Enrique Cerezo: – Vi er ikke redd for Liverpool.

Enrique Cerezo snakket nylig med AS i anledning avslutningen av 2019. Her får du de viktigste sitatene:

Hvordan oppsummerer du året?
Enrique Cerezo: – Jeg tror vi har nådd alle målene vi satte. Det har vært et fantastisk år sportslig, sosialt og økonomisk. Vi har hatt de største inntektene i historien til klubben, til nivåer det var umulig å tenke seg at Atlético Madrid kunne nå. Angåene fansen så har vi passert 129 000 medlemmer, noe som også er historisk høyt. Vi har også Wanda Metropolitano som har blitt en verdensstjerne hva angår stadioner og den har blitt et referansepunkt for arrangementer både sportslig og musikalsk. Kvinnelaget har vunnet sin tredje strake ligatittel, noe som fortjener oppmerksomhet. Akademiet har blitt et veldig viktig prosjekt for Atlético Madrid. Alt dette gjør at nåtiden til klubben er fantastisk og fremtiden, som jeg snakket om på julemiddagen, ser positiv ut.

Hvilke utsikter har Atlético for 2020?
EC: – De kan ikke bli bedre når vi ser at vi har en fantastisk trener og et sterkt lag. Vi er fortsatt med i alle turneringene, og har muligheter i samtlige. Det er sant at vi har hatt problemer med skader og vi håper de kommer tilbake raskt. Dette året ser ut til å bli bra, og vi er i posisjon til å klare alt.

Simeone sa at laget var i en overgangsfase og disse ordene skapte en del kontrovers. Skjønner du det treneren sa?
EC: – Ordene, setningene og det som blir sagt må forstås rett og man må skjønne settingen bak det. Det Simeone sa er logisk og normalt, ettersom vi har hatt mange spillere som har gått ut og inn. Laget er i en overgang ja, men i en overgang som er positiv. Hele verden set at Atlético er i et optimalt øyeblikk.

Hvilken fotballspiller har fanget oppmerksomheten din?
EC: – Alle de vi har er fantastiske. Spillerne i sitt første i år i klubben trenger en periode med tilpasning, det er helt naturlig, like fullt for nasjonale spillere som de fra andre land og man må vite når man må innrømme det.

Det skader ikke å nevne noen spillere..
EC: – Vi har signert noen store spillere. Felipe er en veldig bra forsvarsspiller og har levert på et veldig høyt nivå, noe som også passer for Lodi. João Félix er håpet for fremtiden, han vil bli til en stjerne i fotballen innen to sesonger. Hele verden ville ha Llorente og Hermoso, og så må vi snakke om de vi har, Oblak, Koke, Saúl, Lemar, Thomas… Vi har en veldig bra stall som vi vil se mer til med rundene som kommer.

Deler av fansen har mistet troen på Lemar…
EC: – Lemar har full tillit i laget. Det er sant at det er vanskeligere for noen spillere å tilpasse seg. Han er en god fotballspillere, han har mye kvalitet og det vil han vise.

Og føler du at det er for vanskelig for João Félix å tilpasse seg den spanske ligaen?
EC: – Han har kommet til en veldig sterk og kompetitiv liga, hvor du også må kjempe mye i alle kampene og hvor man må ofre mye. João Félix jobber mye for laget og han oppfyller det vi ønsker fra han. Som sagt, han kommer til å være en verdensstjerne innen to år.

Simeone har nå sjefen i Atleti i åtte år..
EC: – Jeg vil gratulerer han for de åtte sesongene i Atlético. Han er i en klubb som elsker han, som alltid har vist sin kjærlighet og han er og vil alltid være treneren til Atlético Madrid.

Men det ser ut til at det blir stilt spørsmålstegn om han av deler av fansen..
EC: – Det har aldri blitt stilt spørsmålstegn om Simeone, hverken fra fansen eller fra noen. Han er treneren vår og har svart med å utvikle seg som det ble spurt av han. I løpet av åtte år har vi oppnådd flere titler med Simeone enn med de andre trenerene vi har hatt.

Så, dette er den beste perioden i Atlético Madrids historie?
EC: – Jeg snakker ikke bare om de åtte årene, jeg utvider det til ti år. Det har vært noen fantastiske sesonger og klubben har gått gjennom en totalrenomering, like mye i det sportslige som sosialt og økonomisk. Fansen må være stolte av at vi har vært nummer to på den europeiske klubbrankingen. Vi har vunnet titler i Europa Leauge, vi har spilt Champions League-finaler, vi har kommet til kvartfinaler, semifinaler og vi har også vunnet en ligatittel, samt cup og supercup. Man bør være stolt over denne strålende perioden til Atlético.

Atlético er langt unna Barca… Har laget muligheter i ligaen?
EC: – Ja vi har muligheter. Vi har to kamper bak Barcelona, og én og en halv bak andreplassen og to poeng bak tredje. La Liga blir hetere mot slutten av januar og det er da man får sett hvem som kan vinne eller ikke. Det er fortsatt igjen veldig viktige kamper, blant disse kamper mot lagene på toppen og vi har de samme håpene i La Liga som vi hadde før sesongen.

Om kun noen dager så spiller man om den første tittelen for sesongen. Den spanske supercupen som i tillegg skal spiller utenlands.
EC: – En tittel er en tittel. Den spanske supercupen er alltid viktig og Atlético drar dit med intensjoner om å vinne den. Vi har trukket Barcelona, et tøft lag som vi har vunnet mot noen ganger, men som også har slått oss før. Vi drar med håp om å vinne og vi skal ikke til Saudi Arabia på ferie. Vi blir veldig glade hvis vi kan ta med oss supercupen.

En av de store kampene for sesongen blir utslagsrundene mot Liverpool.
EC: – Før kampene blir spilt så er det veldig vanskelig å si hvem som er favoritten. Jeg husker sist vi møtte Liverpool var i semifinale i Europa League og vi endte opp med å vinne turneringen. Men det betyr ingenting nå, Liverpool er et veldig bra lag. De er regjerende verdensmestere og leder ligaen, noe som motiverer oss enda mer. Vi har mye respekt for Liverpool, men det er det nok sikkert at de har for oss også. Det er også viktig å huske at de to gangene vi kom til Champions League-finale så slo vi ut store lag på veien som Bayern, Barcelona, AC Milan og Chelsea. Vi er ikke redd for Liverpool. Respekt ja, frykt nei. Laget har kjempet for å spille slike kamper. Jeg er sikker på at det blir veldig tett.

Vil Atlético Madrid forsterke laget i januarvinduet?
EC: – Jeg vil ikke snakke om spesifikke navn, selv om jeg er sikker på at apparatet vurderer mulighetene. Jeg kan ikke si noe, kun at vi har en flott tropp. Jeg håper at vi kan få tilbake Costa og de andre skadede så fort som mulig. Vi har et fantastisk lag og noen gode spillere som kan få til hva som helst.

Hva ber du om i 2020?
EC: – Jeg vil ha glede for alle Atléticos, for spillerne, hele apparatet, og for alle som er en del av klubben. Jeg ønsker også det beste for fansen vår. Og jeg ber om at de kjemper og forsvarer laget som de alltid har gjort. Hvis det er én måte fansen vår skiller seg ut på så er det støtten og engasjementet de viser. Vi har en stor fordel, et hjem som er fint og som alle misunner og hvor vi helt sikkert vil vinne store titler og triumfer.

Når vi snakker om hjem, de neste månedene så forsvinner Vicente Calderón for godt.
EC: – Jeg har alltid sagt at endringer bør komme for å gå til noe bedre. Vi føler nostalgi med Calderón, hvor vi hadde uforglemmelige kvelder, men Atlético har endret seg positivt. Wanda Metropolitano er et stort senter for fotballen, forestillinger og for alle Atléticos så er det en stor glede og stolthet at det er slik.

Og til slutt, drar fansen til Neptuno i løpet av de neste månedene?
EC: – Det vet jeg ikke. Jeg kan bare si at gatene er åpne og det er også plassen.

Intervjuet er oversatt herfra: https://as.com/futbol/2019/12/27/primera/1577479666_812723.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=MTQ%3D&m4=bm9ybWFs&m5=MTk%3D