Connect with us

Intervju

Diego Simeone: – Hvis Félix, Costa og Morata er i bra form, så spiller de sammen.

Published

on

I går kveld stilte Diego Simeone på kveldsprogrammet El Larguero hos Cadena SER. Her får dere noen utdrag fra intervjuet som varte i godt over en time fra vår karismatiske trener:

Sesongstarten:

Diego Simeone: “Jeg tror ikke fansen er bekymret. Vi er gode. Vi har åtte nye signerer og spillere som har en enorm fremtid.

“Vi ser alltid etter å nærme oss Bayern, Real Madrid og Barcelona.”

Hadde det vært bedre å gjøre fornyelsen av laget steg for steg?
Hver overgang hadde en egen situasjon, det var ikke likt for Juanfran, Filipe, Griezmann eller Lucas. Lucas gjorde mest vondt på grunn av at var vår gutt, akademiet fra han var gutt, og han var fremtiden vår.

Mellom Godín og Griezmann, hvem var viktigst for laget på banen? Og hvem er vanskeligst å erstatte?
“Begge var viktige, Godín var leder og en av de som sto frem hver gang. Griezmann hadde talentet og enormt arbeid og er med det den vanskeligste og erstatte for oss. João Félix har det blikket, teknikken og har alt som skal til i fremtiden. Han er 19 år og har muligheten til å utvikle seg til å bli den erstatteren til Griezmann. Antoine startet å gjøre det så bra da han var 26 år så João har fortsatt noen år på seg.”

“Den dagen Correa, Vitolo og Lemar kommer opp på sitt nivå, vil vi være nærmere Real Madrid og Barcelona. Vi er der ikke nå og det er situasjonen per dags dato.”

Vi må tenke at hver kamp er en mulighet til å bli bedre. Hver kamp er en finale. Når vi klarer dette vil vi komme nærmere og nærmere.

Hadde du ville hatt Messi og Griezmann på ditt lag? Noen sier de har en lik rolle?
“Hvorfor ville jeg ikke det? De er ekstremt gode og skaper enormt mye på egenhånd i tillegg til en mengde mål, noe som er vanskelig å finne.”

“Jeg føler at med de fornyelsene vi gjorde i sommer så vil vi utvikle oss. Vi trenger ro, ikke at folk forstyrrer arbeidet vi gjør. Hør! Ikke forvirr oss.”

Hvorfor kaller de deg Cholo, hvor kommer det fra?
“Det var en spiller fra 70-tallet (tror jeg) som het Simeone som de kalte Cholo, han var høyreback og spilte for Boca og på Argentina. Rundt 1985 så hadde jeg en trener som het Victorio Spinetto, en dag så ropte han “Cholo!” til meg og etter det så har det vært sånn.”

Om João Félix

Kiko Narvaez spør: João Félix har vært den som har blitt byttet ut flest ganger, men har også startet alle kampene. Er dette på grunn av at kampene blir litt for lange akkurat nå?
“Vi gir han muligheten til å spille, vi må bruke de (han og Lodi) fordi de er så nære å være det laget trenger. Men noen ganger gjør jeg bytter som er det som passer best på laget. Vi har mange nye spillere som har kommet, og vi mangler nå å få brukt Herrera, Hermoso og Llorente. Resten av laget er med og gir laget mye. Correa er tilbake som innbytter og leverer, Arias bedre enn i fjor, Vitolo er tilbake selv om vi fortsatt må være forsiktige med fysikken hans.”

“Jeg må fortelle en gutt på 19 år som er ydmyk og åpen for å lære, at han ikke kan spille samtlige minutter. Jeg ønsker det beste for João Félix.”

“João Félix er ikke den samme som Hazard. Den ene er 30 år og den andre er 19. Begge kostet 120 ja, men den ene må du gjøre til en spiller.

Hvorfor bruker du Saúl i midten og Koke på siden? “Det handler om hver enkelt kamp. De gir oss veldig mye forskjellig. Koke har blikket for spillet som ingen andre på laget har, men noen ganger så mister han ballen og da er det farligere i midten. Da styrker vi oss heller sentralt med Saúl.”

Jeg har aldri kjedet meg under en Atlético-kamp. Det som er kjedelig for en person er ikke kjedelig for en annen. 5-5 har for mange feil involvert for eksempel.

Hvordan er det i garderoben nå kontra da du først tok over?
“De jeg tok over var alle i den perfekte alderen, de var 26, 27 år og var veldig modne. De jeg har nå er unge og talentfulle. De er nå klare til å ta over og levere når spillere som Saúl, Giménez osv kommer i sin beste alder.”

Diego Costa og Moratas svake form

Vi har snakket mye om Diego Costa, hva mangler for han for å komme i form?
“Jeg er ikke i tvil om at Diego Costa og Morata blir bedre og bedre dag for dag. Jeg ser det på treningen både kollektivt og individuelt. De har mange kvaliteter og jeg vet at jeg som forsvarsspiller ikke ville møtt de som spisspar. Men de må være på topp og være sine beste versjoner.”

Tidligere snakket han om Costa og Morata og sa: “Tallene fremfor mål er ikke slik de bør være for Costa eller Morata, det er sant, men når de kommer, så vil laget ta et steg frem.”

“Hvis Félix, Costa og Morata er i bra form, så spiller alle tre. Men de må være i bra form.

For 4 dager siden møtte du Griezmann, hva skjedde der?
“Vi er gode venner, både barnene våres og konene er veldig nære. Vi har fortsatt et godt forhold.”

Vi har hatt besøk av fire trenere på besøk denne uken og ingen ville ha VAR? Morata sa tidligere denne uken at Atlético får mer mot seg enn Real Madrid og Barcelona, hva synes du?
“Vi trenger VAR, jo mer rett vi får jo bedre. Før var det åpenbare straffer som ikke ble dømt på, og når disse nå blir dømt på så er det bedre for alle. Jeg liker ikke å spille offer.”

Om kritikken han får:
“Jeg leser aviser og hører på radioen, og får med meg når noen sier at vi spiller dårlig. Jeg har alltid et smil og tar det ikke ille opp. Kritikk er noe som gjør både meg og laget bedre.”

Fansen gir deg også endel kritikk og har et par ganger buet på deg….
“De er kravstore, de har buet på Aragónes, på Kiko og på meg. Vi har gjort mye for klubben og det har kostet oss mye. Vi har gjort en enorm jobb over 10 år og vi går ikke bort fra den retningen. For å gjøre dette må vi holde oss sammen.”

En colombianer spør: Hvordan blir det med Arias? Trippier er den som spiller mest for øyeblikket, men hvordan ser du på den duellen?
“Han kan bli så god han vil, fortsetter han som han gjorde mot Lokomotiv og Mallorca så klarer han å kjempe med Trippier om plassen kamp etter kamp. De har forskjellige ferdigheter.”

Hvilken trener beundrer du mest nå?
“Klopp, han har nå vært fire år i Liverpool, og har vært med på å tape ting men også å vinne fantastiske ting, men det er alltid med den samme stilen. Han ser ut til å være veldig nære sine spillere.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Intervju

Miranda: – Jeg er gal etter Atleti

Published

on

17. mai er ikke en hvilken som helst dag for Atlético Madrid og våre supportere.

17. mai 2013 var året hvor Atlético Madrid endelig tok revansj på byrival, Real Madrid. Etter 14 år uten seier var ventetiden endelig over. Atlético Madrid vant den spanske cupfinalen og ble cupmestere på Santiago Bernabeu – Real Madrids hjemmebane.

João Miranda, mannen som stanget inn den historiske 2-1-scoringen for Atleti, vil for alltid bli husket av Atlético-fansen for dette øyeblikket. Brasilianeren legger heller ikke skjul på betydningen av scoringen.

– Det er det viktigste målet jeg har scoret i mitt liv. Et veldig, veldig spesielt mål fordi jeg har en enorm kjærlighet for Atlético, for fansen. For meg er det det vakreste målet jeg har scoret, sier Miranda i kveld til spanske Vamos.

Miranda var Atlético Madrid-spiller i fire sesonger under perioden 2011 til 2015. Sammen med Diego Godin dannet han trolig verdens beste midtstopperduo.

Årene i Atlético Madrid har også satt sine preg på Miranda. Han følger fortsatt klubben, som en ekstra supporter.

– Jeg er en ekstra supporter, en ekstra gal etter Atlético. Jeg ser alle kampene og hver gang Atlético vinner kampene blir jeg veldig fornøyd. Veldig glad, forteller han.

Miranda befinner seg nå i hjemlandet Brasil og trener på egen hånd, samtidig som han venter på at fotballen og hverdagen skal returnere tilbake så fort som mulig.

Continue Reading

Intervju

– Jeg spilte i Madrid, men dro til Calderón og drømte om å spille der

Published

on

Álvaro Morata har snakket om sin kjærlighet for Atlético under en seanse på Instagram med Fognini.


Álvaro Morata hadde i går en livesending på Instagram hvor han fortalte flere ting om sitt forhold til Atlético opp i gjennom årene. Veien for å spille i Atlético ble ikke helt slik han hadde ønsket.

“Da jeg var barn, var jeg ballgutt hos Atlético. Så kom det en periode hvor jeg stoppet å nyte fotballen så mye. Du vet, det er veien for en gutt som skal bli profesjonell. Du begynner med agenter, sponsorer…”, fortalte Morata, før han fortsatte..

“Jeg følte mye press, og jeg var heller ikke fast på laget… Jeg tenkte på å dra. Så var jeg ett år i Getafe. Du kjenner til det? Det var et veldig fint år. Og så endte jeg opp i Real Madrid, men jeg dro til Calderón med min far og drømte om å spille der.”

Morata spilte flere ganger på Vicente Calderón for andre lag, men aldri med trøyen til Atlético Madrid. Det er noe han er lei seg for..

“Dessverre, så endte jeg opp med å spille der (Calderón), men med andre trøyer. Men jeg ønsket det alltid.”

Både i 2014 og 2016 vant Álvaro Morata Champions League for Real Madrid mot Atlético Madrid. Dette er ingenting i forhold til slik han har det nå, sier han.

“De to finalene i Champions League mot Atlético, de er der. Men jeg er mer fornøyd enn noen gang.”

Continue Reading

Intervju

Atlético Madrid sier farvel til en legende.

Published

on

Flere av spillerne fra laget som var med på å vinne “El Doblete i 1995/96-sesongen har sagt noen siste ord til en stor legende i Atleti gjennom klubbens kanaler.


Diego Pablo Simeone: “Du har forlatt oss med store avtrykk som atléticos, vi vil alltid huske deg.”
José Francisco Molina: “Tapet av Radomir er tungt for meg. Han hjalp meg alltid og fikk ut det beste av meg som spiller. Vi konkurrerte over flere sesonger og vi hadde en fantastisk “doblete” som alltid vil være der blant mine beste minner. Mine kondolanser går til hans kone og barn.”
Juan Vizcaíno: “Det første og viktigste jeg vil si er å sende kondolanser til familien hans. En stor trener forlater oss, men viktigst av alt så var han en stor person. Vi har beholdt vennskapet vårt til siste slutt, han var en flott fyr. Jeg vil igjen gi mine kondolanser til hans kone og barn.”
Toni Muñoz: “Et trist tap av en flott trener som gjorde tiden i vårt kjære Atlético Madrid fantastisk. Hvil i fred.”
Dani González: “Tapet av Radomir Antic er veldig synd, en legendarisk trener i vårt Atlético Madrid og en person som jeg skylder alt etter at han lot meg oppfylle min store drøm som var å spille i La Liga for Atlético Madrid. Hvil i fred.”

Image
Tifo til ære for Antic på Vicente Calderón.


José Luis Pérez Caminero: “Jeg vil gi mine kondolanser til hans familie. Hvil i fred. En av de mest inflytelsesrike trenerne i den moderne fotballen forlater oss.”
Tomás Reñones: “En venn forlater oss, et stort tap for alle atléticos. Han var en fantastisk trener som tok oss med til det aller høyeste og som gjorde historie i Atlético Madrid. Jeg er knust. Mine kondolanser går til familien.
Delfí Geli: “Jeg vil sende en stor klem og all støtte i verden til hans kone, barn og til hele den rødhvite familien. En tung nyhet. Jeg kan kun takke han for alt han gjorde for oss, for at han gjorde meg glad på banen, og for de flotte årene vi hadde sammen. I dag har en stor mann i Atlético Madrid forlatt oss.

Image


Veljko Paunovic: “Jeg visste om den vanskelige situasjonen han var i og var i nesten daglig kontakt med hans familie. Jeg ba hver dag for at han skulle bli bedre, men i dag fikk jeg vite det av vår kjære felles venn Milinko Pantic, og verden har blitt snudd opp ned på samme måte som for seks år siden da jeg mistet min far. I dag gjenlever jeg det med dødsfallet til vår Radomir. Jeg har ikke ord for å beskrive forholdet vårt og hvor mye jeg har lært av han som spiller, nå som trener, og aller viktigst, som person. Ingenting kan erstatte de ettermiddagene med fotball sammen med hans flotte familie, og de fantastiske leksjonene han ga fra stolen sin med hans ekspertise. Han elsket fotballen og folket, som han alltid var glad og generøse med. Jeg vil alltid huske hans sterke nærvær både på og utenfor banen og hans karakteristiske, klare og åpne smil. Slike var min kjære sjef. For alltid i våre hjerter.”
Kiko Narváez: “Han var forut for sin tid. Arkitekten for miraklet i 96 forlater oss. Hvil i fred, sjef.
Paulo Futre: “Radomir Antic har forlatt oss som 71-åring. Jeg har ikke ord for denne legenden i Atlético Madrid og i fotballen. Mine kondolanser går til familien. Hvil i fred, sjef.”

Image
Paulo Futre og Radomir Antic.
Continue Reading

TABELLEN

Trending