Connect with us

Etter kampen

Et godt forsøk til ingen nytte

Published

on

– Atlético registrerte 15 skudd på bortebane i en Champions League-kamp for første gang siden 2003/04!

Juventus – Atlético Madrid 1-0

Atlético Madrid har kniven på strupen etter et nytt poengtap i Torino. Tapet i Torino betyr nå at Atlético ikke kan tape siste hjemmekamp om Bayer Leverkusen vinner mot Juventus. Derfor må Atlético sørge for å gjøre jobben på egenhånd foran egne fans mot Lokomotiv Moskva.

Etter kampen snakket Koke om den avgjørende sisterunden: – Vi har full tro på hverandre, vi spiller på hjemmebane i den siste kampen og vi må gå for å vinne uten å stole på noen.

Skuffelse

Det ble dessverre enda en skuffende Champions League-aften da Atlético Madrid gjestet Juventus stadion for å forsøke å sikre seg avansement til åttedelsfinalen allerede før siste runde. Dette gikk dessverre ikke, slik at det blir nødvendig å slå Lokomotiv Moskva for å være sikret avansement og unngå nok en sesong i Europa League.

Kampen startet med to tamme lag, som førte til at de første tjue minuttene var innholdsløse. Derimot tok kampen seg vesentlig opp både med finspill og intensitet fra begge lag etter ca. 23 spilte minutter.

Saúl hadde et godt skudd etter 23 minutter, hvorpå Morata nesten rakk returen fra Szczęsny. Juventus tok deretter føringen resten av omgangen, som toppet seg etter et fantastisk angrep etter ca. 25 spilte minutter anført at Aaron Ramsey som var i meget god form i kveld.

Kieran Trippier og Renan Lodi var som vanlig gode offensive bidragsytere idag, som er positivt å se. Det blir ikke skapt mye fra kantene med mindre de to backene bidrar, så på dager som dette hvor mye av spillet blir sentrert i midten er deres rolle enda viktigere.

Et mislykket forsøk

Andreomgangen fortsatte i samme spor som i første, hvor Atleti hadde mye ball og løp mye, men de skapte få sjanser. Dette går igjen i stort sett hver kamp for tiden, at man skriker etter kreativitet. Det må virkelig gjøres en jobb for å få spillere som Vitolo, Lemar og Correa til å få frem denne siden ved seg. Vi så prov på at laget har det i seg etter 90+3 min, hvor Felix og Correa kombinerer fint og setter Morata opp på nærmest åpent mål, men han sparker i gresset og misbruker muligheten til å ta med ett poeng tilbake til Madrid.

– Vi mangler tydelighet på siste tredel, men vi skaper mulighetene. I det siste har vi gått fra å skape mindre til å skape mer, men vi evner ikke å treffe nettet, uttrykte en skuffet Diego Simeone etter kampslutt etter nok en kamp hvor målene uteble.

Noe positivt å ta med seg er at João Félix virker nærmest upåvirket av skaden som har satt han ut av spill, fordi han var meget positiv idag. Han vil være viktig fremover, særlig når Diego Costa er satt ut av spill i omkring tre måneder.

Videre beroliger han fansen med følgende ord: – Vi trenger tålmodighet, det kommer til å komme flotte kamper med mål, sa en tydelig frustrert sjef etter kampslutt som forsøker å se det positive inn mot helgens oppgjør mot Barcelona.

En annen som uttalte seg var kaptein Koke, og han oppsummerer følelsene som enhver Atleti supporter sitter med etter kveldens kamp:
– Vi er veldig sinte, laget har gitt alt, vi har skapt muligheter, men vi har ikke hatt flaksen på vår side. Vi har ikke vunnet på en stund, men jeg stoler på lagkameratene mine og treneren min, vi skal være sterke og sørge for å snu situasjonen».

Det bør berolige et Atleti-hjerte at både trener Simeone og kaptein Koke er så sikre i sin sak, men det er en tøff kamp man står overfor på søndag. Den siste tids form hjelper ikke på optimismen. Men det er den perfekte muligheten til å slå tilbake. Og det er den perfekte muligheten til å vise Griezmann hva han går glipp av. Nemlig lagånd, stolthet, spillere som blør for hverandre og en fanskare som puster og ånder Atlético Madrid. Søndag kveld er tiden for å snu sesongen.

Forza Atleti!

Continue Reading

Etter kampen

Costa redder poengene og Champions League-plassen

Published

on

Costa ble matchvinner og sikret europeisk spill på høyeste nivå i en merkelig, men underholdende kamp.

Atlético Madrid – Real Betis 1-0 (Costa)

Etter en skuffende kamp borte mot Celta Vigo var det nå viktig å få en seier hjemme mot Real Betis. Men veien skulle vise seg å bli lang til de uhyre viktige tre poengene og det som forhåpentligvis blir en tredjeplass i ligaen. Diego Costa gikk av banen som matchvinner i en kamp med annulerte scoringer, røde kort og mye VAR.

– Jeg vet ikke hvorfor vi alltid må lide slik som dette, men vi lider alltid og vinner. Jeg foretrekker å lide men vinne foran tristhet. Så vi er glade og vi håper lidelsene etterfølges av heder, sa Costa.

Med seier i denne kampen har Atlético 66 poeng. Dette er 3 poeng mer enn Sevilla og 9 mer enn Villareal som begge har en kamp mindre spilt, men Atleti risikerer dermed ikke å miste Champions League neste sesong uansett hvor bra de to andre lagene måtte gjøre det.

To annulerte scoringer

De første femten minuttene var lite begivenhetsrike, med kun Kokes sjanse som kan anses på som skudd på mål. Sjansen kom etter et fantastisk, og delvis heldig, forarbeid av Correa og via Llorente. Seks minutter senere derimot tok Atleti ledelsen etter et godt angrep av hjemmelaget. To forsøk ble blokkert av Betis men Correa sto på riktig sted til riktig tid og fikk satt ballen bak keeper Martín. Dessverre for Correa konsulterte dommer Gonzalez Gonzalez med VAR og målet ble annulert for hands i løpet av angrepet. Det var Llorentes albue som var i kontakt med ballen etter Betis’ blokkering av hans skuddforsøk. Ved tretti minutters-merket, rett før drikkepausen, var Betis veldig nært å ta ledelsen etter et hardt, lavt skudd fra Guardado.

Etter trettifire minutter kriger Koke til seg ballen og trer ballen lavt og mellom forsvarerne utrolig kjapt. Der er Morata på høgget og tar løpet, med kun Bartra nært nok til å kunne duellere han. Men Morata kommer ut som sterkeste mann, drar keeper Martín til høyre og chipper ballen over målvakten. Ballen treffer akkurat i motsatt stang og går inn. Fantastisk mål. Men VAR ble også nå involvert. Etter to-tre minutter med diskusjon mellom hoveddommer og VAR-rommet konkluderer de med at Morata var offside, med noen få centimeter.

Trippier går av banen etter førtito minutter og blir erstattet av Arias etter svimmelhet og fordøyelsesproblemer. Samtidig benytter Betis seg også av sjansen til å bytte ut Andres Guardado og inn kommer Alfonso Pedraza. Omgangen avslutter etter sek minutter med overtid og en corner til Real Betis som ender utenfor.

Rødt kort og endelig et mål

Første store sjansen i andre omgang er når Betis’ Loren Moron kommer gjennom. Etter et par heldige situasjoner får han passert hele forsvaret til Atleti og har dermed bare Oblak igjen å slå. Men hans forsøk på å chippe ballen over sloveneren går heldigvis utenfor. Simeone gjør deretter et trippelbytte og bytter ut nesten hele angrepsrekken. Av går Saúl, Morata og Llorente og inn kommer Vitolo, Costa og Carrasco

Femtiseks minutter er spilt når Loren Moron igjen kommer i angrep. Han får rundet Mario Hermoso som deretter gjør en utrolig skjødesløs takling rett i ankelen til Betis’ mann. Taklingen var trolig ikke med intensjon om å skade, men det kunne vært farlig. Dommeren viser spanjolen direkte rødt kort og han blir sendt av banen. Dette bekreftes også via en vurdering av VAR. Dermed må Cholo se seg nødt til å bruke sitt siste bytte. Av banen går Correa, inn kommer Felipe.

Atleti får frispark fra 30-35 meter i det syttifjerde minutt. Carrasco er mannen bak ballen som legger inn høyt og 6 meter inn i boksen. Diego Costa er eneste mann på ballen og skaller den inn i nettet. Flott frispark og godt gjort av Costa. Men igjen er VAR involvert for å avgjøre om Diegos arm er i kontakt med ballen etter headingen. Denne gang derimot blir målet stående og Los Colchoneros er endelig i ledelsen, med en mann mindre. De resterende minuttene går til at Atlético prøver å styre inn denne ledelsen til de viktige tre poengene som var nødvendig for å sikre seg Champions League neste sesong.

Spillerbørs

Oblak (7): God kamp. Betis hadde hele seksten skudd, men kun to av disse var på mål. Oblak var der hver gang og hadde en involvering usedvanlig høyt i banen, noe vi egentlig sjeldent ser fra ham. Positiv og stabil kamp.

Trippier (5): Gjør en del feil i første omgang og feilvurderer situasjoner når han blant annet prøver å bryte ballbaner. Byttes av som følge av skade men hadde heller ingen god omgang.

Savić (7): Har en litt ustø førsteomgang, men spiller betraktelig bedre etter Felipe kommer inn. Gjør mange riktige ting de siste femten minuttene og er viktig for å hale i land seieren.

Hermoso (3): Gjør en ålreit kamp i første omgang, men var ikke helt trygg. Blir utvist for det som muligens er en streng avgjørelse, men likevel et forståelig valg. Taklingen hadde kun en hensikt.

Lodi (6): God jobb både fremover og bakover. Som vanlig har han store muligheter til å skape noe med sine gode innlegg i boksen, men det hendte seg ikke i dag.

Koke (8): Vår mann kapteinen. Spiller en veldig god kamp og er toneangivende på banen, særlig fremover.

Llorente (6): Hadde en flott start på første omgang med mange gode involveringen men ble etterhvert litt usynlig.

Thomas (6): Har en relativt ordinær kamp, men får avfyrt et skudd på mål. Vinner viktige dueller sentralt og defensivt.

Saúl (6): Ble ofte igjen lavere i banen når resten av laget angrep høyere opp, men var ofte bindeledd mellom forsvar og angrep.

Correa (7): Står for første målet som blir annulert og er til tider slik som vi har sett han tidligere i sesongen. Løper som en rakett og er viktig i det høye presset. Blir tatt av etter Hermoso blir utvist.

Morata (7): Scorer et fantastisk andremål som dessverre også blir annulert, men er også viktig fremme i banen

Innbyttere

Arias (6): Han imponerte nok ingen med sitt offensive spill i kampen, men han gjorde en god figur defensivt.

Vitolo (6): Positivt innhopp og er et godt oppspillspunkt etter han kommer inn. Vinner mange baller og setter alle sine pasninger.

Carrasco (7): Har virkelig spilt noen gode kamper i det siste. Frisparket før målet var fantastisk og det er tydelig at han har hatt mye trening på dødballer den siste tiden.

Costa (8): Står for det eneste målet som blir gjeldende. Blir også King of the Match. Gir laget andre alternativer enn Morata og gjør nok til å forstyrre forsvaret til Betis til tross for å være en mann mindre.

Felipe (6): Er fortsatt rusten, men har flere gode involveringer i løpet av sin halvtime på banen. Særlig en fantastisk blokkering imponerte.

Lagoppstilling

Oblak – Trippier (Arias 42′), Savić, Hermoso (rødt kort 57′), Lodi – Koke (K), Llorente (Vitolo 55′), Thomas, Saúl (Carrasco 55′) – Morata (Costa 55′), Correa (Felipe 61′)

Continue Reading

Etter kampen

Skuffende uavgjort for Atlético Madrid etter drømmestart

Published

on

Álvaro Morata sendte Atleti tidlig i ledelsen i det som så ut til å kunne bli en veldig bra kveld for Los Colchoneros. Celta Vigo og Fran Beltrán ville det dog annerledes.

Celta Vigo – Atlético Madrid 1 – 1 (Beltrán, Morata)

Etter 17 av 21 mulige poeng etter pausen sto Celta Vigo på motsatt banehalvdel på Balaídos. Selv med en noe bekymrende tabellposisjon så var det helt klart et lag med stort potensiale som tok poeng mot Atlético Madrid tirsdag kveld. Noe Álvaro Morata også anerkjente etter kampslutt:

– “En vanskelig bane å komme til, Celta spiller bra fotball. De ligger et stykke nede på tabellen, men med den fotballen de spiller og spillerne de har så kan de komme seg høyere på tabellen. Vi må nå målene våre, noe som er det viktigste, deretter kan vi starte å tenke på det som kommer i Champions League.”

Drømmestart for Los Colchoneros

Kampen startet tidlig i det sporet vi har sett Atlético Madrid i siden pausen med høy intensitet og stor gjennombruddskraft. Dette skulle gi resultater tidlig når Atleti står igjen høyt og presser Celta etter et balltap. Der vinner Marcos Llorente igjen ballen før han spiller den til Santiago Arias som var fri på høyresiden. Han spiller den videre til Correa på hjørnet av 16-meteren. Correa får kontroll på ballen og legger den nydelig inn til Álvaro Morata helt alene på bakerste stolpe. Morata setter enkelt inn 1-0.

Etter dette ser Atleti veldig komfortable ut og lar Celta spille ball uten at de skapte nevneverdige problemer. De rødhvite er raske fremover når de vinner ballen og spesielt høyresiden står frem og skaper problemer. Dette med Llorente og Arias i spissen. Disse skaper sammen trøbbel på det som var første omgangs største sjanse etter scoringen. Denne gang er det Llorente som stikker flott ned på høyresiden før han legger inn til Correa, men sistnevnte klarer ikke å avslutte på mål. Utenom dette skjer det ikke veldig mye og omgangen preges stort sett av forseelser, gule kort og mangler på den siste tredjedelen.

Tam andreomgang straffer seg

Det kan sies at kampen starter på stikk motsatt måte fra den første. Her skulle det være Celta som tok første stikk, i det de kom gjennom på Atleti sin venstreside. Der legger Brais Méndez fint inn til Fran Beltrán som avslutter på lekkert og noe heldig vis på en slags volley. Ballen daler utagbart over Jan Oblak helt oppe i hjørnet. Utlikningen er et faktum.

Atleti evner ikke å komme med et svar til dette og det er Celta som nå styrer kampen. Deres største farlighet kommer på nok en volley fra en lik posisjon på det vi så fra utlikningen, dog denne gang redder Jan Oblak fint. Selv om Celta har mye ball de første 20 minuttene av omgangen så skjer det veldig lite, og Simeone så ut til å vente lengre enn normal med å gjøre endringer. Dette kan dog skyldes fraværene av Diego Costa, João Félix og Yannick Carrasco. Med Herrera, Vitolo og Sánchez på banen så fikk Los Colchoneros noe friskere ben på banen og fikk mer kontroll på ballen. Dog uten veldig mange store sjanser. Kanskje derfor fikk vi se noe mer desperate forsøk fra Simeone med Thomas Lemar og Ivan Saponjic som fikk spille de siste minuttene. Resultatet var et par forferdelige ballmiss og et flott forsøk på langskudd var det vi fikk fra Lemar. Saponjic markerte seg ikke stort og Atleti må reise hjem til Madrid med kun ett poeng.

Spillerbørs

Jan Oblak (6): Kan ikke lastes for målet, gjør et par gode redninger utenom det.

Santiago Arias (7): Meget god begge veier, tredje sist på ballen før 1-0 og gjør generelt en veldig sterk kamp.
Stefan Savic (6): Solid igjen. Har en uheldig heading som nesten sender Aspas gjennom, men generelt veldig trygg.
José María Giménez (7): Fortsetter den gode trenden og står igjen frem som den lederskikkelsen Atleti trenger i de bakre rekker.
Renan Lodi (5): Helt på det greie, men mangler noe på den siste tredjedelen i dag. Tatt av tidlig rett etter at han er nære på å servere Llorente.

Ángel Correa (6): Ser ut til å være nærmere sin beste form. Fin målgivende.
Thomas Partey (5): Nok en kamp som Thomas sliter med å prege. Løper mye rundt og får endel ball, men klarer ikke kontrollere tempoet. Tatt av tidlig.
Saúl Ñíguez (6): Vinner mange dueller og er aktiv i det Atleti foretar seg begge veier. Dette spesielt i den første omgangen.
Koke (6): Mye av det samme gjelder for kapteinen som for Saúl. Dog litt mindre innflytelse enn vi har sett etter pausen.

Álvaro Morata (6): Jobber beinhardt som alltid, og står igjen på rett plass til rett tid.
Marcos Llorente (7): En av de beste igjen, denne gangen sammen med Arias og Giménez. Atleti mister mye gjennombruddskraft og kreativitet når han går ut.

Innbyttere:

Manú Sánchez (5): Kommer inn for Lodi på gult kort, men klarte ikke å prege kampen nevneverdig.
Vitolo (5): Er kreativ som alltid, men holder litt for lenge på ball noe som ødelegger
Héctor Herrera (5): Vanskelig kampbilde å komme inn i på midtbanen. Forsøker å få tak i ballen mye, uten å få veldig mye.
Lemar (IV)
Saponjic (IV)

Lagoppstilling: Oblak – Arias, Savic, Giménez, Lodi (Sánchez 68) – Correa (Lemar 73), Thomas (Herrera 68), Saúl, Koke – Llorente (Vitolo 68), Morata (Saponjic 88)

Continue Reading

Etter kampen

Atleti tilbake på vinnersporet da Morata scoret to

Published

on

Foto: Pressinphoto/Icon Sport via Getty Images

Atlético Madrid – Mallorca 3-0 (2-0) (Morata, Morata, Koke)

Tre dager etter at Atlético spilte 2-2 på Camp Nou, var det nok en gang ny kamp i vente for Los Rojiblancos. Mallorca var motstander på Metropolitano uten sin toppscorer Ante Budimir, og Atlético ble regnet som store favoritter i forkant av kampen.

Det var det god grunn til.

Atlético Madrid hadde få problemer med å gjøre jobben hjemme mot Mallorca, og rundspilte til tider gjestene fra feriedestinasjonen til oss nordmenn. Álvaro Morata var tilbake på scoringslisten og scoret intet mindre enn to ganger, mens Koke scoret kampens tredje og siste mål.

– Jeg er veldig fornøyd med de to målene og seieren. Vi visste at det ville bli vanskelig. Vi er i god form og er veldig fornøyde, sier Morata etter kampslutt.

Rundspilte Mallorca

Første omgangen fra Atlético var virkelig av det underholdende slaget. João Félix, Marcos Llorente og Álvaro Morata, sammen med Yannick Carrasco, produserte sjanser på løpende bånd – og Mallorca klarte tidvis ikke å henge med. Det var derfor fullt fortjent ingenting å klage på da Atleti gikk opp i 1-0 etter halvtimen spilt.

Álvaro Morata rev seg fri inne i 16-meteren, ble lagt i bakken og dommer Alberola Rojas pekte på straffemerket. Morata skulle ta straffen selv. Manolo Reina reddet, men Morata fikk et nytt forsøk da Mallorca-spiller Sedlar hadde vært for raskt inne i 16-meteren. Da gjorde han ingen feil og satte den kontant i nettet.

Like før pause var Morata involvert igjen. Marcos Llorente mottok ballen inne i 16-meteren og satte fart langs høyresiden som han har gjort så mange ganger tidligere. Han slo inn og på åpent mål kunne ikke Morata gjøre annet enn å doble ledelsen.

Den andre omgangen skulle vise seg å bli av det langt mer roligere slaget, men helt enda var ikke Atlético enda. Litt heldig var Koke da han fra 25 meter testet skuddfoten. Forsøket gikk via en Mallorca-spiller og i mål. Kokes tredje mål i LaLiga denne sesongen.

Spillerbørs

Oblak (6): Har ingenting å gjøre.

Trippier (6): Ikke veldig mye involvert i dag, men har noen fine løp. Blir heller ikke utfordret.

Savic (6): Blir satt på svært få prøver og har full kontroll.

Giménez (7): Bunnsolid defensivt igjen. En meget god blokk i den andre omgangen blant annet.

Sánchez (5): Sliter litt med Kubo, men gjør ellers en helt godkjent kamp. Livlig offensivt spesielt i den første omgangen.

Llorente (7): Han har vært enda bedre i det siste, det har han. Men han er fortsatt god, og nok en gang involvert i en scoring. Umulig å stoppe når han setter fart.

Koke (6): Stabil. Utmerker seg ikke noe spesielt i dag. Får seg en scoring.

Saúl (7): Nå er Saúl til å kjenne igjen på sitt beste. Strør pasninger, jobber og er meget god om dagen.

Carrasco (7): God igjen, livlig på venstresiden sammen med Manu Sánchez.

João Félix (4): Virkelig ikke hans dag i dag. Han forsøker, han skyter, men lykkes ikke – og lite stemmer for portugiseren i dag. Byttes ut grunnet en liten smell i ankelen.

Morata (7): Scorer to mål som selvsagt er et pluss. Er med å bidra når Atleti skaper en haug av sjanser den første halvtimen.

Lagoppstilling

Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Manu Sánchez (Renan Lodi fra 62) – Llorente, Koke, Saúl (Thomas fra 80), Carrasco (Vitolo fra 55) – João Félix (Vitolo fra 55), Morata (Diego Costa fra 62)

Kveldens seier betyr nå at det er åtte poeng ned til Villarreal på femteplass som denne helgen møter Barcelona. Det er også fem poeng ned til Sevilla i skrivende stund.

Continue Reading

TABELLEN

Trending