Før kampen: Barcelona (H)

En stor utfordring venter våre jenter Atlético Femenino i morgen, med serieleder Barcelona som motstander.

Atlético Femenino – Barcelona Femení 12:00

Det største oppgjøret i spansk kvinnefotball er et faktum når Atlético tar i mot Barcelona i morgen på Centro Deportivo Wanda Alcalá de Henares i Madrid. Etter å ha vunnet Primera Iberdrola tre år på rad, er det nå Barcelona som er store favoritter til å ta tittelen hjem, med en ledelse på ni poeng ned til Atlético på andreplass.

Om motstanderen

Barcelona har virkelig vært helt suverene denne sesongen i Primera Iberdrola og har scoret 65 mål (!) på 16 kamper og sluppet inn kun seks. Til sammenligning har Atleti scoret 32 og sluppet inn 16. Særlig Caroline Graham Hansen og Jennifer Hermoso (tidligere Atlético Madrid) har vært bidragsytende for de offensive målpoengene.

Dessverre, sett med norske øyne, er Caroline Graham Hansen skadet og ikke tilgjengelig til dette oppgjøret. Kheira Hamraou, Vicky Losada og Andrea Falcón (tidligere Atlético Madrid) mister også dette oppgjøret.

Atleti 

For Atleti Femenino sin del er det litt mer grunn til optimisme nå. Ny trener, Dani González, har erstattet Pablo López som fikk sparken, og stjernesigneringen, Deyna Castellanos, bør snart være klar for å spille 90 minutter nå etter overgangen. Prestasjonene til Atlético har ikke vært gode under ledelse av Pablo López, men med ny trener kan det kanskje gi nytt håp i viktige kamper fremover.

Barcelona er nemlig også motstander i kvartfinalen av Champions League denne sesongen som spilles i mars. Forhåpentligvis har mye skjedd innen den tid.

Lagnyheter