Et godt forsøk til ingen nytte

– Atlético registrerte 15 skudd på bortebane i en Champions League-kamp for første gang siden 2003/04!

Juventus – Atlético Madrid 1-0

Atlético Madrid har kniven på strupen etter et nytt poengtap i Torino. Tapet i Torino betyr nå at Atlético ikke kan tape siste hjemmekamp om Bayer Leverkusen vinner mot Juventus. Derfor må Atlético sørge for å gjøre jobben på egenhånd foran egne fans mot Lokomotiv Moskva.

Etter kampen snakket Koke om den avgjørende sisterunden: – Vi har full tro på hverandre, vi spiller på hjemmebane i den siste kampen og vi må gå for å vinne uten å stole på noen.

Skuffelse

Det ble dessverre enda en skuffende Champions League-aften da Atlético Madrid gjestet Juventus stadion for å forsøke å sikre seg avansement til åttedelsfinalen allerede før siste runde. Dette gikk dessverre ikke, slik at det blir nødvendig å slå Lokomotiv Moskva for å være sikret avansement og unngå nok en sesong i Europa League.

Kampen startet med to tamme lag, som førte til at de første tjue minuttene var innholdsløse. Derimot tok kampen seg vesentlig opp både med finspill og intensitet fra begge lag etter ca. 23 spilte minutter.

Saúl hadde et godt skudd etter 23 minutter, hvorpå Morata nesten rakk returen fra Szczęsny. Juventus tok deretter føringen resten av omgangen, som toppet seg etter et fantastisk angrep etter ca. 25 spilte minutter anført at Aaron Ramsey som var i meget god form i kveld.

Kieran Trippier og Renan Lodi var som vanlig gode offensive bidragsytere idag, som er positivt å se. Det blir ikke skapt mye fra kantene med mindre de to backene bidrar, så på dager som dette hvor mye av spillet blir sentrert i midten er deres rolle enda viktigere.

Et mislykket forsøk

Andreomgangen fortsatte i samme spor som i første, hvor Atleti hadde mye ball og løp mye, men de skapte få sjanser. Dette går igjen i stort sett hver kamp for tiden, at man skriker etter kreativitet. Det må virkelig gjøres en jobb for å få spillere som Vitolo, Lemar og Correa til å få frem denne siden ved seg. Vi så prov på at laget har det i seg etter 90+3 min, hvor Felix og Correa kombinerer fint og setter Morata opp på nærmest åpent mål, men han sparker i gresset og misbruker muligheten til å ta med ett poeng tilbake til Madrid.

– Vi mangler tydelighet på siste tredel, men vi skaper mulighetene. I det siste har vi gått fra å skape mindre til å skape mer, men vi evner ikke å treffe nettet, uttrykte en skuffet Diego Simeone etter kampslutt etter nok en kamp hvor målene uteble.

Noe positivt å ta med seg er at João Félix virker nærmest upåvirket av skaden som har satt han ut av spill, fordi han var meget positiv idag. Han vil være viktig fremover, særlig når Diego Costa er satt ut av spill i omkring tre måneder.

Videre beroliger han fansen med følgende ord: – Vi trenger tålmodighet, det kommer til å komme flotte kamper med mål, sa en tydelig frustrert sjef etter kampslutt som forsøker å se det positive inn mot helgens oppgjør mot Barcelona.

En annen som uttalte seg var kaptein Koke, og han oppsummerer følelsene som enhver Atleti supporter sitter med etter kveldens kamp:
– Vi er veldig sinte, laget har gitt alt, vi har skapt muligheter, men vi har ikke hatt flaksen på vår side. Vi har ikke vunnet på en stund, men jeg stoler på lagkameratene mine og treneren min, vi skal være sterke og sørge for å snu situasjonen».

Det bør berolige et Atleti-hjerte at både trener Simeone og kaptein Koke er så sikre i sin sak, men det er en tøff kamp man står overfor på søndag. Den siste tids form hjelper ikke på optimismen. Men det er den perfekte muligheten til å slå tilbake. Og det er den perfekte muligheten til å vise Griezmann hva han går glipp av. Nemlig lagånd, stolthet, spillere som blør for hverandre og en fanskare som puster og ånder Atlético Madrid. Søndag kveld er tiden for å snu sesongen.

Forza Atleti!