Connect with us

Etter kampen

Etter kampen: Huesca (H)

Published

on

Med en Ángel Correa som virkelig har fått spilt på seg selvtillit over de siste to kampene tok Atlético tre nye, viktige poeng. Fra å bomme på åpent mål og store sjanser i de siste spilleminuttene, til tre mål og en målgivende på to kamper har Correa virkelig fylt skoene i Suárez fraværelse.

Nå har Los Colchoneros hatt to seiere på rad for første gang siden januar, og har med dette kun seks kamper igjen å spille. Neste motstander er Athletic Club på San Mamés.

I det som etterhvert skulle vise seg å være en ganske ensidig kamp etter Jan Oblaks redning på streken etter to spilte minutter, klatret Atlético tilbake på tabelltoppen. Mange sjanser kom den første omgangen, hvor blant annet Carrasco og Saúl hadde en god mulighet til å ta ledelsen. Men heldigvis etter et fantastisk forarbeid av Llorente, i det som egentlig var et forsøk på veggspill med Correa, legger argentineren heller ballen på sin venstre fot og skyter ned i høyre hjørne etter en liten stuss av Pulido.

Rett etter pause fortsetter hjemmelaget litt av presset fra første omgang, men roer etterhvert tempoet litt. Huesca får ikke skapt noe særlig annet en noen skuddforsøk som ofte avverges av forsvarsrekken til Atleti. Oblak får ellers en relativt rolig dag han også.

Laget beholdt mye av ballen og etterhvert går Herrera av banen til fordel for Dembélé. Det tar ikke lang tid etter byttet før franskmannen blir spilt opp på fra dypt, kommer seg avgårde på flanken. Siovas får ikke til å klarere ballen skikkelig før Llorente snapper den opp og legger over til Carrasco som står foran en utspilt Álvaro Fernandez i mål. Hjemmelaget dobler dermed ledelsen og det blir også resultatet etter kampen. Resten av byttene blir gjort etter scoringen og av kommer Carrasco, Correa, Saúl og Lodi til fordel for henholdsvis Kondogbia, Torreira, Vitolo og Felipe. Sluttminuttene går uten særlig bravur før dommeren blåser i fløyta.

Dermed fortsetter toget å gå, med Diego Simeones menn plassert der de fortjener å være.

Etter kampen

Aldri gi opp

Det ble en etterlenget opptur lørdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Valencia 3-2

For andre kamp på rad skulle fjerdedrakten med klubbemblemet benyttes.

For andre gang på rad så det ut til å ende med et nytt skuffende tap. Men den gang ei.

Etter en katastrofal førsteomgang hvor Valencia scoret to ganger og ledet 2-0 til pause, våknet Atlético Madrid så til de grader i 2. omgang da det så som mørkes ut – mye takket være en meget god Ángel Correa som ble byttet inn i pausen.

Opphentingen ble startet da Matheus Cunha kunne passere inn 1-2 etter et hjørnespark etter 64 minutter. Scoringen gjorde at Metropolitano tok fyr – og Atlético Madrid jaktet virkelig en utligning.

Men scoringen lot vente på seg, og Valencia forsvarte seg heroisk og brukte god tid ved enhver mulighet.

På overtid kom imidlertid 2-2 da Ángel Correa utlignet, før Mario Hermoso sendte alt og alle til himmels med sin 3-2-scoring like etterpå.

Dermed endte det med en etterlenget seier til slutt i en kamp som så død og begravet ut til pause.

Continue Reading

Etter kampen

Ingen cupbombe: Atlético lekte seg på hjemmebane som bortelag

Cupeventyret fortsetter.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

RAYO MAJADAHONDA – ATLÉTICO MADRID 0-5

Girona, Cultural Leonesa og Cornellà. Det er lagene Atlético Madrid har feilet og røket ut mot på pinlig vis de siste sesongene i Copa del Rey.

Torsdag var cupen i gang for 2021/22-sesongen da Rayo Majadahonda, som opprinnelig spiller sine hjemmekamper på Atléticos treningsanlegg, tok imot Atlético som gjester (!) på Metropolitano.

Diego Simeone tok ingen sjanser og stilte et svært slagkraftig lag fra start. Og de utvalgte hadde ingen problemer med å ta seg enkelt videre til åttedelsfinalen i den spanske cupen.

En offsideplassert Matheus Cunha sendte gjestene i føringen allerede etter 17 minutter, før Renan Lodi hamret inn 2-0 ni minutter senere. Til pause sto det 3-0 etter at Luis Suárez omsider endte måltørken etter sine ni kamper uten scoring for klubben.

I 2. omgang fortsatte festen da innbytterne Antoine Griezmann og João Félix økte ledelsen ytterligere og sikret en komfortabel 5-0-seier.

Men et skår i gleden var det at en tydelig opprørt Griezmann måtte byttes ut med skade bare kort tid etter innhoppet. Franskmannen tok seg til baksiden av låret, og det så ikke bra ut med tanke på Villarreal og den spanske supercupen som er like rundt hjørnet.

I morgen trekkes åttedelsfinalen.

Continue Reading

Etter kampen

Correa-dobbel endte tapsrekken

2022 startet på best mulig vis.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

ATLÉTICO MADRID – RAYO VALLECANO 2-0 (1-0)

Fire tap på rad – den lengste rekken under Diego Simeones tid som Atlético Madrid-trener var fasiten før årets første kamp da Rayo Vallecano kom på besøk til Metropolitano søndag ettermiddag.

Bare én gang tidligere, under ledelse av Ricardo Zamora i 1941/42-sesongen, hadde Atlético Madrid tapt fem kamper på rad.

Den statistikken ville definitivt ikke Diego Simeone være en del av.

Bare åtte minutter tok det før årets første gule kort kom – til Diego Simeone – som følge av protester. Atlético Madrid trøblet litt de første minuttene. Men deretter var det ingen tvil.

Ángel Correa sikret ledelse til pause med sin scoring etter 28 minutter – etter strålende forarbeid av både Rodrigo De Paul og Yannick Carrasco. Flere ganger hadde Rayo-keeper Luca Zidane, sønn av sin far, blitt satt på prøve. Luis Suárez burde ha endt måltørken tidlig, men leverte isteden en svak avslutning alene med keeper.

Fullt fortjent var det at Atlético Madrid ledet, og bare åtte minutter ut i 2. omgang så det enda bedre ut for Simeones menn. Igjen scoret Correa da Renan Lodi mottok ballen ute til venstre og slo et glitrende innlegg langs bakken.

Atlético Madrid hadde full kontroll også i 2. omgang og vant til slutt fullt fortjent 2-0 i det som kan ha vært Kieran Trippiers siste kamp. Engelskmannen er sterkt linket tilbake til England og Newcastle.

– Det er en stor glede for oss å starte året på denne måten. Vi spilte bra og det var veldig viktig for oss, sier tomålsscorer Ángel Correa etter kampslutt til rettighetshaver.

PS: Luis Suárez og José Maria Giménez pådro seg sitt femte gule kort i kampen og må stå over mot Villarreal i neste runde.

Continue Reading

TABELLEN

Trending