blant annet forlot klubben pga. det) så har han vært overbevisende i de siste kampene. Særlig i tospann med Mario Hermoso så har guttene vist at de utfyller hverandre og raskt har tilpasset hverandre. På en måte var det et lite lykketreff at Savic og Giménez måtte stå over noen kamper med skade, slik at vi fikk se hva som bor i disse to også.

Særlig Mario Hermoso har vært viktig. Han har en god venstrefot, og dette komplementerer de andre stopperne godt. Han har vist seg som viktig i oppspillingsfasen, og hans erfaring som venstreback kommer nyttig med. I starten ble han brukt mer som venstreback enn midtstopper, noe som var uheldig. Tross at han er kapabel til å kle denne posisjonen, så har han absolutt et høyere toppnivå når han får bekle en av to midtstopperplasser.

Både Hermoso og Felipe har vist at de har et solid tempo inne, noe som er viktig når de må forsvare seg mot kontringer. Ettersom Atleti er såpass gode etablert, så er det ofte disse situasjonene som er farlige. Begge spillerne har vært ballsikre og duellsterke i de siste kampene, noe som kjennetegner en ekte Atlético Madrid stopper.

Mye av æren skal tilskrives Diego Simeone og hans evne til å organisere defensivt, samt få de nye spillerne raskt inn i systemet. Alt i alt så virker de kommende sesongene lovende defensivt. La oss bare håpe det kommer en ny angriper snart, det trengs!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *