Connect with us

Intervju

Diego Simeone: – Hvis Félix, Costa og Morata er i bra form, så spiller de sammen.

Published

on

I går kveld stilte Diego Simeone på kveldsprogrammet El Larguero hos Cadena SER. Her får dere noen utdrag fra intervjuet som varte i godt over en time fra vår karismatiske trener:

Sesongstarten:

Diego Simeone: “Jeg tror ikke fansen er bekymret. Vi er gode. Vi har åtte nye signerer og spillere som har en enorm fremtid.

“Vi ser alltid etter å nærme oss Bayern, Real Madrid og Barcelona.”

Hadde det vært bedre å gjøre fornyelsen av laget steg for steg?
Hver overgang hadde en egen situasjon, det var ikke likt for Juanfran, Filipe, Griezmann eller Lucas. Lucas gjorde mest vondt på grunn av at var vår gutt, akademiet fra han var gutt, og han var fremtiden vår.

Mellom Godín og Griezmann, hvem var viktigst for laget på banen? Og hvem er vanskeligst å erstatte?
“Begge var viktige, Godín var leder og en av de som sto frem hver gang. Griezmann hadde talentet og enormt arbeid og er med det den vanskeligste og erstatte for oss. João Félix har det blikket, teknikken og har alt som skal til i fremtiden. Han er 19 år og har muligheten til å utvikle seg til å bli den erstatteren til Griezmann. Antoine startet å gjøre det så bra da han var 26 år så João har fortsatt noen år på seg.”

“Den dagen Correa, Vitolo og Lemar kommer opp på sitt nivå, vil vi være nærmere Real Madrid og Barcelona. Vi er der ikke nå og det er situasjonen per dags dato.”

Vi må tenke at hver kamp er en mulighet til å bli bedre. Hver kamp er en finale. Når vi klarer dette vil vi komme nærmere og nærmere.

Hadde du ville hatt Messi og Griezmann på ditt lag? Noen sier de har en lik rolle?
“Hvorfor ville jeg ikke det? De er ekstremt gode og skaper enormt mye på egenhånd i tillegg til en mengde mål, noe som er vanskelig å finne.”

“Jeg føler at med de fornyelsene vi gjorde i sommer så vil vi utvikle oss. Vi trenger ro, ikke at folk forstyrrer arbeidet vi gjør. Hør! Ikke forvirr oss.”

Hvorfor kaller de deg Cholo, hvor kommer det fra?
“Det var en spiller fra 70-tallet (tror jeg) som het Simeone som de kalte Cholo, han var høyreback og spilte for Boca og på Argentina. Rundt 1985 så hadde jeg en trener som het Victorio Spinetto, en dag så ropte han “Cholo!” til meg og etter det så har det vært sånn.”

Om João Félix

Kiko Narvaez spør: João Félix har vært den som har blitt byttet ut flest ganger, men har også startet alle kampene. Er dette på grunn av at kampene blir litt for lange akkurat nå?
“Vi gir han muligheten til å spille, vi må bruke de (han og Lodi) fordi de er så nære å være det laget trenger. Men noen ganger gjør jeg bytter som er det som passer best på laget. Vi har mange nye spillere som har kommet, og vi mangler nå å få brukt Herrera, Hermoso og Llorente. Resten av laget er med og gir laget mye. Correa er tilbake som innbytter og leverer, Arias bedre enn i fjor, Vitolo er tilbake selv om vi fortsatt må være forsiktige med fysikken hans.”

“Jeg må fortelle en gutt på 19 år som er ydmyk og åpen for å lære, at han ikke kan spille samtlige minutter. Jeg ønsker det beste for João Félix.”

“João Félix er ikke den samme som Hazard. Den ene er 30 år og den andre er 19. Begge kostet 120 ja, men den ene må du gjøre til en spiller.

Hvorfor bruker du Saúl i midten og Koke på siden? “Det handler om hver enkelt kamp. De gir oss veldig mye forskjellig. Koke har blikket for spillet som ingen andre på laget har, men noen ganger så mister han ballen og da er det farligere i midten. Da styrker vi oss heller sentralt med Saúl.”

Jeg har aldri kjedet meg under en Atlético-kamp. Det som er kjedelig for en person er ikke kjedelig for en annen. 5-5 har for mange feil involvert for eksempel.

Hvordan er det i garderoben nå kontra da du først tok over?
“De jeg tok over var alle i den perfekte alderen, de var 26, 27 år og var veldig modne. De jeg har nå er unge og talentfulle. De er nå klare til å ta over og levere når spillere som Saúl, Giménez osv kommer i sin beste alder.”

Diego Costa og Moratas svake form

Vi har snakket mye om Diego Costa, hva mangler for han for å komme i form?
“Jeg er ikke i tvil om at Diego Costa og Morata blir bedre og bedre dag for dag. Jeg ser det på treningen både kollektivt og individuelt. De har mange kvaliteter og jeg vet at jeg som forsvarsspiller ikke ville møtt de som spisspar. Men de må være på topp og være sine beste versjoner.”

Tidligere snakket han om Costa og Morata og sa: “Tallene fremfor mål er ikke slik de bør være for Costa eller Morata, det er sant, men når de kommer, så vil laget ta et steg frem.”

“Hvis Félix, Costa og Morata er i bra form, så spiller alle tre. Men de må være i bra form.

For 4 dager siden møtte du Griezmann, hva skjedde der?
“Vi er gode venner, både barnene våres og konene er veldig nære. Vi har fortsatt et godt forhold.”

Vi har hatt besøk av fire trenere på besøk denne uken og ingen ville ha VAR? Morata sa tidligere denne uken at Atlético får mer mot seg enn Real Madrid og Barcelona, hva synes du?
“Vi trenger VAR, jo mer rett vi får jo bedre. Før var det åpenbare straffer som ikke ble dømt på, og når disse nå blir dømt på så er det bedre for alle. Jeg liker ikke å spille offer.”

Om kritikken han får:
“Jeg leser aviser og hører på radioen, og får med meg når noen sier at vi spiller dårlig. Jeg har alltid et smil og tar det ikke ille opp. Kritikk er noe som gjør både meg og laget bedre.”

Fansen gir deg også endel kritikk og har et par ganger buet på deg….
“De er kravstore, de har buet på Aragónes, på Kiko og på meg. Vi har gjort mye for klubben og det har kostet oss mye. Vi har gjort en enorm jobb over 10 år og vi går ikke bort fra den retningen. For å gjøre dette må vi holde oss sammen.”

En colombianer spør: Hvordan blir det med Arias? Trippier er den som spiller mest for øyeblikket, men hvordan ser du på den duellen?
“Han kan bli så god han vil, fortsetter han som han gjorde mot Lokomotiv og Mallorca så klarer han å kjempe med Trippier om plassen kamp etter kamp. De har forskjellige ferdigheter.”

Hvilken trener beundrer du mest nå?
“Klopp, han har nå vært fire år i Liverpool, og har vært med på å tape ting men også å vinne fantastiske ting, men det er alltid med den samme stilen. Han ser ut til å være veldig nære sine spillere.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Intervju

– Vi har en tropp som kan konkurrere med Real Madrid og Barcelona

Published

on

Saúl møtte Marca til intervju og viser at han har troen på det Atlético Madrid har å rutte med før en ny sesong.


Dere spilte fortsatt i august, har dere klart å nullstille dere etter en så tøff sesong?

– Helt ærlig så tror jeg det, ferien var lengre enn det man skulle tro når vi fikk høre at La Liga skulle starte så tidlig. Men de gjorde noe riktig når de ga noen lag muligheten til å starte i runde tre slik at vi kan hvile før en sesong som blir veldig lang og tøff. Den blir annerledes, ettersom vi nå fokuserer veldig mye på å passe på etter vi har gjort testene, med masker på samt at vi unngår folk når vi drar fra hotellet og bussen før kamp. Det er helt annerledes, men som alltid så sier vi at vi må tilpasse oss, akseptere det og møte det på den beste mulige måten.

Hvordan er det å komme tilbake etter forrige sesong hvor dere gjorde det bedre mot lag som Real Madrid og Barcelona enn for eksempel, Cultural og Leipzig?

– Vel, det har skjedd flere ganger. Vi vil gjøre vårt beste for at det ikke skal skje igjen, men det er noe som skjer med mange lag. Jeg vet ikke hvorfor det skjer. Alle vet hva som kan skje… så skjer det. Man prøver å endre og å bli bedre, med et fokus på én kamp av gangen og du går ikke bort fra det. Vi spiller likt om det er en treningskamp eller en offisiell en, og dette gir deg ofte det lille ekstra som du ofte trenger. Etter en så tøff sesong så kommer den neste og gir oss håp, så håper vi at vi starter bra selv med den lille tiden vi har hatt og at vi fortsatt ikke vil være helt i topp form.

Du sa følgende etter kampen mot Leipzig: “Det er spillere som meg som må vite hvordan vi skal lese kampen raskt for å hjelpe laget. I ettertid, hva burde man ha gjort?

– Jeg vet ikke. Man ser det klarere når man har roet seg ned, men jeg klarte ikke å få det ut på banen. Alle må se på feilene vi gjorde, være selvkritisk og vite at kampen ikke gikk bra. Men nå kommer jeg ikke til å bruke mer tid på den kampen, men heller forberede meg på best mulig måte til den første kampen i La Liga.

Men var det snakk om posisjonen din på banen?

– Nei, posisjonen har ingenting med det å gjøre. Den er helt klar, ikke som når jeg spiller på venstre eller i andre posisjoner som ikke er “mine”. Det er helt klart at jeg er en lagspiller og jeg gjør mitt beste for å gjøre det de vil, men nei, jeg snakket ikke om posisjonen min der.

Tror du det er for tidlig å se det laget vi tenkte oss i fjor eller er det fortsatt for tidlig?

– Alt er opp til oss, hvordan vi møter opp og ambisjonene vi har. I fjor hadde vi en flott forsesong, etter det hadde vi en svakere periode som egentlig ikke var det, ettersom det var en mye tøffere periode. Men vi hadde mange opp- og nedturer. Jeg tror vi har lært av feilene våre, og vi vil være et jevnere lag som vil prøve å oppnå noe stort.

Det virker som endel folk begynner å miste smaken på å “kun” kvalifisere seg for Champions League. Dette selv om man kun har kvalifisert seg syv ganger totalt utenom de åtte siste. Når vi ser på de nye ansiktene. Har dere en tropp som kan konkurrere mot Real Madrid og Barcelona som mange krever?

Vi har hvert fall god nok tropp til å prøve, og det vil være ambisjonen vår. Vi har en tropp og et lag for å kjempe med de store og å kjempe om tittelen både i La Liga og andre steder. Men vi må vise det, å kun snakke om det hjelper ikke. Vi vil ikke bare si “vi vil” osv, vi må vise det på banen, på trening og når vi snakker utad. Vi må vise det på alle måtene vi kan og jeg tror årene som kommer vil bli veldig bra for Atlético Madrid.

Så selv om lag som Sevilla og Villarreal kom seg mye nærmere i fjor og har signert spillere som Rakitic og Parejo, så ser dere fortsatt på Real Madrid og Barcelona?

Jeg ser mot toppen, ikke på lagene. Der kan hvilket som helst lag være, noe som er tilfellet nå når vi ser hvordan de har forsterket seg, men jeg ser mot toppen. Vi har en veldig bra tropp, veldig ung, som har mye å forbedre, men jobber vi alle sammen så tror jeg vi må være ambisiøse nok til å kjempe i toppen.

Hva tenker Saúl når han hører at Atlético må spille bedre med de spillerne dere har?

Vi må spille for å vinne, i mange kamper kan man spille “finere” og andre ganger når man ikke har dagen så må man fortsatt forsøke å vinne. Til slutt så er det man må gjøre er å vinne. Det er sant at vi har spillere med veldig høy kvalitet og det er normalt at folk ber om andre ting, alle har rett til det, men vi må fokusere på å vinne. Når man vinner så snakker ikke folk om så mye annet.

Uten så mange signeringer som man trodde, må João være den signeringen som viser det han egentlig kan i år?

Vel, det han må gjøre er å nyte det, fordi han er en gutt med en helt utrolig kvalitet, som har en stor fremtid foran seg. Vi hadde mange nye spillere og det første året er ikke alltid lett, men han gjorde de nye gjorde tingene veldig bra. Han gjorde ting veldig bra til å være hans første år, men som du sier så hadde folk veldig høye forhåpninger. Men jeg tror at vi vil se at disse spillerne har tilpasset seg den her sesongen og at de er mye mer komfortable.

Hvordan vurderer du interessen for deg som alltid kommer fra Manchester (United) eller de kommentarene fra store spillere som Ferdinand som spør etter deg som signering?

Helt ærlig så tar jeg det veldig bra. Det smigrer meg at klubber som Manchester United eller andre er interesserte i meg, for meg er det positivt. Jeg liker at viktige folk for disse klubbene snakker positivt om deg og sier at jeg gjør ting bra i Atlético Madrid.

Men hver gang det kommer noe slikt så kommer frykten på kontorene på Metropolitano…

Det tror jeg ikke, det har de aldri sagt til meg.

Starter du sesongen vel vitende om at du har mistet plassen din på landslaget?

Ja, men landslagsplassen kommer fra det jeg leverer for Atlético Madrid. Hvis jeg viser meg fra min beste side har jeg gode muligheter, jeg tror at en trener som Luis Enrique vet hva jeg kan gi. Samtidig så krever han mye fordi han vet at jeg kan gi han mye, men jeg må være god for klubblaget mitt. Hvis du ikke viser din beste versjon og andre spillere gjør det så er det ikke rart at de satser på andre spillere. Jeg har aldri tenkt at det er treneren eller de lengre opp som gjør noe feil, det er kun min egen feil. Men når jeg gjør det bra for Atlético, så vil jeg komme tilbake på landslaget.

Vurderer du sesongen som var som dårlig?

Nei, den var ikke dårlig, men jeg vet at jeg kan gi mye mer. Når jeg ser det jeg har levert før, så kan jeg gi mer. Jeg krever mye av meg selv og jeg må jobbe videre for å bli bedre i mange aspekter for å hjelpe laget mitt.

Intervjuet er tatt fra Marca: https://www.marca.com/futbol/atletico/2020/09/09/5f57a157e2704e18288b45aa.html

Continue Reading

Intervju

Bundesliga-ekspert om Werner-savnet: – Ikke avgjørende

Published

on

Foto: Maja Hitij/Getty Images

Kvartfinalen i Champions League mot Leipzig er nå bare noen timer unna. Derfor har vi snakket med en av de i landet som kjennere vår motstander aller best: Eivind Biskgaard Sundet.

Leizpig har nylig lagt bak seg nok en solid sesong i Bundesliga. De ble nummer tre i ligaen, kun slått av Bayern München og Borussia Dortmund. Atlético Madrid regnes som ganske klare favoritter før oppgjøret, og deres stjernespiller, Timo Werner, er ikke lenger å finne i Leipzig sin tropp.

– Hvordan har sesongen til Leipzig vært?

– De har et spennende lag på gang, og har utfordret Bayern og Dortmund de siste årene i toppen. Før denne sesongen fikk de inn Julian Nagelsmann som ny trener. Han overtok det veldig sterke defensive fundamentet til Ragnick og skulle bygge videre på det. De har egentlig vært litt uheldige med skader i hele forsvarsrekken. De hadde en treer bak med Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté og Willi Orban. Så ble Konaté og Willi Orban skadet, og Upamecano har vært litt småskadet. Da måtte de gjøre ganske store forandringer: Lukas Klostermann og Marcel Halstenberg, som begge opprinnelig er backer, ble satt inn som midtstoppere sammen med Upamecano. Jeg tror veldig mange lag hadde knekt sammen av å miste hele trioen bak hele sesongen, men de har egentlig fortsatt å spille veldig bra., forteller Sundet.

– Nagelsmann er så smart at han greier å utnytte folks styrker selv om det ikke går slik man har tenkt. Sånn sett har denne sesongen vært utrolig imponerende. De har greid å kjempe i toppen veldig lenge selv om de hadde veldig mye skader, de ledet til jul og har slått ut gode lag i Champions League og sett veldig bra ut i enkeltkamper. Jeg vil tenke at Atlético er favoritter i denne kampen med Werner ute.

Timo Werner scoret hele 28 mål i Bundesliga 2019/20-sesongen. Kun Robert Lewandowski med sine 34 scoringer hadde flere. Nå har Werner blitt signert av Chelsea for en overgangssum på 53 millioner euro, og er ikke å finne i Leipzig sin Champions League-tropp denne høsten.

– Hvor stort er tapet av Werner?

– Jeg tror faktisk ikke det er så utrolig viktig. Han har scoret mye mål for de og har sett veldig god ut under Nagelsmann. Men ser du på historien til Nagelsmann i Hoffenheim, har han mistet de beste spillerne hvert år, men likevel gjort det bedre året etterpå. Jeg tror det finnes folk i Leizpig-laget som Dani Olmo, som kom til jul, som kan ta mer ansvar nå og bli mer viktig for laget etter hvert.

Dani Olmo ble i lang tid ryktet til Atlético Madrid av ulike medier før han i januar signerte for Leipzig etter en overgang fra Dinamo Zagreb. Foreløpig har han ikke stått helt til forventningene, forteller Sundet.

– Han har vært grei i noen kamper, men han har brukt litt tid på å finne seg til rette. De har et veldig bra lag fremover. Jeg husker da Haaland skulle velge mellom United, Leipzig og Dortmund, så tenkte jeg at fremover på banen er egentlig Leipzig kjempegode. De har veldig mange bra spillere. Dani Olmo kan plutselig spille i en falsk nierrolle slik som Timo Werner på mange måter har vært. Han har ikke vært ren spiss, men litt mer tilbaketrukken. Også har de Forsberg og Sabitzer. Det er mange spillere som kan hjelpe Leipzig selv om Werner har forsvunnet. Det er klart at han betyr mye, men jeg føler ikke at det er avgjørende. Det som er avgjørende er rutinen, tenker jeg, som de ikke har på det nivået her. Plutselig kan Nagelsmann komme opp med noe genialt som blir vanskelig for Atlético å møte fordi de ikke vet helt hva som venter.

– Atlético vanskelige å spille mot for alle

– Atlético virker å være vanskelige å spille mot for alle. Det blir en morsom utfordring for Leipzig og de har ikke noe press på seg heller. De kommer som underdog. Mot Tottenham eksempelvis imponerte de veldig. Det er utrolig vanskelig å spå når Tyskland ikke har spilt kamper på lenge, og situasjonen er slik som den er.

– Jeg kan ikke helt huske at Nagelsmann har møtt et sånt type lag tidligere. Liverpool er jo litt samme typen, men Atlético er vel litt mer defensive. Det blir spennende å se. Men jeg har ikke troen på at Leipzig greier det. Jeg tror sesongen er over for de.

Er Leipzig fornøyde med å ha kommet til en kvartfinale?

– Ja, det er de. Selv om klubbens mål på lang sikt er å vinne Champions League så tror jeg det slik som det er blitt, med Werner ute. Men nå er det litt som et sluttspill i et internasjonalt mesterskap. De er en av de største outsiderne, men har spilt veldig bra i turneringen så langt. Du kan ikke se bort i fra at de kommer med lave skuldre – og alle tror at de vil ryke i første kamp. Med en genial trener kan de gå hele veien. Man har sett Hellas og Portugal tidligere. Det er nok mer åpent dette enn hvis de ikke har det formatet som er nå.

– Tror du at det vil påvirke at sesongene har vært avsluttet til ulik tid?

– Ja, det tror jeg. Leizpig har hatt en ferie, så man vet egentlig ikke helt. I starten ser man at det er vanskelig å komme opp på maksnivået. Jeg tror det har en del å si, men så er det slik verden er nå. Det er vanskelig å få alt til å gå i hop. Det er bedre å få avsluttet nå enn ikke å få gjøre det, tenker jeg.

I Tyskland er det derimot ikke like populært at Leipzig har tatt seg til en kvartfinale i Champions League. De er en del av Red Bull, og det mest forhatte laget i Tyskland, forteller Bundesliga-eksperten. Der er det ingen som unner laget suksess.

– Nei nei, rett ut. Hvert fall blant vanlige fans. De er det mest forhatte laget. Likevel så synes jeg at de gjør det veldig bra sportslig sett, det er veldig attraktivt og de satser på unge spillere. De spiller fin offensiv fotball og tør å satse på en kul fotball. De har en kul modell for å hente unge spillere og bygge dem opp. Men når det gjelder den grunntanken i tysk fotball om at det er eid av folk, så er det helt motsatt. Der er det djevelen selv. Det er en litt artig klubb sånn sett.

Spår tysk Champions League-mester

Til slutt, hvem tror du vinner turneringen?

– Hvis det hadde vært helt normalt, hadde jeg sagt Bayern. De har vært helt uovervinnelige egentlig helt siden Flick tok over, og de har et veldig bra lag. Jeg ville nesten holdt de som favoritt.

– Jeg tror Atlético fint kan gå til finalen. PSG er helt umulig å vite noe om.

Continue Reading

Intervju

– Jeg er her for å spille fotballen til Cholo

Published

on

João Félix har også blitt intervjuet i forkant av Champions League-kampen mot Leipzig. Vidunderbarnet returnerer til sitt hjemland og sin tidligere hjemmebane. Nå har han blitt intervjuet av MARCA.

Champions League på hjemmebane, ville det ha vært toppen?

– Ja, Champions League er alltid det høyeste punktet for enhver spiller og enda større å spille her i Lisboa på hjemmebane. Jeg er veldig glad og det vil bli veldig fint for meg.

Har forventningene vært for høye rundt deg etter overgangen forrige sommer?

– Nei, dere gjør deres arbeid og jeg gjør mitt. Hvis tingene ikke er slik som dere ikke ønsker, bryr jeg meg ikke. Som jeg har sagt spiller jeg fordi jeg liker det og jeg er ikke bekymret for hva pressen tenker eller krever.

Du er nå den yngste målscoreren i Champions League-historien til Atlético etter å ha slått Agüero, en annen spiller som trengte et år med tilpasning, med mye tvil og også mye kritikk før han eksploderte og ble en verdensstjerne. Ser du noen likheter?

– Agüero er en stor spiller, men da han var i Atleti var jeg fem år gammel, så jeg husker ingenting. Det er bra å slå rekorder, alle spillere ønsker å skape historie. Og selvsagt vil jeg være fornøyd med å ta del av historien til Atlético og slå en spiller som ham.

Mange sier at Simeones stil ikke passer deg. Er du enig i det?

– Jeg vet ikke, mange personer sier noe, andre sier noe annet. Men jeg er her for å spille Cholo sin fotball og gjøre det han krever.

Griezmann ble en verdensstjerne som spiss her..

Ja, ja, ja. Hvis jeg kan gjør som Griezmann eller gjøre det enda bedre ville det ha vært bra. Han har skrevet historie i denne klubben og gjort det veldig bra. Han utviklet seg veldig under Cholo, og hvis jeg også kan det, ville det ha vært veldig bra for meg.

Mot Mallorca var du ikke fornøyd da du ble byttet ut. Hva skjedde da?

– Jeg var ikke fornøyd med det jeg hadde gjort på banen.

Føler du at etter disse to finaletapene skylder man Atlético det?

– Ja, fansen ønsker det veldig, og vi også. Personene i klubben ønsker veldig Champions League for man har vært veldig nære, men har ikke klart det. Nå er vi her og det kan skje.

Continue Reading

TABELLEN

Trending