Connect with us

Pressekonferanse

– Det eneste som betyr noe er å vinne

Published

on

Atlético Madrid mot Leipzig står for tur, og det er igjen tid for pressekonferanse før det som unektelig blir en av årets viktigste kamper.

Kommentarene til Nagelsmann og Leipzig om dere…

– Jeg vil ikke svare på kommentarene som andre kolleger gjør om oss, jeg har ingen kommentar til dette. I morgen skal vi spille en veldig viktig kamp, mot en klubb med en ung trener som gjør et fantastisk arbeid. De har unge spillere som spiller veldig bra, laget spiller veldig bra og prøver å skape mye. Det er et veldig bra lag, noe som tallene viser. De har endt som nummer tre i Tyskland og har vunnet like mange kamper som oss. Det eneste som betyr noe er å vinne.

Hvordan ligger dere an?

– Vi prøver å forberede oss til kampen på den beste måten vi kan slik at spillerne vet helt sikkert hva vi må gjøre for å påføre de skade. Dette med entusiasmen som en så stor turnering som Champions League bringer.

Er PCR-testene en bekymring?

– Jeg tenker ikke på noe som ikke angår kampen i morgen. Det er ikke bare viktig å vinne, det er det eneste som betyr noe for å gå videre i denne turneringen. Det som skjer etter torsdagen avhenger av resultatet vi får med oss. Jeg tenker ikke på noe som ikke gjør at jeg fokuserer på kampen i morgen. Det som folk mener, sier eller bestemmer seg står hver enkelt for. Vi er opptatte med kampen som skal spilles og å vite at vi møter et veldig bra lag med en fantastisk trener.“

Seieren på Anfield og betydningen den har nå…

– Det har gått mange måneder, og den entusiasmen som har kom med gikk ut etter karantenen. Nå har vi spilt ferdig La Liga og er klare for å starte på nytt i Champions League. Det som skjedde ligger bak oss, og det får stå i historien, noe som er veldig viktig for Atlético Madrid. Men nå begynner vi på en ny kamp som kommer i morgen.

Hvordan påvirker det at Vrsaljko og Correa er ute?

– At vi ikke kan ha Sime (Vrsaljko) med oss, som har jobbet så hardt for å komme tilbake gjør vondt. Og Correa har gitt hele sitt hjerte og er veldig viktig for oss. Det er to spillere som måtte bli igjen som er kjempeviktig for laget. Jeg håper vi kan ha de med oss senere i turneringen hvis vi går videre.

Continue Reading

Pressekonferanse

– Alt han setter seg ut for å gjøre vil gå i hans eget navn

Published

on

Diego Simeone møtte pressen før kampen mot FC Barcelona på lørdag hjemme på Metropolitano.

COVID-19 og troppen

– Det er ikke min plass å kommentere på protokollene på hvordan man håndterer slikt. De er til for alles beste. Vi er en del av samfunnet vi også og det kan skje hvem som helst. Vi er nødt til å gå ut med andre spillere i disse kampene vi har foran oss og vi håper at Luis (Suárez) og Lucas (Torreira) vil bli friske så fort som mulig. Verden er slik nå at slik kan skje og vi ble berørt.

Er det tiden for å slå Barcelona?

– Hver kamp er en mulighet og selvsagt er det slik denne gangen også. Vi skal prøve å ta spillet dit hvor vi kan gjøre skade og spille vårt spill. Det er en rival høyt i hierarkiet, en tropp som blir fornyet, men med unge spillere med erfaring og et eksepsjonelt nivå. Det blir hardt og utfordrende og vi skal prøve å oppnå det som vi ønsker.

Koke på landslaget og om Costas startmuligheter

– Han er helt klart en viktig spiller. For hans taktiske kunnskap, forståelse for hva laget først og fremst trenger og hva han kan bidra med. Han har vokst mye siden de første karantenene. Det har vært en mer dynamisk utvikling på førstelaget og det har ført til at han er blitt valgt på et så høyt nivå. Noen ganger er ikke Koke helt positiv fotballmessig og da er det viktig at taktikken er på plass. Det støtter ham når kampene ikke går helt bra. I dag går alt det sammen og man kan utvikle alt.

– Selvsagt kan Costa starte. Han er tilbake sammen med gruppen, han har spilt fotball og har det bra. Han er her for å spille og vi må selvsagt ta han i betraktning når vi velger ut laget.

Griezmanns prestasjoner

– Jeg har en sterk personlig affeksjon for Antoine og det ville ikke vært på sin plass dersom jeg skulle kommet med noen kommentarer på hva som skjer med et lag som Barcelona. Det er spørsmål for Barcelonas trener og han vil forklare det han syns passer seg.

Carrascos retur

– Carrasco, slik som mange andre av spillerne, er på et godt nivå. Han var ute et par uker, han har vært sammen med gruppen denne uken. Han er klar til å spille og nå er det god konkurranse om plassen. Saúl kan spille, Lemar, som er veldig god. Carrasco kan spille der, slik som han har vist i det siste.

Forskjeller mellom dagens Barcelona og tidligere

– Trekkene ved Barcelona er fortsatt de samme. Videre er det nyanser når det kommer til hvilken trener det er som leder dem. Jeg tror denne treneren prøver å vise frem de tingene laget viser, blant annet hurtige ballvinninger og orden, ledet av spillere som har vært i klubben i mange år og som er ryggmargen i laget slik som Piqué, Busquets, Messi, Ter Stegen. De prøver å lede dem til noe godt.

Kan João Félix bli Atléticos Messi?

– Vi snakker om João og han blir å være João. Alt han setter seg ut for å gjøre vil gå i hans eget navn. Han vokser daglig og vi er spente fordi det er veldig bra.

Barcelonas beste og nylige kontroverser

– Det beste er at de har mål. Alt som blir snakket om på utsiden blir ikke å ha en innvirkning på morgendagens kamp. Det viktigste er hva som skjer på innsiden, uavhengig av hvorvidt det kommer ulyder utenfra.

Continue Reading

Pressekonferanse

Tatt ut på landslaget – hylles av Simeone

Published

on

Diego Simeone har møtt pressen i forkant av morgendagens kamp mot Cadiz.

Koke og Llorente på landslaget – er det rettferdighet?

– Jeg tenker ikke at ordet rettferdighet er riktig. Det er en trener som ser etter sine behov, sin stil og Luis Enrique ser etter hva som er det beste. Trenere ser alltid etter det som er best for laget, i dette tilfellet det spanske landslaget. Jeg er fornøyd med Koke, for hvordan han har jobbet for å komme tilbake og få denne muligheten. Og hva skal jeg si om Marcos – et spektakulært øyeblikk, det er en premie for arbeidet som er gjort hver dag, hver kamp.

Kondogbia

– Han er en viktig spiller som kommer til å hjelpe oss, som kommer til å gi oss konkurranse på midtbanen og som gir oss andre alternativer med sine styrker. Vi håper på det beste slik vi alltid gjør med nye spillere. Han har muligheten til å starte som alle andre. Vi er fornøyde med hans ankomst.

Trippier uten backup og Felipe har mistet plassen

– Vi ser etter det beste for kampen som venter oss. Vi analyserer ikke om en mister plassen eller en annen vinner den. De som har færre minutter må utvikle seg for å få flere muligheter. Cadiz har vunnet fire kamper på bortebane, de er kompakte, jeg liker deres kollektive arbeid. Jeg synes det er viktig å snakke om Cadiz også.

Setién sier det er vanskelig å behandle Messi. Du har Suárez – er det vanskelig?

– Jeg vil ikke mene noe om hva en annen trener sier. Alle fotballspillere er mennesker. Suárez, Koke, Saúl, Costa, Godin, Filipe og Juanfran. Hver enkelt har sin egen mening som man må behandle.

Luis Enrique sier han vil spørre Llorente hva som er hans beste posisjon. Vil du gi en idé?

– Vi er fornøyde med hans ankomst. Han kan spille overalt, han er direkte, rask, har mål, arbeid og bevegelse… Luis vil få en spiller som hjelper ham. Han kan spille på kanten, sentralt og som spiss. En styrke for ham og for trenerens han.

Continue Reading

Pressekonferanse

Simeone: – Vi møter et veldig bra lag

Published

on

Atleti er i fantastisk form og årets tredje Champions League-kamp står for tur. I dag møtte Diego Simeone media i Moskva i forkant av morgendagens oppgjør.


Hva tenker du om Lokomotiv?

– Vi møter et veldig kompetitivt lag. Deres siste fjorten kamper snakker for seg selv. De tapene de har har ikke vært større enn ett mål. Dette sier mye om et lag som vet hvordan de skal konkurrere og det bringer dem nærmere å vinne kamper. Vi vil forsøke å ta kampen dit vi føler oss mest komfortable.

Det er et år siden dere spilte her sist, hvordan har laget endret seg?

– Det ville ikke vært rettferdig å si om de har blitt bedre eller ikke. De står bra i mot, kontrer raskt, er sterke defensivt og angriper bra. Dette gjør at de kan kjempe så godt som de gjør.

Legger man merke til det tøffe kampprogrammet?

– Vi vurderer ikke det som har skjedd, fordi vi bryr oss om det som kommer, noe som er Lokomotiv. Det folk vurderer er det vi gjør. Vi jobber godt, og vi leverer gode resultater med godt spill. Det sa jeg etter uavgjortkampen mot Villarreal, tapet mot Bayern og seieren mot Osasuna. Men nå på tirsdag har vi en tøff motstander som vil kreve mye av oss.

Hvordan har spillestilen til Atleti utviklet seg?

– Ferdighetene til spillerene er det som viser oss hvordan vi skal spille, det er slik vi trenere ser etter å gjøre laget sterkt. Det er denne veien vi er på vei. Å snakke om det som kan komme, om det som vi ser for oss, eller håpene vi har, er noe vi ikke gjør fordi fotballen er dynamisk og situasjonene som oppstår må alle behandles forskjellig. Vi tar én kamp av gangen og slik vi ser de på treningene så spiller vi som vi må i hver kamp.

Dere har fått skryt rundt om i Europa fra trenerkolleger…

– “Vi trenere setter pris på jevnhet fordi vi vet hvor vanskelig det er. Denne jevnheten gir oss styrke som vi holder inne i gruppen. Dette setter mange pris på.

Samarbeidet João Félix, hvordan hjelper det resten?

– Mye av det kommer fra Suárez. Vi må ta vare på den muligheten. Costa og Morata har andre karakteristikker, som kan spille mer i bakrommet. Luis trenger å ha spillere i nærheten av han, og å spille i det området han kan skape ting. Vi søker det som er viktigst i fotballen, noe som er mål. Med Suárez har vi én måte å spille på. Med Falcao hadde vi en annen, Costa også forskjellig. Og nå står vi i denne situasjonen som vi lever i nå.

Straffeskyttere, dere bommer mye…

– Dette er ikke bare i den nærmeste tiden, men noe som har skjedd “alltid”. Dessverre er vi laget som bommer mest på straffe. Vi prøver å blir bedre, men det er fotball, keeperne studerer spillerene mer og mer… og man kan dessverre bomme.

Hentet fra Mundo Deportivo: https://www.mundodeportivo.com/futbol/atletico-madrid/20201102/49171807907/simeone-el-nuevo-estilo-se-genera-de-la-presencia-de-suarez.html.

Continue Reading

TABELLEN

Trending