Et drapsforsøk på vår lidenskap

Sent i går kveld kom den nedslående nyheten for ikke bare Atlético-fans, men fotballsupportere: Villarreal og Atlético Madrid skal være enige om å spille en La Liga-kamp i … Miami.

Allerede forrige sesong var det mye snakk om at noe slikt var i ferd med å skje, da med Barcelona og Girona involvert – men til slutt, grunnet uenigheter, ble det ikke noe av denne gang.

Det var hos El Transistor, et radioprogram i Spania, hvor vi først fikk høre fra Villarreal-president, Fernando Roig, at Atlético Madrid og Villarreal nå mer eller mindre er helt enige om å spille den sekstende serierunden i La Liga i Miami. El Larguero, et annet radioprogram, sier derimot på sin side at her må ALLE parter være enige for å få dette til å bli en realitet, noe det ikke er for øyeblikket, i følge dem.

Men veien til dette er fortsatt lang. En ny krig mellom La Liga-president (Javier Tebas), som kjemper for Miami-kamp og Luis Rubiales (president i det spanske fotballforbundet) har to helt ulike syn, og Rubiales satte en stopper for dette forrige sesong, og vil også gjøre sitt beste denne sesongen også. “Når en kamp skal spilles hjemme, så må den spilles på lagets hjemmebane.”, sier Luis Rubiales om det som har kommet fram nå.

Så hvorfor ønsker La Liga og Javier Tebas dette da? Jo, for å tjene mest mulig penger og få et størst mulig marked, på samme måte som da El Clasico ble satt til 13:00 denne sesongen for å få flest mulig TV-seere. Dette er også hensikten denne gangen også: Få mest mulig tv-dekning, mest mulig penger og best mulig markedsføring.

Diskusjonen om VAR har pågått veldig lenge og det er for så vidt greit nok, men nå er amerikaniseringen begynt å gå for langt med hendelser som dette. Dette er et helt tydeligvis på at markedsføring og penger er langt viktigere enn fans, lidenskap og de som faktisk står laget sitt nærmest: de lokale supporterne. Vi mister supporterne som står på stadion uke inn og uke ut for å heie på laget sitt og skape stemning, nå erstattet av “turister” som er mer opptatt av å få bilder og video av stjernene som er kommet til landet sitt for å spille fotball – slik som i sesongoppkjøringer, hvor det sjeldent er noen stemning å føle på.

Vår supportergruppe, Frente Atleti, sin mening

Ikke nok med at vi mister dette. Dette kan også være med å påvirke det sportslige for begge lag. Her snakker vi om et oppgjør som kommer midt mellom to viktige kamper mot Barcelona først i La Liga, før en potensielt viktig kamp mot Lokomotiv Moskva i Champions League venter med tanke på avansement. Ikke mange dagene etter, er det også ny La Liga-runde. Vi snakker altså her om en ekstra tung reisebelastning som allerede er veldig stor. Dermed bruker man ekstra lang tid på en lang reisetur, noe som vil gjøre restitusjonstiden kortere og treningene antakeligvis færre og dårligere midt oppe i et tett kampprogram.

Så er det virkelig slik vi ønsker fotballen skal være? Er det dette vi ble glade i da vi var liten? Pengene og markedsføringen som bare blir større og større. Nei, selvfølgelig er det ikke, men trolig er det dessverre slik det vil utvikle seg, og at dette kun er starten. Miguel Ángel Gil Marin og Enrique Cerezo viser hvert fall lite tegn til noe annet, når Gil Marin sier at dette er en flott kamp som vil markere fremtiden.

Fotball er ingenting uten supportere og spansk fotball skal spilles i Spania!

Hva synes dere om dette, atléticos? Er det slik som dette vi ønsker det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *