Connect with us

Før kampen

Før kampen: Eibar (B)

Atlético tar turen til Eibar i 19. serierunde.

Published

on

SD Eibar – Atlético Madrid : 21:30 (Strive Sport)

Etter en uvanlig lang pause fra kampfotball for Atleti denne sesongen er det tid for kamp igjen. I en uke hvor Supercopa har vært hovedfokuset for den nasjonale fotballen, har våre menn fått et fortjent avbrekk fra alt annet enn Simeones treningsøkter. Tre viktige poeng ble tatt hjemme mot Sevilla som er en tøff motstander og nå venter Eibar, som vi må møte uten vår kjære kaptein Koke.

Eibar ligger for øyeblikket på 15. plass i La Liga og røk nettopp ut av Copa del Rey mot CD Navalcarnero, man kan dermed vente seg et revansjelystent Eibar i dag. De har til tross for dette tatt fra blant annet Sevilla og Barcelona denne sesongen, og Atlético måtte se seg slått borte på Ipurúa forrige sesong i en kamp som endte 2-0. Ut over denne seieren sist har lagene møttes 11 ganger uten at Los Armeros har tatt mer enn 1 poeng.

Kike Garcia har vært involvert i fire av Eibars siste seks mål i ligaen, blant annet med scoring mot Real Madrid og Barcelona. Med scoring mot Atleti vil han være den første Eibarspilleren som har scoret mot alle tre i en La Liga-sesong. Han er inne i sin beste sesong siden 2017-18 og kan bli en trussel mot blant annet Felipe som trenger kampform.

Verdt å vite

  • Kun Iago Aspas (6) har hatt flere målgivende enn Ángel Correa (og Trippier: 5) denne sesongen.
  • Kun mot Real Betis (11) har Luis Suárez scoret flere mål enn mot Eibar (10).

Lagnyheter

Atlético har igjen måtte sett seg nødt til å anke Trippiers dom og han er ikke med i troppen. Koke er som nevnt heller ikke med etter at han pådro seg sitt 5. gule kort for sesongen mot Sevilla og må stå over kampen. Nysigneringen Dembélé har derimot kommet over skaden sin i rekordfart og er med i dag. Herrera og Hermoso er heller ikke helt skadefrie.

Troppen til kampen er:

Oblak, Grbić, San Román – Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Vrsaljko, García – Kondogbia, Torreira, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco – Félix, Correa, Suárez, Dembélé

Mulig ellever:

Oblak – Vrsaljko, Giménez, Felipe, Savić, Carrasco – Llorente, Saúl, Lemar – Correa, Suárez

Før kampen

Før kampen: Real Madrid (H)

Published

on

Man snakker ofte om store kamper som en finale i Spania og denne kampen er definitivt verdig å bli kalt en finale. Det er klart for El Derbi Madrileño!

Atlético Madrid – Real Madrid: 16.15 (Strive Sports)

dsa

Kampen i dag mot Real Madrid er nok den viktigste i liga-sammenheng siden en viss kamp på Camp Nou i 2014. Det blir den første “finalen” som markerer starten på slutten av sesongen og dermed det som kan bli en heseblesende innspurt for de tre store klubbene. Ståa er slik: Atlético Madrid leder an før kampen to poeng foran Barcelona med to kamper mindre spilt (de vant sin kamp mot Osasuna 2-0 i går). Real Madrid ligger fem poeng bak med én kamp mindre spilt. Dermed ligger Atleti i en veldig god posisjon i inngangen til kampen og på den andre siden vil kun seier være godt nok for Real Madrid.

Erkerivalen kommer inn til kampen i god form hvor de har hentet seier etter seier de siste ukene. Unntaket fra dette kom nå på mandag hvor de spilte 1-1 mot Real Sociedad, dette poengtapet ga Atleti en viktig luke før årets viktigste kamp. De har på nok slitt enda mer med skader og fravær enn det Atlético Madrid har gjort, men også de begynner å fylle opp troppen igjen. Karim Benzema, Rodrygo og Federico Valverde blant andre har alle kommet tilbake fra skade.

Vi har snakket med Real Madrid-ekspert Shayan Jalilian fra Real Madrid Norge i forkant av kampen. Sjekk ut det intervjuet her:

Verdt å vite

  • Atlético Madrid har ikke vunnet mot Real Madrid siden den europeiske supercupen i 2018 hvor resultatet ble 4-2 etter ekstraomganger
  • Real Madrid er ubeseiret i sine seks kamper i alle turneringer.
  • Atlético Madrid har vært sterke på hjemmebane denne sesongen med kun ett tap på 12 kamper.

Lagnyheter

Kun José María Giménez er ute med skade, det er også meldt at Héctor Herrera ikke vil være med i troppen på grunn av personlige årsaker. Kieran Trippier er endelig tilbake og det samme er Yannick Carrasco! I tillegg har Thomas Lemar ristet av seg smellen fra forrige helg. Troppen er dermed komponert av:

Oblak, Grbic – Trippier, Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Llorente, Lemar, Carrasco, Vitolo – Suárez, Correa, Félix og Dembéle.

Vi forventer følgende ellever: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Saúl – Félix, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Villarreal (B)

Published

on

Diego Simeones menn må snu den negative dynamikken med en seier mot Villarreal som har vist seg å være en tøff motstander de siste årene.

Villarreal – Atlético Madrid: 2100 (Strive Sports)


En tøff motstander i svak form

Villarreal startet sesongen veldig godt under Unai Emery og lå tidlig godt an i kampen om en Champions League-plass. De har dog slitt endel i ligaen etter nyttår og har falt godt bak teten den siste perioden. De innehar nå syvendeplassen og må kjempe med Real Betis og Real Sociedad om Europa League-plassene slik ståa er nå. Europa League er forøvrig en turnering de gjør det meget godt i hvor de nettopp slo Salzburg overbevisende over to kamper.

Atlético Madrid har også slitt den siste tiden og har nå tre kamper uten seier! I tillegg har man nå sluppet inn mål i samtlige av de åtte siste kampene. Men laget har fortsatt en veldig god posisjon i ligaen hvor de ligger tre og to poeng foran Real Madrid og Barcelona som har henholdsvis én og to kamper mer spilt. Men på grunn av den siste tidens svakere resultater er det lov og si at dette er en “must-win” for Atleti og dette på en stadion hvor man har slitt veldig de siste årene.

Verdt å vite

  • Luis Suárez har gått målløs av banen fire kamper på rad. Det er hans lengste rekke i Atlético Madrid
  • Atleti har ikke vunnet på Estadio de la Cerámica siden 2015! Den gang scoret Fernando Torres det avgjørende målet.
  • Villarreal står med tre uavgjorte og ett tap på de fire siste kampene.

Lagnyheter

Sime Vrsaljko og Héctor Herrera er tilbake fra hhv. skade og Covid-19 med det så er det kun Yannick Carrasco, José María Giménez og Kieran Trippier som mister kampen mot Villarreal.

Oblak, Grbic – Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi – Koke, Kondogbia, Saúl, Torreira, Herrara, Llorente, Lemar, Vitolo – João Félix, Suarez, Correa og Dembéle.

Forventet ellever: Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi – Llorente, Koke, Lemar – Correa, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Chelsea (H)

Sesongens åttendedelsfinale i Champions League skal spilles, først på “hjemmebane”.

Published

on

Etter at Atlético Madrid trakk Chelsea i første utslagsrunde i sesongens Champions League har det skjedd et par endringer i frem mot oppgjøret. Engelske lag har ikke fått lov til å entre Spania for å spille sine kamper i europeiske konkurranser. Dermed har Atleti måtte sett seg nødt til å finne en nøytral bane hvor de kan spille sin “hjemmekamp”. Returoppgjøret blir likevel å være på Stamford Bridge, Chelseas hjemmebane. Banen Atlético har funnet seg er National Arena som ligger i București, Romania. Troppen reiste dit allerede på søndag for å forberede seg til dagens kamp.

Om motstanderen

Chelsea har etter årsskiftet byttet hovedtrener, Frank Lampard gikk ut og tidligere PSG-trener Thomas Tuchel kom inn. Tuchel har til nå ledet Chelsea i 7 kamper, med 5-2-0 i resultater. Til tross for en god mengde poeng har ikke prestasjonene i hver enkelt kamp vært helt overbevisende, sist i uavgjortresultatet mot Southampton. Men totalt sett er laget inne i en positiv periode, mens de rødhvite fra Madrid har hatt utfordringer de siste ukene.

I en mot en-statistikken mellom lagene opp gjennom årene i europeiske konkurranser. Hvert lag har hatt to seire, tre uavgjort og begge lag har scoret 11 mål. Laget som for øyeblikket ligger på 5. plass i Premier League vil forsøke å få med seg et best mulig resultat i dette oppgjøret for å kunne ta seg videre fra en åttendedelsfinale for første gang siden 2013/2014-sesongen, hvor de røk ut i semifinalen.

Verdt å vite

  • Diego Simeone har aldri tapt en hjemmekamp i Champions Leagues utslagsrunder som trener for Atlético Madrid, 9 seiere og 4 uavgjort.
  • Atlético Madrid har kun sluppet inn 1 mål på sine siste 12 hjemmekamper av samme art som har blitt spilt på Vicente Calderón eller Metropolitano.

Lagnyheter

Giménez, Carrasco, Herrera, Vrsaljko og Trippier er utilgjengelige før dagens kamp.

Oblak, Grbić, San Román – Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Garcia, Ricard – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo – Félix, Correa, Suárez, Dembélé, Camello

Mulig ellever er:

Oblak; Ricard, Savić, Felipe, Hermoso, Saúl; Llorente, Koke, Lemar; Félix, Suárez

Continue Reading

TABELLEN

Trending