Connect with us

Før kampen

Før kampen: Barcelona (B)

Published

on

Fire seiere på rad, men nå venter den tøffeste testen siden Anfield: Barcelona venter på Camp Nou for Atlético Madrid tirsdag kveld.


FC Barcelona – Atlético Madrid 22:00 (Strive Sport)

Atlético Madrid har fått en glitrende start etter at LaLiga-fotballen begynte å rulle igjen. På fem kamper har Atleti klatret fra sjette- til tredjeplass, og har nå en luke på fire poeng ned til Sevilla på fjerdeplass. Kun seks kamper gjenstår, og det er derfor lite rom for feilskjær nå for begge klubber.

Da lagene møttes tidligere denne sesongen var det Barcelona som til slutt gikk seirende ut av duellen. En sen scoring fra Lionel Messi ble avgjørende den gang, men spesielt førsteomgangen fra Atlético var svært imponerende i den kampen. Dette var på et tidspunkt der Atleti slet ekstra mye med å sette ballen i mål.

Om motstanderen

Tross at man kun er to poeng bak Real Madrid og er på andreplass i ligaen, virker det å være fullstendig kaos, og ikke minst misnøye, i Barcelona om dagen. Spesielt salget av den brasilianske midtbanejuvelen Arthur har satt sinnene i kok hos fansen, samtidig som at Miralem Pjanic går motsatt vei fra Juventus. Dette ble bekreftet fra begge klubber mandag ettermiddag.

Ikke nok med det sies det nå fra troverdige Rubén Uría at Quique Setién ikke er Barcelona-trener neste sesong. Mannen som overtok for Ernesto Valverde etter at Barcelona røk ut mot Atlético i Supercopa tidligere i år, skal allerede ha mistet garderoben og klubben angrer på ansettelsen.

Barcelona tapte i helgen terreng til Real Madrid da de spilte 2-2 mot Celta Vigo på bortebane. En sen scoring fra Iago Aspas gjør at det nå begynner å se tungt ut for katalanerne med tanke på seriegull denne sesongen.

Antoine Griezmann møter i morgen sine tidligere lagkamerater for tredje gang siden overgangen forrige sommer. Franskmannen står med åtte LaLiga-scoringer for sin nye klubb denne sesongen og debutsesongen har vært en katastrofe, mener Barcelona-ekspert Tobias Storruste Dahle.

– I utgangspunktet er jeg veldig bevisst på at det er krevende å spille seg inn i Barcelona. Laget har et spesielt spillemønster, som det tar tid å lære seg, men Griezmanns debutsesong har vært en katastrofe. Han lykkes ikke med å time løpene sine, og synes ikke å vite når eller hvor han skal slå pasningene. Ikke har han vært særlig effektiv foran mål heller. Samtidig har han kommet inn i en klubb som har hatt uvanlig mye intern uro, et trenerskifte inkludert. Trenerne hans har heller ikke vært gode nok til å dyrke ham i én posisjon. Er han tiltenkt å erstatte Suarez sentralt eller skal han primært erstatte Dembélé når han er skadet (noe han er stort sett hele tiden)? Jeg gir både Barcelona og Griezmann én sesong på å forbedre situasjonen betraktelig, men neste sesong faller også dommen, sier Tobias.

SSC Napoli v FC Barcelona - UEFA Champions League : News Photo
SKUFFELSE: Antoine Griezmann har vært en skygge av seg selv etter overgangen fra Atlético Madrid.

Verdt å vite

 • Diego Simeone har aldri slått Barcelona i LaLiga-sammenheng (0-5-11).
 • Barcelona har vunnet åtte strake hjemmekamper i LaLiga.
 • Lionel Messi har scoret 11 mål mot Diego Simeones mannskap. Det er mer enn noen annen.

Lagnyheter

Atlético Madrid fikk seg et skikkelig slag for baugen i forrige kamp mot Alavés da både Stefan Savic og Koke fikk gult kort, noe som betyr at de begge må sone kampen på Camp Nou. Spesielt fraværet av Koke vil merkes godt for Atleti. Det var blant annet Diego Simeone veldig tydelig på under gårsdagens pressekonferanse.

– Uten Koke taper vi veldig mye fordi han er svært viktig, som Saúl. Det er de som har vært her lengst og kjenner vår spillemåte best. Det er et stort tap, sa Cholo.

Resten av Simeones pressekonferanse kan du lese her.

I tillegg til fraværet av Koke og Savic, er Sime Vrsaljko fortsatt ute av troppen grunnet skade. Det betyr at Simeone har tatt med seg følgende tropp: Jan Oblak, Antonio Adán – Santiago Arias, Kieran Trippier, Felipe, Mario Hermoso, José Giménez, Álvaro García, Manu Sánchez, Ricard Sánchez, Renan Lodi – Thomas Partey, Saúl Ñíguez, Héctor Herrera, Marcos Llorente, Thomas Lemar, Vitolo, Yannick-Ferreira Carrasco – João Félix, Álvaro Morata, Ángel Correa, Ivan Saponjic, Diego Costa.

Ingen ellever har heller denne uken rukket å bli testet, som vi i hvert fall vet om. Derfor spår vi følgende ellever: Oblak – Trippier, Giménez, Felipe, Lodi – Llorente, Herrera, Thomas, Saúl – João Félix, Diego Costa.

Før kampen

Før kampen: Bayern München (H)

Tirsdag møter Atlético gruppelederen fra Tyskland hjemme i Madrid.

Published

on

Atlético Madrid – Bayern München : 21:00 (Viasport 1, TV2 Sumo)

Med to kamper igjen i gruppespillet ligger Atleti på andreplass, bak dagens motstander. Med kun fem poeng på fire kamper har ikke prestasjonene vært helt på topp og Lokomotiv Moskva ligger kun to poeng bak. Los Colchoneros skuffet mot sistnevnte i forrige uke og klarte ikke ta med seg de særdeles viktige tre poengene på Metropolitano. De rødgrønne fra Moskva møter RB Salzburg hjemme i Russland i ettermiddag og kan med seier der gå forbi Atlético. Derfor er det viktig å få med seg poeng fra tyskerne som allerede har sikret seg gruppeseieren.

Om motstanderen

Bayern München leder som nevnt gruppen og er forventet å hvile en rekke spillere. Laget leder ikke uventet sin egen hjemlige liga med to poeng foran RB Leipzig og har ikke tapt en kamp siden 4-1 tapet mot Hoffenheim i andre serierunde og er dermed også i enorm form før møtet med Atleti. Hansi Flick sa på pressekonferansen sin i går at en rekke sentrale spillere ikke reiser til Madrid. Manuel Neuer, Robert Lewandowski, Leon Goretzka og Corentin Tolisso reiser ikke hvor sistnevnte ikke reiser som følge av en skade han pådro seg i kampen mot Stuttgart i helgen. Videre er flere spillere fortsatt ute med skade, deriblant Bouna Sarr, Marc Roca, Alphonso Davies og Joshua Kimmich. Dermed er det et betydelig svekket tysk lag som møter Atlético og sjansene er gode for å ta noen veldig viktige poeng.

Til tross for dette er det ikke noe svakt lag som er forventet å starte. Med den troppen tyskerne reiser med kan man forvente følgende elleve:
Nubel – Pavard, Süle, Alaba, Lucas – Müller, Martínez, Musiala – Costa, Choupo-Moting, Sané

– Vi møter Bayern München, spiller mot et lag som alltid vet hvordan de skal konkurrere. Nå velger de å gjøre det på denne måten, men vi må spille mot motstanderen. Det er mange gode spillere som vil være med, og det er et lag med mye mål i seg, sa Diego Simeone på gårsdagens pressekonferanse.

Verdt å vite

 • Atlético har vunnet begge de siste to hjemmekampene sine mot Bayern München i Champions League.
 • Simeone har tapt tre av sine fem kamper mot Bayern i Champions League, det meste han har tapt mot et lag (har også tre tap mot Real Madrid).
 • Tyskerne har vunnet de siste seks bortekampene sine i konkurransen, med en målforskjell på 27-7.

Lagnyheter

Kondogbia er ikke tilgjengelig for Champions League-spill etter overgangen fra Valencia. Torreira, Suárez og Costa er heller ikke tilgjengelige. Hector Herrera returnerer fra sin skade etter landskampene i oktober. Suárez kan fortsatt bli med i troppen dersom han får et negativt svar på sin COVID-19-test i dag. Troppen er:

– Dette viruset er merkelig. I morgen (tirsdag) kan Suárez teste negativt og være klar. Han har trent, han ønsker å være med og hjelpe lag. Vi vil informere dere, dere må vente. Jeg snakket med ham i går, han føler seg bra og det er det viktigste. Hvis han ikke spiller kampen, spiller han til helgen, uten problem, sa Simeone.

Oblak, Grbić, San Román – Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Ricard – Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Carrasco, Germán, Sanabira– Félix, Correa, Camello, Šaponjić

Forventet ellever er:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Hermoso – Llorente , Koke, Saúl, Carrasco – Félix, Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen (Valencia)

Published

on

Valencia – Atlético Madrid 16:15 (Strive)

24 kamper uten tap, og nå møter Atlético Madrid antakelig et av de svakeste Valencia-lagene på årevis. Likevel er det sjeldent enkelt å gjeste Mestalla, og Atlético har ikke vunnet på bortebane mot Valencia siden 2016.

Valencia er nummer ni i LaLiga for øyeblikket – og mistet før denne sesongen en rekke viktige spillere. Dani Parejo (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Francis Coquelin (Villarreal), Rodrigo Moreno (Leeds) og Geoffrey Kondogbia (Atlético Madrid). Kun drøyt 70 millioner euro tjente Valencia på alle disse overgangene – flere nøkkelspillere, spesielt under Marcelino.

– Det er et lag med en veldig bra trener. De har unge spillere, noen av dem er veldig nye og det tar tid å tilpasse seg ideene til deres nye trener. Jeg har sett deres kamper og de spiller med mye entusiasme, med mye glede, sa Diego Simeone på pressekonferansen.

Da lagene møttes på Mestalla forrige sesong, endte oppgjøret 2-2. Både Marcos Llorente og Thomas Partey sendte Atlético i ledelsen, men Geoffrey Kondogbia utliknet til 2-2 etter timen spilt.

Verdt å vite

 • Valencia har ikke vunnet på de siste 11 kampene mot Atlético (5U og 6T).
 • Ángel Correa har scoret i de tre av de siste fire kampene mot Valencia.
 • Diego Simeone har kun tapt 2 av 21 kamper mot Valencia som Atlético Madrid-trener.

Lagnyheter

Luis Suárez, Lucas Torreira, Héctor Herrera og Diego Costa er alle fortsatt utilgjengelige for spill, og dermed ser troppen slik ut:

Grbic, Oblak, San Román – Trippier, Ricard, Hermoso, Felipe, Savic, Lodi, Giménez – Kondogbia, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco, Moya, Sanabria – João Félix, Correa, Saponjic, Camello

Geoffrey Kondogbia er utilgjengelig for spill i Champions League denne høsten, men er i dag tilbake mot sine gamle lagkamerater. Kanskje får han sin første kamp fra start.

– Han har gode muligheter for å spille i morgen. Han må være 100%. Han er en stor spiller som trenger å bli bedre fysisk – og er en spiller som vil bli veldig viktig for oss, sa Diego Simeone på pressekonferansen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Lokomotiv Moskva (H)

Et svært viktig oppgjør venter onsdag når Lokomotiv Moskva kommer på besøk til Metropolitano.

Published

on

Atlético Madrid – Lokomotiv Moskva 21:00 (V Sport3)

Med Red Bull Salzburg (borte) og Bayern München (hjemme) i de to siste kampene, er det ikke rom for noe feilskjær når russerne kommer på besøk i kveld, på samme måte som forrige sesong da lagene møttes i den siste runden, og Atlético vant 2-0 etter scoringer av João Félix og Felipe.

Det er nå fem poeng opp til Bayern München på førsteplassen, mens det er to ned til Lokomotiv Moskva og tre til Salzburg. I det forrige oppgjøret mot Lokomotiv Moskva, endte det 1-1 til tross for at Giménez hadde sendt Atlético Madrid i ledelsen i den første omgangen.

Verdt å vite

 • Koke spiller i dag sin kamp nummer 100 i Europa for Atlético Madrid. Han blir samtidig den første spilleren i klubbens historie som gjør det.
 • Atlético Madrid har kun tapt to hjemmekamper i Champions League under Diego Simeone (1-2 mot Benfica og 1-2 mot Chelsea)

Les også: – Endringene tok litt mer tid enn vi trodde

Lagnyheter

Diego Simeone bekreftet på gårsdagens pressekonferanse at Diego Costa er tilbake og endelig klar for spill igjen. Det er ikke Luis Suárez eller Lucas Torreira som fortsatt er ute grunnet covid-19, mens Kondogbia ikke er klar for Champions League. Dermed ser potensielt troppen slik ut (ikke lagt ut i skrivende stund):

Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Felipe, Savic, Giménez, Hermoso, Lodi, – Koke, Saúl, Lemar, Vitolo, Carrasco, Llorente, Moya, Sanabria, Germán Valera – Correa, Félix, Saponjic og Camello

Det er ikke blitt testet noen ellever i forkant av oppgjøret som vi er kjent med, men noen endringer kan det bli. João Félix er blant spillerne som potensielt kan få hvile fra start under dagens oppgjør.

Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Lodi – Llorente Koke, Saúl – Carrasco, Correa, João Félix.

Oppdatert. Diego Costa er ikke i troppen. Det skal dreie seg om ubehag, og Atlético ønsker ikke å ta noen sjanser.

Continue Reading

TABELLEN

Trending