Connect with us

Pressekonferanse

– Diego Costa er veldig fornøyd med at Morata har scoret

Published

on

Diego Simeone har snakket med pressen igjen i forkant av morgendagens oppgjør mot Alavés.

Diego Costas tørke og målene til Morata

Jeg ser Diego veldig fornøyd med at Morata har scoret og at han har vist kontinuitet framfor mål. Han er en god lagkamerat, i tillegg til at de er gode venner. Vi skal fortsette å jobbe, med Costa og hele laget for å kunne vinne kampene, som er det som interesserer oss.

Elleveren i Vitoria

Ángel Correa vokser, han har alltid vært en viktig spiller, enten han spiller mindre, eller mye slik han gjorde forrige sesong. Det er også en mulighet for at de i morgen starter sammen alle tre.

Saponjic

Vi snakket for en måned siden hva vi følte og hva vi ser i han. Han vet hva han må gjøre for å nærme seg laget og deres behov. Med tanke på dette jobber vi for å gjøre dette best mulig.

La Liga, jevnere enn noen gang

Med utgangspunkt i de 10 første serierundene, snakker tallene for seg selv, det er slik. Du mangler ikke noe mer for ditt spørsmål.

Diego Costa

Det er normalt at spissene tar plass og bekymrer seg for å score mål. Hver og én har en forskjellig personlighet og utviklingen avhenger av personligheten til hver enkelt.

Alle er blitt bedre defensivt, noe Atlético ble kritisert for.

Det er veldig gode trenere. Noe La Liga alltid har hatt, med gode fotballspillere, noe som har ført til bedre defensivt spill. Vi ser det hos veldig mange lag, og La Liga blir sterkere.

Morata har mistet vekten fra skuldrene.

Når det skjer for spissene, føles det veldig mye lettere. Vi har en kamp mot et lag som spiller veldig bra, som hjemme nesten har klart alt, som er sterke der det trengs. Vi må kampen i vårt spor hvor vi føler oss komfortable, for det vil bli tøft.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pressekonferanse

– Vicente Calderón var vårt hjem

Published

on

Diego Simeone har møtt pressen i forkant av morgendagens kamp mot Celta Vigo.

VAR-kontroverser

– Vi tenker på det kollektive, ikke på det individuelle. Vi fokuserer ikke på situasjoner som vi ikke kan gjøre noe med, vi fokuserer på å trene og forberede oss til en vanskelig kamp mot en motstander som spiller veldig bra som Celta gjør.

Tøff motstander

Nåværende form

– Vi gjorde et godt arbeid under karantenen, vi snakket mye sammen på zoom om hvordan vi skulle returnere raskt slik vi ønsket, med godt fysisk arbeid i hjemmene og en god rotasjon med spillere. Vi har spilt kamp hver tredje eller fjerde dag, vi har måttet tilpasse oss omstendighetene. Dette har vært helt avgjørende og det har laget hatt behov for. Nå har jeg ikke bestemt noen ting, vi må fortsette. Vi møter en rival som trenger å sette seg, med en trener som har klare ideer og spiller veldig bra.

HÉCTOR HERRERA

– Vi har rotert, han spilte mot Osasuna, han kom inn i en hjemmekamp og mot Levante. Ja det er sant at i flesteparten av kampene, er det vanskelig å rotere. Det handler om å finne stabilitet i spillet, vi er ikke i de tre første rundene, men i de fire siste, hvor endringene vil bli bedre. Stabilitet vil bli oppnådd slik som i ligaen.

– Calderón var vårt hjem, minnene vil alltid være der

Diego pablo simeone

VICENTE CALDERÓN

– Jeg har de beste minnene siden den første dagen i Atlético, og Calderón var vårt hjem. Det vil for alltid bli værende i minnene våre. Minnene er spektakulære. Målet mot Albacete som gjorde at vi vant LaLiga vil for alltid bli husket med glede av lagkameratene, den rødhvite stadion… Selv om stadion ikke er der lenger, vil disse minnene alltid være der hos meg.

Tanker om VAR?

– Jeg vil ikke repetere tingene som ble sagt og det gir ikke mening nå. Hva tenker jeg om VAR? Tidligere hadde vi ikke disse mulighetene for å se disse tingene. Så er dommerne mennesker som også kan gjøre feil. Det er mer rettferdig. Hvis du får flere straffer, er det fordi du er mer i motstanderens område. Hvis Real Madrid får flere straffer, er det derfor.

– I tempoet til fotballen er det vanskelig å lese hva som skjer, men nå kan dommerne se på skjermen med avslappet. Folket også, hjemmefra. Så er det noen personer som bestemmer.

Hvis Atlético hadde vært bedre, kunne man ha kjempet om LaLiga?

– Å tenke på hva motstanderne gjør vil undervurdere resten Jeg undervurderer ikke hva Real Madrid og Barcelona gjør. Hvis de er der, er det grunnet det de har oppnådd selv.

Offensiv forbedring

Målscorerne

– Det er viktige spillere, spesielt Morata. Han har et viktig nummer og kan avslutte bedre. Og João, det er hans første år, han kom etter å ha spilt seks eller syv måneder i Portugal. Jeg er ikke overrasket over hva som skjer med ham. Vi forventer mer og at han blir mer moden, i livet, fordi han er en ung gutt.

Antall straffebom

– Vi er et av lagene som har brent flest straffer. Vi må se på tidligere år. Vi vil forsøke å bedre noe som er viktig og som er viktig. Keeperne er bedre og forberedelsene er enda mer krevende.

Sinnet til João Félix

– Han forlot banen med et slag. Han har trent med smerter, men vært entusiastisk. Han gjorde en interessant omgang, med muligheter. Vi fokuserer på João Félix, men det er masse andre ting, slik som Lodi, som er ung. Han har også kamper han briljerer, men også andre kamper hvor han ikke er like dominerende. Det er normalt fordi de er unge. Vi må gi ro. João har talent og kvalitet.

SAÚL ÑÍGUEZ

– Det er noen spillere som er veldig viktige, slik som Saúl. Han deltar i alt, han har en nøkkelposisjon, han leser bra det som skjer i kampen. Tallene snakker for seg og fysikken hans tillater han dette enorme antallet med kamper.

Continue Reading

Pressekonferanse

Diego Simeone om Griezmann: – Det er ikke viktig for oss.

Published

on

De gode tendensene fortsatte mot Barcelona og Atleti er nok en gang klar for kamp på Metropolitano fredag kveld mot Mallorca. Diego Simeone møtte media tidlig torsdag og hadde følgende å si:


Hva har endret seg mest med laget; fotballen, det fysiske eller samhandlingen?

– Vi avsluttet med Liverpool som var en stor kamp med et resultat som vi visste ville gi oss en positiv giv til avslutningen i La Liga. Noen ganger bedømmer vi ting for tidlig. La Liga er en turnering for de som er jevne. Det går ikke an å vurdere enda med tanke på at turneringen ikke er ferdig. Men vi visste at det resultatet ville hjelpe oss. Etterpå kom pausen, spillerne trente bra hjemme, vi kom tilbake slik vi ville i de tre første kampene og som en konsekvens av det så fortsatte dette. Troppen er veldig bra, med gode relasjoner mellom de som gruppe. Vi må fortsette å forbedre oss, vi har igjen fem vanskelige kamper og vi må ikke se bort fra det som er viktigst nå som er Mallorca.

Hjelper mangelen på skader laget?

– Helt klart, jo mer kontinuitet vi har blant spillerne jo bedre konkurranse kan vi ha innad i troppen. Med de fem byttene kan vi ha flere forskjellige varianter i løpet av kampene, selv om vi kommer til å se lag som slutter å bruke alle byttene ettersom spillerne kommer i bedre form.

Kunne dere kjempet om ligagullet hvis dere hadde hatt denne formen tidligere?

– Det samme kan Villarreal spørre seg selv om, de er laget som gjør det best nå, mer enn Madrid og oss med tanke på resultatene de har hatt. Du kan hverken gå tilbake eller fremover i tid, vi er i et mellomår, noe vi sa for fem måneder siden og hvor noen ble overrasket over ordbruken. Men slik er det, selv om vi alltid vil gå for målene klubben har satt seg. Det kom mange unge fotballspillere, nye spillere som har tilpasset seg laget på en brilliant måte som klubben og laget trengte. Jeg håper vi kan holde på det og avslutte så høyt på tabellen som mulig.

Nøkkelen for å holde spillerne i så god form…

– Hovedansvaret ligger med de som gruppe. Fotballspillerne er de viktigste med alt dette. Vi peiler bare ut veien og de kjører klubben mot de målene som klubben har satt seg.

Vi så bilder av deg bite deg i leppene under kampen mot Barcelona da Griezmann ble byttet inn hva betydde dette?

– Uten ord.

Har du som trener for Atleti noen gang bedt om unnskyldning for å bytte de inn helt på slutten av en kamp?

– Jeg styrer et lag med fotballspillere som jobber for så viktig klubb som Atleti. I vårt lag er tre minutter viktig, vi tapte en finale i Champions League på tre minutter og for meg så er de veldig viktige.

Gjorde Griezmann en feil med å dra?

– Jeg vil ikke være respektløs med svaret mitt. Vi spiller om mye nå på slutten av sesongen og dette er ikke viktig for oss.

Ville du ha Caio Henrique?

– Klubben jobber alltid med de nødvendighetene vi har og ser på mulighetene vi har for å forbedre troppen. Vi var en av de som begynte å spille han på venstre back når han var på b-laget og han kom opp med oss på backen. Vi får se hvilken tilstand han kommer tilbake i. Det er tre måneder siden de spilte i Brasil og vi vet ikke helt hvilken tilstand han kommer til å være i.

Luka Romero…

– Det er for tidlig å si noe etter kun de 20, 30 eller 90 minuttene han kunne ha spilt. Vi må la de som har en ung fotballspiller med en bra fremtid foran seg utvikle seg i det tempoet som trenerne synes passer. Hvis de har satt han på førstelaget så har trenerene sett at han kan gjøre det. Jeg kan ikke gi min mening etter de få minuttene jeg har sett.

Gesten din mot Griezmann var klar, kan du oppsummere det i ett ord?

– To ord, uten ord.

Continue Reading

Pressekonferanse

Diego Simeone: – Tapet av Koke er enormt

Published

on

Diego Simeone hadde usedvanlig mye å si i hans pressekonferanse før morgendagens storkamp mot Barcelona på Camp Nou.

Saúl Ñíguez, hvor viktig er han?

– Saúl er veldig viktig for oss, han kan spille i mange forskjellige roller i laget. I den siste tiden så har han spilt flere kamper i den posisjonen som han liker best selv, og han har åpenbart sterke taktiske ferdigheter. Dette i tillegg til evnen til å komme inn i boksen, det defensive arbeidet, dødballer… Alt det gjør at han er en veldig viktig spiller for laget.

Hvor viktig er den gode stemninga i garderoben?

– Jeg snakker ikke om andre lag. Jeg snakker om vårt, et vi må beskytte, passe på og styre smart. Vi har mange spillere som spiller bra. Flesteparten spiller bra, og det viktigste er å kontrollere det du kan, noe som er det emosjonelle.

Rekorden til Luis Aragonés som ble slått…

– Jeg bryr meg ikke om det som skjer. Det værste som kan skje med noen er at de ser bakover og tror at det er noe som kan opprettholdes. Vi tenker på hvor vi er nå og i veksten vi kan ha som klubb og spillere, samt å vinne og bringe videre det vi kan. Det viktigste er det vi har foran oss, fotballen er det som skjer i dag. De vurderer deg ikke på det du har gjort, men mer på det du kommer til å gjøre. Jeg har mye å forbedre meg på, men jeg har den samme motivasjonen som den dagen jeg satte meg på flyet for å komme hit. Og ja, vi fortsetter med det som motiverer oss, som er å ta en kamp av gangen (Partido a partido).

De store forskjellene mellom Atlético og Barcelona…

– Jeg bryr meg ikke om dynamikken. Jeg tenker på det som skjer i morgen, som er en veldig tøff kamp mot ett av de beste lagene i verden. Vi møter ekstraordinære fotballspillere som har vunnet La Liga flere år på rad, de kommer ikke til å senke skuldrene fordi de er vant til å vinne, fordi de vil vinne og de er veldig gode.

Griezmann…

– Jeg kommer ikke til å si noe om de andre, alle tenker forskjellig. Jeg følger ikke Barca tett nok til å gi en rettferdig vurdering. Jeg fokuserer på Atlético.

Å venne seg til den nye fotballen etter pausen…

– Hver kamp som vi får spille mot store lag motiverer oss, gir oss entusiasme og dette endrer ikke noe med tanke på forberedelsene og illusjonen vi går inn i kampen med. Vi vil prøve å få kampen i det sporet vi kan påføre Barcelona skade.

Hvis noen ikke viser respekt mot deg, hva gjør du?

– Jeg vil ikke si hva jeg ville gjort til pressen og jeg ville prøvd å løse det naturlig innad i laget, på trening, på en kafé eller på hvilken som helst måte som kunne hjelpe.

Dere vant mot Barcelona i Champions League…

– Vi tapte én og spilte én uavgjort i Barcelona. De var flotte hendelser når de skjedde. Vi vet fortsatt ikke hvordan det er å vinne der.

Laget er bedre etter pausen:

– Det handler ikke om de seirene vi har fått. Laget jobbet bra i karantenen, og vi kom med en plan som vi kunne utføre, og alt det har hjulpet med tanket på resultatet. Vi sitter med en følelse av at hele laget vil være involvert, og vi har vunnet 1-0, 2-1 mm. Vi har vært nære å miste kampen samtidig som vi kunne vunnet med mer. Men vi konkurrerte noe som er veien til Atlético.

Marcos Llorente..

– Han er ikke Atléticos Messi, han vet det på grunn av hans ydmykhet og at han vil forbedre seg gjennom arbeid. Det viktigste er at selv om han kommer inn med kun 20 minutter igjen, så spiller han de som om de er de siste i livet hans. Og det er det samme om han starter. Jeg håper han kan fortsette med det fordi det er det vanskeligste i fotball.

Dere har flere forfall, hvordan vil det påvirke elleveren?

– Vi har spilt mange kamper mot Barcelona blant annet i Supercopa. Vi kommer ikke til å endre på for mye. Et sterkt lag defensivt, med mange midtbanespillere. Det er det vi må starte med.

Hva har dere endret for å få disse resultatene?

– Gjennomføringsevnen vi hadde i Pamplona, starten i Levante, flaksen mot Valladolid når vi hadde hatt mange muligheter tidligere. Dødballen vi scorte på mot Alavés, noe som var av den typen vi ikke har satt på en stund. Alt det gjør at det ser bedre ut. Jeg har ingen tvil om at de fem byttene, når de som kommer inn gjør det på en bra måte, gjør oss enda bedre.

Hvordan påvirker fraværet av Koke?

– Vi taper mye fordi han er veldig viktig. Som Saúl, en av de som har vært lengst i klubben og som forstår best hvordan vi spiller. Det er et stort tap. Men vi har andre spillere som kan komme inn å gi noe annet.

Den prekære situasjonen hos Barcelona…

– Jeg følger ikke med slike situasjoner på tv. Jeg følger med på det som skjer på banen. I den første omgangen mot Celta så var de veldig gode, med Ansu som var farlig, og en bra kamp fra unggutten Puig, og med backer som kom bra offensivt og med Suarez og Messi på sitt beste. I den andre omgangen så skjedde det ting, utmattelse, som gjorde at motstanderen ble bedre. Men den første omgangen var veldig bra.

Intervju hentet fra Mundo Deportivo.

Continue Reading

TABELLEN

Trending