Connect with us

Før kampen

Før kampen: Alavés (H)

Published

on

Ti av tolv mulige poeng og tre seire på rad gjør at Atlético Madrid kommer inn til kampen mot Alavés med store forhåpninger. Her er det du trenger å vite før kampen.

Atlético Madrid – Deportivo Alavés: 22:00 (Strive Sport)

Mye, om ikke alt har gått Atleti sin vei siden La Liga startet opp igjen. Rivalene har snublet på rekke og rad, noe som har ført til at Atleti vil ligge på tredjeplass uansett resultat hjemme mot Alavés. Trenden ser heller ikke ut til å snu i runden så langt i det vi så Sevilla spille 1-1 hjemme mot Valladolid.

Om motstanderen

Alavés har hatt en tung uke etter to tap med henholdsvis 6-0 borte mot Celta Vigo og 0-1 hjemme mot Osasuna. Deres retur til La Liga har i det store og hele vært skuffende, med tre tap og kun én seier. Seieren kom i den andre runden mot formsvake Real Sociedad på Estadio Mendizorrotza. De ligger for øyeblikket på 15. plass og man skulle tro at de lå i fare for nedrykk på kun 35 poeng. Men Espanyol, Leganés og Mallorca har ikke klart å få til den sluttspurten de hadde håpet på og ligger ni eller flere poeng bak Alavés.

Innbyrdes så har Atleti gjort det jevnt over bra mot Alavés og står ubeseiret siden 2002! Alavés er nå inne i sin fjerde sesong i La Liga og på de syv kampene som har blitt spilt siden den gang ser vi følgende resultater, fire seire, tre uavgjort og null tap. I bortekampen tidligere i sesongen så vi Atleti spille 1-1 på Mendizorrotza. De rødhvite tok først ledelsen gjennom Álvaro Morata, før Lucas Pérez scoret en fantastisk utligning fra rundt 25 meter.

Verdt å vite:

  • Med seieren mot Levante tok Atleti sin tredje seier på rad i La Liga. Dette har kun skjedd to ganger tidligere i sesongen, noe som var i de tre første serierundene samt de tre kampene som var før/etter jul.
  • Lucas Pérez og Joselu har scoret hele 20 av klubbens 32 mål i La Liga. De ligger på henholdsvis 11 og 9 mål.
  • Stefan Savic, Koke og Marcos Llorente står alle på fire gule kort og må stå over bortekampen mot Barcelona tirsdag kveld hvis de får gult kort.

Lagnyheter

Gledelig er det at Felipe er tilbake i troppen og friskmeldt!! Noe som fører til stor spenning med tanke på hvem som kommer til å starte på stopperplassene de kommende ukene. Fredag formiddag kom det nyheter om at Diego Costa og Mario Hermoso slet med småskader, sistnevnte ble også bekreftet skadet og vil ikke være med i troppen til dagens kamp.

Troppen er: Oblak, Adán – Arias, Trippier, Savic, Giménez, Felipe, Lodi, Sánchez – Koke, Thomas, Saúl, Llorente, Lemar, Vitolo, Moya, Riquelme – Diego Costa, João Félix, Morata, Correa, Šaponjić.

På grunn av det tette kampprogrammet så har det ikke blitt drillet en ellever på trening, men vi tipper det her: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Lodi – Koke, Thomas, Saúl, Correa – João Félix, Morata.

Før kampen

Status før sesongens første test

Sesongens første test venter når Numancia er motstander i denne sommerens første treningskamp fredag.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Numancia – Atlético Madrid 19:00

Jakten på et nytt LaLiga-gull, ny spenning og håp. 20 år gamle Marcos Paulo, som denne sommeren er hentet inn fra Fluminense, får trolig sin Atlético Madrid-debut fredag.

Det gjør imidlertid ikke Rodrigo de Paúl som ennå har ferie, men som snart vil være på plass etter et ønske om å starte sesongoppkjøringen med sin nye klubb tidligere.

Luis Suárez har derimot fått forlenget ferien sin med én uke etter en lang sesong med klubb og landslag. Innen kort tid er det ventet at José Giménez og Rodrigo de Paúl er på plass, og gradvis vil troppen bli sterkere og sterkere i tiden fremover.

Spillere som Geoffrey Kondogbia, Saúl, Mario Hermoso og Jan Oblak er allerede på plass og ventet å spille fredagens kamp. Stefan Savic pådro seg en muskelskade tidligere denne uken og blir derfor trolig ikke å se i aksjon.

PÅ PLASS: Mario Hermoso spiller fredagens kamp mot Numancia.

Det har den siste tiden også versert rykter om en potensiell retur for Antoine Griezmann der Saúl går motsatt vei til Barcelona. For øyeblikket ser det ikke ut til å skje. Atlético har ikke råd til å betale franskmannens lønn, og klubben ønsker heller ikke å betale for franskmannen utover Saúl i retur.

Men interessen er der, det bekreftet på mange måter Diego Simeone under et intervju med både MARCA og AS onsdag. Da fortalte han blant annet at de ser etter en spiss.

– Vi kjenner Griezmann, vi snakker med klubben og trenger en spiss. Hvis ikke Griezmann kommer, kommer det en annen, fortalte Simeone til AS og snakket varmt om deres relasjon.

– Vi har et flott forhold, langt over det sportslige. Mine barn spiller med hans barn. Han er en fantastisk spiller og jeg ønsker ham alt godt.

Han bekreftet også at Saúl forrige sesong fortalte klubben at han ønsket å dra til en plass hvor han kunne få en viktigere rolle. Foreløpig er det usikkert om han blir værende eller ikke.

– Hvis han blir, kommer han til å jobbe slik han alltid har gjort. Og hvis han drar, kommer jeg til å huske ham for alt det gode og som en spiller som ga livet sitt for denne klubben, sa Simeone.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Real Valladolid (B)

Årets siste seriekamp står for tur mot nedrykkstruede Real Valladolid

Published

on

Til årets siste kamp og med to poengs ledelse reiser Atleti til José Zorrilla Stadion. Med mindre Real Madrid avgir poeng i sin kamp mot Villarreal er Atlético nødt til å vinne morgendagens kamp. En ligatittel venter på det laget som kommer seirende ut av oppgjørene. Som vanlig har Diego Simeone møtt pressen før morgendagens kamp.

Hvordan er den mentale tilstanden i laget, er dere forberedt?

– Vi har jobbet som hver uke, fokusert på kampen mot Valladolid, mot en motstander som har sine egne behov og vil prøve å spille kampen slik som de alltid gjør, sa Diego Simeone.

En motstander som risikerer nedrykk, kompliserer det utfordringen?

– Vi forstår at alt er alltid mulig i en kamp og selvsagt er Valladolids behov forskjellige enn våre, men like i at de er viktige mål. Ut fra det vil hver av oss bruke våre våpen.

Ni av Atléticos ti ligatitler ble vunnet på siste dag

– Vi søker etter å tilby det beste mulige mesterskapet, å være konkurransedyktig, hvilket er det beste vi har fått til de siste ti årene. Det er en viktig dag og vi vil fortsette å slåss for hva vi vil.

Hvilke følelser har du før kampen?

– Det er en finale. To lag som slåss med forskjellige mål og begge er villig til gi sitt liv for å oppnå det.

Verdt å vite

  • Atlético har vunnet fire av sine siste fem bortekamper mot Valladolid.
  • Simeone har vunnet 89% av sine møter med Valladolid som trener i La Liga.
  • Hjemmelaget har gått 11 kamper uten en seier i La Liga, 6 uavgjort og 5 tap.

Lagnyheter

Savić er utilgjengelig etter han pådro seg sitt 15. gule kort for sesongen i kampen mot Osasuna. Troppen til kampen er følgende:

Keepere: Oblak og Grbić
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo og Carrasco.
Angripere: João Félix, Suárez, Correa og Dembélé.

Mulig startellever til kampen:

Oblak – Trippier, Giménez, Felipe, Hermoso – Llorente, Koke, Saúl, Carrasco – Correa, Suárez

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Osasuna (H)

Sesongens siste hjemmekamp står for tur og motstanderen er Osasuna.

Published

on

Troféet venter på Metropolitano dersom alle dagens resultater går Atletis vei. Dersom Real Madrid ikke får tatt tre poeng på San Mamés, og Atlético vinner hjemme mot Osasuna, er det ingen andre lag som kan ta igjen Los Colchoneros på tabellen.

Hvordan er lagmoralen?

– Vi fortsetter i samme spor som vanlig. Vi må håndtere Osasuna, et lag som historisk sett har konkurrert veldig bra og vil fortsette å gjøre det i kampen. Men jeg ser et lag med entusiasme og alt som kommer med å spille i en Atlético-drakt, sa Diego Simeone på gårsdagens pressekonferanse.

Osasuna har ikke noe spesielt å spille for nå, er det en ideell motstander?

– I fotball kan du ikke velge dine rivaler. Det er ingen små motstandere. Fotball er dag til dag og du må spille i henhold til ditt eget spill.

Hva blir å være nøkkelen til kampen?

– Osasuna er i forandring, i det siste har de brukt en 4-3-3, men de kan fort returnere til en 4-4-2 som har blitt brukt tidligere. De jobber mer jevnt over kampen, med kjappe spillere langs sidene, med folk som kommer bak spissen og en veldig sterk kollektiv arbeidsmoral. Treneren deres har gjort en god jobb i flere år, og det er denne motstanderen vi ser for oss.

Verdt å vite

  • Atlético har vunnet alle sine siste 5 kamper mot Osasuna, hvor Atlético har scoret tre eller flere mål ved fire anledninger.
  • Sist Osasuna tok poeng borte mot Atlético var i 2011 på Vicente Calderon.
  • Ángel Correa kan få sin 200. LaLiga-kamp for Atlético. Da blir han den sjette ikke-spanske spilleren som når dette antallet for Atlético, bak Godin, Luís, Oblak, Perea og Griffa.

Lagnyheter

Lemar er utilgjengelig til kampen, dermed er troppen følgende:

Keepere: Oblak og Grbić
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Llorente, Herrera, Vitolo og Carrasco.
Angripere: João Félix, Suárez, Correa og Dembélé.

Mulig ellever er:

Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Llorente, Koke, Kondogbia, Carrasco – Félix, Suárez

Continue Reading

TABELLEN

Trending