Connect with us

Før kampen

Før kampen: Celta (H)

Published

on

Etter målfest og tre bortepoeng mot Cádiz står Luis Suárez og Atlético Madrid klare for å møte Celta Vigo på Metropolitano.

Atlético Madrid – Celta Vigo: 21.00 (Strive Sports)


Start på ny viktig periode

Atlético Madrid sitter godt plassert øverst på tabellen syv poeng foran Barcelona og Real Madrid som vant sine kamper denne helgen. Atleti har dog to kamper til gode (kveldens mot Celta samt Levante). Etter en periode som har vært relativt rolig for Atlético etter en tidlig Copa-exit så begynner man nå på en periode hvor kampene kommer tett igjen. Kamp mandag og lørdag denne uken, samt to kamper mot Levante neste uke. Dette før Champions League starter opp igjen. Dette betyr at man nå kommer inn i perioden hvor sesongen blir avgjort. Dette starter med møtet mot Celta i kveld.

Celta Vigo startet sesongen ekstrem svakt og slet voldsomt frem til trener Oscar García fikk fyken og Eduardo Coudet kom inn. Dette satte fyr på laget umiddelbart og de vant så flere kamper på rad. Denne effekten tok dog av etter jul og de har nå seks kamper uten seier inkludert et tap i cupen mot Ibiza. Diego Simeone hadde følgende å si om kveldens motstander:

– Coudet har gitt laget personlighet etter at han kom inn. Mer i angrepet, og de presser bedre og enda høyere. Spillerne er veldig gode og det gir selvtillit. Nå konkurrerer de veldig bra, og fraværet av Aspas ga dem store problemer. Vi vil møte et lag som ikke kommer til å gjøre noe enkelt, vi må ta kampen dit hvor vi kan straffe dem.

Verdt å vite

 • Atlético Madrid står med åtte strake seire i ligaen og har kun tapt én kamp så langt.
 • Luis Suárez er toppscorer med 14 mål på 16 kamper i ligaen.
 • Iago Aspas er bortelagets soleklart viktigste spiller og står med ni mål og seks målgivende pasninger så langt i ligaen.

Lagnyheter

João Félix, Mario Hermoso og Moussa Dembéle er alle ute med Covid-19 noe som også kan være tilfellet for Yannick Carrasco. Sistnevnte kan dog rekke det etter at han nå har testet negativt og det er derfor mulig at han blir tatt med.
Troppen er som følger: Oblak, Grbic – Vrsaljko, Álvaro, Savic, Felipe, Giménez, Lodi – Koke, Torreira, Kondogbia, Saúl, Herrera, Llorente, Lemar, Vitolo – Suárez, Correa, Camello.

– Vi er i et øyeblikk der du kan gi ditt maksimale, men i et annet øyeblikk kan du få det. Vi alle må være påpasselige. Jeg håper de kommer tilbake så snart som mulig. Vi må ta vare på oss selv og høre på samfunnet. Noen ganger er det din tur.

Forventet ellever: Oblak – Llorente, Felipe, Savic, Giménez, Saúl – Koke, Kondogbia, Lemar – Correa, Suárez.

– Først av alt, spillerne trenger å spille og få selvtillit. Mot Celta kan det være Saúl eller Lodi som venstreback, med Vrsaljko på den andre siden. Målet vårt er å ta kampen dit hvor vi kan skape farligheter.

Før kampen

Før kampen: Real Madrid (H)

Published

on

Man snakker ofte om store kamper som en finale i Spania og denne kampen er definitivt verdig å bli kalt en finale. Det er klart for El Derbi Madrileño!

Atlético Madrid – Real Madrid: 16.15 (Strive Sports)

dsa

Kampen i dag mot Real Madrid er nok den viktigste i liga-sammenheng siden en viss kamp på Camp Nou i 2014. Det blir den første “finalen” som markerer starten på slutten av sesongen og dermed det som kan bli en heseblesende innspurt for de tre store klubbene. Ståa er slik: Atlético Madrid leder an før kampen to poeng foran Barcelona med to kamper mindre spilt (de vant sin kamp mot Osasuna 2-0 i går). Real Madrid ligger fem poeng bak med én kamp mindre spilt. Dermed ligger Atleti i en veldig god posisjon i inngangen til kampen og på den andre siden vil kun seier være godt nok for Real Madrid.

Erkerivalen kommer inn til kampen i god form hvor de har hentet seier etter seier de siste ukene. Unntaket fra dette kom nå på mandag hvor de spilte 1-1 mot Real Sociedad, dette poengtapet ga Atleti en viktig luke før årets viktigste kamp. De har på nok slitt enda mer med skader og fravær enn det Atlético Madrid har gjort, men også de begynner å fylle opp troppen igjen. Karim Benzema, Rodrygo og Federico Valverde blant andre har alle kommet tilbake fra skade.

Vi har snakket med Real Madrid-ekspert Shayan Jalilian fra Real Madrid Norge i forkant av kampen. Sjekk ut det intervjuet her:

Verdt å vite

 • Atlético Madrid har ikke vunnet mot Real Madrid siden den europeiske supercupen i 2018 hvor resultatet ble 4-2 etter ekstraomganger
 • Real Madrid er ubeseiret i sine seks kamper i alle turneringer.
 • Atlético Madrid har vært sterke på hjemmebane denne sesongen med kun ett tap på 12 kamper.

Lagnyheter

Kun José María Giménez er ute med skade, det er også meldt at Héctor Herrera ikke vil være med i troppen på grunn av personlige årsaker. Kieran Trippier er endelig tilbake og det samme er Yannick Carrasco! I tillegg har Thomas Lemar ristet av seg smellen fra forrige helg. Troppen er dermed komponert av:

Oblak, Grbic – Trippier, Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Llorente, Lemar, Carrasco, Vitolo – Suárez, Correa, Félix og Dembéle.

Vi forventer følgende ellever: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Saúl – Félix, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Villarreal (B)

Published

on

Diego Simeones menn må snu den negative dynamikken med en seier mot Villarreal som har vist seg å være en tøff motstander de siste årene.

Villarreal – Atlético Madrid: 2100 (Strive Sports)


En tøff motstander i svak form

Villarreal startet sesongen veldig godt under Unai Emery og lå tidlig godt an i kampen om en Champions League-plass. De har dog slitt endel i ligaen etter nyttår og har falt godt bak teten den siste perioden. De innehar nå syvendeplassen og må kjempe med Real Betis og Real Sociedad om Europa League-plassene slik ståa er nå. Europa League er forøvrig en turnering de gjør det meget godt i hvor de nettopp slo Salzburg overbevisende over to kamper.

Atlético Madrid har også slitt den siste tiden og har nå tre kamper uten seier! I tillegg har man nå sluppet inn mål i samtlige av de åtte siste kampene. Men laget har fortsatt en veldig god posisjon i ligaen hvor de ligger tre og to poeng foran Real Madrid og Barcelona som har henholdsvis én og to kamper mer spilt. Men på grunn av den siste tidens svakere resultater er det lov og si at dette er en “must-win” for Atleti og dette på en stadion hvor man har slitt veldig de siste årene.

Verdt å vite

 • Luis Suárez har gått målløs av banen fire kamper på rad. Det er hans lengste rekke i Atlético Madrid
 • Atleti har ikke vunnet på Estadio de la Cerámica siden 2015! Den gang scoret Fernando Torres det avgjørende målet.
 • Villarreal står med tre uavgjorte og ett tap på de fire siste kampene.

Lagnyheter

Sime Vrsaljko og Héctor Herrera er tilbake fra hhv. skade og Covid-19 med det så er det kun Yannick Carrasco, José María Giménez og Kieran Trippier som mister kampen mot Villarreal.

Oblak, Grbic – Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi – Koke, Kondogbia, Saúl, Torreira, Herrara, Llorente, Lemar, Vitolo – João Félix, Suarez, Correa og Dembéle.

Forventet ellever: Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi – Llorente, Koke, Lemar – Correa, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Chelsea (H)

Sesongens åttendedelsfinale i Champions League skal spilles, først på “hjemmebane”.

Published

on

Etter at Atlético Madrid trakk Chelsea i første utslagsrunde i sesongens Champions League har det skjedd et par endringer i frem mot oppgjøret. Engelske lag har ikke fått lov til å entre Spania for å spille sine kamper i europeiske konkurranser. Dermed har Atleti måtte sett seg nødt til å finne en nøytral bane hvor de kan spille sin “hjemmekamp”. Returoppgjøret blir likevel å være på Stamford Bridge, Chelseas hjemmebane. Banen Atlético har funnet seg er National Arena som ligger i București, Romania. Troppen reiste dit allerede på søndag for å forberede seg til dagens kamp.

Om motstanderen

Chelsea har etter årsskiftet byttet hovedtrener, Frank Lampard gikk ut og tidligere PSG-trener Thomas Tuchel kom inn. Tuchel har til nå ledet Chelsea i 7 kamper, med 5-2-0 i resultater. Til tross for en god mengde poeng har ikke prestasjonene i hver enkelt kamp vært helt overbevisende, sist i uavgjortresultatet mot Southampton. Men totalt sett er laget inne i en positiv periode, mens de rødhvite fra Madrid har hatt utfordringer de siste ukene.

I en mot en-statistikken mellom lagene opp gjennom årene i europeiske konkurranser. Hvert lag har hatt to seire, tre uavgjort og begge lag har scoret 11 mål. Laget som for øyeblikket ligger på 5. plass i Premier League vil forsøke å få med seg et best mulig resultat i dette oppgjøret for å kunne ta seg videre fra en åttendedelsfinale for første gang siden 2013/2014-sesongen, hvor de røk ut i semifinalen.

Verdt å vite

 • Diego Simeone har aldri tapt en hjemmekamp i Champions Leagues utslagsrunder som trener for Atlético Madrid, 9 seiere og 4 uavgjort.
 • Atlético Madrid har kun sluppet inn 1 mål på sine siste 12 hjemmekamper av samme art som har blitt spilt på Vicente Calderón eller Metropolitano.

Lagnyheter

Giménez, Carrasco, Herrera, Vrsaljko og Trippier er utilgjengelige før dagens kamp.

Oblak, Grbić, San Román – Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Garcia, Ricard – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo – Félix, Correa, Suárez, Dembélé, Camello

Mulig ellever er:

Oblak; Ricard, Savić, Felipe, Hermoso, Saúl; Llorente, Koke, Lemar; Félix, Suárez

Continue Reading

TABELLEN

Trending