Før kampen: Athletic Club (H)

Etter seier i midtuken står nok en hjemmekamp for tur, og nok en tradisjonsrik klubb står for tur.

Atlético Madrid – Athletic Club: 21:00 (Strive, TV2 sport premium)

På lørdagen står Athletic for tur og det bringer med seg et av de mest historiske oppgjørene i La Liga. Atlético Madrid ble som kjent stiftet av tidligere spillere fra Athletic Club for nesten 120 år siden, og siden denne gang så har klubbene alltid hatt et spesielt forhold. Atlético Madrid og Athletic ligger som nummer tre og fire på den historiske La Liga-tabellen, og Athletic som klubb er én av tre klubber som aldri har rykket ned fra La Liga. Dette er enda mer imponerende når man tenker over at de kun har hatt lov til å bruke baskere eller spillere med baskisk opphav.

Atlético vant midtukekampen og fikk ENDELIG en hjemmeseier etter fire strake uavgjort på hjemmebane og generelt litt dårlig stemning i klubben. Men etter at Álvaro Morata avgjorde mot slutten så tok man alle tre poengene, noe som satte i gang en noe mer positiv tone innad i klubben og blant fansen. I La Liga ligger Atleti tre poeng bak Barcelona og kan gå à poeng med seier, Barcelona (førsteplassen) og Real Madrid (andreplassen) skulle egentlig ha spilt El Clasico på Camp Nou i helgen, men på grunn av store opptøyer i regionen så har kampen blitt utsatt. Dette gir laget muligheten til å sette litt press på rivalene. Utenom de to store så ligger Granada kun ett poeng foran og Real Sociedad som ligger foran på innbyrdes oppgjør.

Athletic startet sesongen veldig imponerende med syv poeng på de første tre kampene, inkludert seier hjemme mot Barcelona. Etter dette så har det gått noe tregere, på de siste fem kampene har det blitt kun én seier og klubben har hatt et problem som Atlético har vært veldig kjent med så langt. Det blir for mange uavgjort og for lite mål, defensivt er de solide med kun fem innslupne (ett mer enn Atleti), men kun åtte mål (like mange som Atleti) er for lite til å vært helt på topp. Med dette står de på 13 poeng og ligger på åttendeplass. De kommer til Metropolitano uten en veldig imponerende bortestatistikk med 0-3-1. Spillermessig er det mange kjente personligheter fra La Liga, og for oss Colchoneros så kjenner man lett igjen Raúl García, en mann som fortsatt leverer og er klubbens toppscorer på fire mål.

I fjor var hjemmekampen meget dramatisk, hvor laget snudde 1-2 til 3-2 med ett mål på overtid fra en skadet Diego Godín. De siste fire hjemmekampen har alle blitt vunnet, man har faktisk ikke tapt på hjemmebane mot Athletic siden 2011! På bortebane er statistikken noe anderledes, men stort sett så har klubben levert gode resultater siden Diego Simeone tok over.

Godín celebra el gol de la victoria
Diego Godín etter at målet ble godkjent av VAR.

Lagnyheter:

Image

João Félix, Stefan Savic og José María Giménez er alle skadet og vil være utilgjengelige til denne kampen.

Image

Elleveren: Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi – Koke, Saúl, Thomas, Lemar/Vitolo – Correa, Morata.

ANNONSE

Du finner selvfølgelig odds på kampen og alle andre kamper i La Liga og Champions League hos vår samarbeidspartner, Coolbet: https://www.coolbet.com/en/sports/football/spain/la-liga – NB! Det er viktig å gi oss ditt brukernavn dersom du skulle lage konto. Det betyr mye for oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *