Connect with us

Pressekonferanse

Diego Simeone: – Fem bytter gir oss helt nye muligheter.

Published

on

Atleti er klare for sin fjerde kamp på kun ti dager og her er det Diego Simeone hadde å si før kampen mot Levante.


Er laget klar for å spille med Diego Costa og Álvaro Morata i angrep?

– Selv om vi har spilt tre kamper så har det bare gått syv dager siden jeg sa det.

Kun sluppet inn ett mål på tre kamper…

– Det kommer til å komme feil, alle lag gjør feil i løpet av kampene. Vanligvis er det treningskamper etter forberedelsene, noe vi ikke har i dag. Vi må venne oss til den situasjonen, samt være konsentrerte, det vil gi den beste sikkerheten vi kan gi nå. Vi har rotert, noe vi pratet om før kampene kom. Jeg er fortsatt overbevist om at den emosjonelle statusen til laget er dets største styrke. Hvis laget har det klart, med klare mål, så vil det være en klart vei til å klare disse målene.

Blir Levante farligere nå som de har lite å spille for?

– Jeg kommer ikke til å vurdere den situasjonen, jeg vurderer det jeg har sett. I de tre kampene mot Valencia, Sevilla og Espanyol så spilte de som om det var mye å spille om. Levante spilte veldig bra i disse kampene. De har en midtbane med god flyt i spillet, intreløpere som trekker inn i banen med bra skudd, angrepsspillere med komplementære ferdigheter. Vi må få kampen dit vi føler oss mest komfortabel slik at vi kan få den til å gå vår vei.

De fem byttene, noe du ville hatt med deg videre?

– Jeg synes det gir flere muligheter for spilletid for fotballspillerne. Folket som nyter spillet vil se mulighetene. Med tre bytter så kan vi ikke bruke alle, med denne muligheten, så har vi sett noe nytt, som er de som kan komme inn å bidra til å få kampen til å gå i vår favør. Jeg sier at de som vil se noe spektakulært, får se folk som har friske bein, de får se flere spillere… Det er ikke vi som bestemmer det, så vi får se.

Trenger Diego Costa laget mest eller er det laget som trenger Diego Costa?

– Begge trenger hverandre. Costa uten laget er ikke Costa, og laget uten Costa mister en veldig viktig brikke. Jeg håper vi kan fortsette slik som Diego kom tilbake.

Hydreringspausen…

– Det er en stopp som hjelper for å demme opp for den høye temperaturen. Jeg vet ikke om det kommer til å vare eller om det er dommerene som bestemmer. I Pamplona var det grei temperatur og vi stoppet etter 30 minutter. Jeg vet ikke om det er obligatorisk eller ikke.

Dere ser ut til å være i god fysisk form… Var det planen deres?

– Den beste planen er å vinne. Etter det, så er alle planene optimistiske og positive. Det viktigste i denne prosessen er å vinne.

Hvis Atlético vinner, så kommer du opp på like mange seire i La Liga som Luis Aragonés…

– Det visste jeg ikke. Jeg stopper ikke på veien dit vi er på vei. Det er ikke øyeblikket for å stoppe å se seg selv i speilet, bare for å jobbe, vinne, og komme til målet og forberede seg på det som kommer, som er Champions League.

João Félix mellom linjene…

– João er annerledes, som dere alltid har sett på han. Vi har sett det på treningene og i kamp. Når han vokser inn i rommene han skal være i, for å være i viktige posisjoner over lengre tid så vil han være enda viktigere. Han har bra blikk for spillet, gode ferdigheter én mot én og han har det viktige for å score samt gi målgivende. Når vi utvikler han som spiller i de posisjonene han skal være så vil han bli enda bedre.

Kilde: Mundo Deportivo

Pressekonferanse

– Minuttet med musikken var ekte følelse. Mange som jobbet her har forlatt oss

Published

on

Foto: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Diego Simeone snakket med pressen etter seieren mot Valladolid.

Seier

– Det er en viktig seier. Vi har møtt en rival i Valladolid som gjorde det samme, stengte alle veier. I den første omgangen hadde vi muligheter for å åpne målkontoen. I den andre omgangen spilte vi mot klokken. De har gjort en veldig god kollektiv jobb. Vi var på grensen til å tape eller vinne det.

Nye spillere i laget

– Nei, fordi det var noen som hadde sin første kamp fra start. Det er ikke enkelt fordi det er tre måneder uten å starte. Det ser vi av hva som har blitt gjort. Manu Sánchez som er veldig ung spilte. Han gjorde det veldig bra.

Metropolitano uten fans

– Min holdning endrer seg ikke om Metropolitano har folk eller ikke. Det har ikke vært mennesker det der med kroppene sine, men i sjelen. Det er en viktig seier for alle atléticos.

Bredden i troppen

– Vi forstår at dette representerer nesten alle lag. De roterer mer og har færre spillere. Troppen vil være avgjørende for å nå målene. Det er ikke enkelt. Forberedelsene til våre trenere kommer til å være avgjørende for at spillerne kan spille hver tredje eller fjerde dag.

Fra sjette- til tredjeplass i LaLiga

God gjenopptakelse

– Det er alltid viktig å legge til. Åpenbart når man vinner, enda bedre. Det er tre måneder uten rytme i turneringen med en forberedelse som ikke er normal for å starte en liga. Du må tilpasse deg og hente deg inn. Uten å se etter unnskyldninger og deretter gjøre det. Det er omstendigheter hvor man må tilpasse seg. Alt som blir vunnet vil være bra, og alt man taper vil være ikke så bra.

Marcos Llorente

– Vi har alltid hatt en tropp med viktige spillere. Thomas, Saúl… Han gir oss muligheten for å regne med han enten det er som midtbanespiller eller spiss.

Minutt med stillhet

– Stadion tom med musikken. Det var ekte følelse. Mange folk som har jobbet her, har forlatt oss. Dette vil bli værende i minnet.

Continue Reading

Pressekonferanse

– Llorente kunne aldri se for seg å spille spiss

Published

on

Diego Simeone har møtt pressen i forkant av kampen mot Valladolid.

Hvile til spillere

– Nå er det viktige å vinne. Sett bort i fra det, å finne et lag som har mer muligheter for å ikke ha fysiske problemer. Jeg ser troppen på treningene og gjennom dette ser jeg dag for dag hvem som kan starte og hvem som kan fortsette. Muligheten for byttene gir en ny kamp innen den samme kampen. Dette er hva som tillater oss i den nye avslutningen av sesongen vi nå opplever.

Diego Costa og Morata

– Jeg har snakket med dem for en uke siden, og det samme jeg sier til dere. Jeg forstod hvorfor jeg ble spurt om hvorfor Morata og Costa ikke kan spille sammen. De er veldig viktige. De er begge veldig knyttet. Det så man mot Osasuna. Morata kom inn og i tillegg til målet demonstrerte han holdning i andre aspekter. Dette gir oss en enorm styrke.

Champions League

– Champions League er alltid kompleks. Kun de store lagene blir blant de åtte beste i Europa. Det endrer ikke turneringen. Champions League vil være krevende med enkeltkamper eller dobbeltoppgjør.

Nu utfordring i vente

Tomt Metropolitano

– Vi har snakket om øyeblikket og omstendighetene som vi må ta videre. Folket kommer ikke til å være der. Man har opplevd mange ting og mye omstendigheter. Vi må tilpasse oss for å konkurrere som et lag og som en klubb. Senere, tilknytning til fansen? I hvert øyeblikk ser jeg etter å overføre mer til mine spillere. Som trener ser jeg etter å nå mine spillere på ulike måter.

Marcos Llorente og Raúl García

– Raúl har vært en svært viktig spiller tidligere for Atlético Madrid. Han hadde allerede spilt som skyggespiss før han gjorde det under meg. Mens Marcos kunne aldri forestille seg å spille som nummer to der framme. Men å se han hver trening med hans styrke og hurtighet, begynte vi å se muligheten og snakket med han. Sannheten er at det gir oss veldig mye. Det er ikke enkelt å spille en spiller som har denne styrken, dette presset… Han er ulik João, Vitolo… og jeg har ingen tvil om at vi kommer til å bruke han mer framme.

– Tidligere så jeg Griezmann som kunne spille der. Alle sa han var kantspiller. Men grunnet hans ferdigheter tenkte vi at han kunne utvikle seg som spiss. På samme måte som Lucas. Han var midtstopper og vant VM som venstreback. Etter at vi så han i Copa mot Real Madrid hvor han forsvarte Cristiano, var vi klare på at det ville bli slik. I Marcos sitt tilfelle ser jeg på treningene at han gjør mål, gjør mål… en spiller som gjør mål må ta utnytte av det i fotballverden.

Felipe snart tilbake

Felipe

– Han fortsetter å trene utenfor gruppen og er mye bedre. Vi forventer at om tre eller fire dager kan vi regne med han.

Herrera

– Jeg sa at Herrera viste det på treningene: mister, bruk meg. Dette er hva vi trenger. Ikke med ord, heller ikke med gester. Han bringer overblikk for spillet, erfaring på banen. Vi håper at han fortsetter å gi oss dette alternativet sentralt i banen. Vi trenger alle. I en så krevende avslutning av sesongen, er det umulig å spille med de samme hele tiden. Forsøke å gjøre dem slik at de i realiteten føler seg som fotballspillere. Vi trenger dere alle… hvis ikke er det vanskelig.

Renan Lodi

– Vi vil forsøke å gjøre ut i fra det vi ser. Vi har også trent med Arias på venstrebacken, med Hermoso. Manu er ung, men har en stor framtid. Vi ser etter behovet for at noen kan erstatte ham.

Fotballen under COVID-19.

– Jeg tror at livet handler om omstendigheter. Man kan ikke stoppe å tenke på det som er eller som det var før. Nå må vi hente oss inn igjen for å fortsette med samfunnet. Men det skjer ikke bare i fotballen, det skjer for alle i resturantene… for alle. Vi er intet unntak. Vi må tilpasse oss etter hva som skjer.

Fornøyelse etter 0-5

– Jeg hørte på treneren til Osasuna etter kampen. Du trenger ikke å amme når du vinner eller være deprimert når du har et resultat som ikke er rettferdig. Alt hos Osasuna blir lagt bak. Det eneste som gjelder nå er kampen mot Valladolid.

Continue Reading

Pressekonferanse

Simeone: – Vi må vinne

Published

on

Foto: Atlético de Madrid

Etter en skuffende kamp mot Athletic i helgen er Attico og Simeone klar til å ta fatt på turen til Pamplona og Osasuna.

Kampen mot Osasuna

– Osasuna har hatt en veldig interessant sesong, med veldig høye topper. De viste tidlig hvordan de ville spille frem til slutten, og de spilte veldig sterkt mot et godt lag som Real Sociedad. De vil prøve å gjenta denne prestasjonen. De har gjort endringer i systemet sitt, så vi får se om de fortsetter slik eller om de blir å spille slik som i tidligere kamper.

Vinne på bortebane

– Fotballen er klar. Kraft i spillet fører til bedre pasninger. Jobb hardt og prøv å være så sterk som mulig for å kunne klare å leve sammen i disse kampene, i denne nye situasjonen, med det beste av de mulige kampene.

João Félix, tar et steg frem

– Han trener bra. Han hadde startet bra, men var ute på grunn av en kneskade. Han returnerte til trening med den samme entusiasmen. Vi skal gjøre noen tester og finne ut hva som er best. Hva bør han gjøre? Det han gjorde under sesongoppkjøringen, i begynnelsen av sesongen, kampene mot Villareal, Liverpool… God start på sesongen, skade, da han returnerte var han ikke i den samme rytmen som lagkameratene. Men da han kom tilbake ble det som en begynnelse på en sesong. Han er ung. Det er normalt at slikt skjer med han. Men jeg gleder meg ettersom han er viktig for laget nå på slutten av sesongen.

– Vi må vinne

Skader

– Vi må vinne. Jeg ser ingen annen situasjon fordi det finnes ingen løsning. Vi må bare vinne.

Farvel Mono og mulig Gabi-retur

– Situasjonen rundt Gérman har vi allerede snakket om. Vi var klare på det. Gabi ønsker jeg lykke til på veien med det han foretar seg. Nå er vi fokuserte på Osasuna-kampen.

Diego Costa og Alvaro Morata

– De er to veldig viktige spisser, jeg stoler på begge. Álvaro er mer bevegelig, posisjonerende. Diego jobber og leter etter mellomrom på angrepsfronten. Når de er på et høyt nivå så er begge essensielle for laget. Jeg forventer intet mindre fra dem. Vi får se hvem som starter. Jeg forventer kraft og mål fra dem.

Ingen plan B angående ligaen

– Jeg er respektfull overfor de som jobber med å finne løsninger på situasjonen som har skjedd i denne verden. Meninger fra min posisjon, uten noen innvirkning, fungerer kun som det, meninger.

Champions League-formatet

– Akkurat nå er hodet mitt kun fokusert på Osasuna.

Fem bytter, Héctor Herrera

– Han jobber veldig bra, har et konkurransedyktig nivå og viser tydelig at han ønsker å spille. Han klarer det. Vi er nødt til å spille alle. Det er ikke det at han mistet plassen sin, men heller at en annen lagkamerat, Llorente, spilte bra. Han forlot plassen som følge av skaden sin. Fra nå til slutten av sesongen trenger vi alle mann.

Thomas Parteys posisjon

– Som følge av karakteristikken hos de midtbanespillerne vi har så er Thomas den som best forstår overgangsposisjonen og overgangene fra det defensive til det offensive. Gjennom å ankomme sammen med den andre linjen, med målgivende mellom motstanderens linjer, med skudd… Når han er på et stabilt nivå så er han så viktig at alle de største klubbene i Europa er på jakt etter han.

Continue Reading

TABELLEN

Trending