– Det er en glede å ha Costa tilbake

Diego Simeone har møtt pressen igjen etter en tøff periode. Nå er det kun seier som gjelder. 

Diego Costa og de skadde

– Denne uken har han blitt med i gruppen. Det er de første dagene han er med, han ser virkelig fremover, fysioterapeutene gir han klarsignal. For alle er dette en glede og mest av alt entusiasme å ha han nærme, for han er viktig for laget og når han returnerer, vil vi ha en spiller som alltid har gitt oss mye.

Koke

– Han kommer til tilbake, vi får se om han starter eller kommer inn. Å snakke om Koke, da snakker man om spillere som har vært der siden starten. Han var 21 år, nære å signere for Málaga. Fra da har han deltatt i hele vår prosess. Han er veldig viktig, taktisk, teknisk er han ulike, han ser mange flere muligheter fra banen og er en av de som skaper mest målsjanser. 

En vanskelig tid og utfordring

– Vi har alle finaler igjen i La Liga, hvor vi har en stor utfordring. Vi skal konkurrere mot et veldig godt lag. Vi ser ikke lengre enn “partido a partido”, vi tror på dette. I morgen tror jeg heller ikke på noe annet enn en stadion som forstår situasjonen til laget og at laget forstår situasjonen i turneringen.

“Tenemos todas finales de acá ñ final en Liga, donde tenemos un desafío importante. Vamos a competir como marca el campeonato con equipo que están muy bien. No nos vamos más allá del partido a partido, Creemos en eso. Mañana no me imagino otra cosa que un estadio entendiendo la situación del equipo y al equipo entendiendo la situación del campeonato”.

Mangel på energi og intensitet.. Marcos Llorente

– Jeg inviterer en hver spiller til å presse høyt i banen. Så kan du eller kan ikke, fordi motstanderen er ulike. Marcos har direktheten og styrke. Hastigheten fra gjenvinning av ballen til å gi videre er en av hans styrker og dette gjør at laget avanserer metre på banen. Vi trenger hans energi og fra alle de som skal spille i morgen.

Copa del Rey

– Vi respekterer alle lag, ikke mener noe. Vi bryr oss om å forberede oss, forlate denne veien som ikke er bra. Jeg håper folket vil være der som de alltid har vært og at vi kan blåse liv i ligaen igjen.

Granada til semifinalen

– Hvis du kjenner meg fra alle disse årene, er å vinne alltid positivt for egoet, for stoltheten og konkurransedynamikken. Granada er i denne situasjonen, de fortjener det de opplever, de har jobbet fra siden starten av sesongen. De har tatt viktige poeng i La liga, de spiller god fotball. Hvis ikke kommer de ikke til en semifinale.

Problemer i angrep, endringer. Hvordan møtes dette? 

– Hvordan jeg skal møte dette, som en trener. Vi er der for å ha muligheter. Og jeg må finne dette. Dette året, forrige år og alle som jeg har hatt her i Atlético Madrid. Man må finne løsninger. Du trenger ikke fokusere på kvalitetene.