Connect with us

Før kampen

Før kampen: Athletic Club (B)

Published

on

Foto: Soccrates Images/Getty Images

Endelig er La Liga tilbake og i første oppgjør siden mars står Baskerland og San Mamés for tur.

Athletic Club – Atlético Madrid : 14:00 (Strive Sport, TV2 Sport Premium)

På søndag skal klubbene møtes til dyst etter flere måneder uten profesjonell fotball og begge lag er nok lystne på tre poeng tidligst mulig. Atleti kan med seier i denne kampen gå forbi Getafe på tabellen samt Real Sociedad som møter Osasuna. Atlético var inne i en fin form før ligaen måtte settes på vent med 4 seire og 3 uavgjort på de siste 7 kampene. Dette ble avsluttet med et fantastisk resultat mot Liverpool på Anfield i Champions League. Nå må det jobbes hardt for å komme seg inn i en god form for de gjenværende 11 ligakampene, og første kamp blir tøff.

Om motstanderen

Athletic ligger midt på ligatabellen på en 10. plass og har kun 9 seire på sine 27 spilte kamper denne sesongen. Likevel er de finalist i årets Copa del Rey hvor de skal møte Martin Ødegaard og Real Sociedad. Dette er et resultat av at de har vært sterke defensivt i år og er på 3. plass i ligaen når det angår innslupne mål (23) rett bak Atlético Madrid (21). Athletics keeper Unai Simón har også gått av banen ti ganger denne sesongen uten å ha sluppet inn mål. Athletic stiller mannsterkt med kun Oscar de Marcos ute med skade og ingen suspensjoner.

Når lagene møttes på Wanda Metropolitano tidligere i sesongen endte kampen 2-0 til hjemmelaget takket være scoringer fra Saúl og Morata. Men man skal ikke kimse av Athletic på San Mamés, hvor Atlético måtte se seg slått sist sesong.

Verdt å vite

  • Athletic Club har vunnet 7 av sine 13 hjemmekamper denne sesongen og kun tapt 3.
  • Tidligere Atlético Madrid-spiller Raúl García er for øyeblikket Bilbaos toppscorer i La Liga denne sesongen med 9 mål.
  • Det er nå tillatt med 5 bytter for hvert lag resten av sesongen. Det blir spennende å se hvilken innvirkning dette får på kampen.

Lagnyheter

Atlético Madrids tropp har for øyeblikket kun João Félix ute med suspensjon. Dette kommer av at han fikk sitt 5. gule kort for sesongen mot Sevilla forrige runde. Vitolo og Vrsaljko mister også kampen grunnet noe ubehag den siste tiden.

Troppen til kampen består av: Oblak – Adán – Trippier – Arias – Savić – Giménez – Hermoso – Sanchez – Lodi – Koke – Herrera – Thomas – Saúl – Llorente – Lemar – Carrasco – Moya – Correa – Riquelme – Camello – Costa – Morata – Šaponjić

I HUMØR: Diego Simeone strålte på pressekonferansen i forkant av LaLiga-oppstarten mot Athletic.

Vi har tidligere rapportert om hvilken ellever Simeone har testet ut på trening den siste tiden. Derfor blir elleveren trolig som følger:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Lodi – Koke, Thomas, Saúl, Carrasco – Llorente, Costa

Pressekonferansen

Felipe er holdt utenfor troppen til morgendagens kamp, selv om han før utbruddet av COVID-19 i Spania var i fantastisk form for Los Colchoneros. Dette hadde Simeone å si om situasjonen:

– Han vil ikke bli klar til denne kampen, men han blir helt sikkert klar til kampen på onsdag. Han bruker lengre tid på å komme på sitt høyeste nivå, som er veldig sterkt.

Den store overraskelsen her er selvsagt at Marcos Llorente vil bli brukt i en langt mer fremskutt rolle enn tidligere. Som vi har vært inne på tidligere denne uken, ønsker Diego Simeone å gjøre Llorente til en ny versjon av Raúl García. Han ble i likhet med Llorente brukt som en skyggespiss, og grunnet deres enorme arbeidsinnsats og deres fysikk, gir dette nye muligheter for Simeone som nå prøver noe nytt.

Simeone bekreftet også mer eller mindre på lørdagens pressekonferanse at vi vil få se Llorente i en ny rolle.

– Dere vet hvordan vi jobber med situasjonene. Marcos gir oss mange alternativer. Vi kan spille med tre på midten, med Carrasco på topp og Llorente på høyre. Marcos har bra fysikk og han kommer veldig bra inn i boksen. Det beviste han da vi tok ut Costa og satte inn Llorente. Da var han veldig viktig, sa Cholo til pressen.

Før kampen

Champions League-kvartfinale venter for Atleti Femenino

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Atlético Femenino skal denne uken spille kvartfinale i Champions League mot Barcelona. Men flere utfordringer har gjort at det nærmest vil være en sensasjon om Atlético klarer å gå videre fra kvartfinalen.

Fredag: Atlético Madrid – Barcelona 18:00, San Mamés (Viaplay)

Resten av Champions League for kvinnene vil bli fullført i Baskerland på San Mamés (Athletic Club) og Anoeta (Real Sociedad). Kampene spilles som enkeltoppgjør, og foregår på nøytral bane for samtlige lag.

Atlético står overfor en uhyre vanskelig oppgave i denne kampen. Ikke nok med at man møter seriemesterne fra forrige sesong, så måtte Atleti stoppe all trening kun 10 dager før oppgjøret, grunnet fem positive COVID-19-tester innad i troppen. Deyna Castellanos, Siliva Meseguer, Laia Aleixandri, Leicy Santos og Charlon Corral mister alle kvartfinalen grunnet dette. I tillegg er Ludmila suspendert til kampen.

Heller ikke Virginia Torrecilla er klar etter sin hjerneoperasjon.

Troppen ser dermed slik ut: Lindahl, Jana Xin – Guagni, Van Dongen, Menayo, Strom, Tounkara, Majarin – Sosa, Sampedro, Moore, Chidiac, Knaak, Leire Peña – Duggan, Marcos, Laurent

Som følge av de positive testene, måtte også klubben kansellere treningskampen mot Athletic Club som var planlagt i forkant av oppgjøret. Dermed går Atleti inn i kampen uten å ha spilt en eneste kamp på over seks måneder. Barcelona på sin side har nylig spilt to kamper mot Montpellier (3-0 og 6-1).

2019/20-sesongen

2019/20-sesongen ble dessverre ikke fullført i år grunnet COVID-19. Men Barcelona ble likevel kronet til seriemestere, samtidig som det ikke ble noen nedrykk i serien. Atlético endte som nummer to på tabellen, etter tre år som seriemestere, ni poeng bak suverene Barcelona som var ubeseiret da ligaen ble stoppet.

Sesongen til Atlético Femenino innebar blant annet tre trenerbytter. Først trakk suksesstreneren José Luis Sánchez Vera seg tidlig i sesongen, og Pablo López tok over. Det ble ingen stor suksess tross at laget kvalifiserte seg til denne kvartfinalen, og senere fikk han sparken, og Dani González, som er nåværende trener, kom inn. Han har også fornyet kontrakten med klubben i sommer.

Mange utskiftninger

På samme måte som i fjor, har det også denne sommeren vært en haug av utskiftninger i laget.

Inn har keeperne Pauline Peyraud Magnin og svenske Hedvig Lindahl kommet. Alia Guagni og Merel van Dongen er hentet inn som forvarsspillere, mens Turid Knaak og Jade Moore også har kommet inn. Det er også ventet flere signeringer i klubben. Lånet av Leicy Santos er også gjort permanent denne sommeren.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: RB Leipzig (N)

Published

on

I kveld skal det avgjøres hvilket lag som skal møte PSG i semifinalen av årets Champions League.

RB Leipzig – Atlético Madrid : 21:00 (Viasport 1)

Endelig er vi tilbake igjen i Champions League. Årets Mesterliga er, som de fleste sikkert har fått med seg, lagt opp litt annerledes enn tidligere år. Kvartfinalene og semifinalene er avgjort over kun ett oppgjør i stedet for to, slik som tidligere år. Dermed har Atleti reist til Lisboa for å spille på Estádio José Alvalade, som til vanlig er Sporting Lisboas hjemmebane. Portugals fotballforbund stilte seg og sine baner disponible til UEFA for å få avgjort årets Champions League på en mest mulig vettug måte, dermed ble årets finale også flyttet fra Atatürk Olympiastadion i Istanbul til Estádio de Luz i Lisboa, SL Benficas hjemmebane.

Los Colchoneros motstander i kvartfinalen er tyske RB Leipzig. Et lag som under Julian Nagelsmanns ledelse har spilt imponerende fotball. Klubben ble startet i 2009 men tok seg kjapt opp til den øverste divisjonen av tysk fotball i 2016 etter store investeringer fra klubbens eneeier, Red Bull GmbH.

Om motstanderen

RB Leipzig endte årets sesong i Bundesliga på en tredjeplass, kun et poeng foran Borussia Mönchengladbach. De berget seg så vidt inn etter en litt skuffende siste halvdel av sesongen. De vant kun sju av sine sytten kamper etter nyttår og hadde delt flest uavgjort i ligaen sammen med Schalke 04 og Fortuna Düsseldorf med tolv. De er kjent for sin offensive spillestil og Timo Werner, som nylig gikk til Chelsea, scoret hele 28 mål på sine 34 kamper. Savnet av Werner blir nok stort, men likevel ikke avgjørende i følge Bundesliga-ekspert Eivind Biskgaard Sundet. Han poengterer videre at Nagelsmann alltid mister sine beste spillere, men klarer like ofte å finne gode arvtakere.

Men til tross for en offensiv og attraktiv fotball er tyskerne sterke også i det defensive spillet. Med kun 37 innslupne mål på 34 kamper kan de kun se seg slått av Bayern når det kommer til å ha minst baklengsmål. Ingen av RB Leipzigs fjorten kamper i Champions League har endt med 0-0 og de har kun holdt nullen i tre av disse. Stopperen Ibrahima Konaté har slitt med skade og er usikker til kampen.

Verdt å vite

  • Dette er første gang Atlético Madrid og RB Leipzig møtes i en konkurranse og tyskernes første kamp i en utslagsrunde i Champions League.
  • Atlético Madrid har alltid gått videre når de har møtt tysk motstand i Champions League (Leverkusen 14/15 og 16/17 samt Bayern i 15/16). Man må helt tilbake til den Europacupfinalen i 1974, hvor Atleti tapte 0-4 i omkampen mot Bayern, for å finne et tap.

Lagnyheter

Sime Vrsaljko og Ángel Correa fikk dessverre begge påvist COVID-19 tidligere denne uken og er indisponible til kampen. Etter ytterlige testing i dag fikk resten av troppen og støtteapparatet negative resultater på sine tester og dermed mulighet til å reise.

Troppen som er tatt ut til alle de eventuelle Champions League-kampene er:

Oblak, Adán, Álex – Giménez, Arias, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Manu – Thomas, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Carrasco, Toni Moya – Félix, Morata, Costa, Šaponjić, Riquelme

Antatt lagoppstilling er:

Oblak – Trippier, Giménez, Felipe, Lodi – Koke, Thomas, Llorente, Saúl – Félix, Costa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Real Sociedad (H)

Published

on

Atlético Madrid er klare for sesongens siste kamp i La Liga hvor høstens stortap i San Sebastian skal revansjeres.

Atlético Madrid – Real Sociedad: 21:00 (Strive Sports, TV2 Sport 1)

En usedvanlig lang sesong går mot slutten hvor Atlético Madrid ser etter å fortsette den gode trenden inn mot Champions League-kampen(e) i august. Sist møte var muligens den kampen hvor Atleti slet mest med å få til sitt eget spill. Real Sociedad med Martin Ødegaard i spissen rundspilte de rødhvite i det som var den første kampen på da nye Reale Arena. Atleti måtte reise hjem med 2-0 i sekken etter å ha blitt påført sesongens første tap. Denne gangen er statusen noe annerledes, Atleti entreer i storform og kan sikre seg tredjeplassen med uavgjort i kveld. Real Sociedad har falt endel på tabellen og trenger enten seier eller hjelp fra Levante i deres kamp mot Getafe for å sikre seg Europa League-plass kommende sesong.

Om motstanderen

Real Sociedad imponerte stort den første halvdelen av sesongen, kanskje til og med helt frem til corona-pausen. De lå på tredjeplass lenge og så ut til å gjøre det veldig tøft for Atlético Madrid å sikre seg Champions League-plass til sesongen som kommer. Men i sterk kontrast med Atleti sin knallform etter pausen, har La Real slitt tilsvarende. Kun to seire og hele fem tap er fasit før sesongens siste kamp. De har slitt med skader og helt tydelig spillere som ikke har vært i nærheten av samme form som tidligere i sesongen.

Innbyrdes så har Real Sociedad tidvis vist seg å være en tøff motstander, hvor det har vært flere tøffe kamper spesielt i San Sebastian. Hjemme har dog Atleti hadd ganske god kontroll resultatmessig, med seks seire på rad på Metropolitano og Vicente Calderón. Siste hjemmetap var tilbake på våren 2013 hvor Real Sociedad-legende Xabi Prieto avgjorde med kampens eneste scoring.

Verdt å vite

  • Atlético Madrid står nå med 17 kamper uten tap, noe som er den lengste rekken under Diego Simeone.
  • Martin Ødegaard scoret det første målet sist lagene møttes, og ble dermed historiens første målscorer på Reale Arena.
Real Sociedad v Club Atletico de Madrid  - La Liga : News Photo
Martin Ødegaard feirer etter å ha scoret mot Atleti i høst. Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Lagnyheter

Kun Sime Vrsaljko (skade), Mario Hermoso og Saúl Ñíguez (suspensjon) er ute til denne kampen. João Félix er tilbake og klar igjen til å spille etter ankelproblemene. Rodrigo Riquelme samt Manu Sánchez og de andre b-lagsspillerne vil ikke være tilgjengelige til kampen da de skal spille opprykksplayoff samme dag. Troppen som er tatt ut er dermed følgende: Oblak, Adán – Arias, Trippier, Savic, Giménez, Felipe, Lodi – Koke, Thomas, Herrera, Llorente, Correa, Vitolo, Lemar – Costa, João Félix, Morata, Saponjic.

Marca har spådd følgende ellever til kveldens kamp: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Lodi – Correa, Thomas, Koke, Vitolo – Costa, Morata.

Continue Reading

TABELLEN

Trending