Connect with us

Pressekonferanse

Diego Simeone: – Jeg er evig takknemlig for Mono Burgos

Published

on

Etter tre måneder siden forrige pressekonferanse så sitter endelig Diego Simeone igjen og snakker med media før kamp. Athletic Club venter, og her får dere det sjefen hadde å si:


Fem bytter, hvordan påvirker det dere

– Det kommer ikke til å endre veldig mye. Det er helt klart at etter den perioden vi har hatt nå så tror jeg det er rett å ha flere muligheter til å bytte inn friske bein, spesielt med det tette kampprogrammet. Jo tettere gruppen er, hvor viktig den er, om det er 20 eller 70 minutter, der vil vi se forskjellen i lagene. Vi har allerede sett noen kamper, og vi kan se at man ser forskjellen i løpet av andre omgang i de kampene. Mer enn noen gang betyr hele gruppen noe. Fem minutter var mye før sa vi, men i dag så har de enda mer verdi.

Viktige faktorer

– Ambisjonene vi har. Det laget som våkner litt selv om det ikke er folk på tribunene, de som kjenner seg igjen fra de var liten og bringer frem det konkurransedyktige genet selv uten folk på tribunen vil ha en fordel. De tekniske kvalitetene til fotballspillerne i denne prosessen blir viktig, ettersom det fysiske ikke er på det beste. Det blir avgjørende hvordan vi trenere klarer å kontrollere kampene. Byttene, at alle føler seg viktige. Vi møter situasjoner som vi ikke har møtt før.

Kampoppsettet

– Bilbao. Det er det eneste som betyr noe for oss. Vi kan ikke styre alt og vi må tilpasse oss. Vi skjønner ikke unnskyldninger. I morgen klokken to på ettermiddagen, onsdag ti på kvelden. Det er bare å ta på seg klærne og komme seg ut på banen uansett hvilket tidspunkt de gir oss.

Marcos Llorente som skyggespiss

– Dere vet hvordan vi jobber med situasjonene. Marcos gir oss mange alternativer. Vi kan spille med tre på midten, med Carrasco på topp og Llorente på høyre. Marcos har bra fysikk og han kommer veldig bra inn i boksen. Det viste han da vi tok ut Costa og satte inn Llorente, så var han veldig viktig. På midten gir han oss hardt arbeid og han kan score også. Det er ikke det samme som i sesongoppkjøringen da vi spilte med Morata og Costa. Nå kan vi ikke bruke de to sammen på grunn av at laget ikke er forberedt til å spille med de to spissene. Vi får se om de kan spille sammen senere. For de som blir nervøse så skal jeg forklare grunnen. De vil skape trøbbel.

Hva bekymrer deg mest?

– Alt, fordi vi begynner med noe ukjent. En kort liga med elleve kamper, med kortere forberedelser enn vanlig. Fem bytter, kamper hver tredje dag. Jeg er opptatt med å prøve å finne ut av måten jeg kan løse de vanskelighetene som vil komme. I dag ser dere meg på tv, noe som er annerledes enn når dere vanligvis er her. Vi trenger ikke se på det som kunne vært, men det som faktisk er.

Hva betydde det å vinne på Anfield, har effekten blitt mindre nå?

– Det er langt bak oss nå. Det var veldig viktig der og da, på grunn av det store laget vi møtte, og den seieren som vil være historisk. I dag har vi et helt annet scenario, vi trenere må bringe spillerne til det samme nivået, konkurranseånden og viljen til å spille på lag. Byttene blir viktige, og hvis laget startet bra så kan det blir sterkt.

Felipe bruker lengre tid på å komme i gang.

– Han vil ikke bli klar til denne kampen, men han blir helt sikkert klar til kampen på onsdag. Han bruker lengre tid på å komme på sitt høyeste nivå, som er veldig sterkt. Vi trenger å vinne på treningene, kampene, de 60 minuttene, 30 minuttene. Dette for å ha den beste Felipe. Den som spilte på et skyhøyt nivå i La Liga og Champions League.

Mono Burgos

– Først og fremst, så er jeg evig takknemlig. Det er det veldig viktig å være i livet, om det er personlig eller profesjonelt. Det er en viktig beslutning for han, og han vil møte utfordringer som motiverer han, som gir han den energien og motivasjonen til å møte de målene han må. Flere spillere har allerede snakket om alt Germán har gitt oss. Jeg ønsker han det beste, spesielt sportslig.

Pressekonferansen ble hentet fra Mundo Deportivo.

Pressekonferanse

Simeone: – Forvent at vi vinner kamper

Published

on

Etter søndagens fantastiske kamp skal Atlético Madrid igjen spille kamp i morgen. Her får dere det han hadde å si:


Må du senke de høye forventningene denne sesongen?

– Jeg tenker ikke mye på verken skryt eller kritikken jeg få. Det er en del av det vi får fra journalistene og det de ser og vi må respektere jobben de gjør. Vi må ta én kamp av gangen. Motstanderen vår har gjort noen veldig bra kamper og vi vil få en vanskelig kamp på en stadion hvor de er sterke.

Tror du Costa blir i klubben slik som presidenten Enrique Cerezo tror?

– Når presidenten snakker så er alle andre bak han. Jeg støtter det han sa.

Må man la folket ha håpet?

– Vi kan ikke styre hva folket tenker. Det eneste vi kan gjøre er å styre det vi skal gjøre og det ansvaret vi har. Konkurransen her i Spania er som vi har sett før veldig tøff. Alle lagene vokser og konkurrerer alltid veldig bra. For å gjøre en god kamp i morgen så må vi levere likt som det vi gjorde her om dagen.

Er det viktig å beholde den gode stemningen for å nå målene deres?

I de 11 kampene etter pausen, utenom de to kampene mot Real Sociedad og Leipzig, så tror jeg vi leverte en veldig god periode. Vi ble bedre på treningene, på å presse høyere. Vi scorte flere mål, og fikk flere straffespark. Vi klarte å skape sjanser og påføre det andre laget skade i nesten alle kampene. Vi prøver å opprettholde denne linjen og jeg håper vi klarer det.

Har du sett noe på hvordan dere ikke skal bomme på like mange straffer?

Det er bemerker seg alltid at Atlético bommer og at det er laget som har bommet på flest i historien. Vi må se hvordan vi kan bli bedre. Vi prøver å trene på det, men det er vanskelig når man mangler adrenalinet man får i kampene. Saúl, som var den siste som tok en, har alltid svart veldig bra på utfordringen, som mot Barcelona. Det er fotball og man har også en keeper foran seg, som for hver gang møter opp enda bedre forberedt. Vi må se på hvordan vi kan forbedre oss, vel vitende om at det er en enestående situasjon hvor en spiller møter keeperen hvor det enten blir mål eller at alt er galt.

Er Luis Suárez klar for å starte? Er du bekymret for at han blir for viktig alene?

Vi jobber med han siden han kom. Han er ydmyk, selv med historien han har med seg. Han vil veldig gjerne starte å vise hvor viktig han kan være for laget på banen. Vi har mange flotte folk i garderoben som kommer til å hjelpe han for å forme en gruppe. Luis og gruppen ser ut til å gå overens. Vi får se i morgen hvem som starter. Det kan være at Costa og Suárez starter sammen eller kun én, men jeg ser for meg at begge spiller i løpet av de 90 minuttene.

Er det umulig at Cavani kommer denne sesongen?

Jeg snakker ikke om spillere som ikke er i troppen og som ikke kan hjelpe oss i morgen, noe som er det viktige. Alle vet hvem Cavani er, men for oss tenker vi bare på spillerne som er her for å hjelpe oss med å nå målene vi har.

Hvor er feilen med VAR?

Jeg skjønner spørsmålet ditt, men jeg håper dere skjønner at vi må være forsiktige med hva vi sier offentlig. Hvis jeg hadde meninger før, se for dere nå.

Bekymrer det deg at dine spillere skal spille kvalifiseringskamper i CONMEBOL (Sør-Amerika)?

Vi prøver å leve med dette viruset som påfører oss så mye skade. På vår side, som er fotballens, så har vi tester hele tide og vi følger med slik at alt kan fungere videre. Jeg regner med at de er forsiktige og følger ansvaret de har når de reiser og tar med seg viljen til å kjempe mot viruset.

Hvilken spillestil forventer man fra Atlético Madrid?

At de vinner kamper, noe som er den beste stilen i verden. På hvilken som helst måte, men med seier til slutt.

Hva gir det laget å spille med Luis Suárez og Diego Costa? Tror du at de kan passe sammen som Falcao og Costa eller Villa og Costa?

Jo bedre de jobber sammen, jo større muligheter har vi. Diego er annerledes fra Luis, han beveger seg mer til sidene, strekker på laget og beveger seg i rom. Vi har allerede sett at Suárez er mer en spiller for mindre rom, med små smarte bevegelser, som beveger seg nære mål og kan kombinere med spillere. Selvsagt kan de spille sammen, men vi må se når vi kan gjøre det. Det viktigste er at de to gir oss alt vi har. Diego med sin personlighet og Luis med sitt hierarki er to viktige spillere

Referatet til pressekonferansen er hentet fra: https://as.com/futbol/2020/09/29/primera/1601374713_489044.html

Continue Reading

Pressekonferanse

– Suárez er med i morgen

Published

on

Det er klart for sesongstart, og Diego Simeone er tilbake etter å ha testet negativt for korona. Han har møtt pressen før morgendagens kamp mot Granada hvor fokuset var på Luis Suárez.

Suárez’ ankomst

– Hans ankomst gjør at vi fortsetter å vokse. Det gir oss intern konkurranse. Han er en spiss som kan gjøre imponerende ting offensivt, og jeg håper at han kan fortsette å levere tallene som han har gjort historisk sett. Vi snakket med ham, og jeg snakket også med ham før han dro til Barcelona. Disse seks årene har vært utrolige. Lagkameratene har tatt han imot med stor glede og entusiasme. Vi håper at han kan tilpasse seg så fort som mulig.

Forbedring av laget

– Alle kjenner Suárez. Han er en stor referanse for laget. Vi kunne forbedre oss om vi fant en spiss som scoret flere mål enn Álvaro (Morata)… og når Suárez dukket opp, hva skal jeg si. Tallene snakker for seg selv. Vi var heldige som hadde Falcao, en veldig god Diego Costa og en god Griezmann som gjorde at vi kunne kjempe for alt. Vi håper at Suárez kan bli slik og at vi kan bli bedre enn forrige sesong.

Potensiell debut

– I går hadde han en lang dag. Han trente veldig bra. Jeg så ham med mye entusiasme. Han er i troppen, vi får se om det er fra starten eller om han kommer inn i andreomgangen.

Hans prestasjoner

– Man må se slutten av forrige sesong, hvor han avsluttet med flere mål. Han avsluttet med 21 mål etter å ha vært ute i flere måneder. Jeg håper han kan gjøre slik som Falcao, Costa og Griezmann. Dette vil gi suksessen som alle supporterne ønsker.

Continue Reading

Pressekonferanse

– Det eneste som betyr noe er å vinne

Published

on

Atlético Madrid mot Leipzig står for tur, og det er igjen tid for pressekonferanse før det som unektelig blir en av årets viktigste kamper.

Kommentarene til Nagelsmann og Leipzig om dere…

– Jeg vil ikke svare på kommentarene som andre kolleger gjør om oss, jeg har ingen kommentar til dette. I morgen skal vi spille en veldig viktig kamp, mot en klubb med en ung trener som gjør et fantastisk arbeid. De har unge spillere som spiller veldig bra, laget spiller veldig bra og prøver å skape mye. Det er et veldig bra lag, noe som tallene viser. De har endt som nummer tre i Tyskland og har vunnet like mange kamper som oss. Det eneste som betyr noe er å vinne.

Hvordan ligger dere an?

– Vi prøver å forberede oss til kampen på den beste måten vi kan slik at spillerne vet helt sikkert hva vi må gjøre for å påføre de skade. Dette med entusiasmen som en så stor turnering som Champions League bringer.

Er PCR-testene en bekymring?

– Jeg tenker ikke på noe som ikke angår kampen i morgen. Det er ikke bare viktig å vinne, det er det eneste som betyr noe for å gå videre i denne turneringen. Det som skjer etter torsdagen avhenger av resultatet vi får med oss. Jeg tenker ikke på noe som ikke gjør at jeg fokuserer på kampen i morgen. Det som folk mener, sier eller bestemmer seg står hver enkelt for. Vi er opptatte med kampen som skal spilles og å vite at vi møter et veldig bra lag med en fantastisk trener.“

Seieren på Anfield og betydningen den har nå…

– Det har gått mange måneder, og den entusiasmen som har kom med gikk ut etter karantenen. Nå har vi spilt ferdig La Liga og er klare for å starte på nytt i Champions League. Det som skjedde ligger bak oss, og det får stå i historien, noe som er veldig viktig for Atlético Madrid. Men nå begynner vi på en ny kamp som kommer i morgen.

Hvordan påvirker det at Vrsaljko og Correa er ute?

– At vi ikke kan ha Sime (Vrsaljko) med oss, som har jobbet så hardt for å komme tilbake gjør vondt. Og Correa har gitt hele sitt hjerte og er veldig viktig for oss. Det er to spillere som måtte bli igjen som er kjempeviktig for laget. Jeg håper vi kan ha de med oss senere i turneringen hvis vi går videre.

Continue Reading

TABELLEN

Trending