Connect with us

Etter kampen

Fire poeng ned til andreplass

Både Simeone og Lopetegui stilte sine beste ellevere til gårsdagens kamp hvor begge lag ønsket å få et resultat.

Published

on

Atlético Madrid 2 – 0 Sevilla (Correa, Saúl)

Sterk start

Første omgang starter hjemmelaget bra. Er veldig på frempå og prøver seg, det resulterte i at Correa scorer første mål etter 16 minutter ut av det som virket som en “umulig” mulighet. Etter et flott forarbeid av Lemar spiller Trippier videre til Correa som står med ryggen mot mål. Angel skyter i vendingen og ballen går forbi to Sevillaspillere og en utspilt Bono ned i venstre keeperhjørne. Sevilla fikk få sjanser i løpet av omgangen men hadde sin første store etter 20 minutter. En-Nesyri løper i bakrom, Oblak blokkerer og Suso får mulighet til å skyte foran mål kun dekket av Savić , men ballen går utenfor.

Neste store mulighet for Los Colchoneros er når Trippier slår over stopperne til Sevilla til Suárez i bakrom. Uruguayaneren har en stor mulighet til å doble ledelsen men keeper redder.

Sevilla presser på

Andreomgangs første 20 minutter endret kampbildet seg. Sevilla var betraktelig mer med i kampen og skapte store muligheter, ofte via Koundé. Simeone gjør deretter et dobbelbytte, Correa går av sammen med Lemar og inn kommer Saúl og Félix. Etter dette begynte Atleti å skape ting igjen.

Men det tar ikke mange minuttene før Trippier slår en ball over forsvarsrekken til Llorente, lik den han hadde tidligere til Suárez. Og dette har vi sett så mange ganger før, Llorente legger inn ballen til Saúl som venter på 16 meteren. Deretter gjør han slik vi vet at han kan, men sjeldent i det siste og setter ballen i samme hjørne som Correa. En mann som tydelig har trengt en slik scoring og man kunne se gleden etter målet.

Rett før 80. minutt har En-Nesyri en enorm mulighet foran kun Oblak men setter ballen i bakken og den går over målet. Deretter kommer Torreira inn på banen for Suárez, mens Llorente og Félix flyttes lengre opp på banen. Fem minutter før slutt har Fernando en stor mulighet etter en corner men ballen går i stangen.

Dermed ender kampen 2-0 og Atlético har nå 4 poeng ledelse over andreplassen.

Spillervurdering

Oblak (7): Hadde en til dels rolig kamp men reddet noen muligheter fra En-Nesyri i første omgang.

Trippier (8): Flott kamp av engelskmannen. Viser hvor viktig han har vært etter den litt seige sesongstarten, men han skaper så mye og passer bra inn i det nye systemet. Målgivende til Correa og er tredje sist på Saúls mål.

Savić (7): Vår mest konsise stopper men har ikke de store involveringene, mest fordi han ikke var nødt. Pådro seg et gult kort.

Giménez (7): Spiller godt og var mer involvert i å stoppe Sevilla når de begynte å spille mer fremover. Får seg en ekkel smell i en hodeduell men kom heldigvis inn igjen.

Hermoso (6): Ikke hans beste kamp, men han var heller ikke dårlig. Gjorde en god jobb men blir klart frustrert når han skaffer Sevilla frispark, dog noe ufortjent.

Carrasco (7): Begynner å bli bedre og bedre defensivt, men hans klart beste er offensivt. Skaper uro som vanlig.

Llorente (7): Er alltid tilgjengelig for en bakromsball og får da også målgivende på Saúls mål. Jobber som vanlig hardt men var tydelig sliten i slutten av kampen.

Koke (7): Cholo plasserer Koke i dypere og dypere rolle med årene, men han gjør jobben bra. Pådrar seg et gult kort og er dessverre ute til neste rundes kamp mot Eibar.

Lemar (8): Gjør en veldig god jobb defensivt og presser Navas eller Ocampos når Carrasco har etterlatt seg bakrom, samt at han vinner flere av ballene. Gjør et vakkert forarbeid før Correas mål. Ble også kåret til månedens spiller i desember.

Correa (7): Har ikke hatt gode kamper i det siste og til tross for det flotte målet er han litt usynlig. Men er der han skal være og gjør det han trengte.

Suárez (7): Var til tider utrolig dypt i banen, særlig etter Félix kom inn. Er farlig og samarbeider godt med blant annet Trippier for å prøve seg i bakrom, til tross for at farten ikke er det den var.

Innbyttere:

Saúl (8): En mann som virkelig trengte et mål i dag. Kommer inn som “gamle” Saúl og imponerer, går rett i angrep. Er ikke samme mann som var på banen mot Cornellà.

Félix (6): Prøver seg på å skape noe, til tross for at resten av laget ligger dypt for å ro i land seieren. Ikke hans type kamp etter han kommer inn.

Torreira og Felipe (IV)

Etter kampen

Dramatisk kveld da ett poeng ble reddet

Det så ut til å ende med null poeng hjemme mot Villarreal, men så kom det uventet hjelp.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

ATLÉTICO MADRID – VILLARREAL 2-2

Midstopper Aissa Mandi skulle bare kontrollert tilbake til Villarreal-keeper Geronimo Rulli etter en svak pasning fra Saúl. I stedet gikk det galt. Skikkelig galt for den gule ubåten.

Headingen ble for hard, Geronimo sto feilplassert og ballen rullet sakte, men sikkert i mål.

Dermed unngikk Atleti sesongens første tap i LaLiga.

Klart best

Atlético åpnet klart friskest og tok umiddelbart tak i kampen mot den gule ubåten, som ble presset lavt i banen, og som hadde mer enn nok med å forsvare eget mål.

Hjemmelaget raidet opp det ene angrep etter det andre, skaffet hjørnespark etter hjørnespark og dominerte tidvis fullstendig i den første omgangen.

Etter 22 minutter var Villarreal heldige da Thomas Lemar først traff stolpen etter et innlegg fra Kieran Trippier – før han satte returen over mål.

Men det ville seg ikke foran mål. Heller ikke Ángel Correa eller Yannick-Ferreira Carrasco skulle lykkes. Førstnevnte – sesongens toppscorer – forsøkte å runde Villarreal-keeper Geronimo Rulli like før hvilen, men kom ikke til avslutning. I stedet ble Carrasco servert, men hans forsøk ble reddet på streken.

Og at ikke Trippier satte inn 1-0 på overtid i den første omgangen var nærmest et lite mysterium. Engelskmannen fikk en gyllen mulighet da han fikk hodet på ballen etter et innlegg fra Lemar, men ballen gikk like utenfor mål.

Målfest

Slik fortsatte det også i 2. omgang.

Men så, fullstendig mot spillets gang, var det gjestene som kunne juble etter 52 minutter. Midtbanespiller Manu Trigueros hamret ballen i nettet fra 18 meter etter svakt forsvarsspill hos Atleti. Veien til tre poeng virket plutselig veldig lang, men Atleti responderte umiddelbart.

Marcos Llorente vant ballen høyt i banen, spilte videre til Correa som trillet ballen inn til Suárez. Fjorårets toppscorer gjorde ingen feil. 1-1 etter 57 minutter.

Da trodde man kanskje at Atleti skulle klare å få tre poeng. Men den gang ei.

Istedenfor var det gjestene som på nytt gikk opp i ledelsen etter svakt forsvarsspill nok en gang.

Men på overtid kom i hvert fall den forløsende scoringen som sikret ett poeng, et veldig fortjent sådan – i en kamp Atleti var klart best fra start til slutt med 23-2 i avslutninger og 16-0 i cornere.

Kampfakta

Atlético Madrid – Villarreal 2-2 (0-0)

Mål: 0-1 Manu Trigueros (52), 1-1 Luis Suárez (57) 1-2 Arnaut Danjuma (74), 2-2 Aissa Mandi (90, selvmål)

Atlético (5-3-2): Jan Oblak – Kieran Trippier, Stefan Savic, José Maria Gimenez (Renan Lodi fra 88.), Mario Hermoso (Geoffrey Kondogbia fra 80.) , Yannick-Ferreira Carrasco (Rodrigo De Paul fra 70.) – Marcos Llorente, Koke, Thomas Lemar (Matheus Cunha fra 80.) – Luis Suárez (Saúl fra 70.), Ángel Correa

Gule kort: Thomas Lemar og Ángel Correa, Luis Suárez, Mario Hermoso Rodrigo De Paul Atlético Madrid, Gerard Moreno, Geronimo Rulli, Villarreal

Continue Reading

Spillerbørs

Spillerbørs: Villarreal (H)

Published

on

Det endte med en høydramatisk kveld på Metropolitano. Her får du spillerbørsen.


Jan Oblak (5): Blir ikke utfordret utover målene, som han er sjanseløs på.

Kieran Trippier (6): Best i 5ern bak. Linken til Llorente er fortsatt tilstede i stor grad og dette gjør at høyresiden dominerer mye. God retur for høyrebacken.
Stefan Savic (4): Slipper ikke til mye, men kløner det virkelig til på 1-2-målet sammen med Giménez. Utover det en helt grei match, men Simeone er nok ikke fornøyd med den.
José María Giménez (4): Vanligvis solid, men gjør sammen med Savic feilen på 1-2 hvor han først har en dårlig touch før kommunikasjonen svikter totalt.
Mario Hermoso (4): Er noe heit i toppen og forsøker nesten uten unntak å bryte foran. Dette straffer seg noen ganger. Mister ballen før 0-1.
Yannick Carrasco (6): Gjør en god førsteomgang før det virker som han går litt tom. Snurrer rundt på kanten med Foyth de første 45, men backen justerer seg noe til andreomgang og får bedre kontroll på Carrasco.

Marcos Llorente (7): Mye farligere i sin rolle på midtbanen enn på vingback. Gledelig å se samarbeidet med Trippier og bryter fantastisk før 1-1.
Koke (6): God førsteomgang fra kapteinen, men blir noe tatt ut av kampen i andre. Har sett kapteinen bedre før.
Thomas Lemar (8): Helt fantastisk frem til han går litt tom. Soleklart banens beste i dag og hadde fortjent uttelling i form av målpoeng i dag. Muligens hans beste kamp for Atlético Madrid.

Ángel Correa (7): Angelito fortsetter der han glapp og er avgjørende nok en gang. En fin målgivende til Suárez i en kamp han kunne ha scoret mål i.
Luis Suárez (7): Ikke helt i toppform enda, men gjør det han er der for å gjøre. Noterer seg for mål og kombinerer fint med Correa.

Continue Reading

Etter kampen

Etter kampen: Celta Vigo (B)

Published

on

I det som skulle ende som et utrolig temperert oppgjør tar Atlético de Madrid med seg sine første tre poeng for sesongen.

Ligaens beste argentinske 10’er

Den første skikkelige målsjansen kom når Ángel Correa satte første scoringen etter et godt forarbeid av Thomas Lemar. Argentineren setter ballen i høyre kryss fra ca. 18 meter og Atlético går i ledelsen. Resten av omgangen er fylt med litt stakkato spill, men Iago Aspas måtte redde en stupende heading av Mario Hermoso mens mannen fra Galicia fikk en mulighet selv foran gjestenes mål etter et bakromsløp, men Oblak fikk reddet relativt behagelig.

Hands, scoringer og dytting

Omgangen starter relativt tungt for gjestene. Llorente får dømt et straffespark mot seg etter at ballen treffer hånden hans. Celta Vigo slo inn et frispark som til slutt treffer spanjolens arm, men dommeren selv dømmer ikke straffe. Etter å ha rådført seg med VAR velger hoveddommeren likevel å tildele straffe i det som er en diskuterbar avgjørelse. Aspas tar som forventet straffen, sender Oblak motsatt vei og setter den trygt i venstre hjørne.

Men hjemmelaget har heldigvis bare ledelsen i cirka fem minutter før Saúl serverer Angelito som igjen setter ballen bak Dituro. Atleti leder da 1-2 som også blir resultatet ved full tid. Men det skjer likevel mye før siste fløyta blåses i. I 94′ minutt tråkker Hugo Mallo på Suárez sin rist og uruguayaneren blir liggende. Hermoso kommer inn og sier noen ord til Mallo som resulterer i at flere av spillerne hoper seg sammen. Det blir opphetet og både Mallo og Hermoso blir begge utvist, mens Giménez og Aspas begge får gult før kampen blir avblåst. Dommeren løper også mot Atléticos benk rett før slutt og viser det som kunne se ut som Llorente et rødt kort, men det viste seg å være Profe Ortega som ble bedt om å gå.

Atlético går likevel seirende av banen og har dermed en god start på sesongen. Neste uke: Elche.

Continue Reading

TABELLEN

Trending