Connect with us

Intervju

– Det er mye press på en 19-åring, men vi snakker om en potensielt Ballon d’Or-vinner

Published

on

I forkant av helgens oppgjør på nye Anoeta (sponsornavn, Reale Seguros Stadium) mellom Real Sociedad og Atlético Madrid, har vi intervjuet den i Norge som trolig kjenner Real Sociedad aller best, nemlig Real Sociedad-supporter, Josu Galdos Frantzen.

Positiviteten hos begge lag har vært stor i innledningen av denne sesongen. I skrivende stund leder Atlético Madrid, La Liga, etter tre serierunder, mens Real Sociedad står med fire poeng. En oppusset stadion står på plass for Real Sociedad klare til å ta i mot Atlético Madrid i åpningskampen på nye Anoeta. Klubben har satt ny rekord med antall sesongkortinnehavere (rundet 32 500 sesongkortinnehavere), og ikke minst – Martin Ødegaard og Alexander Isak er på plass!

– Så Josu, hvordan ble det Real Sociedad? Fortell litt om din bakgrunn som gjorde deg til La Real-supporter.

Jeg er 29 år gammel og er oppvokst på Fjellhamar i Lørenskog. Min mor er fra San Sebastián, mens faren min er fra Fjellhamar. Jeg reiser to til tre ganger i året til San Sebastián for å besøke min familie.

Spansk fotball var derimot ikke min første kjærlighet når det kommer til idretten. Det ble engelsk fotball og Arsenal i starten. Som så mange andre, så måtte jeg også ha meg et lag i Premier League. Jeg var nok ikke helt bevisst på at det fantes et såpass godt fotballag i San Sebastián før min onkel tok meg med ned dit på slutten av 90-tallet. Jeg hadde bursdag og tilfeldigvis var det en treningskamp mellom Real Sociedad og Werder Bremen som endte 1-0. En scoring jeg ikke fikk med meg fordi jeg enten skulle på do, eller kjøpe meg noe godteri… Men jeg husker da Pinto satte et brassespark i stolpen, og jeg skjønte nå i større grad at det fantes et godt fotballag i San Sebastián – men helt betatt var jeg ikke – enda… Et par år senere viser min bestefar meg et bilde av Bjørn Tore Kvarme som er klar for å spille i Real Sociedad, og interessen vokser sakte, men sikkert. I 2002/03-sesongen tar La Real en meget sterk andreplass i La Liga og var nære å vinne tittelen, men ryker i nest siste serierunde mot Celta Vigo. Real Madrid havner to poeng foran, men nå var jeg blitt supporter. Laget spilte nydelig fotball, og ikke minst hadde man utrolig mange kule fotballspillere. Xabi Alonso, Javi de Pedro, Sander Westerveld, Valery Karpin, Darko Kovacevic og min favoritt på den tiden, Nihat Kahveci.

Herfra har jeg fulgt laget tettere og tettere. Da La Real var i Segunda tre sesonger fulgte jeg kampene på bwin. Jeg kunne knapt se ballen, men der satt jeg. Uke etter uke og fulgte laget.

– Hvordan er det for deg som Real Sociedad-supporter å følge laget den dag i dag med den positiviteten som nå finnes rundt laget og i byen?

Det blir ekstra gøy å følge laget denne sesongen. Jeg vokste opp med Anoeta med løpebane rundt fotballbanen. I påsken så jeg kampen mot Eibar og stod på første rad. Jeg kunne nesten lukte svetten til Gerónimo Rulli – og det ga mersmak. Real Sociedad-supportere har siden 1993 hatt et stort savn til den legendariske Atotxa. Nå kan de endelig glede seg over å ha en ordentlig fotballstadion. Som du sier, det er mye positivitet i San Sebastián. Klubbledelsen var tidlig ute og gjorde unge og lovende signeringer. Alexander Isak, Alex Remiro og ikke minst Martin Ødegaard er utrolig spennende spillere, og det blir ekstremt gøy å se Ødegaard følge i fotsporene til Kvarme og Demidov. Nå er han i et lag hvor han har gode spillere rundt seg, og nå tror jeg virkelig vi får se Ødegaard sine kvaliteter. Jeg er blitt veldig imponert over hans gjennombruddpasninger, måten han han finner de trangeste luker, og han har også nå noen medspillere som tar disse løpene i rommene. Jeg skal ikke jinxe som Årdals store sønn, Magnar Kvalvik, er ekspert på, men det kan fort bli en del målpoeng på Martin Ødegaard denne sesongen. Det er flere spillere med aldersbestemte landslagskamper og a-landslagskamper i troppen nå, og inn har også Nacho Monreal kommet i forsvarslinjen, som var det store spørsmålet før sesongen.

NYE ANOETA: Slik ser Anoeta ut kun dager før første kamp mot Atlético Madrid. Via @ErrealaNorge, Josu Galdos Frantzen.

– Stadion er endelig på plass, unge og lovende spiller er på plass, som du sier, og generelt er det mye positivitet å spore hos Real Sociedad denne sesongen. Hva forventes det derfor av La Real denne sesongen med slike forutsetninger som nå?

Denne sesongen bør Europa være målet. Alle spillere som deltar i intervjuer melder det samme. La Real bør bli blant de syv beste denne sesongen, og noe annet vil være en skuffelse, selv om det vil bli et bikkjeslagsmål.

– Martin Ødegaard virker å ha tatt La Liga og Real Sociedad-fansen med storm. Er du overrasket over hvor raskt Ødegaard har tilpasset seg klubben og kulturen?

Ødegaard startet med å introdusere seg selv på engelsk i sin første pressekonferanse, med resten av de nye tilskuddene i laget. Han ønsket å være mer stødig i spansk før han praktiserte det i intervjuer, og derfor ble jeg helt satt ut etter kampen mot Mallorca (da han gjennomførte hele intervjuet på spansk, journ. anm.). Jeg er selv spansklærer på ungdomsskole og Ødegaard har kanskje bodd i Spania over et par år, men personen som stilte Martin spørsmålene i intervjuet tok ikke akkurat hensyn da han stilte spørsmålene. Dette preget ikke Ødegaard på noen måte og han svarte på alle spørsmål på en god måte, selvfølgelig med litt finpuss her og der, men med et meget høyt nivå. Jeg er veldig imponert over hvor raskt han har blitt en viktig spiller i Real Sociedad. Da lånet ble et faktum tenkte jeg at han ville få det tøft med å få spilletid, men etter at tre kamper er unnagjort, er han nå blitt kåret til lagets beste spiller i august, og supporterne setter veldig pris på hans seriøsitet og ambisjoner. Vår nordmann er allerede blitt en publikumsfavoritt.

PUBLIKUMSFAVORITT: Martin Ødegaard har blitt en publikumsfavoritt hos Real Sociedad-fansen for hans innsats både på og utenfor banen. Her fra da han briljerte i intervjuet etter å ha senket Mallorca i andre serierunde.

– Da må vi nesten snakke litt om talentduellen mellom Martin Ødegaard og João Félix som på mange måter har oppstått de første ukene av sesongen. Den ene ble hentet for 126 millioner euro, mens den andre kom gratis, på lån. Felles for de begge er det riktignok at de er blitt populære hos egne fans på rekordtid, og at de forhåpentligvis har en stor framtid i vente …

Det er vanskelig for meg å si for mye om João Félix siden jeg knapt har sett han spille. Alle har hørt mye om han og jeg har sett en del klipp, samt en kamp her og der. Vi snakker om et ekstremt talent som er ett år yngre enn Ødegaard. Han kommer til Atlético for en svimlende sum på 126 millioner euro hvor det er forventet at han skal følge i Antoine Griezmann sine fotspor – nærmest umiddelbart. Det er mye press på en 19-åring, men vi snakker om en spiller som potensielt kan være med å kjempe om gullballen i årene som kommer, og for meg virker han å være på Mbappé sitt nivå når vi snakker talent. Ødegaard er på et toårig lån, men om han presterer like godt, eller enda bedre, ender det kanskje kun med én sesong. Hvem vet? Det er vanskelig å sammenligne de, men begge kommer nok til å ha en stor fremtid, det er jeg overbevist om. Denne kampen må jeg derimot innrømme at jeg frykter João Félix, for han kan fort notere seg på måltavlen …

– Hva forventer du under helgens oppgjør?

Dette blir et veldig spennende oppgjør mellom to lag som har hatt en del utskiftninger i sommer. Det er vanskelig å si hvor lagene står denne sesongen. Atleti er eneste lag med full pott i La Liga. Jeg ser for meg et oppgjør hvor Real Sociedad har ballen og hvor Atlético, med João Félix i spissen, vil være farlige på kontringer. Atlético Madrid er alltid et av de lagene i La Liga man aller helst ikke ønsker å møte, og for meg er Eibar og Atlético de to tøffeste å spille i mot. Disse lagene vipper du ikke av pinnen og det blir alltid en tøff batalje. Det blir med andre ord spennende å se hvor Imanol Alguacil og Diego Simeone ender på tabellen, for begge lag har potensiale til å levere en strålende sesong, men begge har ogs høye målsetninger som gjør det vanskelig å være fornøyd, om de ikke blir nådd.

– Asier Illarramendi mister denne kampen grunnet hans skade i forrige serierunde mot Athletic, og har vært en meget viktig brikke hos Real Sociedad de siste sesongene. Hva tror du dette vil bety for Real Sociedad i denne kampen, og fremover?

Illarramendi er i utgangspunktet ute i to måneder med brudd i leggen, men han har også pådratt seg en leddbåndsskade i ankelen. Derfor er det nå vanskelig å si hvor lenge han vil være ute. Han har derimot en naturlig erstatter i Igor Zubeldia som gjorde det godt forrige sesong da Illarramendi var skadet over en lengre periode. De er ikke like spillertyper, men Zubeldia er god i den defensive midtbanerollen, og i tillegg har man Ander Guevara som er et nytt tilskudd i a-stallen foran denne sesongen. Det er ikke utenkelig at vi får se han mot Atlético Madrid denne helgen og at Zubeldia fortsetter i midtforsvaret som han har gjort hittil denne sesongen.

– Vi har enda til gode å se Alexander Isak og Martin Ødegaard sammen fra start denne sesongen. Tror du det er muligheter for det denne helgen med tanke på hans gode form, samt Willian José sin svake prestasjoner innledningsvis av sesongen?

Det er sant. Isak har vist gode takter hver eneste gang han har fått minutter, og det har ikke vært mange av de. I baskerderbyet på San Mamés ble Willian José byttet ut hvor han hadde en ufin gest da han lot være å gå bort til Isak i byttet – tydelig preget av å bli byttet ut. Jeg tror dette er et tydelig signal på at Willian José vet at han ikke har levert innledningsvis og at Isak nærmer seg en plass i elleveren. Fremdeles tror jeg brasilianeren har litt å gå på, men han føler nok presset nå. Willian José har vært den aller viktigste spissen til La Real de siste sesongene, men forrige år var ikke godt nok med flere småskader. Han har ikke klart å prestere som vi alle vet han kan, og nå har han fått en stor konkurrent i Isak. Dette blir en flott duell denne sesongen; to angrepsspillere av ypperste kvalitet.

SKANDINAVISK TALENTDUO: Alexander Isak og Martin Ødegaard har raskt presentert seg for Real Sociedad-fansen, og begge ser ut til å ha en lysende fremtid i vente. Her i forbindelse med Sverige mot Norge.

– Til slutt; hva blir resultatet denne helgen?

La Real har nå spilt tre strake bortekamper innledningsvis hvor de har møtt tøff motstand og har sanket fire poeng. Jeg er sikker på at Anoeta vil bli en heksegryte på lørdag og klubben vil helt sikkert pynte, dele ut flagg og lage ordentlig opplegg rundt kampen og åpningen av nye Anoeta, som åpenbart vil påvirke hjemmelaget. Forrige sesong klarte ikke Real Sociedad å imponere på hjemmebane. Med syv seiere, seks uavgjort og seks tap var La Real nummer 14 på hjemmestatistikken i La Liga. Anoeta skal være et fort, og nå har laget en del å bevise. Det er vanskelig å tippe et resultat. Atlético Madrid er så gode defensivt, med den som i mine øyne er verdens beste keeper, Jan Oblak. Selv det tatt i betraktning føler jeg det blir et målrikt oppgjør. Jeg slår på stortromma og spår 3-2-seier til Real Sociedad, mest på grunn av rammene rundt kampen.

Vi ønsker å takke Josu for at han stilte opp til dette intervjuet i forkant av en herlig kamp, og vi ønsker han og Real Sociedad lykke til i helgen som kommer, men også resten av sesongen!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Intervju

– Det var utrolig å se fansen vår på Anfield

Published

on

Foto: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Marcos Llorente har i 2020 stått for et av de mest minneverdige øyeblikkene på lang tid for oss Atlético-fans etter at han nærmest på egen hånd senket Liverpool på Anfield. Atlético ble sendt videre til kvartfinalen, mens Liverpool, regjerende mester, var ute av turneringen.

Han har nå snakket med El Mundo i forkant av oppstarten i LaLiga, om kvelden på Anfield og mye mer. (Intervjuet er gjort før kampen mot Athletic Club)

– Det er den fineste kvelden jeg har opplevd innenfor fotball. Jeg husker da jeg fikk ballen fra Morata på det andre målet, jeg så om det var noen lagkamerater med meg, for jeg hadde ikke vært i de situasjonene noe særlig tidligere. Jeg skjøt uten å tenke. Da den gikk inn sa jeg; “men hva er det som foregår her!”.

Etter det tredje målet, ba Morata om unnskyldning til fansen. Må man be om unnskyldning for fortiden?

– Jeg tror ikke man trenger å be om unnskyldning. Til slutt tar karrieren til en fotballspiller mange veier. Så lenge du behandler alle lagene med respekt, gir alt og jobber, du er i klubben du er, og du vil ha et godt ansikt til folket og folket vil gi deg kjærlighet.

Du har vært nesten ett år i Atlético. Måtte du tenke mye på det når du skulle bytte logo?

– Man gikk noen runder, selvsagt. Når man forlater en klubb er det ikke enkelt, uansett hva det er. Og til slutt hvis du har muligheten til å være i et stort lag, er det enda mer vanskelig å ta steget. Men da tilbudet fra Atleti kom, elsket jeg det og så fikk min onkel Julio vite om det. Man måtte kun ha alt i balanse. Jeg og min familie hadde det klart for oss at det beste var Atleti.

Snakket du med Simeone før overgangen?

– Det har vært mye snakk rundt det. Jeg snakket kun med han én gang rundt overgangen. Det var en vanlig samtale, hvor han ønsket meg velkommen og tilbød sin hjelp.

Hvor tøft er militæret til Simeone?

– Når du bytter klubb og kommer til et nytt sted, må du tilpasse deg kravene til mister: spillestil, lagkamerater… og det er ikke enkelt. For meg kostet det en del taktisk. Noen går kjapt fram og noen litt mer rolig. Det er hva jeg sier alltid: “Den som stopper halvveis og kutter veien, ender ikke opp og triumferer.

I Atleti har du spilt sentral midtbane, på høyresiden og nå spiller du helt framme. Hvis de sa det for ett år siden…

– Jeg så ikke meg selv utenfor sentral midtbane. Men så lenge jeg spiller og hjelper laget, bryr jeg meg ikke om posisjonen. På midtbanen følte jeg det litt rart. Følte det rart rundt bevegelsene. Det er fem harde uker som vil komme og jeg håper ikke at skadene kommer.

Fotballen er mindre fotball uten fansen tilstede?

– Ja. Fansen er magien med fotball. Jeg ser ikke en stor fremtid for fotballen hvis fotballen mister kjærligheten til fansen. Det er alltid de som flytter og står opp for dette. Det vil være en rar situasjon og tøft for oss alle.

Og Atleti er mindre Atleti uten fans på stadion?

– Selvfølgelig. De hjelper oss ekstremt hver kamp. I den siste kampen, på Anfield, så var det helt utrolig å se hvordan våre fans sang. Alle klubbene vil tape litt ved å ikke ha fansen på stadion.

Hvis noen vil invitere deg på middag, hva må de spørre deg om?

– (Ler) Hvis det er i en helg og jeg har fri da, så er det hva som helst. Er det midt i uken, så passer jeg på hva jeg spiser, det som er rart med min diett er at jeg ikke spiser korn eller meieriprodukter. Så det er bare å glemme det hvis du vil servere pasta, eller ris med tomatsaus og egg for eksempel (vanlig rett i Spania). Men hvis det er egg med pommes frites, så kommer jeg først. Det er en av rettene med min diett som jeg liker best.

Fordi du følger en paleolitisk diett, hva er hemmeligheten dens?

– Når man sier ordene paleolitisk eller diett så blir folk oppgitte og synes du er kjedelig, at du ikke nyter noe og at du er sur. Men seriøst, det er helt motsatt. Når du gjør dietten til en livsstil, så ender du opp med å nyte maten og de dagene du dropper dietten, og dette mye mer enn de som spiser vanlig. Jeg nyter livet slik som jeg lever nå.

Det har nå gått noen uker siden George Floyd ble drept og det er fortsatt protester mot rasisme. Har dine lagkamerater Thomas, Lemar og Lodi sagt noe de siste dagene?

– Innad i laget har vi mye respekt, fordi det er helt essensielt og obligatorisk. Jeg har ingen tvil. Thomas og Lemar har ikke sagt noe. Vi snakker ikke så mye om disse temaene i garderoben fordi de er så store og komplekse.

Ville det vært vanskelig å hete Llorente og ikke være idrettsutvøver?

– Hele familien min er atleter. Mange har kommet helt til toppen, og jeg er veldig stolt over det. Jeg tror jeg har en liten fordel over de andre, fordi de har levt gjennom alt dette og vet hvilke råd man skal gi for å komme på den rette veien. Det er ikke et press, det er et privilegium.

Man oppfatter vel alt det der fra man er en liten gutt?

– I huset mitt har det alltid vært bilder og pokaler, og til slutt så blir det helt normalt for deg. De som kjenner familien godt vet at vi ikke feirer ting så mye, det har blitt normalt innad i familien. En av mine individuelle mål har vært å feire ting litt mer. Vi i familien Llorente er slik, og vi må lære oss å feire seirene våre. Slik blir man glad.

Familien har en hvit fortid (Real Madrid), hvordan ser de på at du spiller i Atleti?

– De forstår det. Jeg er veldig fornøyd med hvordan de lever med det og hvordan de har tatt det.

Continue Reading

Intervju

– Hver trening er som en kamp for Simeone

Published

on

Tania Martin følger Atletico tettere enn de fleste. Hun har gode kilder og vi har derfor stilt henne noen spørsmål om klubbens fremtid


Tania Martin er en journalist forelsket i sport og kommunikasjon. Hver informasjon, som alt her i livet, krever arbeid og innsats, kun på denne måten oppnår man de gode tingene, forteller hun.

Hva betyr Atletico Madrid for deg?
– Atleti er mer enn fotball, det er livet. Noen ganger vinner man og andre ganger lærer man. Og den som tror noe annet, har ikke forstått noen ting.

Hvordan ser treningene til Atletico Madrid ut og får du sett dem?
– Ja, jeg følger vanligvis alt i detalj. For Simeone er hver trening en kamp og alle har et krav om å gjøre sitt maksimale. Han verdsetter ikke navn, han verdsetter arbeid.

Hva tenker du om resten av sesongen?
– Jeg tror at pausen ikke har vært gunstig for Atleti. Etter kvelden på Anfield var selvtilliten, lysten og entusiasmen i taket. Vi får se om det fortsatt er intakt eller om de har mistet veien. Uten tvil må man være mer oppmerksom på skader. Kravet må være det dobbelte i disse månedene.

Hva tror du om overgangsvinduet?
– Denne sommeren tror jeg ting vil være mer rolig. Til slutt, som er logisk, har krisen vært et tilbakeslag og kan ha vært bra for prisene vi har sett på spillerne de siste overgangsvinduene.

Overgangsvinduet

Edinson Cavani, hva tror du om ham?
– Hans øyeblikk har passert.

Thomas Partey, blir han eller ikke?
– I prinsippet blir Thomas i Atleti. Men klart, du vet hvordan dette fungerer…

Gabi kan åpenbart returnere til Atleti i sommer, men kan også Juanfran returnere i nærmeste fremtid?
– Jeg vet ikke om Juanfran returnerer kommende sesong til Atleti. Gabi returnerer.

Hvordan ser fremtiden til Cholo ut? Blir han værende utover 2022?
– Simeone er dedikert til Atletico Madrid. Det er vanskelig å snakke om hva som kan skje om to år, livet endrer seg raskt.

Continue Reading

Intervju

– Ajer kan være et av flere navn på blokka

Published

on

Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Vi har spurt David Vinuesa, en av de aller beste Atlético Madrid-kildene, flere spørsmål om hva som vil skje i sommer.


David Vinuesa er en 32 år gammel journalist fra Madrid. Med god erfaring har han opparbeidet seg et solid nettverk med kilder og kontakter som gjør at han i dag har sterk informasjon på innsiden av Atlético Madrid. Han har eget kommunikasjonsmedia: Libertad Digital.

I denne artikkelen har vi forsøkt å spørre om noe av det flere Atlético Madrid-supportere lurer på i sommer.

Først av alt, hva betyr Atlético Madrid for deg?

EKSPERT: David Vinuesa er ekspert på Atlético Madrid. Her sammen med Gabi, som linkes inn denne sommeren.

– For meg betyr Atlético Madrid en stor del av livet mitt som person, men også som journalist. Jeg startet da jeg var 20 år gammel å gjøre arbeid innenfor media og kommunikasjon. Jeg startet som lærling og jobbet i forskjellige medier, hvor jeg dekket Atleti. Jeg pleide å dra før dette til Vicente Calderón som fan av Atleti. For meg er Atleti en veldig, veldig viktig del av livet mitt, som jeg bruker veldig mye av hverdagen min på, både gjennom jobb, og som et lag jeg følger med på og identifiserer meg med. Mitt forhold til klubben er nå som en jobb som journalist. Jeg kunne ikke som journalist bruke mine meninger fordi da mister man objektiviteten. Jeg må holde meg nøytral til de personene som jobber der.

Spissproblemet

Atlético Madrid har også slitt veldig med å score mål denne sesongen, men det er heller ikke enkelt å finne noen spiss for øyeblikket. Hvem skal målene for Atlético Madrid?

– Angående spisser og at Atlético Madrid trenger mål og hvem som skal score de. Jeg tror at Morata er bankers, og at de vil nå betale det som er avtalt med Chelsea for at han nå skal bli Atlético Madrid-spiller for godt. Det er også flere spillere som er der, som må ta et steg opp. João Félix og Ángel Correa må score flere mål. Andre spillere som Saúl, Koke, Thomas, Vitolo må også score flere mål. Vitolo er dog en av de som man er usikre på om vil fortsette i klubben eller ikke. De jobber også med å få med seg Yannick Carrasco videre neste sesong, noe som burde kunne gi flere mål til laget.

– Fremfor alt så må Diego Costa score flere mål enn han har gjort, og denne sesongavslutningen vil avgjøre veldig mye. Jeg tror han kommer til å dra hvis det kommer et bra tilbud av mange grunner. Igjen fordi han er ukomfortabel med prestasjonene og mangelen på mål. Hvis han gjør det bra kan det være han får en mulighet til. Hvis ikke så kan Diego Costa dra og det vil da komme en ny spiller inn.

Nordmann til Atleti?

Det har i løpet av den siste uken versert rykter om at Kristoffer Ajer kan være aktuell for Atlético Madrid. For oss nordmenn ville dette ha betydd ekstremt mye, så vi lurer på… Vet du om dette kan være reelt?

– Jeg har ikke hørt noe om han enda. Atleti har et stort nettverk med speidere og han er sikkert på blokka der med mange navn som kan være aktuelle, men det har ikke vært noen kontakt enda. Simeone, Gil Marin og Andrea Berta har lagt planene for året som kommer, og dessverre ser det ikke ut som det er noe der akkurat nå.

Det er mye spekulasjoner på midtstopperplass for tiden rundt Hermoso, Savic og Nehuén Pérez. Hvordan er status der?

– Jeg skrev om de tre for ikke så lenge siden, og jeg har et godt forhold til representantene til Stefan Savic. Vi har snakket flere ganger sammen, og i fjor snakket vi om at Savic var fast bestemt på å bli i Atlético Madrid, og det skjedde. Til sesongen som venter oss er det litt mer komplisert. Hermoso først og fremst er ung og kan utvikle seg i tiden som kommer. Han kan også spille venstreback, og denne allsidigheten, liker Simeone.

– Med tanke Savic, så er dette kanskje hans siste mulighet til å signere en bra kontrakt med et av de store lagene i Europa. Han er ikke udiskutabel i elleveren. Felipe gjør det bra og de to unge i Giménez og Hermoso som utfordrer. Savic vil være en av spillerene som kan forlate Atlético Madrid, men for at det skal skje så må det komme et bra tilbud økonomisk for Atlético Madrid og for Savic. Hvis det ikke kommer noen bra tilbud for noen eller begge partene så vil han bli i klubben. Men han er stopperen som har størst sjanse for å forlate klubben den dag i dag.

– Angående Nehuén, han er på utlån i Portugal nå og Atlético vil at han skal være en “ny Giménez” med tanke på at han kom som 18-åring og vil utvikle seg i klubben. Det skal sies at Giménez ble i klubben og dro ikke på lån, men med Nehuén så tenkte de at dette var den beste muligheten. Hvis Savic drar så vil de fire stopperne allerede være på plass: Felipe, Giménez, Hermoso og Nehuén. Det har vært mye snakk om Salisu fra Valladolid, men for øyeblikket er det ingenting som er avgjort. Atlético Madrid må vente å se denne sommeren hva som skjer med stopperne deres.

“Jeg tror at Thomas Partey vil forlenge med Atlético Madrid”

David vinuesa

Mange Atlético- og Arsenal-supportere lurer på hva som skjer med Thomas Partey. Vil han bli værende eller forlater han klubben?

– Jeg vil si at jeg tror han blir nå. Det er sant at han har tilbud fra andre og at Arsenal vil betale de 50 millioner euroene som klausulen hans er på. Atlético Madrid fortsetter samtalene om ny kontrakt med han og vil ha en klausul som er tresifret. Det jeg vet om Thomas, er at han som spiller og person ønsker å bli i klubben, og Atlético ønsker at han skal bli. Jeg tror at Thomas kommer til å forlenge med Atlético.

ESP: Valencia CF v Atletico Madrid - La Liga : News Photo
BLIR VÆRENDE? Skal vi tro David Vinuesa forlenger Thomas Partey kontrakten med Atlético Madrid. Foto: Pressinphoto/Icon Sport via Getty Images

Gabi ser ut til å returnere til Atlético Madrid i sommer. Hvor nære er han egentlig?

Jeg skrev om det forrige uke eksklusivt på Libertad Digital. Det vi sa er at Nelson Vivas helt sikkert vil ta over rollen til Mono Burgos. Det var aldri snakk om at Gabi skulle ta den rollen som andre medier meldte her i Spania. Den eneste måten Gabi kan komme på, er som hjelpetrener, som Tiago har vært før. Det er fortsatt ingenting som er avgjort med tanke på det. Gabi har ingenting avgjort at han vil komme til Atlético Madrid som hjelpetrener. Ja, han kan komme, men for øyeblikket er det ingenting som er avgjort.

Med avskjeden til Germán Burgos kan man spørre seg hva dette vil bety for Cholo Simeone… Hva tror du om dette?

– Jeg ser en rødhvit fremtid med Cholo. Jeg tror ikke at Germán Burgos sin avskjed vil påvirke. Det er sant at de er som brødre. Jeg tror ikke det vil påvirke fordi Nelson Vivas var Simeones assistenttrener i Argentina, derfor vil han fortsatt bli værende med venner som er hundre prosent satt. Jeg tror han vil savne han på personlig basis – og profesjonelt, men jeg tror ikke det vil være noe problem. Hvis resultantene går riktig vei, kommer Cholo til å bli mange år i klubben.

Utskiftninger

For at klubben skal signere spillere i sommer må noen spillere bli solgt. Hvem er det mest sannsynlig vil forlate klubben denne sommeren?

– Diego Costa er en mulighet, men det avhenger veldig av hvordan sesongen avsluttes, om Atlético kan finne en god erstatter og at de finner en fin destinasjon for ham. Når det gjelder Arias er det enda litt mer klart fordi det er ganske mye interesse fra andre klubber og han er ikke en spiller som spiller fast. Trippier er i en dominerende situasjon på høyrebackplassen, men vi må se om han blir sanksjonert grunnet saken i England (brudd på bettingregler). Hvis han blir sanksjonert kan det endre seg med Arias.

– Lemar og Vitolo, egentlig det samme. Det er noen spillere som åpenbart kan forlate klubben i sommer, men det må komme tilbud for Atlético vil ikke gi bort noen spillere fordi de må finne en erstatter, og det er ikke enkelt å finne spillere som skal tilpasse seg Cholo Simeone. Det vil også avhenge veldig av sesongavslutningen. Jeg vet at utenfra kan det være veldig enkelt å si hvem som drar og hvem som blir, men oss journalister som følger dette daglig, dette er ikke et videospill, dette er ikke FIFA og det er vanskelig. Men jeg tror dette er de tre spillerne som kan dra, i tillegg til Savic.

Med disse utfordringene, kan det åpne opp for noen unggutter?

– Atlético Madrid har en veldig bra ungdomsavdeling. For eksempel Victor Mollejo er jeg overbevist om vil være viktig i fremtiden for Atlético Madrid. Sesongen som kommer kan han bli værende, men det vil avhenge litt av hva som skjer med troppen. Jeg ser Mollejo åpenbart som en Cholo-spiller. Jeg tror også han liker ham veldig godt.

– Det er også Camello som også scoret mot Levante. Spesielt Mollejo og Camello er to spillere Atlético Madrid venter veldig mye på. Montero tror jeg for øyeblikket det vil ta litt mer tid med og at han vil bli utlånt til et annet lag i LaLiga eller Segunda. For eksempel Borja Garcés tror jeg også trenger litt flere minutter i et lag grunnet skaden han hadde, for jeg tror her han mistet en del muligheter for å bli værende på førstelaget. Atlético har en veldig bra ungdomsavdeling og for eksempel Manu Sánchez på venstreback eller Caio Henrique, som også er “canterano”, fordi han kom veldig ung til Atlético, hvis han/de overbeviser Simeone, vil man ha en konkurrent til Lodi sesongen som kommer.

Målene for sommeren

Er det noen spillere som virkelig er nære å signere for Atlético for øyeblikket?

– For øyeblikket er det ingen spillere som er fullstendig lukket for å signere for Atlético. Grunnet alt som har skjedd med coronaviruset har alt blitt stoppet og Atlético må se hvordan sesongen ender. Det er en viktig liste som interesser Los Rojiblancos hvor spesielt venstreback, midtstopper – Salisu er åpenbart interesserer Atlético Madrid. Hvis Arias til slutt drar, må også Atlético se etter høyreback.

– Når det gjelder midtbanespillere snakkes det om veldig mange navn, men jeg ser det vanskelig at Atlético henter noen der hvis ikke noen forlater klubben. For der har man Marcos Llorente, Héctor Herrera, Thomas, Saúl og Koke. Jeg tror at denne posisjonen er godt dekket.

– Arambarri, ja, det er sant at det er en spiller som interesserer Atlético Madrid som mange andre, men for øyeblikket er det kun interesse. Jeg tror ikke det er noe lukket der enda, man må vente å se hvordan sesongen avsluttes – det vil avgjøre mye, blant annet hvem som drar og kommer. For eksempel Vitolo vil det avgjøre veldig mye hvordan han gjør det, med tanke på salg. Det samme gjelder Arias og Diego Costa.

– For øyeblikket er det ingenting som er avgjort for Atlético annet enn returen til Caio Henrique. Nehuén Pérez kan også returnere og bli den fjerde midtstopperen hvis Savic drar. Man studerer veldig mye “nierposisjonen”. Veldig mye. Men man må kunne få inn penger for å kunne selge. Først selge, så kjøp. Man har drømt om Werner, men han vil ende opp i Chelsea. Det er signeringer på 60 millioner euro som Atlético ikke kan kjøpe med mindre man selger for 60 millioner euro en annen spiller. James er en spiller som interesserte veldig mye forrige sommer og som igjen er interessant, men man må ta det litt rolig rundt signeringene…

Kaldt utenfor den rødhvite familien

Vi har også sett Griezmann, Godin, Lucas, Arda Turan med flere forlate klubben under Diego Simeone sin tid, men svært få har hatt suksess i andre klubber. Hva tror du er årsaken til det?

– For meg er min følelse at det er fordi Atlético spiller som et lag, som en familie, hvor spillerne får ta sin del. For eksempel Griezmann var stjernen i laget og det var ikke nødvendig at Griezmann skulle briljere alltid for at Atlético skulle nå finalen i Champions League. Det var veldig avhengig av ansvaret til alle spillerne og spesielt kapteinene; Godin, Raúl Garcia, Fernando Torres da han kom, Koke, Saúl, Oblak, Juanfran, Filipe Luis… Hele gruppen var beskyttet. Det er spillere som Koke, Morata, Giménez, Thomas… Alle hjemmefra som danner en liten familie som hjelper veldig i de vanskelige øyeblikkene og det gjør veldig godt i de gode øyeblikkene.

– Når noen forlater denne gruppen er det som om en liten gutt skal ut i en stor by, som i prinsippet har mistet mye. Atlético Madrid, og spesielt Diego Simeone, har gjort Atlético til en familie som briljerer sammen, ikke individuelt. Arda dro til Barcelona, men der er det ikke det samme. Det er ikke den samme familien. Det er Messi og så er det flere andre. Det er ikke det samme og jeg tror det er en bit av alt.

Continue Reading

TABELLEN

Trending