Connect with us

Før kampen

Før kampen: Athletic Club (B)

Published

on

Foto: Soccrates Images/Getty Images

Endelig er La Liga tilbake og i første oppgjør siden mars står Baskerland og San Mamés for tur.

Athletic Club – Atlético Madrid : 14:00 (Strive Sport, TV2 Sport Premium)

På søndag skal klubbene møtes til dyst etter flere måneder uten profesjonell fotball og begge lag er nok lystne på tre poeng tidligst mulig. Atleti kan med seier i denne kampen gå forbi Getafe på tabellen samt Real Sociedad som møter Osasuna. Atlético var inne i en fin form før ligaen måtte settes på vent med 4 seire og 3 uavgjort på de siste 7 kampene. Dette ble avsluttet med et fantastisk resultat mot Liverpool på Anfield i Champions League. Nå må det jobbes hardt for å komme seg inn i en god form for de gjenværende 11 ligakampene, og første kamp blir tøff.

Om motstanderen

Athletic ligger midt på ligatabellen på en 10. plass og har kun 9 seire på sine 27 spilte kamper denne sesongen. Likevel er de finalist i årets Copa del Rey hvor de skal møte Martin Ødegaard og Real Sociedad. Dette er et resultat av at de har vært sterke defensivt i år og er på 3. plass i ligaen når det angår innslupne mål (23) rett bak Atlético Madrid (21). Athletics keeper Unai Simón har også gått av banen ti ganger denne sesongen uten å ha sluppet inn mål. Athletic stiller mannsterkt med kun Oscar de Marcos ute med skade og ingen suspensjoner.

Når lagene møttes på Wanda Metropolitano tidligere i sesongen endte kampen 2-0 til hjemmelaget takket være scoringer fra Saúl og Morata. Men man skal ikke kimse av Athletic på San Mamés, hvor Atlético måtte se seg slått sist sesong.

Verdt å vite

  • Athletic Club har vunnet 7 av sine 13 hjemmekamper denne sesongen og kun tapt 3.
  • Tidligere Atlético Madrid-spiller Raúl García er for øyeblikket Bilbaos toppscorer i La Liga denne sesongen med 9 mål.
  • Det er nå tillatt med 5 bytter for hvert lag resten av sesongen. Det blir spennende å se hvilken innvirkning dette får på kampen.

Lagnyheter

Atlético Madrids tropp har for øyeblikket kun João Félix ute med suspensjon. Dette kommer av at han fikk sitt 5. gule kort for sesongen mot Sevilla forrige runde. Vitolo og Vrsaljko mister også kampen grunnet noe ubehag den siste tiden.

Troppen til kampen består av: Oblak – Adán – Trippier – Arias – Savić – Giménez – Hermoso – Sanchez – Lodi – Koke – Herrera – Thomas – Saúl – Llorente – Lemar – Carrasco – Moya – Correa – Riquelme – Camello – Costa – Morata – Šaponjić

I HUMØR: Diego Simeone strålte på pressekonferansen i forkant av LaLiga-oppstarten mot Athletic.

Vi har tidligere rapportert om hvilken ellever Simeone har testet ut på trening den siste tiden. Derfor blir elleveren trolig som følger:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Lodi – Koke, Thomas, Saúl, Carrasco – Llorente, Costa

Pressekonferansen

Felipe er holdt utenfor troppen til morgendagens kamp, selv om han før utbruddet av COVID-19 i Spania var i fantastisk form for Los Colchoneros. Dette hadde Simeone å si om situasjonen:

– Han vil ikke bli klar til denne kampen, men han blir helt sikkert klar til kampen på onsdag. Han bruker lengre tid på å komme på sitt høyeste nivå, som er veldig sterkt.

Den store overraskelsen her er selvsagt at Marcos Llorente vil bli brukt i en langt mer fremskutt rolle enn tidligere. Som vi har vært inne på tidligere denne uken, ønsker Diego Simeone å gjøre Llorente til en ny versjon av Raúl García. Han ble i likhet med Llorente brukt som en skyggespiss, og grunnet deres enorme arbeidsinnsats og deres fysikk, gir dette nye muligheter for Simeone som nå prøver noe nytt.

Simeone bekreftet også mer eller mindre på lørdagens pressekonferanse at vi vil få se Llorente i en ny rolle.

– Dere vet hvordan vi jobber med situasjonene. Marcos gir oss mange alternativer. Vi kan spille med tre på midten, med Carrasco på topp og Llorente på høyre. Marcos har bra fysikk og han kommer veldig bra inn i boksen. Det beviste han da vi tok ut Costa og satte inn Llorente. Da var han veldig viktig, sa Cholo til pressen.

Før kampen

Før kampen: Liverpool (B)

Published

on

To uker etter tapet hjemme på Metropolitano er Atlético reist til England for å møte Liverpool i returoppgjøret. 602 dager har gått siden laget fra Madrid var i Liverpool sist og gikk videre fra utslagsrundene. Spenningen er dermed stor før oppgjøret. Simeone møtte pressen før dagens kamp for å svare på spørsmål:

Er det et sjakkspill med Klopp?

– Ja, jeg mener trenerne har mye innflytelse på kampene, selv om det i kamper på dette nivået også blir påvirket av kvaliteten på spillet og hvilken variant selve spillet havner i. Men husk at på Metropolitano gjorde Klopp et bytte med å sette inn Fabinho etter pausen. Dette trekket hadde stor innvirkning etter første omgang. Vi prøver alltid å forberede laget fra benken uavhengig av hvilke talenter vi har på banen.

Hvilken innvirkning har du hatt på Félix spill for tiden?

– I morgen er Griezmann utilgjengelig på grunn av suspensjon. João har jobbet veldig godt, vokst i posisjoneringen hvor laget trenger ham og vi håper at han vil ha en god kamp i morgen.

Forholdet til Klopp

– Jeg har allerede forklart det etter kampen og jeg gjentar; jeg tar ikke andre trenere i hånden rett etter kampen ettersom det er mye følelser som flyter og trenere håndterer slikt forskjellig. I England er et ansett som ridderlig, men jeg tar ikke del i det, for jeg liker ikke falskhet og jeg følger de følelsene jeg selv har. Jeg kjenner ikke Klopp personlig, han er en flott trener, jeg verdsetter den gode jobben han har gjort i alle klubbene han har vært. Men jeg kommenterer vanligvis ikke andre folks lag fordi jeg har personlige koder og trenere må respektere hverandre.

Verdt å vite

  • Atlético har kun tapt en av de siste seks bortekampene mot engelsk motstand. Tapet kom i kampen mot Chelsea forrige sesong.
  • Liverpool har kun vunnet to av sine tretten kamper mot spansk motstand i Champions League, en av de var under Klopps regime (4-0 mot Barcelona).
  • Sju av Atletis ni siste bortemål i Champions League har kommet etter det 84. spilleminutt.

Lagnyheter

Simeone har tatt med seg en veldig redusert tropp til dagens kamp etter skadeproblemer og sanksjoner. Flere av spillerne er ikke med, blant annet Griezmann, Llorente og Lemar.

Keepere: Oblak, Lecomte og Iturbe.
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Felipe, Hermoso, Trippier, Vrsaljko og González.
Midtbanespillere: De Paul, Koke, Herrera, Carrasco, Serrano og Martín.
Angripere: Félix, Suárez, Correa og Cunha.

Forventet startellever:

Oblak; Trippier, Felipe, Giménez, Hermoso, Carrasco; De Paul, Koke; Correa, Suárez, Félix

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Real Sociedad (H)

Helgens toppoppgjør spilles på Metropolitano denne helgen når serieleder Real Sociedad kommer på besøk.

Published

on

Atlético Madrid – Real Sociedad 21.00 (TV 2 Sport Premium)

Kampen mot Liverpool var tett oppimot sesongbeste, om ikke den aller beste, og i kveld er også Antoine Griezmann tilgjengelig etter den gode prestasjonen mot engelskmennene. Men det er ikke Marcos Llorente som slo opp skaden mot Liverpool, og som trolig vil være ute til etter landslagspausen.

Ellers er det bare Stefan Savic som er utilgjengelig på grunn av skade, og ifølge Mundo Deportivo blir startelleveren slik: Jan Oblak – Kieran Trippier, Felipe, José Maria Giménez, Renan Lodi – Rodrigo De Paul, Koke, Thomas Lemar – Antoine Griezmann, Luis Suárez, Joaõ Félix

Real Sociedad på sin side ser ut til å måtte klare seg uten stjernespiller Mikel Oyarzabal på grunn av skade. Gjestene står bare med ett tap denne sesongen, og har faktisk to poeng ned til Osasuna på 2. plass. Tre poeng skiller Atlético Madrid og Real Sociedad før kampen.

Faktisk har Atlético Madrid bare vunnet én av de siste fem kampene på Metropolitano, men Diego Simeone er sikker på at det vil bedre seg etter hvert.

– Vi har vært bedre på bortebane så langt i sesongen, men jeg er ikke i tvil om at vi vil bli mer stabile utover i sesongen med supporterne og ha den stabiliteten som vi alltid har hatt, sa han på gårsdagens pressekonferanse.

Han ble også spurt om likhetene mellom han og Real Sociedad-trener Imanol Alguacil.

– Jeg liker ikke sammenligninger. Hver enkelt har sin egen stil utifra troppen man har tilgjengelig. Han har gjort det veldig bra siden han tok over førstelaget, det ser du på spillet og resultatene. De har raske spillere på topp og spillere som gjør det bra.

Kamptroppen er i skrivende stund ikke offentliggjort.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Liverpool (H)

Published

on

Årets tredje gruppespillkamp i Champions League er mot Liverpool. Det som trolig er det største oppgjøret for Atlético og en kamp som etter forrige møte har gitt supporterne store forhåpninger. Forrige gang stakk Atleti av med seieren på Metropolitano etter en tidlig scoring av Saúl. Denne sesongen er ikke hovedpersonen der lenger selv og de rødhvite må dermed se til andre spillere som kan ta på seg ansvaret.

Diego Simeone møtte i går pressen før dagens kamp og hadde følgende å si på spørsmålene:

Hvordan påvirker det laget å ikke ha spilt på så lenge?

– De neste 17 dagene vil vi spille mange kamper. Det passet oss bra for de spillerne som ble igjen og fikk mulighet til å trene og restituere for deres fysiske plager. De som har spilt i landslagspausen kom tilbake mellom onsdag og torsdag. I morgen skal vi ha en treningsøkt for å se hvordan Giménez, Llorente og Cunha har det. De har alle trent bra siden i går og forventningene for en god kamp full av våre supportere, i røde og hvite drakter, er store. Den forrige kampen (åttendedelsfinalen i 2020) begynte vi å vinne før avspark, fordi folket var veldig viktige for å vise den energien rundt klubben og de vil huske det for det var en flott kveld-

Klopp er den av de mest kritiske til din stil, hva vil du si til ham?

– Nothing (ingenting).

Hva forventer du til kampen?

– Jeg tror Chelsea, Manchester City og Liverpool er inne i en fantastisk spilleperiode. Å se alle tre spille med forskjellige karakteristikker og rytmer er en fornøyelse. Liverpool har mobilitet, fart, er sterke i boksen, de tar en-mot-en dueller, etterlater rom bak forsvaret sitt uten frykt, er farlige på kontringer. Å ha Van Dijk tilbake har gitt dem en trygghet de ikke hadde forrige sesong i forsvarsleddet, som også er viktig for Liverpool. De er gode fotballspillere med en veldig klar idé og veldig intensivt angrep. Vi vil prøve å ta kampen dit hvor vi kan påføre dem skade.

Verdt å vite

  • Liverpool har mislyktes i å slå Atleti i noen av sine fire oppgjør mot Los Rojiblancos i Champions League.
  • Atlético har ikke vunnet noen av sine siste fire hjemmekamper i Champions League, den lengste rekken kamper uten seier siden 2009 hvor de også gikk fire hjemmekamper.
  • Liverpool har ikke tapt en bortekamp i gruppespillet av Champions League siden september 2019. Siden den gang har de vunnet fem og hatt en uavgjort. Dette med atten scoringer for og tre baklengs.

Lagnyheter

Med Savić ute av forsvaret og en Giménez som pådro seg en skade under en landslagskamp for Uruguay er det trolig Kondogbia som blir å starte sammen med Felipe og Hermoso bak. Dette er også noe Simeone har trent på før kampen. Llorente er også nettopp tilbake fra skade og starter neppe, dermed er det forventet at De Paul tar hans plass på høyresiden.

Keepere: Oblak og Lecomte.
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, De Paul, Koke, Lemar, Llorente, Herrera og Carrasco.
Angripere: Félix, Griezmann, Suárez, Correa og Cunha.

Trolig ellever:

Oblak; Trippier, Felipe, Kondogbia, Hermoso, Carrasco; De Paul, Koke, Lemar; Félix, Suárez

Continue Reading

TABELLEN

Trending