En uønsket signering?

I sommer ble Ivan Šaponjić hentet fra Benfica sitt reservelag for en halv million norske kroner. Lite forstod man den gang og man forstår heller ikke særlig mye mer nå – noen måneder senere.

Atlético Madrid sin plan for serberen, hvert fall slik man skulle tro det, var at han skulle være en mann for fremtiden, men allerede nå spekuleres det på om at han kan være ferdig i klubben – hvert fall i første omgang. Šaponjić er faktisk den eneste spilleren i førstelagstroppen som ikke har fått spille et eneste minutt etter sesongoppkjøringen.

I sesongoppkjøringen så fikk Ivan Šaponjić så vidt prøve seg litt i den rød-hvite trøya. Han debuterte for Atlético i en treningskamp mot Numancia der han fikk spille tretten minutter. På de få minuttene han fikk så rakk serberen å score sitt første mål for Atletico. Han fikk så spille ti minutter i kampen mot Chivas og åtte minutter i kampen mot MLS All-Stars. Etter dette så har han derimot vært helt ute i kulden hos Diego Simeone.

Da Atlético Madrid reiste til Sevilla denne helgen, var det for tolvte gang på rad (!) at serberen ikke var å finne i troppen. Han er den eneste nysigneringen som ikke har fått spille noen minutter denne sesongen. Faktisk så har han kun vært involvert i to kamper for Atlético Madrid etter sesongoppkjøringen, og Begge disse gangene så har han blitt sittende nitti minutter på benken, først mot Getafe (første serierunde), deretter fulgt opp mot Leganés i den andre serierunden.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er EITe-_lX0AAAwOq.jpg

Vi kan ikke akkurat si at Atlético Madrid har banket inn mål denne høsten. Diego Simeone har så langt satset på at João Félix (3), Diego Costa (2), Álvaro Morata (4) og Ángel Correa (0) skal score målene, men de har ikke akkurat bøttet in mål i den nye sesongen. Disse fire har til sammen scoret ni mål i alle turneringer denne sesongen. Midt i denne ”scoringskrisen” så håper nok Šaponjić på at han får muligheten til å bevise ovenfor Simeone at han fortjener en plass i troppen, men så lang når enten Morata, Diego Costa eller João Félix har vært skadet så har den argentinske treneren hentet opp “Roro” Riquelme fra Los Rojioblancos sitt b-lag.

Diego Simeone kommenterte situasjonen til Šaponjić i en pressekonferanse før kampen mot Alaves: ”Vi snakket med Ivan for rundt en måned siden om hvordan han har det. Han vet hva han må gjøre for å komme seg inn på laget, og vi jobber i denne retningen”.

Om situasjonen ikke endrer seg noe i løpet av de neste månedene så blir nok Šaponjić mest trolig sendt ut på lån i januar. Framtiden i Atlético er nok ikke veldig lys og ettersom dette tross alt var en såpass merkelig signering i sommer, så har det også vært spekulert rundt om at dette kan ha vært en del av avtalen for at Atlético skulle sikre seg João Félix i sommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *