Før Kampen: Barcelona (H)

Etter tapet i midtuken er det klart for ett forrykende storoppgjør i Madrid da Barcelona kommer på besøk til Metropolitano.

Atlético Madrid – Barcelona: 21:00 (Strive)

Barcelona gjester Metropolitano og Atleti søndag kveld for et storoppgjør i La Liga. Diego Simeones Atletico Madrid er fortsatt ubeseiret på hjemmebane og har vært veldig solide bakover i årets sesong. Atleti har som kjent slitt veldig med å score mål, og på grunn av dette så har flere kamper som vi hadde fortjent å vinne, endt med uavgjort. Presset ligger på Atlético Madrid som ved tap vil være seks poeng bak Real Madrid og Barcelona som begge har spilt en kamp mindre (El Clásico, utsatt). Diego Simeone har fortsatt ikke ledet Atletico Madrid til én seier mot Barcelona i ligasammenheng.

Kampene mot Barcelona bruker som oftest å være veldig tøffe og jevne med få sjanser og de to siste hjemmekampene på Metropolitano har endt 1-1. De siste ti La Liga-kampene mellom Atleti og Barcelona har endt i syv seire for Barcelona og tre uavgjort kamper. Med seier så kan Atlético Madrid ta andreplassen hvis Sevilla taper mot Leganés. Los Rojiblancos har kun vunnet en av de siste seks kampene og laget trenger desperat en positiv opplevelse nå.

Om motstanderen: Barcelona har vunnet tre kamper på rad og de ligger tre poeng foran Atletico Madrid på tabellen. Barcelona har vært nærmest uslåelige på Camp Nou, men på bortebane så har de slitt og resultatene har vært varierende. Messi er så klart den som står med flest målpoeng for Barcelona med åtte mål og fem assist.

Dette blir også første gang Antoine Griezmann gjester Metropolitano etter han forlot Atlético Madrid til fordel for Barcelona. Hvilken mottakelse han får i morgen gjenstår å se, men sannsynligvis er han lite populær når kampen sparkes i gang.

Verdt å nevne:

  • Ved spilletid i denne kampen vil Koke spille sin kamp nummer 300 i La Liga, mot laget, Barcelona, som han spilte mot i sin debut, september 2009.
  • Atlético Madrid har ikke holdt nullen siden 26. oktober (2-0 mot Athletic).
  • Barcelona har kun vunnet tre av sine syv bortekamper i La Liga denne sesongen.

Lagnyheter:

Troppen Simeone har tatt ut til kampen mot Barcelona er da følgende: Oblak, Adán, Arias, Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi, Thomas, Saúl, Koke, Llorente, Herrera, Lemar, Vitolo, Correa, João Félix, Šaponjić, Morata og Correa. Saúl Ñíguez og Thomas Partey er tilbake i troppen etter å ha stått over kampen mot Granada på grunn av suspensjon. Diego Costa, Stefan Savic, José María Giménez mister alle kampen på grunn av skade.

Forventet ellever for Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Saúl – Correa, Thomas, Herrera, Koke – João Félix, Morata

For Barcelona så er Nelson Semedo, Jordi Alba og Dembele alle ute med skader og Sergio Busquets er suspendert.

Forventet ellever for Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Pique, Lenglet, Firpo – Arthur, Rakitic, De Jong – Messi, Suárez, Griezmann

Frente Atleti oppfordrer alle supportere til å være inne på stadion allerede fra oppvarming for å støtte laget!

Det har også blitt gjort intervjuer med Blaugrana denne uken som du kan lese her (vår mann, Emil Karlsen, har blitt intervjuet):

FORZA ATLETI!