Connect with us

Før kampen

Før kampen: Cádiz (H)

Published

on

Siste kamp før vi går inn i årets siste landslagspause skal spilles mot bortesterke Cádiz hjemme på Metropolitano.

Atlético Madrid – Cádiz: 21.00 (Strive Sports)


Et nytt møte med en gammel kjenning

Cádiz har lenge rotet nede på andre nivå i Spania, dette selv om mange ser på de som en av de som tradisjonelt skal være oppe på øverste nivå. Derfor er det knyttet stor spenning til hvordan de kan gjøre det i La Liga for første gang siden 2005/06-sesongen. Dette er også sist gang Atleti møtte de i en offisiell kamp, der kampene endte 3-0 på Vicente Calderón og 1-1 på Ramón de Carranza. Til nå har de gjort det sterkt, og vist at de virkelig hører hjemme i La Liga. Etter åtte kamper spilt befinner de seg på femteplass, likt med Atleti (Som har to kamper mindre spilt). Det som virkelig overrasker mange er at samtlige av deres fire seire har kommet på bortebane så langt denne sesongen. Hjemme har de dog slitt noe mer med to uavgjorte og to tap på de fire første.

Atleti kommer tilbake fra en lang reise til Russland, hvor de spilte 1-1 mot Lokomotiv Moskva. Selv om resultatet er noe skuffende så skal det sies at prestasjonen er blant de bedre Atleti har levert på bortebane de siste par årene. Kampen kunne og burde ha endt med en komfortabel seier til Atlético Madrid hvis effektiviteten var i nærheten av der den burde være. I ligaen har man prestert godt og ligger på en fjerdeplass med færre kamper spilt enn de over. Forrige runde endte i João Félix-show og 3-1-seier i en tøff bortekamp mot Osasuna.

Verdt å vite

  • Atleti har nå den fjerde lengste rekken som ubeseiret i La Ligas historie med 22 kamper. Kun tre lag har klart lengre. (Real Madrid, Real Sociedad og Barcelona).
  • Cádiz har vunnet 4/4 kamper på bortebane så langt denne sesongen.

Lagnyheter

Yannick Carrasco, Vitolo, Sime Vrsaljko og Diego Costa er definitivt ute i morgen. Thomas Lemar var usikker til kampen, men har blitt klar i siste liten. Troppen blir dermed følgende: Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Felipe, Savic, Giménez, Hermoso, Lodi, Sánchez – Koke, Saúl, Herrera, Torreira, Kondogbia, Correa, Lemar, Llorente, Valera – Félix, Suárez, Camello og Saponjic.

Forventet ellever er følgende: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Hermoso – Correa, Koke, Herrera, Saúl – Félix, Suárez.

Før kampen

Før kampen: Chelsea (H)

Sesongens åttendedelsfinale i Champions League skal spilles, først på “hjemmebane”.

Published

on

Etter at Atlético Madrid trakk Chelsea i første utslagsrunde i sesongens Champions League har det skjedd et par endringer i frem mot oppgjøret. Engelske lag har ikke fått lov til å entre Spania for å spille sine kamper i europeiske konkurranser. Dermed har Atleti måtte sett seg nødt til å finne en nøytral bane hvor de kan spille sin “hjemmekamp”. Returoppgjøret blir likevel å være på Stamford Bridge, Chelseas hjemmebane. Banen Atlético har funnet seg er National Arena som ligger i București, Romania. Troppen reiste dit allerede på søndag for å forberede seg til dagens kamp.

Om motstanderen

Chelsea har etter årsskiftet byttet hovedtrener, Frank Lampard gikk ut og tidligere PSG-trener Thomas Tuchel kom inn. Tuchel har til nå ledet Chelsea i 7 kamper, med 5-2-0 i resultater. Til tross for en god mengde poeng har ikke prestasjonene i hver enkelt kamp vært helt overbevisende, sist i uavgjortresultatet mot Southampton. Men totalt sett er laget inne i en positiv periode, mens de rødhvite fra Madrid har hatt utfordringer de siste ukene.

I en mot en-statistikken mellom lagene opp gjennom årene i europeiske konkurranser. Hvert lag har hatt to seire, tre uavgjort og begge lag har scoret 11 mål. Laget som for øyeblikket ligger på 5. plass i Premier League vil forsøke å få med seg et best mulig resultat i dette oppgjøret for å kunne ta seg videre fra en åttendedelsfinale for første gang siden 2013/2014-sesongen, hvor de røk ut i semifinalen.

Verdt å vite

  • Diego Simeone har aldri tapt en hjemmekamp i Champions Leagues utslagsrunder som trener for Atlético Madrid, 9 seiere og 4 uavgjort.
  • Atlético Madrid har kun sluppet inn 1 mål på sine siste 12 hjemmekamper av samme art som har blitt spilt på Vicente Calderón eller Metropolitano.

Lagnyheter

Giménez, Carrasco, Herrera, Vrsaljko og Trippier er utilgjengelige før dagens kamp.

Oblak, Grbić, San Román – Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Garcia, Ricard – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo – Félix, Correa, Suárez, Dembélé, Camello

Mulig ellever er:

Oblak; Ricard, Savić, Felipe, Hermoso, Saúl; Llorente, Koke, Lemar; Félix, Suárez

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Levante (H)

Published

on

For andre gang denne uken er Levante motstander og med poengtap i første møte er kun tre poeng godt nok for Diego Simeones menn.

Atlético Madrid – Levante (16:15) Strive Sports.

Tøff motstand

Onsdagens kamp mot Levante endte med en litt skuffende uavgjort hvor man sitter igjen med en følelse av at Atleti burde klart å ta med seg alle tre poengene. Spesielt en enorm bom fra Ángel Correa frustrerte nok mange. Spanske AS beskriver derfor lørdagens kamp som en “finale” hvor Atlético virkelig må vise sin styrke for å befeste sin posisjon helt på topp. Dette skal ikke bli enkelt dog, Levante har vist seg å være en tøff motstander for de rødhvite mange ganger. Kombinert med ekstremt mange fravær gjør dette til en tøff oppgave for Diego Simeones disipler.

Levante på sin side var nok ganske fornøyd med enda en skalp på onsdag etter at de slo Real Madrid på bortebane kun noen uker tidligere. De ligger helt greit plassert på 11. plass med 28 poeng på 23 kamper, en posisjon de trolig har ambisjoner om å forbedre et par hakk.

Verdt å vite

  • 9-2-0 er fasit på hjemmebane så langt i sesongen for Atlético Madrid. De to uavgjortkampene kom mot Villarreal og Celta Vigo.
  • Levantes toppscorer José Luís Morales står med 10 mål så langt.

Lagnyheter

I det sykestua ser ut til å tømme seg for Covid-pasienter kommer det andre problemer for Atlético Madrid. Thomas Lemar er tilbake mens både Yannick Carrasco og Sime Vrsaljko mister kampen på grunn av skader. José María Giménez er med, men skal også ha slitt med en skade en stund nå. Stefan Savic og Saúl Ñíguez er suspenderte etter de fikk sine femte gule kort på onsdag. Moussa Dembéle og Héctor Herrera er fortsatt ute med Covid-19. Med dette har man følgende tropp:

OBS: Moussa Dembéle har testet negativt og blir likevel med i troppen!

Oblak, Grbic – Felipe, Giménez, Hermoso, Lodi, Álvaro, Ricard – Kondogbia, Koke, Torreira, Llorente, Lemar, VitoloJoão Félix, Correa, Suárez, Moussa Dembéle og Camello.

Forventet ellever: Oblak – Llorente, Giménez, Felipe, Hermoso, Lodi – Koke, Torreira, Lemar – Correa, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Levante (B)

Den første av to oppgjør mot Levante denne uken er i dag. Først på Ciutat de Valencia.

Published

on

I siste uke før Champions League returnerer skal Atlético spille begge sesongens oppgjør mot Levante. Først borte og deretter hjemme, ettersom runde 2 og runde 24 må spilles. Levante ligger for øyeblikket på 11. plass, en plass over hvor de endte forrige sesong. De har dermed mulighet til å klatre forbi både Granada og Celta Vigo med en seier her i dag. Diego Simeone var som vanlig forsiktig i sin vurdering av dagens motstander og dette hadde Cholo å si på pressekonferansen før kampen:

To kamper mot Levante

– Vi tenker på første kampen først og deretter den andre, hvorvidt vi skal spille på vårt vanlige vis eller ikke. Levante har en viktig sesong, hvor de har spilt veldig god fotball, med en trener som jobber rolig og som konkurrer bra.

Luis Suárez, faren for å miste ham i karantene

– Vi har, siden vi ankom klubben, fokusert på neste kamp og viktigheten av den. Vi tenker ikke på andre og mer negative ting.

Forventninger rundt kampen

– Vanskelig, kompleks, slik som alle kamper mot Levante. Det er et lag som spiller veldig bra og som har en klar kampplan, noe de har hatt over lengre tid. De har fått en større tropp og dermed bedre muligheter for rotasjon med bedre spillere og de klarer å gjøre det de ønsker i kampene. Det har ledet dem dit de vil i Copa del Rey, en semifinale, og i ligaen konkurrerer de veldig bra. Hjemmeresultatene deres har vært stort sett vært sentrale i dette.

Verdt å vite

  • Levante har ikke vunnet noen av sine siste 6 kamper mot Atlético Madrid, med kun 1 uavgjort.
  • Atlético har scoret minst 2 mål i sine siste 7 kamper. De rødhvite har ikke hatt 8 på rad med like mange mål per kamp siden 1950.

Lagnyheter

Félix har endelig testet negativt for COVID-19 og er dermed med i troppen til kampen. Dembélé, Lemar og Herrera er fortsatt utilgjengelige.

Troppen til kampen er dermed:

Oblak, Grbić – Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Vrsaljko, Hermoso– Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco – Félix, Correa, Suárez, Camello

Mulig ellever er:

Oblak – Vrsaljko, Savić, Giménez, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Saúl – Correa, Suárez

Continue Reading

TABELLEN

Trending