Connect with us

Etter kampen

Fire poeng ned til andreplass

Både Simeone og Lopetegui stilte sine beste ellevere til gårsdagens kamp hvor begge lag ønsket å få et resultat.

Published

on

Atlético Madrid 2 – 0 Sevilla (Correa, Saúl)

Sterk start

Første omgang starter hjemmelaget bra. Er veldig på frempå og prøver seg, det resulterte i at Correa scorer første mål etter 16 minutter ut av det som virket som en “umulig” mulighet. Etter et flott forarbeid av Lemar spiller Trippier videre til Correa som står med ryggen mot mål. Angel skyter i vendingen og ballen går forbi to Sevillaspillere og en utspilt Bono ned i venstre keeperhjørne. Sevilla fikk få sjanser i løpet av omgangen men hadde sin første store etter 20 minutter. En-Nesyri løper i bakrom, Oblak blokkerer og Suso får mulighet til å skyte foran mål kun dekket av Savić , men ballen går utenfor.

Neste store mulighet for Los Colchoneros er når Trippier slår over stopperne til Sevilla til Suárez i bakrom. Uruguayaneren har en stor mulighet til å doble ledelsen men keeper redder.

Sevilla presser på

Andreomgangs første 20 minutter endret kampbildet seg. Sevilla var betraktelig mer med i kampen og skapte store muligheter, ofte via Koundé. Simeone gjør deretter et dobbelbytte, Correa går av sammen med Lemar og inn kommer Saúl og Félix. Etter dette begynte Atleti å skape ting igjen.

Men det tar ikke mange minuttene før Trippier slår en ball over forsvarsrekken til Llorente, lik den han hadde tidligere til Suárez. Og dette har vi sett så mange ganger før, Llorente legger inn ballen til Saúl som venter på 16 meteren. Deretter gjør han slik vi vet at han kan, men sjeldent i det siste og setter ballen i samme hjørne som Correa. En mann som tydelig har trengt en slik scoring og man kunne se gleden etter målet.

Rett før 80. minutt har En-Nesyri en enorm mulighet foran kun Oblak men setter ballen i bakken og den går over målet. Deretter kommer Torreira inn på banen for Suárez, mens Llorente og Félix flyttes lengre opp på banen. Fem minutter før slutt har Fernando en stor mulighet etter en corner men ballen går i stangen.

Dermed ender kampen 2-0 og Atlético har nå 4 poeng ledelse over andreplassen.

Spillervurdering

Oblak (7): Hadde en til dels rolig kamp men reddet noen muligheter fra En-Nesyri i første omgang.

Trippier (8): Flott kamp av engelskmannen. Viser hvor viktig han har vært etter den litt seige sesongstarten, men han skaper så mye og passer bra inn i det nye systemet. Målgivende til Correa og er tredje sist på Saúls mål.

Savić (7): Vår mest konsise stopper men har ikke de store involveringene, mest fordi han ikke var nødt. Pådro seg et gult kort.

Giménez (7): Spiller godt og var mer involvert i å stoppe Sevilla når de begynte å spille mer fremover. Får seg en ekkel smell i en hodeduell men kom heldigvis inn igjen.

Hermoso (6): Ikke hans beste kamp, men han var heller ikke dårlig. Gjorde en god jobb men blir klart frustrert når han skaffer Sevilla frispark, dog noe ufortjent.

Carrasco (7): Begynner å bli bedre og bedre defensivt, men hans klart beste er offensivt. Skaper uro som vanlig.

Llorente (7): Er alltid tilgjengelig for en bakromsball og får da også målgivende på Saúls mål. Jobber som vanlig hardt men var tydelig sliten i slutten av kampen.

Koke (7): Cholo plasserer Koke i dypere og dypere rolle med årene, men han gjør jobben bra. Pådrar seg et gult kort og er dessverre ute til neste rundes kamp mot Eibar.

Lemar (8): Gjør en veldig god jobb defensivt og presser Navas eller Ocampos når Carrasco har etterlatt seg bakrom, samt at han vinner flere av ballene. Gjør et vakkert forarbeid før Correas mål. Ble også kåret til månedens spiller i desember.

Correa (7): Har ikke hatt gode kamper i det siste og til tross for det flotte målet er han litt usynlig. Men er der han skal være og gjør det han trengte.

Suárez (7): Var til tider utrolig dypt i banen, særlig etter Félix kom inn. Er farlig og samarbeider godt med blant annet Trippier for å prøve seg i bakrom, til tross for at farten ikke er det den var.

Innbyttere:

Saúl (8): En mann som virkelig trengte et mål i dag. Kommer inn som “gamle” Saúl og imponerer, går rett i angrep. Er ikke samme mann som var på banen mot Cornellà.

Félix (6): Prøver seg på å skape noe, til tross for at resten av laget ligger dypt for å ro i land seieren. Ikke hans type kamp etter han kommer inn.

Torreira og Felipe (IV)

Etter kampen

Spillerbørs: Real Sociedad

En uhyre viktig seier er et faktum mot Real Sociead. Her er vår spillerbørs etter kampen.

Published

on

Jan Oblak (7): Leverer en veldig god redning på et skudd fra Alexander Isak i den første omgangen. Også en solid manøver på en avslutning fra Portu i den andre.

Kieran Trippier (6): Fin link med Llorente gjennom hele kampen, men har noen slurvete avleveringer i den siste tredjedelen av banen.

Stefan Savic (7): Stålkontroll sammen med Felipe. Har en svært viktig blokkering like før slutt som kunne ha endt med redusering.

Felipe (6): Leverte en meget bra kamp sist mot Barcelona på Camp Nou, og følger opp med en ny god prestasjon mot Real Sociedad kort tid etterpå. Har gjort savnet av Giménez langt mindre enn forventet.

Mario Hermoso (6): Ikke så veldig synlig i dag, men sammen med forsvaret, er han solid.

Yannick Carrasco (8): Leverer en meget god førsteomgang og sender Atlético Madrid i en svært viktig ledelse. Står med åtte mål på de siste syv kampene, og er i ferd med å gjøre noe virkelig stort nå, belgieren.

Koke (7): Fortsetter den gode formen, han også. Blant de absolutt beste denne kvelden, og er veldig involvert når Atlético dominerer fullstendig den første halvtimen av kampen.

Saúl (6): Opptur etter å ha blitt byttet inn og ut på Camp Nou sist. Viktig i presspillet, og står frem.

Llorente (8): Ustoppelige Llorente. Løper, assisterer, kriger og leverer målpoeng etter målpoeng. Sesongens spiller i LaLiga?

Correa (7): Scorer 2-0-målet og ser bra ut om dagen.

Suárez (5): Gjør en meget god jobb på 2-0-scoringen når han spiller fri Correa, men sløser enormt med sjansene som kunne ha kostet dyrt til slutt.

Continue Reading

Etter kampen

Nå gjelder det, Sevilla

Atlético Madrid reiste til Camp Nou med enormt press og gjorde supporterne stolte.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Barcelona – Atlético Madrid 0-0

Den første omgangen handlet så og si alt om Atlético Madrid, som trolig burde ha ledet til pause på Camp Nou.

I den andre omgangen våknet hjemmelaget mer, men Atlético Madrid stod likevel godt imot og leverte en heltemodig innsats da ett poeng ble sikret på Camp Nou med 0-0 mot Barcelona.

Selv om det i utgangspunktet er et meget godt resultat på bortbane, mot en av de aller største konkurrentene om LaLiga-tittelen, betyr det nå at Real Madrid har alt i sine egne hender. Vinner de sine resterende seriekamper, er de seriemester.

– Modige

Sevilla, Granada, Athletic Club og Villarreal gjenstår for Real Madrid. Første motstander er Sevilla på Valdebebas søndag klokken 21:00.

– Atlético Madrid har vært modige i dag og de har gått for å vinne. De har vært et gjenkjennelig lag, sa tidligere Atlético Madrid-keeper Abel Resino hos den spanske radiokanalen ElTransistor etter gårsdagens uavgjortresultat.

– Vi dro til Barcelona og lyktes, sa Diego Simeone etter gårsdagens kamp som også ble spurt om kveldens kamp mellom Real Madrid og Sevilla.

– Jeg tror ikke jeg vil se den. Jeg ser ikke kampene, jeg foretrekker å ikke gjøre det. Det vil ikke endre mye om jeg gjør det. Jeg vil spise med familien min og forberede mandagen før vi skal gjøre en god kamp mot Real Sociedad.

Nesten

Atlético Madrid startet kampen på Camp Nou i sin vante 5-3-2-formasjon, og lyktes godt. Barcelona ble flere ganger truet defensivt, og både Ángel Correa, Luis Suárez og Yannick Carrasco var nære å sende Atlético Madrid i føringen. Spesielt nære var Correa da et skudd ble blokkert ut til et hjørnespark av Clement Lenglet.

Ikke like hyggelig var det at Thomas Lemar måtte gi seg etter 12 minutter grunnet skade.

Like før pause var Lionel Messi nære å sende Barcelona i føringen etter et utrolig soloraid, men Jan Oblak leverte en minst like god redning og stoppet forsøket.

Mens det meste dreide seg om Atlético Madrid i den første omgangen, var Barcelona nærmest i den andre. Men verken Ousmane Dembélé eller Lionel Messi klarte å overliste Jan Oblak, og når Ronald Araujos scoring ble annulert, endte det 0-0 i toppoppgjøret på Camp Nou.

Continue Reading

Spillerbørs

Spillerbørs: Barcelona (B)

Published

on

En tøff og jevn kamp hvor begge lag hadde sine muligheter til å ta ledelsen. Men det endte målløst på Camp Nou.


Jan Oblak (8): Gjør en eventyrlig redning fra et Messi-skudd i første omgang. Har et par andre gode involveringer og det er veldig passende at han holder nullen i kamp nummer 300 for klubben.

Kieran Trippier (6): Lite involvert offensivt, men gjør seg definitivt ikke bort. Har grei kontroll på Jordi Alba defensivt, men det glipper ved et par anledninger.
Stefan Savic (7): Bunnsolid bakover og fortsetter som han har gjort hele sesongen. Blir ikke veldig utfordret, men vinner mye i luften og er den tryggeste bakover.
Felipe Monteiro (7): Solid i luften og klarer å jobbe unna det meste som kommer inn i boksen. Sterk prestasjon av Felipe som ofte har slitt i 5ern bak.
Mario Hermoso (8): Mye av det samme gjelder for Hermoso, men Spanjolen bringer også noen nydelig pasninger frem i banen og er aktivt med for fremover for å skape muligheter. En av banens beste.
Yannick Carrasco (9): Kunne avgjort og hatt målgivende i dag. Herjer til tider med Mingueza uten at det gir uttelling. Innhoppet til Araujo gjør det definitivt vanskeligere for Carrasco å være dominerende, men gjør alt i alt en ekstremt god kamp.

Marcos Llorente (6): Jobber mye begge veier i dag, hvor han nok blir litt for avhengig av å hjelpe til sentralt til å klare å komme på sine sedvanlige løp. En helt grei kamp fra Llorente.
Koke (7): I teorien den eneste på midten fra start, noe som kunne vært bekymringsverdig. Men han Styrer midtbanen bra mot sterk motstand og gjør mye rett i utspillsfasen.
Thomas Lemar (IV): Går ut tidlig med skade. Har et bra skudd på mål som Ter Stegen redder tidlig i kampen.

Ángel Correa (5):
Luis Suárez (5): Jobber og sliter med Pique, klarer ikke komme til noen store muligheter selv, men han holder ballen sterkt oppe ved flere anledninger. Mangler nok litt på kampformen.

Innbyttere:
Saúl Ñíguez (4): Kommer inn for Lemar tidlig og blir tatt av senere i kampen, det sier sitt.
João Félix (6): Positivt innhopp og gir laget tid ved flere anledninger. Klarer å holde ballen oppe og i laget. Jobber i tillegg uvanlig bra defensivt
Geoffrey Kondogbia (7): Gir noe nytt til laget og driver ofte laget litt fremover i en periode hvor det var mange slitne bein. Hadde fortjent mer tid på banen.

Continue Reading

TABELLEN

Trending