Connect with us

Før kampen

Før kampen: Bayer Leverkusen (H)

Published

on

Etter et skuffende resultat i helgen og en skade på João Félix så trenger laget å slå tilbake i Champions League.

Atlético Madrid – Bayer Leverkusen: 18:55 (Viasat 4/Viaplay)

Atlético Madrid har i de siste kampene som kjent slitt veldig med å score, kun tre mål på de siste seks seriekampene gjør at det er store bekymringer rundt klubben. Men nå er man tilbake i Champions League hvor det har blitt fire mål på de to kampene som er spilt så langt. Dette gir kanskje litt lavere skuldre generelt da Metropolitano desperat trenger en positiv opplevelse nå. Etter de to kampene som er spilt så ligger Atleti kun bak Juventus på målforskjell med fire poeng, ett foran Lokomotiv som står med én seier og ett tap. Leverkusen er tabelljumbo med to tap og må ha poeng for å ha noen som helst sjanse på avansement.

Tabellen er hentet fra VG Live.

Atlético Madrid og Bayer Leverkusen har blitt ett oppgjør vi har blitt veldig kjent med etterhvert. Det ble med møter mellom de to klubbene i 8-delsfinalene i både 2014/15- og 2016/17-sesongen. Tilbake i 2014/15 ble det med 1-0 og hjemmeseire til begge lag, da endte det opp med å skulle avgjøres på straffekonkurranse på Vicente Calderón. Juanfran scorer på den avgjørende straffen og sender Atleti til kvartfinale. Dette etter hele 14 strake straffetreff før Luciano Narsingh bommet og Juanfran traff. To år senere skulle det bli litt mindre spennende. Igjen startet man på BayArena, men denne gangen så gikk Los Rojiblancos av banen med en overbevisende 4-2-seier. Etter dette ble oppgjøret på Vicente Calderón en noe mindre spennende avfære, 0-0 og lite godt spill i en kamp som huskes best blant Atleti-fans for en fantastisk trippelredning av Jan Oblak.

Image result for juanfran bayer leverkusen
Juanfran i det han har avgjort straffekonkurransen.

Dette vil være det første av to oppgjør nå på rappen mot Leverkusen, som betyr at samtidig så vil Juventus ha to oppgjør mot Lokomotiv Moska. Konsekvensen av dette vil være at Atlético Madrid nærmest må vinne disse kampene for å ha muligheter for å toppe gruppa når vi nærmer oss desember. Vi møter et Bayer Leverkusen-lag som har vært ujevne i starten (to tap i Champions Leauge), de ligger på niendeplass i serien på 14 poeng (4-2-2) men har kun to(!) poeng opp til Mönchengladbach og Wolfsburg som leder an. De står med tre kamper uten seier i alle turneringer etter 3-0-tapet mot Eintracht Frankfurt på fredag. Før den spilte de 1-1 mot RB Leipzig og tapte 3-0 mot Juventus i Champions League. Spillermessig så er Kevin Volland toppscorer og den som har skapt mange av målene så langt, med fire mål og to målgivende i ligaen. Det unge stjerneskuddet Kai Havertz er en annen som skiller seg litt ut fra resten. Kun tjue år gammel så har han blitt en meget viktig brikke i laget og han har også kjempet seg inn på det tyske landslaget. Kevin Volland, Charles Aranguiz, Leon Bailey blant mange andre er spillere som også var i klubben ved forrige møte.

Lagnyheter:

Image

Atleti stiller uten Stefan Savic og João Félix som begge er skadet i et par uker, utenom dette stiller man med full tropp.

Elleveren: Oblak – Trippier, Giménez, Felipe, Hermoso – Herrera, Thomas, Saúl – Koke – Correa, Costa.

ANNONSE

Du finner selvfølgelig odds på kampen og alle andre kamper i La Liga og Champions League hos vår samarbeidspartner, Coolbet:  https://www.coolbet.com/en/sports/football/europe/uefa-champions-league  – NB! Det er viktig å gi oss ditt brukernavn dersom du skulle lage konto. Det betyr mye for oss!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Før kampen

Før kampen: Liverpool (B)

Published

on

Sesongens viktigste og største kamp står for tur når Anfield venter, og Liverpool er motstander, onsdag kveld.


Det var få, om noen, som levnet Atlético noen sjanse da trekningen ble gjort og suverene Liverpool skulle møte et underpresterende Atlético Madrid. 80/20, 75/25 og lignende fikk vi høre, på spørsmål om hvor store favoritter Liverpool var i forkant av dobbeltoppgjøret.

Etter at Atlético på imponerende vis tok første steg i Madrid og vant 1-0, er plutselig status helt annerledes. Oddsmarkedet holder nå Atlético som favoritter i forkant av møte på Anfield til å ta seg videre, og det er nå en langt mer åpen kamp enn det man hadde spådd på forhånd.

Om motstanderen

Liverpool har hatt en helt eventyrlig Premier League-sesong. Laget er helt suverene i den engelske serien og leder med hele 25 poeng ned til Manchester City. Kun seks poeng er nå nødvendig før Liverpool er seriemester for første gang under Premier League-æraen.

Den siste tiden, etter at Liverpool tapte i Madrid, har derimot laget slitt langt mer. Tap mot både Chelsea (2-0) og Watford (3-0), samt knepne seiere mot Bournemouth (2-1) og West Ham (3-2) gjør at laget kanskje er mer sårbare nå enn tidligere. Samtlige av disse resultatene siden første oppgjør ville Atlético ha avansert med.

For Liverpool er stort sett de aller viktigste med, med unntak av deres svært solide keeper, Alisson. Den brasilianske målvakten pådro seg en skade tidligere denne uken og er bekreftet ute til denne kampen. At kaptein Jordan Henderson er tilbake, er derimot en boost for laget som sårt trenger en leder i en kamp som dette.

Verdt å vite

 • Liverpool har aldri tapt et dobbeltoppgjør i Europa under ledelse av Jürgen Klopp.
 • Diego Simeone og Atlético Madrid har ikke røket ut i Europa mot et lag som ikke inkluderer Cristiano Ronaldo.
 • Sist Atleti var på Anfield (i 2010), gikk Atlético videre på bortemål etter å ha tapt 2-1 i Liverpool. Diego Forlán scoret målet.

Lagnyheter

Troppen til Atlético Madrid har bare sett bedre og bedre ut den siste tiden, og dagen før dagen, har samtlige spillere trent med laget på Anfield. Diego Simeone har også tatt med seg hele stallen på tur til England for den viktigste kampen denne sesongen.

José Giménez klarte derimot å pådra seg en forstuing under treningen og blir høyst sannsynlig ikke involvert i oppgjøret.

Troppen består av: Oblak, Adán, Alex dos Santos, Arias, Trippier, Vrsaljko, Felipe, Giménez, Savic, Hermoso, Lodi, Llorente, Koke, Saúl, Thomas, Vitolo, Carrasco, Correa, Lemar, João Félix, Morata, Diego Costa, Saponjic

Det har ikke vært lekket noen ellever i løpet av uka vi har kun en spådom for elleveren på Anfield. Vi tror på følgende lagoppstilling: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Correa, Thomas, Saúl, Koke – João Félix, Morata

Mer om hva Simeone har å tenke på med lagoppstillingen kan du lese her

Du kan også lese hva som ble sagt på pressekonferansen i forkant av kampen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Sevilla (H)

Published

on

P-A-R-T-I-D-A-Z-O!! Denne helgen er det en ny finale på Metropolitano når en direkte rival, Sevilla, er motstander i kampen om Champions League-plass.


Atlético Madrid – Sevilla 16:00 (Strive Sport, Unibet TV)

Det ble ingen trepoenger sist borte mot Espanyol, men hjemme på Metropolitano er Atlético knallsterke vanligvis. Det er ventet litt av et oppgjør denne helgen når Sevilla gjester Madrid til et ordentlig storoppgjør.

Motstanderen

Sevilla er inne i en veldig spesiell fase av sesongen. Laget fra Andalucia ligger på en veldig fin tredjeplass i La Liga, men tross tabellposisjon, er det fortsatt mye misnøye fra Sevilla-fansen. Laget har blitt buet på i deres to siste hjemmekamper etter kampslutt, og prestasjonene, har i deres øyne, ikke vært gode nok den siste tiden.

Det er ikke lenge siden Sevilla sist var i Madrid. For to uker siden gjestet de nemlig Coliseum Alfonzo Pérez, da Getafe var motstander. Det endte med en kruttsterk 3-0-seier, etterfulgt av en sen seier mot Osasuna hjemme forrige helg.

Til dette oppgjøret er to viktige midtbanespillere ute for Sevilla. Fernando, og tidligere Atlético Madrid-spiller Óliver Torres, soner karantene til dette oppgjøret. Vi får dermed ikke se et gjensyn med Atléticos tidligere akademigutt som det var store forventninger til noen år tilbake.

Verdt å vite

 • Atlético Madrid er ubeseiret i de siste 10 hjemmekampene mot Sevilla i La Liga. Det inkluderer samtlige under Diego Simeones æra. Siste tap kom i 2008.
 • De tre siste oppgjørene mellom disse lagene i La Liga har endt 1-1.
 • Diego Costa har scoret 11 mål på 14 kamper mot Sevilla. Mer enn mot noen annen motstander.
 • Diego Simeone og Julen Lopetegui har møttes tre ganger tidligere. Simeone har vunnet én, de to andre har endt med uavgjort.

Lagnyheter

Fortsatt ser Atlético Madrid sin tropp veldig bra ut nå. Siden sist er Giménez og Herrera tilbake i troppen mens Thomas Lemar, fortsatt er ute med skade, som han pådro seg mot Liverpool. Arias er utelatt.

Troppen består dermed av: Oblak – Adán – Trippier – Vrsaljko – Giménez – Savic – Felipe – Hermoso – Lodi – Koke – Saúl – Herrera – Llorente – Vitolo – João – Carrasco – Diego Costa – Morata – Correa

Forventet ellever denne helgen, ut i fra treningen, er; Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Correa, Llorente, Saúl, Koke – João, Morata.

Du kan her lese hva Diego Simeone hadde å si i forkant av kampen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Espanyol (B)

Published

on

Atlético Madrid er nå inne i en god periode etter seier mot Liverpool og Villarreal. Når tabelljumbo Espanyol er motstander søndag, er det liten grunn til ikke å jakte en ny trepoenger.


Espanyol – Atlético Madrid 16:00 (Strive Sport, Unibet TV)

Atlético Madrid er inne i en god periode nå, med tre seiere og én uavgjort på de siste fire kampene. I en uke hvor man har hatt tøffe motstandere hele veien (Valencia, Liverpool og Villarreal), så har man kommet veldig godt ut av det. Uavgjort på Mestalla, seier mot Liverpool og Villarreal er mer enn forventet.

Spesielt gledelig var det i forrige kamp at man igjen fikk se Kieran Trippier og João Félix tilbake i aksjon med målpoeng umiddelbart i sine comeback. Troppen er i ferd med å bli større og større, og det er god grunn til optimisme fremover.

Motstanderen

Espanyol sin sesong har vært av den blytunge sorten. Laget fra Barcelona begynner å få det meget tøft i kampen om å holde seg i La Liga. Espanyol er nemlig sist med kun 19 poeng på 25 kamper. Det skal riktignok sies at Espanyol har hevet prestasjonene ganske mye etter overgangsvinduet i januar hvor blant annet trener Abelardo Fernández og stjernespiss, Raúl de Tomas, ble hentet inn. Sistnevnte har slitt med en skade den siste tiden, noe som heller ikke har gjort oppgaven enklere for laget. Han er tilbake i troppen til denne kampen.

Sist disse to lagene møttes var det Atlético som gikk seirende ut med 3-1 etter å ha havnet bakpå i førsteomgang. Ángel Correa, Álvaro Morata og Koke scoret målene den gang for Los Rojiblancos.

Verdt å vite

 • Raúl de Tomás har scoret i sine fire første La Liga-kamper for Espanyol.
 • Abelardo har tapt seks av sine syv kamper mot Atlético Madrid.
 • Espanyol har vunnet de to siste hjemmekampene mot Atlético. I begge kampene har man holdt nullen.
 • Atlético har kun vunnet én av de siste ni bortekampene i La Liga, hvor man kun har holdt nullen i én av disse.
 • Atlético Madrid har sluppet inn halvparten (9/18) av målene sine denne sesongen på dødball.

Lagnyheter

Troppen til Atlético Madrid ser bedre og bedre ut med tanke på skadefronten. Det er nå kommet til et punkt hvor det kun er førstelagsspillere som er med i troppen. Troppen mot Espanyol består derfor av: Oblak, Adán, Trippier, Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi, Thomas, Koke, Saúl, Llorente, Vitolo, Carrasco, João Félix, Morata, Diego Costa og Ángel Correa.

 • José Maria Giménez er ikke med i troppen. Han har heller ikke spilt siden han var tilbake i troppen mot Valencia.
 • Santiago Arias er utelatt fra troppen.
 • Thomas Lemar er skadet.

Det er ventet at Yannick Carrasco her får sin første start siden han returnerte til Atleti i januar. Elleveren ser derfor (trolig) slik ut: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Koke, Thomas, Saúl, Carrasco – Correa, Morata

Diego Simeone bekreftet på pressekonferansen før kamp at Oblak er klar etter sin feber, og at han spiller kampen. Du kan her lese hva mer han hadde å si.

Continue Reading

TABELLEN

Trending