Connect with us

Pressekonferanse

– Det er min feil at Suárez sliter.

Published

on

Vi nærmer oss jul og Atleti ligger på topp før morgendagens kamp mot Elche. Her er det Diego Simeone hadde å si før kampen.

Vil det bli en endring i planene mot Elche? Kommer Diego Costa tilbake?

– Vi har jobbet med det vi har kunnet gjøre. Dagens trening skulle ikke være veldig lang, den ble individuell. Costa trente med gruppen i går, 20 minutter med fotball og han så ganske bra ut, derfor blir han med oss i morgen. Det er en god nyhet for hans helse først og fremst, men også for laget. Han har personlighet, aggressivitet og jeg håper han kan vise det når han får spille.

Har skaden påvirket han psykologisk?

– Vi tilpasser oss det som skjer, som viruset. Han er en idrettsutøver, som noen ganger befinner seg i slike situasjoner. Mentalt så er han veldig sterk og som alltid veldig positiv, ingen får han vekk fra kampen på banen. Vi håper han har det bra og derfra så krever det han kan gi oss, noe som er mye.

Luis Suárez, dårligere etter han kom tilbake fra Covid-19?

– Det er mulig at det er min feil, fordi han kom tilbake og jeg satte han rett inn i det. Uten å la han trene først, men jeg vurderer han som svært viktig for oss. Jeg håper at fotballen kan gi han den rytmen han trenger og med denne uken med trening så får vi spilleren som laget trenger. Den sterke, avgjørende og som beveger seg veldig bra i boksen.

Germán Burgos snakket om forholdet deres og at dere er favoritter i ligaen, tanker?

– Det er meninger. Germán var med oss. Og tenker dette, vi går ikke vekk fra det som gjør at vi blir bedre, nemlig én kamp av gangen. Vi har en motstander som gjør det bra, hvor resultatene ikke har vært like gode som spillet. Treneren deres hadde en god periode i Argentina. Vi må ta kampen dit vi kan skape fare, det er en tøff motstander.

Dere starter runden som serieledere. Påvirker dette?

– Vi bryr oss om det som er viktig, som er kampen i morgen. Vi spilte i Copa hvor spillere som tidligere ikke har spilt fikk prøve seg, noe som er bra for gruppen. Vi fokuserer på motstanderen og tenker på hva vi må gjøre for å fortsette som tidligere.

Llorente har gitt deg æren for storspillet hans..

– Jeg tenkte alltid at trenerne er her for å forbedre fotballspillerne. Det er den store premien vi kan ta med oss når vi ikke kan trene oss selv lengre, å vinne titler er veldig viktig, men at en spiller sier slikt står høyt. Det er noe som kreves med jobben vår, å lete etter måten å forbedre spilleren på. Når vi så Marcos, så fikk han ikke spille, men han skapte alltid mål med “andrelaget”. Etter en periode så jeg at han måtte spille en annen posisjon, jeg prøvde litt, snakket med han og lette etter rommet og plassen som han skulle spille i. Vi møtte en jordnær person som jobbet hardt og senere en spiller som forbedrer seg hele tiden. Han har mye å forbedre seg på og med gode steg kan vi se det på banen. Jeg håper han kan fortsette å gi oss så mye og vokse ytterligere.

Er du redd for at det er flere smittede?

– Legen sa til oss at det var én positiv test som ikke forandrer på noe. (Grbic testet positivt på Covid-19). Vi må leve med det. Året er tøft og bringer med seg mange ting. Det vil skje med oss og med andre. Vi må lete etter løsningen.

Tror du fortsatt at Atlético plager de andre?

– Jeg fortsetter å tenke på oss, på å forbedre laget, klubben, tallene fra forrige sesong. Dere kjenner meg allerede, jeg tenker ikke på hva de andre mener, gjennom en sesong så vil man vinne og tape og man må leve med alt. Nøkkelen er forbedringen i laget og klubben som vi håper skal vokse. Jeg håper vi kan fortsette å tenke kamp etter kamp, noe som forhåpentligvis gjør at vi når målene våre og forbedrer oss fra forrige sesong.

Utdragene er tatt herfra: https://www.mundodeportivo.com/futbol/atletico-madrid/20201218/491142907771/suarez-el-primer-responsable-soy-yo-salio-del-covid-y-le-puse-a-jugar.html

Før kampen

Før kampen: UD Cornellà (B)

Andre runde i Copa del Rey skal spilles og Atlético reiser til Catalonia.

Published

on

Neste rundes motstander er UD Cornellà som spiller i Segunda Division B. Laget ligger for øyeblikket på 7. plass i divisjonens gruppe 3A og har 11 poeng på 9 kamper. De har hatt tre tap på sine siste fem før dagens kamp og kun vunnet en. De har heller ikke spilt kamp på tre uker. Men Cornellàs trener Guillermo Romo har sagt før kampen at han velger å se på dette som en positiv ting, ettersom de har fått en pause fra rekken med dårlige resultater. Men de forventer hard motstand men at de ikke ønsker å legge om spillestilen sin. Han sier at han ikke vil forsvare seg gjennom hele kampen og at spillerne er motiverte før møtet ettersom kampen er på deres hjemmebane.

Diego Simeone fikk også spørsmål på pressekonferansen før kampen om blant annet motstanderen, egne spillere og cupen:

Trippier:

– Det er usikkerhet rundt situasjonen, men han returnerer for å trene sammen med laget. Vi er veldig glade for hans retur og jeg gav han en klem når han kom tilbake. Jeg har blitt fortalt at han har trent veldig godt. Han er en viktig spiller. Jeg tok mot ham og så han var bra. Han skal ikke være med i morgen men han blir å trene.

Lemar og Vitolo:

– Vi jobber alltid med hva som er det beste hver spiller han tilby oss og hva vi kan gjøre for at spilleren kan vokse. Lemar viste oss alltid hva han evnet til på trening men klarte ikke å vise det samme i kampene. Takk gud for at han har startet med å konkurrere mye bedre, han har fått mer selvtillit og gir oss større muligheter. Når vi hentet Victor så vi for oss det beste. Han trener med samme entusiasme som alltid, men det har vært tider hvor han ikke har klart å respondere og andre ganger har han klart det veldig bra. Forhåpentligvis, i kamper som i morgen, klarer han å vise hvorfor han bør være med på laget.

Viktigheten av cupen

– Vi ønsker alltid å gjøre vårt beste, men når man ser tilbake til forrige sesong tapte vi mot et andredivisjonslag. Vi var på jakt etter det beste og forhåpentligvis klarer denne konkurransen å gi oss en mulighet til å nå så langt som vi mulig. Det er veldig vakkert dersom folk får returnere til finalen, det er en fantastisk følelse.

Lagnyheter

Flere førstelagsspillere blir hvilt til cupkampen mens Trippier er som nevnt kun i trening.

Troppen til kampen er:

Grbić, San Román – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Vrsaljko, Ricard, Corral – Torreira, Saúl, Vitolo, Sanabria – Félix, Correa, Šaponjić, Camello, Soriano

Mulig ellever er:

Grbic – Ricard, Giménez, Felipe, Lodi – Saúl, Torreira, Kondogbia, Vitolo – Camello, Correa

Continue Reading

Pressekonferanse

Simeone bekrefter at de leter på overgangsmarkedet

Diego Simeone har møtt pressen før dagens kamp mot Alavés.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Snø på banen. Frykt for utsettelse?

– Vi er forberedte på de omstendighetene vi møter. Vi er klar over tiden der og folkene som vil bestemme.

Har du snakket med klubben om spiss?

– Jeg gjentar svaret fra tidligere. Vi ser alltid etter mulighetene og jobber for det beste for klubben og laget. Nå forbereder vi oss for en tøff motstander, som konkurrerer veldig bra, som er direkte og har veldig sterke spisser med gode kantspillere.

Suárez har åtte mål på elleve kamper. Den beste spissen du har hatt?

– Å velge en spiss føles ikke rett overfor alle spillerne vi har hatt tidligere, men ja, jeg verdsetter Luis – og han tilfører det vi snakket om da vi ønsket ham til klubben. Jeg håper han kan opprettholde dette. Vi trenger det.

Spillere som har tatt nye steg, hvem har overrasket deg mest?

– Vi ser det på Hermoso, Llorente, Lemar, João, Herrera eller Carrasco som har utviklet seg – spillere som har individuelt talent. Det er det vi håper på fra dem, det er derfor Atlético Madrid så etter disse. Noen har gjort det før, andre senere. Det viktige er at de kan bevise det vi tror av dem, og det er bra for alle.

Continue Reading

Pressekonferanse

– Vi elsker Diego

Diego Simeone møtte i går pressen før dagens og årets siste kamp, mot Getafe.

Published

on

Termineringen av Diego Costas kontrakt har akkurat blitt annonsert.

– Klubben har sluppet en uttalelse for å fortelle om Diegos situasjon. Når det kommer til hva vi har diskutert med ham og hans behov på hjemmebane, så har klubben klart å hjelpe han uten å ha tatt skade av det og det gir sinnsro. De vet at vi elsker Diego, vi har tilbragt mye tid sammen på best mulig vis. Vi har gitt hverandre mye og vi har snakket med ham. Han har også behov for å finne nye utfordringer fordi han er bra, han er sterk. Jeg ser ikke for meg at han blir å ha utfordringer med å konkurrere, hvor enn han drar, fordi han er en som kjemper. Vi takker ham, på lik linje med alle som har gitt oss hjertene sine, og Diego har vært en av de fra både et sportslig, men også et menneskelig synspunkt. Jeg ønsker han lykke til og håper muligheten til å klemme hverandre dukker opp igjen. Vi har ikke sett hverandre de siste dagene ettersom han ikke kom på trening mens han forhandlet.

Sanksjonen mot Trippier

– Det er omstendighetene vi må gå gjennom. Vi syns det er urettferdig og vi håper det kan bli gjennomgått ytterligere på grunn av skaden som har skjedd på Atlético. Atlético har selvsagt ingenting med saken å gjøre, for til tross for at FA drar nytte av dette så er det Atlético som tar skaden. Omstendighetene er som de er og vi må leve med det.

Etter en uke med ferier finner du deg selv uten Trippier og Costa.

– Vi er bekymret. Vi sier alltid at fotball er 24 timer, ingen klarer å sove fordi det er alltid noen som er våkne og tenker. I disse omstendighetene har vi sett oss nødt til å sørge for at laget er på riktig sted med tanke på kampen i morgen, tatt i betraktning omstendighetene rundt Diego de siste dagene. Vi er klare for Getafe. Saken om Trippier er tung fordi vi føler oss utsatt, vi er ikke del i dette og det som bekymrer oss er kampen i vente. Til tross for alle disse momentene har vi jobbet godt.

Kontraktsforlengelse, omstendighetene tatt i betraktning

– De kjenner meg, jeg er veldig lykkelig hvor jeg er. Jeg ser tilbake på hvor mye jobb som har blitt gjort med klubben, spillerne, menneskene rundt institusjonen og veksten vi alle har hatt og det er fantastisk. Jeg har den kontinuerlige utfordringen dag for dag, kamp for kamp og vi får se senere med Miguel Ángel Gil, Enrique Cerezo og Andrea Berta, som alltid er i kontakt. Vi får se hva som er det beste for oss alle.

Jobben med å finne erstatter for Costa

– Alt har skjedd veldig nylig, det med Diego. Sportsledelsen jobber alltid med å finne det som er det beste for laget og klubben vil fortelle meg litt om hva de tenker og vi deler refleksjoner deretter. Hvorvidt noen kommer for å fylle rommet Diego har etterlatt seg.

Interesse for Marcos Alonso

– Jeg diskuterer ikke det som blir sagt fra utsiden. Jeg tenker på morgendagens kamp, vi har en rival som alltid konkurrerer bra, men som ikke har hatt positive resultater. De har forbedret seg men de har alltid spilt opp mot sitt beste nivå i kampene og jeg forventer intet mindre fra Getafe.

Er Vrsaljko klar for å spille 90 minutter?

– Frem til spillerne er i full form er de i en vertigosituasjon. Den eneste måten til å finne seg selv er ved å spille. Han hadde nylig et par minutter i cupen, han trener bra og han får muligheten sin til å spille igjen. Ricard vokser også i posisjonen og har en offensiv kapasitet for laget. Vi må også tenke på situasjonen rundt den urettferdige behandlingen av Trippier.

Du sa du ikke ønsket at klubben skulle ta skade av Costas avreise.

– Forklaringen på spørsmålet ditt har et svar i selve spørsmålet. Vi ønsker å hjelpe Diego og vi ønsker ikke å skade vår egen konkurransedyktighet. Som alltid, folk som jobber innad i klubben med å signere termineringen av kontrakten vil ha tatt alle disse tingene i betraktning.

Referat av pressekonferansen er hentet fra AS.

https://as.com/futbol/2020/12/29/primera/1609242738_179156.html?autoplay=1

Continue Reading

TABELLEN

Trending