Før kampen: Bayer Leverkusen (H)

Etter et skuffende resultat i helgen og en skade på João Félix så trenger laget å slå tilbake i Champions League.

Atlético Madrid – Bayer Leverkusen: 18:55 (Viasat 4/Viaplay)

Atlético Madrid har i de siste kampene som kjent slitt veldig med å score, kun tre mål på de siste seks seriekampene gjør at det er store bekymringer rundt klubben. Men nå er man tilbake i Champions League hvor det har blitt fire mål på de to kampene som er spilt så langt. Dette gir kanskje litt lavere skuldre generelt da Metropolitano desperat trenger en positiv opplevelse nå. Etter de to kampene som er spilt så ligger Atleti kun bak Juventus på målforskjell med fire poeng, ett foran Lokomotiv som står med én seier og ett tap. Leverkusen er tabelljumbo med to tap og må ha poeng for å ha noen som helst sjanse på avansement.

Tabellen er hentet fra VG Live.

Atlético Madrid og Bayer Leverkusen har blitt ett oppgjør vi har blitt veldig kjent med etterhvert. Det ble med møter mellom de to klubbene i 8-delsfinalene i både 2014/15- og 2016/17-sesongen. Tilbake i 2014/15 ble det med 1-0 og hjemmeseire til begge lag, da endte det opp med å skulle avgjøres på straffekonkurranse på Vicente Calderón. Juanfran scorer på den avgjørende straffen og sender Atleti til kvartfinale. Dette etter hele 14 strake straffetreff før Luciano Narsingh bommet og Juanfran traff. To år senere skulle det bli litt mindre spennende. Igjen startet man på BayArena, men denne gangen så gikk Los Rojiblancos av banen med en overbevisende 4-2-seier. Etter dette ble oppgjøret på Vicente Calderón en noe mindre spennende avfære, 0-0 og lite godt spill i en kamp som huskes best blant Atleti-fans for en fantastisk trippelredning av Jan Oblak.

Image result for juanfran bayer leverkusen
Juanfran i det han har avgjort straffekonkurransen.

Dette vil være det første av to oppgjør nå på rappen mot Leverkusen, som betyr at samtidig så vil Juventus ha to oppgjør mot Lokomotiv Moska. Konsekvensen av dette vil være at Atlético Madrid nærmest må vinne disse kampene for å ha muligheter for å toppe gruppa når vi nærmer oss desember. Vi møter et Bayer Leverkusen-lag som har vært ujevne i starten (to tap i Champions Leauge), de ligger på niendeplass i serien på 14 poeng (4-2-2) men har kun to(!) poeng opp til Mönchengladbach og Wolfsburg som leder an. De står med tre kamper uten seier i alle turneringer etter 3-0-tapet mot Eintracht Frankfurt på fredag. Før den spilte de 1-1 mot RB Leipzig og tapte 3-0 mot Juventus i Champions League. Spillermessig så er Kevin Volland toppscorer og den som har skapt mange av målene så langt, med fire mål og to målgivende i ligaen. Det unge stjerneskuddet Kai Havertz er en annen som skiller seg litt ut fra resten. Kun tjue år gammel så har han blitt en meget viktig brikke i laget og han har også kjempet seg inn på det tyske landslaget. Kevin Volland, Charles Aranguiz, Leon Bailey blant mange andre er spillere som også var i klubben ved forrige møte.

Lagnyheter:

Image

Atleti stiller uten Stefan Savic og João Félix som begge er skadet i et par uker, utenom dette stiller man med full tropp.

Elleveren: Oblak – Trippier, Giménez, Felipe, Hermoso – Herrera, Thomas, Saúl – Koke – Correa, Costa.

ANNONSE

Du finner selvfølgelig odds på kampen og alle andre kamper i La Liga og Champions League hos vår samarbeidspartner, Coolbet:  https://www.coolbet.com/en/sports/football/europe/uefa-champions-league  – NB! Det er viktig å gi oss ditt brukernavn dersom du skulle lage konto. Det betyr mye for oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *