Connect with us

Før kampen

Før Kampen: Barcelona (H)

Published

on

Etter tapet i midtuken er det klart for ett forrykende storoppgjør i Madrid da Barcelona kommer på besøk til Metropolitano.

Atlético Madrid – Barcelona: 21:00 (Strive)

Barcelona gjester Metropolitano og Atleti søndag kveld for et storoppgjør i La Liga. Diego Simeones Atletico Madrid er fortsatt ubeseiret på hjemmebane og har vært veldig solide bakover i årets sesong. Atleti har som kjent slitt veldig med å score mål, og på grunn av dette så har flere kamper som vi hadde fortjent å vinne, endt med uavgjort. Presset ligger på Atlético Madrid som ved tap vil være seks poeng bak Real Madrid og Barcelona som begge har spilt en kamp mindre (El Clásico, utsatt). Diego Simeone har fortsatt ikke ledet Atletico Madrid til én seier mot Barcelona i ligasammenheng.

Kampene mot Barcelona bruker som oftest å være veldig tøffe og jevne med få sjanser og de to siste hjemmekampene på Metropolitano har endt 1-1. De siste ti La Liga-kampene mellom Atleti og Barcelona har endt i syv seire for Barcelona og tre uavgjort kamper. Med seier så kan Atlético Madrid ta andreplassen hvis Sevilla taper mot Leganés. Los Rojiblancos har kun vunnet en av de siste seks kampene og laget trenger desperat en positiv opplevelse nå.

Om motstanderen: Barcelona har vunnet tre kamper på rad og de ligger tre poeng foran Atletico Madrid på tabellen. Barcelona har vært nærmest uslåelige på Camp Nou, men på bortebane så har de slitt og resultatene har vært varierende. Messi er så klart den som står med flest målpoeng for Barcelona med åtte mål og fem assist.

Dette blir også første gang Antoine Griezmann gjester Metropolitano etter han forlot Atlético Madrid til fordel for Barcelona. Hvilken mottakelse han får i morgen gjenstår å se, men sannsynligvis er han lite populær når kampen sparkes i gang.

Verdt å nevne:

  • Ved spilletid i denne kampen vil Koke spille sin kamp nummer 300 i La Liga, mot laget, Barcelona, som han spilte mot i sin debut, september 2009.
  • Atlético Madrid har ikke holdt nullen siden 26. oktober (2-0 mot Athletic).
  • Barcelona har kun vunnet tre av sine syv bortekamper i La Liga denne sesongen.

Lagnyheter:

Troppen Simeone har tatt ut til kampen mot Barcelona er da følgende: Oblak, Adán, Arias, Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi, Thomas, Saúl, Koke, Llorente, Herrera, Lemar, Vitolo, Correa, João Félix, Šaponjić, Morata og Correa. Saúl Ñíguez og Thomas Partey er tilbake i troppen etter å ha stått over kampen mot Granada på grunn av suspensjon. Diego Costa, Stefan Savic, José María Giménez mister alle kampen på grunn av skade.

Forventet ellever for Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Saúl – Correa, Thomas, Herrera, Koke – João Félix, Morata

For Barcelona så er Nelson Semedo, Jordi Alba og Dembele alle ute med skader og Sergio Busquets er suspendert.

Forventet ellever for Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Pique, Lenglet, Firpo – Arthur, Rakitic, De Jong – Messi, Suárez, Griezmann

Frente Atleti oppfordrer alle supportere til å være inne på stadion allerede fra oppvarming for å støtte laget!

Det har også blitt gjort intervjuer med Blaugrana denne uken som du kan lese her (vår mann, Emil Karlsen, har blitt intervjuet):

Intervju med Blaugrana: – João Félix gnir seg i hendene før møtet med Barcelona-forsvaret

FORZA ATLETI!

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Alavés (H)

Published

on

Ti av tolv mulige poeng og tre seire på rad gjør at Atlético Madrid kommer inn til kampen mot Alavés med store forhåpninger. Her er det du trenger å vite før kampen.

Atlético Madrid – Deportivo Alavés: 22:00 (Strive Sport)

Mye, om ikke alt har gått Atleti sin vei siden La Liga startet opp igjen. Rivalene har snublet på rekke og rad, noe som har ført til at Atleti vil ligge på tredjeplass uansett resultat hjemme mot Alavés. Trenden ser heller ikke ut til å snu i runden så langt i det vi så Sevilla spille 1-1 hjemme mot Valladolid.

Om motstanderen

Alavés har hatt en tung uke etter to tap med henholdsvis 6-0 borte mot Celta Vigo og 0-1 hjemme mot Osasuna. Deres retur til La Liga har i det store og hele vært skuffende, med tre tap og kun én seier. Seieren kom i den andre runden mot formsvake Real Sociedad på Estadio Mendizorrotza. De ligger for øyeblikket på 15. plass og man skulle tro at de lå i fare for nedrykk på kun 35 poeng. Men Espanyol, Leganés og Mallorca har ikke klart å få til den sluttspurten de hadde håpet på og ligger ni eller flere poeng bak Alavés.

Innbyrdes så har Atleti gjort det jevnt over bra mot Alavés og står ubeseiret siden 2002! Alavés er nå inne i sin fjerde sesong i La Liga og på de syv kampene som har blitt spilt siden den gang ser vi følgende resultater, fire seire, tre uavgjort og null tap. I bortekampen tidligere i sesongen så vi Atleti spille 1-1 på Mendizorrotza. De rødhvite tok først ledelsen gjennom Álvaro Morata, før Lucas Pérez scoret en fantastisk utligning fra rundt 25 meter.

Verdt å vite:

  • Med seieren mot Levante tok Atleti sin tredje seier på rad i La Liga. Dette har kun skjedd to ganger tidligere i sesongen, noe som var i de tre første serierundene samt de tre kampene som var før/etter jul.
  • Lucas Pérez og Joselu har scoret hele 20 av klubbens 32 mål i La Liga. De ligger på henholdsvis 11 og 9 mål.
  • Stefan Savic, Koke og Marcos Llorente står alle på fire gule kort og må stå over bortekampen mot Barcelona tirsdag kveld hvis de får gult kort.

Lagnyheter

Gledelig er det at Felipe er tilbake i troppen og friskmeldt!! Noe som fører til stor spenning med tanke på hvem som kommer til å starte på stopperplassene de kommende ukene. Fredag formiddag kom det nyheter om at Diego Costa og Mario Hermoso slet med småskader, sistnevnte ble også bekreftet skadet og vil ikke være med i troppen til dagens kamp.

Troppen er: Oblak, Adán – Arias, Trippier, Savic, Giménez, Felipe, Lodi, Sánchez – Koke, Thomas, Saúl, Llorente, Lemar, Vitolo, Moya, Riquelme – Diego Costa, João Félix, Morata, Correa, Šaponjić.

På grunn av det tette kampprogrammet så har det ikke blitt drillet en ellever på trening, men vi tipper det her: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Lodi – Koke, Thomas, Saúl, Correa – João Félix, Morata.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Levante (B)

Published

on

Denne uken går turen for Atleti til Alicante for å møte Levante. Paco Lopéz’ lag har med seg et godt resultat fra forrige runde og kommer til å gi Atlético en god kamp om poengene.

Levante – Atlético Madrid : 19:30 (Strive Sport)

Etter en marginal seier hjemme mot Real Valladolid er Los Colchoneros motiverte for flere trepoengere i kampen om Champions League-plassene. I tirsdagens kamp møter de Levante, som i forrige kamp fikk med seg alle poengene etter en 1-3 seier over tabelljumbo Espanyol. Atleti ligger for øyeblikket likt med Sevilla i antall poeng i ligaen, men er foran på målforskjell og dermed holder de en tredjeplass på tabellen. Sevilla møter Villareal borte neste kamp, et Villareal som har hatt en god hjemmestatistikk denne sesongen.

Om motstanderen

Levante ligger for øyeblikket på en 11. plass på tabellen. Denne sesongen har Levante vært et lag som både scorer og slipper inn en del mål. De har ikke spilt en målløs kamp siden 21. september mot Eibar. Atleti har heller ikke tapt mot Levante i La Liga siden mai 2016 i et 2-1 tap på Ciutat de Valencia. Det skal bemerkes at Levante ikke spiller noen av sine resterende hjemmekamper på Ciutat de Valencia ettersom det gjøres arbeid med denne banen. Atleti er dermed reist til Alicante for å møte Levante på den nye Estadio Olimpico Camilo Cano.

Levantes Roger Martí har scoret i to oppgjør på rad mellom lagene og står for øyeblikket med 11 mål i La Liga denne sesongen. Han har potensiale til å bli en stor trussel for bortelaget. Man må helt ned til 6 mål for å finne nestemann på listen for laget, Borja Mayoral. Levante har hatt noen gode resultater denne sesongen mot lagene i toppen av tabellen. Med hjemmeseier både mot Real Madrid og Barcelona kan Atlético forvente seg en tøff kamp i Alicante. Iván López har slitt med en kneskade hele sesongen og er trolig ikke med. Erick Cabaco er også ryktet å være ute med en ankelskade.

Verdt å vite

  • Diego Costa har vært involvert i fem mål på sine siste fire kamper mot Levante i La Liga.
  • Paco Lopéz har enda til gode å vinne mot Atleti som trener etter tre tap og én uavgjort på hans fire kamper.

Lagnyheter

Det har ikke vært noen spesifikk ellever denne uken som har blitt testet, ut i fra rapportene. Kampene kommer veldig tett for øyeblikket. Derfor spår vi følgende ellever: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Lodi – Correa, Thomas, Saúl, Koke – João Félix, Diego Costa.

Vi forventer spesielt at Koke, Saúl, Lodi og Diego Costa er tilbake i elleveren. Ellers er det usikkert om Giménez vil være i stand til å spille nok en kamp fra start. Vitolo, Carrasco og Llorente er nok heller ikke utenkelig fra start.

Troppen er: Adán, Oblak – Giménez, Arias, Lodi, Savic, Hermoso, Trippier, Manu Sánchez – Koke, Thomas, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Carrasco, Toni Moya – João Félix, Morata, Correa, Šaponjić, Diego Costa.

Du kan også lese hva Diego Simeone sa om kampen på gårsdagens pressekonferanse her!

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Real Valladolid (H)

Published

on

Etter et fantastisk resultat borte mot Osasuna på onsdag er det nå tid for første hjemmekamp etter ligarestarten. Denne gang er det Real Valladolid som reiser til Metropolitano.

Atlético Madrid – Real Valladolid : 22:00 (Strive Sport)

Atlético fikk med seg tre viktige poeng i forrige oppgjør for å kjempe om Champions League-plassene. Real Sociedad følger tett bak og har fortsatt en kamp mindre spilt. Men med tap i forrige oppgjør for La Real og møte med Real Madrid i helgen, har Atleti nå mulighet til å sikre seg et større forsprang. Sevilla måtte også gå av banen med bare 1 poeng i går mot Barcelona. Med seier i dag kan dermed Los Colchoneros gå forbi Sevilla på målforskjell og inn på 3. plass.

Om motstanderen

Real Valladolid ligger for øyeblikket på en 15. plass på tabellen. Med kun 7 seiere på 29 kamper denne sesongen har de ikke prestert godt. De hadde en grei start på sesongen med noen respektable resultater mot blant annet Real Madrid og Atlético. Men siden nyåret har de kun klart å vinne 3 kamper som bare har vært 1 mål-seiere. De har slitt hele sesongen med det å score mål, med 0.86 mål i snitt per kamp. Dette er samme snitt som Espanyol som ligger på 19. plass.

Atlético har ikke tapt mot Real Valladolid i de siste ni oppgjørene, hvor Atleti har gått seirende av banen i åtte av dem og holdt nullen i seks. Likevel klarte Atleti kun uavgjort når de møttes på José Zorrilla Stadion i høst i en kamp hvor bortelaget ikke imponerte.

Til tross for lavt målsnitt har Valladolid offensive trusler. Enes Ünal og Sergi Guardiola har forholdsvis 5 og 6 mål denne sesongen. Ünal stikker seg litt ekstra ut her ettersom han har vært direkte involvert i 6 av lagets 13 siste scoringer. Brorparten av lagets scoringer kommer også fra åpent spill.

For Real Valladolid er José Antonio Caro ute med en skade i armen og Sandro Ramírez er antatt å være ute i enda to uker som følge av en muskelskade.

Verdt å vite

  • Atlético har bare tapt en av 12 hjemmekamper mot Real Valladolid, de andre 11 er vunnet, og da må vi helt tilbake til februar 2009 i en kamp som Atleti tapte 1-2.
  • Real Valladolid-trener Sergio González har enda til gode å vinne mot Atleti i sine seks oppgjør til nå (U2 T4).

Lagnyheter

Skadesituasjonen i laget er veldig lik forrige kamp. Felipe er fortsatt ute og ikke forventet tilbake før ut i neste uke i følge Simeone. Vrsaljko er også fortsatt skadet og returdato er ukjent.

Troppen til kampen er som følger:

Oblak, Adán – Trippier, Arias, Giménez, Savić, Hermoso, Sánchez, Lodi – Llorente, Thomas, Herrera, Saúl, Koke, Moya, Carrasco, Vitolo, Lemar – Félix, Correa, Morata, Costa, Šaponjić

Som følge av det tette kampprogrammet og mengden rotasjon som må gjøres på førstelleveren før hver kamp tipper vi at Atleti gjør noen endringer fra forrige kamp. Vi tror startoppstillingen blir:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Hermoso – Félix, Thomas, Koke, Lemar – Llorente, Morata

Continue Reading

TABELLEN

Trending