Connect with us

Før kampen

Før kampen: Barcelona (B)

En av sesongens viktigste kamper skal spilles, mot Barcelona på Camp Nou.

Published

on

Etter Sevillas sene tap mot Athletic forrige uke er det trolig kun tre lag igjen som kjemper om tittelen. Nevnte Sevilla møter Real Madrid på søndag og Atlético har reist til Barcelona. En kamp som alltid er viktig, men kjennes enda viktigere i dag, så sent i sesongen.

Diego Simeone møtte som vanlig pressen før helgens kamp, men den var i korteste laget denne gangen.

Llorente og Suárez

– Sesongen deres snakker for seg selv. De har hatt en fantastisk sesong, to ekstraordinære spillere, en med mye historie og erfaring, som Luis, viser ting som ikke er forventet av ham. Og Llorente som er inne i et av sine beste år i sin karriere.

Minnene fra 2014, to forskjellige situasjoner, men ser du noen likheter?

– Jeg må være kort i mitt svar, ingen. Etter den kampen var mesterskapet over, et lag vant ligaen, mens nå er det mange flere poeng å spille om. Helt ærlig, ingen.

Hva er nøkkelen til å vinne La Liga?

– Mentaliteten

Koeman er ikke på benken, er det et pluss?

– Nei

Luis Suárez, hvordan ser du på ham?

– Ikke snakk om bare Luis, snakk om hele gruppen. Han er veldig spent.

Om å vinne på Camp Nou

– Det er alltid en første gang for alt i livet. Alltid.

Verdt å vite

  • Barcelona har kun tapt en av deres siste 21 La Liga-kamper mot Atlético Madrid, kampen på Metropolitano i høst. Sist Barcelona tapte begge oppgjørene mot Atleti i en sesong var i 05/06-sesongen.
  • Luis Suárez skal spille sin første kamp mot Barcelona i La Liga. Han har per dags dato møtt 30 lag i ligaen og scoret mot alle.
  • Antoine Griezmann har møtt Atlético 11 ganger i La Liga og har enda til gode å score mot de rødhvite.

Lagnyheter

Giménez og Lodi har slitt litt med det fysiske på trening, men er likevel med i dagens tropp. Troppen til kampen er som følger:

Keepere: Oblak og Grbić
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo og Carrasco.
Angripere: João Félix, Suárez, Correa og Dembélé.

Trolig ellever til kampen:

Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Llorente, Koke, Kondogbia, Lemar – Carrasco, Suárez

Før kampen

Før kampen: Villarreal (H)

Ligamesteren møter Europa League-vinneren i det 15. oppgjøret mellom Simeone og Emery.

Published

on

Kveldens kamp er ikke langt unna og Los Colchoneros møter laget som i skrivende stund ligger på 11. plass etter to uavgjortresultater i de første serierundene. Diego Simeone møtte som vanlig pressen i går før dagens kamp:

Cunha

– Han kom med litt ubehag etter OL. Han hadde akkurat vunnet gullet, og hadde fortsatt ubehag. Han føler seg i god form. I dag har han trenet sammen med gruppen. Hvilken rolle ser jeg ham i? Spilleren vi lette etter er en som kan gi den konkurransen vi trenger i viktige posisjoner på banen. Han kjenner europeisk fotball. Han har kommet med stor entusiasme, han ser frem til dette og har utvist mye energi. Vi håper han kan vise, fremfor alt, hva han har vist for Brasil.

Anser du gruppen som ferdigstilt?

– Dere vet bedre enn noen andre at det er umulig å anse noe som ferdig i fotballen. På tirsdag klokken tolv vil vi sitte med oppsperrede øyne for å følge med. Troppen er veldig godt sammensatt nå men fra nå til tirsdag kan ting fortsatt skje.

Villarreal

– Det er et godt lag som alltid har veldig gode spillere. Nå har de også en flott trener som vet hvordan han skal utfordre godt. Dette er noe han har videreført til laget sitt. Kampene mot Villarreal er alltid jevne kamper, hvilken som helst detalj kan utgjøre en forskjell.

Verdt å vite

  • Simeone og Emery har som nevnt møttes 14 ganger tidligere hvor Cholo enda har til gode å bli slått av spanjolen.
  • Atlético har vunnet sine siste fem La Liga-kamper med et mål. Kun et lag har tidligere vunnet seks på rad med samme margin og det var i 1965 (Real Madrid).
  • Dersom Ángel Correa scorer i kveld blir han kun den andre spilleren som har scoret i de tre første kampene siden år 2000 for Los Rojiblancos. Den andre var Fernando Torres (04/05)

Lagnyheter

Marcos Paulo er nå sendt på lån og har hatt sin første kamp for FC Famalicão i helgen mot Sporting Lisboa. Kampen endte 1-1 og portugiseren spilte 89 minutter. Nehuén Pérez er også sendt på lån til Udinese, men har samtidig signert ny kontrakt med Atlético frem til 2026. Santiago Arias er også på vei til Granada på lån. Félix og Herrera er fortsatt utilgjengelige. Matheus Cunha som signerte for klubben tidligere i uken har angivelig passet godt inn i gruppen med sin positive tilstedeværelse.

Troppen til kampen er:

Keepere: Oblak og Lecomte.
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, De Paul, Koke, Saúl, Lemar, Llorente og Carrasco.
Angripere: Suárez, Correa, Cunha, Giuliano og Camello.

Trolig startellever:

Oblak; Trippier, Savić, Giménez, Hermoso, Carrasco; Llorente, Koke, Lemar; Correa, Suárez

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Elche (H)

Published

on

Sesongens første hjemmekamp er her og tilskuerne er tilbake! Selv med begrensninger så blir det flott å se en litt bedre side av Metropolitano enn det vi har gjort det siste året når Elche kommer på besøk.


Atlético Madrid – Elche: 19.30 (Tv2 Sport)

Transferrykter har preget uken

Selv om sesongen er i gang så stopper ikke dette ryktene rundt laget å gå, selv om det for en gangs skyld er rykter om spillere inn og ikke fullt så mye rundt salg (Saúl er unntaket her). Så kan man si at nyhetsbildet preges eller har blitt praget i stor grad av Dusan Vlahovic, Matheus Cunha og til dels Rafa Mir. Sistnevnte har blitt klar for Sevilla og det virker som den soleklare prioriteten til Atlético Madrid er Dusan Vlahovic. Men denne overgangen skal være ganske komplisert så derfor har klubben sett på andre alternativer som Matheus Cunha fra Hertha Berlin.

Men nok om rykter. Elche kommer på besøk etter at Atleti beseiret Celta overbevisende, men ikke uten dramatikk, på Balaídos. Det endte 2-1 etter to mål fra Ángel Correa som fortsatte der sesongen slapp, Iago Aspas utlignet i andre omgang til 1-1 på et nokså tvilsomt straffespark. Det meste av oppmerksomheten gikk dog til sluttminuttene hvor det brakte løs en slåsskamp mellom flere spillere, her ble Mario Hermoso utvist og mangler derfor i denne kampen.

Elche på sin side spilte 0-0 mot Athletic Club på hjemmebane. De har i mellomtiden vært aktive på overgangsfronten hvor de har hentet inn Dario Benedetto fra Marseille. Det kan være de kommer til å trenge den hjelpen de kan få denne sesongen ettersom de kom på 17. plass forrige sesong, kun to poeng over nedrykksplass. Forrige sesong vant Los Colchoneros begge oppgjørene, som endte med henholdsvis 3-1 på hjemmebane og 0-1 borte.

Les om Saúl Ñíguez sitt spesielle forhold til kveldens motstander her (Tv2):

Lagnyheter

Mario Hermoso fikk én kamp suspensjon etter hans røde kort og samtidig er Marcos Paulo, João Félix og Héctor Herrera ute med skade. Vi har meldt inn følgende tropp

Jan Oblak, Benjamin Lecomte, Trippier, Vrsaljko, Felipe, Giménez, Savic, Nehuén, Lodi, Kondogbia, Koke, Saúl, De Paul, Llorente, Carrasco, Lemar, Javi Serrano, Correa, Suárez, Camello og Giuliano Simeone.

Vi forventer følgende ellever: Oblak – Llorente, Savic, Giménez, Kondogbia, Saúl – Llorente, Koke, De Paul – Lemar, Correa.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Celta Vigo (B)

Dagen vi har ventet på så lenge er endelig her. Det er duket for seriestart i LaLaliga borte mot Celta Vigo.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Celta Vigo – Atlético Madrid: 17.30 (TV 2 Sport 1)

I går gjorde Real Madrid jobben og vant 4-1 borte mot Alavés. Nå er det de regjerende seriemesterne som skal i aksjon.

En rolig sommer, som vanlig preget av mye overgangsrykter, går mot slutten. Saúl Ñíguez ser foreløpig ut til å bli værende i klubben, mens det akkurat nå er litt usikkert rundt Rafa Mir og Fiorentina-spissen Dušan Vlahović som ryktes inn.

Héctor Herrera, João Félix og Felipe er utilgjengelige for Atlético Madrid. De to sistnevnte er skadet, mens Herrera har kommet sent hjem fra ferie etter å ha spilt landslagsfotball med Mexico i sommer.

Nysigneringen Rodrigo de Paúl er dermed i troppen og kan få sin offisielle Atlético Madrid-debut.

Atlético Madrid har spilt fem treningskamper i sommer:

Numancia – Atlético Madrid 1-1
Salzburg – Atlético Madrid 1-0
Wolfsburg – Atlético Madrid 1-2
Cádiz – Atlético Madrid 1-1
Feyenoord – Atlético Madrid 2-1

Treningskampene har vært preget av at det er mange førstelagsspillere som ikke har vært med, og at mange akademispillere har fått muligheten. I kveld blir laget trolig slik:

Oblak – Llorente, Savic, Giménez, Hermoso, Saúl – Rodrigo de Paúl, Koke, Lemar – Carrasco, Correa

Verdt å vite

  • Saúl har vært ryktet bort store deler av sommeren og kan potensielt forsvinne i løpet av de siste dagene av overgangsvinduet.
  • Atlético Madrid har vunnet sine siste tre kamper i LaLiga 2-1.

Simeone

– Vi endrer ikke vår vei. Partido a partido (kamp for kamp). Forstå hvordan LaLiga er og konkurrere slik vi har gjort de siste ni og et halvt årene, sa Diego Simeone på gårsdagens pressekonferanse om favorittstempelet som regjerende seriemester.

Han sa at overgangsvinduet er veldig vanskelig denne sommeren, men at han håper å få inn en spiss dersom muligheten byr seg. Ifølge rapportene er Rafa Mir og Dušan Vlahović de to heteste alternativene.

Simeone snakket også om nysigneringen Rodrigo de Paúl som det stilles store forventninger til.

– Han kom før ferien var over for å tilpasse seg gruppen. Han har en god fot, kan score mål og et blikk for spillet. Vi må se om han kan tilpasse seg slik laget trenger ham. Det er stor konkurranse der med Kondogbia, Lemar, Herrera, Llorente, Koke…

Continue Reading

TABELLEN

Trending