Diego Costa: to år senere

Han ble hentet tilbake for store summer (drøyt 60 millioner euro) og forventningene var høye da Diego Costa skulle returnere, ikke til Vicente Calderón, men til Wanda Metropolitano, for sin andre periode som Atlético Madrid-spiller under Diego Simeone.

Men etter drøyt halvannet år som Atlético Madrid-spiller vil mange hevde at hans retur til Atlético har vært en skuffelse …

Diego Costa i sin første periode som Atlético Madrid-spiller under Diego Simeone var blant de aller beste spissene i verden. Derfor ble han hentet til Chelsea sommeren 2014 for en sum i underkant av 40 millioner euro. Og han ble raskt populær på Stamford Bridge selv uten å lære språket – i motsetning til visse andre som ikke lærer språket i nye omgivelser. Men det var liten tvil om at Atlético igjen senere ville gjøre et forsøk på å hente tilbake kaosbamsen til Madrid.

Diego Simeone elsket Diego Costa, og Diego Costa elsket Diego Simeone, men det skulle ikke være enkelt å hente han hjem igjen. Ikke før han havnet på kant med Antonio Conte, og den berømte “sms-en” ble avgjørende. Diego Costa kom ikke til å returnere til London etter ferien sommeren 2017, og han skulle ett sted. Hjem. Hjem til Atlético Madrid.

GI EN KLEM TIL CONTE: Et Diego Costa-øyeblikk som få glemmer fra sommeren 2017 etter at den energiske duoen havnet på kant med hverandre i Chelsea.

Men … Det var et problem. Denne sommeren hadde Atlético Madrid registreringsnekt. I likhet med Vitolo, ble Diego Costa hentet. Han kom hjem. Hjem til Atlético Madrid. Men han måtte vente til januar før han kunne spille offisielle kamper for klubben.

Og Diego Costa var tilbake på ekte Diego Costa-vis, som kun Diego Costa kan! I løpet av 20 minutter på banen i en cupkamp mot Lleida ble det scoring, skade og han havnet i krangel med motspiller. Ja.. Som kun Diego Costa kan.

Og oppfølgeren skulle ikke bli mindre dramatisk. Han scoret 2-0-målet mot Getafe i La Liga på Metropolitano, men ble i samme situasjon utvist for å feire med fansen, da han fikk sitt andre gule kort i kampen..

Så, hvordan har det egentlig gått halvannet år etter returen? Det har vært mildt sagt innholdsrikt med både gode og vonde opplevelser med beistet fra Lagarto på banen ..

Det er umulig å glemme dette øyeblikket fra da Diego Costa ble utvist i “seriefinalen” mot Barcelona forrige sesong for sin oppførsel. Hva som ble sagt egner seg nok ikke på trykk, men Costa og Gil Manzano er neppe bestevenner den dag i dag … Dette endte med en suspensjon på åtte kamper.

Det er også umulig å glemme dette øyeblikket. Diego Costa scoret hat-trick til pause, og til slutt fire mål, i El Derbi Madrileño denne sommeren i en kamp som endte 7-3! Og selvsagt i samme kamp … Ble han utvist for å klippe ned Daniel Carvajal og samtidig havne i basketak som følge av hendelsen.

Men tallenes tale er klare, og de er heller ikke veldig positive.

Diego Costa har spilt 46 kamper siden returen fra Chelsea sommeren 2017. I kun 11 av disse kampene har han scoret mål (totalt 12 mål og 9 målgivende). Han har fått flere gule kort (17) i løpet av perioden enn antall mål scoret (også fått to røde kort). Dette har ført til at han har mistet 10 kamper med suspensjon, hvor åtte av disse er grunnet hendelsen på Camp Nou.

Og det stopper ikke der … Diego Costa har vært ute med skade i 178 (!) dager, noe som betyr at han har gått glipp av 32 kamper totalt. På de siste 10 offisielle kampene har han kun hatt tre skuddforsøk. Tre!

Men vi må selvsagt ikke glemme det fine Diego Costa gir oss. Han gir alltid alt for dette laget, og som han sier – han vil dø for sine lagkamerater. Det har vært noen tunge øyeblikk, men vi fikk i sommer se noen tegn på at denne sesongen kan – og bør – bli bedre enn den forrige. Skal dette laget ha noe håp om en ny La Liga-triumf, er man avhengig av at det skjer! Mange vil nok mene at kampen i Tallinn er høydepunktet i hans andre periode, men én ting er sikkert.

Det er aldri kjedelig med Diego Costa!

Tall hentet via Transfermarkt og @VictorMolina7 på Twitter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *