“Det er sant at jeg spilte på siden, men det er kun når vi forsvarer oss”

João Félix ankom klubben som klubbens dyreste signering og forventningene til 19-åringen er enorme. Han har nå foretatt sitt første intervju med Spanske AS om sine første uker i klubben.

Journalist: Du har nå hatt noen uker i klubben og har blitt kjent med dine nye lagkamerater, hvordan har du det?
João Félix: “Jeg har det veldig bra, jeg er veldig fornøyd, og lagkameratene mine har tatt meg i mot veldig bra og hjulpet meg med tilpasningen.”

J: Fansen har store forventninger til deg og din spillestil..
JF: “Jeg skal gjøre mitt aller beste og gjøre mitt for å hjelpe laget og klubben. Det mest spesielle med Atlético er lidenskapen, det er som en familie, de er som brødre til hverandre noe de selv sier og som jeg lett ser i disse første dagene.”

J: Du hadde flere tilbud fra andre store klubber og du valgte Atlético, noe som fansen setter stor pris på. Hvorfor Atlético Madrid?
JF: “Fordi det er en stor klubb, og fordi de jobber veldig godt for å utvikle spillerne. Og på grunn av Diego Simeone, som vi har sett jobber veldig bra med spisser, dette er noe som hjalp meg med å ta denne beslutningen.”

J: Snakket du med Simeone før du signerte?
JF: “Ja. Kun én gang, men det var nok.”

J: Hva sa han til deg?
JF: “Han sa jeg kunne lære mye, at jeg kunne utvikle meg mye og noen andre ting som blir i mellom oss to.”

FOTO: CHEMA DIAZ / DIARIO AS

J: I derbyet mot Real Madrid forrige fredag viste du hva du er kapabel til. Det var ditt første derby, selv om det var en treningskamp, så gikk alt fantastisk..
JF: “Det var en drømmedebut, veldig bra og jeg er veldig fornøyd med den, og å gjøre det jeg gjorde i den kampen er ikke lett. Det gikk bedre enn jeg trodde. Jeg er veldig fornøyd, men det er en treningskamp og det telles kun som arbeid for laget.”

J: Fansen tror du kan bli en av de beste spillerne i La Liga..
JF: “Jeg håper det blir slik, men jeg kan ikke tenke på det. Jeg vil gjøre jobben min, og gjøre mitt beste for laget. Det hadde vært veldig bra om alle snakker om hvor bra jeg gjør det, men det må komme naturlig. Kun hvis laget gjør det godt vil jeg kunne være blant de tre-fire beste spillerne i La Liga. Mitt eneste håp og mål akkurat nå er å hjelpe laget.

J: Som 19-åring vil du måtte tåle mye press for din alder.
JF: “Ja jeg er kun 19 år, men det er mitt yrke og jeg er vant til det. Det er slik og jeg er veldig klar over det.”

J: Du sier du er vant til det?
JF:
“Mitt første år i Benfica var ikke enkelt, mest av alt helt i begynnelsen. Etter det, med god hjelp fra lagkameratene mine så gikk alt bra. Jeg regner med det blir slik i Atlético også.”

J: Mange fans frykter at tøffheten i den spanske fotballen vil være hardt på fysikken din.
JF:
“Ingenting vil hindre meg i å gjøre mitt. Kanskje jeg ikke har mest fysikk, men jeg har andre ting som de andre ikke har, noe som vil hjelpe meg mye.”

J: I derbyet og mot Numancia så spilte du på siden, og derfra så spilte du mye diagonalt innover i banen mot spissene. Hvor liker du best å spille?
JF:
“Det er sant at jeg spilte på siden, men kun når vi forsvarte oss. Mens når vi angrep spilte jeg inn sentralt. Det er det Simeone har spurt meg om. Jeg liker den posisjonen hvor jeg har mye frihet bevegelsesmessig og jeg kan spille opp mot spissene.”

J: Selv som offensiv midtbanespiller scorer man også mål, har du gitt deg selv et tall?
JF:
“Nei jeg har ikke gitt meg selv et tall og vil heller ikke snakke mye om det. Jeg jobber litt etter litt, kamp etter kamp, mål etter mål og så snakker vi tilslutt.”

J: Atleti har en utfordring med Champions League som de til nå ikke har klart å vinne. I fjor hadde man et stort håp om å vinne den, da man hadde finalen på sin egen stadion, men det gikk ikke. Hvordan ser du på kampen om denne turneringen?
JF:
“Champions League har vært en drøm for meg siden jeg var liten og vi skal prøve å gjøre vårt beste for å kjempe om den. Det ville vært utrolig å klare å vinne den i Atlético.”

J: Mange synes det er viktig å vinne La Liga, spesielt fordi det betyr at man kjemper mot Barcelona og Real Madrid.
JF: “Selvfølgelig er ligaen viktig og vi vil kjempe for å vinne den, men Champions League er noe annet.”

J: Lemar, Koke, Saúl, Oblak… mange og gode spillere. Noen som har overrasket deg?
JF: “Alle er veldig gode og for å spille i Atlético må man være blant de beste av de beste. Jeg har ikke sett meg ut kun én spiller, det som er sant er at alle er veldig gode.”

J: På fredagen hadde du Diego Costa ved siden av deg. Hva synes du om han?
JF: “Han er en veldig god spiss og han bringer mye kvalitet til laget.”

Superduo på gang? Denne duoen herjet tidvis mot Real Madrid da Atlético banket byrivalene 7-3. Forhåpentligvis får vi se mer av dette i løpet av sesongen!

J: Over til deg som person og hvordan du er. Vi kan starte med at du bruker din mors etternavn først noe som kan virke merkelig.
JF: “Det er enklere å bruke min mors etternavn (Félix) enn min fars (Sequeira) rett og slett fordi det er lengre. Det ligger ikke noe mer bak det.”

J: Hvem bor du med i Madrid?
JF: “Med min mor og en venn”

J: Selv med din alder ser du ut som en rolig person, ikke en som drar ut på byen…
JF: “Jeg bor i La Finca (Området litt på utsiden av Madrid) og jeg liker å være med min familie, og ta det rolig. Noen ganger liker jeg å gå ut, dra til plasser, men uten for mye publikum.”

J: Du har fått en fin velkomst så langt, men misliker du berømmelsen?
JF: “Nei det mener jeg ikke. Jeg er veldig fornøyd med den varme mottakelsen. Jeg liker det, men det er sant at det er en tid for alt.”

J: Hvordan ser du på din første kamp på Metropolitano foran deres fans på din nye stadion?
JF: “Det er en helt ny stadion, den er veldig fin og jeg vet at fansen synger mye og at atmosfæren som man opplever der er utrolig. Det vil bli veldig spesielt for meg.”

J: Du har allerede snakket om “Partido a Partido” (én kamp av gangen) og man hører allerede trenerens filosofi i deg.
JF: “Ja men jeg vil vinne alt jeg kan her. Dette gjelder også alle lagkameratene mine. Men vi må gå litt etter litt, med føttene plantet på jorden. Vi må gjøre det vi gjøre, og jobbe så hardt vi kan for å klare målene våre.”

J: Til slutt. Kan du og vil du være en suksess i Atlético Madrid?
JF: “Det er ikke alltid enkelt med alt presset og man må prøve å ikke bruker for mye tid på alt som skrives og snakkes om. Men jeg er veldig ambisiøs og jeg vil vinne alt. Hvem liker ikke å vinne?

Dette var hele intervjuet som var hentet fra AS og ble oversatt fra denne linken:
https://as.com/futbol/2019/07/29/primera/1564377380_281617.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=Mw%3D%3D&m4=dmlkZW8%3D&m5=MjE%3D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *