Connect with us

Før kampen

Før kampen: Celta Vigo (B)

Published

on

Ny uke, nye kamper. Tirsdagens kamp for Atlético Madrid er mot Celta Vigo. Etter forrige kamp mot det østligste laget i La Liga går nå turen til det vestligste på Estadio de Balaídos.

Celta Vigo – Atlético Madrid : 22:00 (Strive Sport)

Nå er Atleti virkelig inne i en flott form. Med et målsnitt på litt over to mål per kamp (15 mål på 7 kamper) siden omstarten av ligaen og ikke et eneste tap siden 1. februar kan det sies at det forventes en god opptreden av Cholos menn også i dag. Det skal bemerkes at fire av sju scoringer fra de siste tre kampene har kommet fra straffemerket og at det dermed må skapes mer fra åpent spill. Formen kan være et resultat av flere ting. Gradvise taktiske endringer siden nyåret, men Simeone har også konstatert på pressekonferansen før kampen at Atleti ikke lå på latsiden når ligaen var stengt ned.

Om motstanderen

Celta Vigo er for øyeblikket inne i et litt hvassere spor for tiden enn tidligere i sesongen. De ligger for øyeblikket på 15. plass i ligaen. Laget hadde frem til runde 27 et poengsnitt på rett over et poeng per kamp. Men de siste åtte kampene har de klart å øke snittet og har kun tapt 2 kamper, inkludert en god 2-2 kamp hjemme mot Barcelona. Men Atleti har ikke gått av banen uten å score siden kampen mot Real Madrid og det er forventet at bortelaget blir å presse Os Celestes hardt for et godt resultat.

Celta Vigo er helt nede på 17. plass i ligaen når det kommer til prestasjoner på hjemmebane, med kun 5 seiere på 17 kamper. Og historisk sett har Los Célticos tapt seks av sine åtte siste hjemmekamper mot Los Colchoneros og kun scoret i et av de siste fire oppgjørene. Men hjemmelaget har noen trusler for Oblak og co. Iago Aspas har scoret i fire av sine siste fem kamper, til tross for at tre av disse har vært fra straffemerket. Men han er også den sentrale mannen i angrepet til laget med 13 av lagets 33 mål denne sesongen.

David Juncà, Sergio Álvarez og Denis Suárez er alle ute med skade. Nestór Araújo er ute med gult kort-suspensjon.

Verdt å vite

  • Diego Simeone har vunnet 11 av sine 15 kamper mot Celta de Vigo i La Liga. 7 av disse har vært uten baklengsmål.
  • Atlético er for øyeblikket laget som har gått lengst uten tap i La Liga.

Lagnyheter

Félix fikk seg en smell i ankelen i forrige kamp og er ikke med. Vrsaljko og Hermoso er også enda skadet. Diego Costa er ute med suspensjon etter å ha pådratt seg sesongens 5 gule kort sist kamp. Carrasco skal angivelig slite med magen og er dermed utelatt fra troppen.

Troppen til kampen er altså:

Oblak, Adán – Trippier, Arias, Giménez, Savić, Felipe, Manu Sánchez, Ricard, Lodi – Llorente, Thomas, Herrera, Saúl, Koke, Moya, Vitolo, Lemar – Correa, Morata, Riquelme, Šaponjić, Camello

Forventet startellever er:

Oblak – Arias, Felipe, Savić, Lodi – Koke, Herrera, Thomas, Vitolo – Morata, Correa

Før kampen

Status før sesongens første test

Sesongens første test venter når Numancia er motstander i denne sommerens første treningskamp fredag.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Numancia – Atlético Madrid 19:00

Jakten på et nytt LaLiga-gull, ny spenning og håp. 20 år gamle Marcos Paulo, som denne sommeren er hentet inn fra Fluminense, får trolig sin Atlético Madrid-debut fredag.

Det gjør imidlertid ikke Rodrigo de Paúl som ennå har ferie, men som snart vil være på plass etter et ønske om å starte sesongoppkjøringen med sin nye klubb tidligere.

Luis Suárez har derimot fått forlenget ferien sin med én uke etter en lang sesong med klubb og landslag. Innen kort tid er det ventet at José Giménez og Rodrigo de Paúl er på plass, og gradvis vil troppen bli sterkere og sterkere i tiden fremover.

Spillere som Geoffrey Kondogbia, Saúl, Mario Hermoso og Jan Oblak er allerede på plass og ventet å spille fredagens kamp. Stefan Savic pådro seg en muskelskade tidligere denne uken og blir derfor trolig ikke å se i aksjon.

PÅ PLASS: Mario Hermoso spiller fredagens kamp mot Numancia.

Det har den siste tiden også versert rykter om en potensiell retur for Antoine Griezmann der Saúl går motsatt vei til Barcelona. For øyeblikket ser det ikke ut til å skje. Atlético har ikke råd til å betale franskmannens lønn, og klubben ønsker heller ikke å betale for franskmannen utover Saúl i retur.

Men interessen er der, det bekreftet på mange måter Diego Simeone under et intervju med både MARCA og AS onsdag. Da fortalte han blant annet at de ser etter en spiss.

– Vi kjenner Griezmann, vi snakker med klubben og trenger en spiss. Hvis ikke Griezmann kommer, kommer det en annen, fortalte Simeone til AS og snakket varmt om deres relasjon.

– Vi har et flott forhold, langt over det sportslige. Mine barn spiller med hans barn. Han er en fantastisk spiller og jeg ønsker ham alt godt.

Han bekreftet også at Saúl forrige sesong fortalte klubben at han ønsket å dra til en plass hvor han kunne få en viktigere rolle. Foreløpig er det usikkert om han blir værende eller ikke.

– Hvis han blir, kommer han til å jobbe slik han alltid har gjort. Og hvis han drar, kommer jeg til å huske ham for alt det gode og som en spiller som ga livet sitt for denne klubben, sa Simeone.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Real Valladolid (B)

Årets siste seriekamp står for tur mot nedrykkstruede Real Valladolid

Published

on

Til årets siste kamp og med to poengs ledelse reiser Atleti til José Zorrilla Stadion. Med mindre Real Madrid avgir poeng i sin kamp mot Villarreal er Atlético nødt til å vinne morgendagens kamp. En ligatittel venter på det laget som kommer seirende ut av oppgjørene. Som vanlig har Diego Simeone møtt pressen før morgendagens kamp.

Hvordan er den mentale tilstanden i laget, er dere forberedt?

– Vi har jobbet som hver uke, fokusert på kampen mot Valladolid, mot en motstander som har sine egne behov og vil prøve å spille kampen slik som de alltid gjør, sa Diego Simeone.

En motstander som risikerer nedrykk, kompliserer det utfordringen?

– Vi forstår at alt er alltid mulig i en kamp og selvsagt er Valladolids behov forskjellige enn våre, men like i at de er viktige mål. Ut fra det vil hver av oss bruke våre våpen.

Ni av Atléticos ti ligatitler ble vunnet på siste dag

– Vi søker etter å tilby det beste mulige mesterskapet, å være konkurransedyktig, hvilket er det beste vi har fått til de siste ti årene. Det er en viktig dag og vi vil fortsette å slåss for hva vi vil.

Hvilke følelser har du før kampen?

– Det er en finale. To lag som slåss med forskjellige mål og begge er villig til gi sitt liv for å oppnå det.

Verdt å vite

  • Atlético har vunnet fire av sine siste fem bortekamper mot Valladolid.
  • Simeone har vunnet 89% av sine møter med Valladolid som trener i La Liga.
  • Hjemmelaget har gått 11 kamper uten en seier i La Liga, 6 uavgjort og 5 tap.

Lagnyheter

Savić er utilgjengelig etter han pådro seg sitt 15. gule kort for sesongen i kampen mot Osasuna. Troppen til kampen er følgende:

Keepere: Oblak og Grbić
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo og Carrasco.
Angripere: João Félix, Suárez, Correa og Dembélé.

Mulig startellever til kampen:

Oblak – Trippier, Giménez, Felipe, Hermoso – Llorente, Koke, Saúl, Carrasco – Correa, Suárez

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Osasuna (H)

Sesongens siste hjemmekamp står for tur og motstanderen er Osasuna.

Published

on

Troféet venter på Metropolitano dersom alle dagens resultater går Atletis vei. Dersom Real Madrid ikke får tatt tre poeng på San Mamés, og Atlético vinner hjemme mot Osasuna, er det ingen andre lag som kan ta igjen Los Colchoneros på tabellen.

Hvordan er lagmoralen?

– Vi fortsetter i samme spor som vanlig. Vi må håndtere Osasuna, et lag som historisk sett har konkurrert veldig bra og vil fortsette å gjøre det i kampen. Men jeg ser et lag med entusiasme og alt som kommer med å spille i en Atlético-drakt, sa Diego Simeone på gårsdagens pressekonferanse.

Osasuna har ikke noe spesielt å spille for nå, er det en ideell motstander?

– I fotball kan du ikke velge dine rivaler. Det er ingen små motstandere. Fotball er dag til dag og du må spille i henhold til ditt eget spill.

Hva blir å være nøkkelen til kampen?

– Osasuna er i forandring, i det siste har de brukt en 4-3-3, men de kan fort returnere til en 4-4-2 som har blitt brukt tidligere. De jobber mer jevnt over kampen, med kjappe spillere langs sidene, med folk som kommer bak spissen og en veldig sterk kollektiv arbeidsmoral. Treneren deres har gjort en god jobb i flere år, og det er denne motstanderen vi ser for oss.

Verdt å vite

  • Atlético har vunnet alle sine siste 5 kamper mot Osasuna, hvor Atlético har scoret tre eller flere mål ved fire anledninger.
  • Sist Osasuna tok poeng borte mot Atlético var i 2011 på Vicente Calderon.
  • Ángel Correa kan få sin 200. LaLiga-kamp for Atlético. Da blir han den sjette ikke-spanske spilleren som når dette antallet for Atlético, bak Godin, Luís, Oblak, Perea og Griffa.

Lagnyheter

Lemar er utilgjengelig til kampen, dermed er troppen følgende:

Keepere: Oblak og Grbić
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Llorente, Herrera, Vitolo og Carrasco.
Angripere: João Félix, Suárez, Correa og Dembélé.

Mulig ellever er:

Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Llorente, Koke, Kondogbia, Carrasco – Félix, Suárez

Continue Reading

TABELLEN

Trending