Connect with us

Før kampen

Før kampen: Eibar (H)

«Vi ber dere kun om å dø for disse fargene, slik vi ville ha dødd for å bære dem. Åtte finaler gjenstår»

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Slik lyder meldingen fra Frente Atleti før dagens kamp når Eibar kommer på besøk til Metropolitano.

Med Barcelona og Real Madrid i storform om dagen, og kun fire seire på de siste ti LaLiga-kampene, er det ikke lenger rom for flere feilskjær om det skal ende med noe stort denne sesongen.

– Vi har en veldig viktig kamp i morgen mot et lag som har det samme målet som oss: Å vinne. Vi har brukt hele uken på å tenke på dette oppgjøret, sa Diego Simeone på gårsdagens pressekonferanse, som savner fansen til stede.

– Vi har alltid følt dem nært oss gjennom disse årene. Det er logisk at når du er på banen, føler du det på en annen måte – og alt det de gjør, gjør oss veldig godt.

Motstanderen

Eibar har denne sesongen slitt stort i Laliga, og er sist før dagens kamp med fire poeng opp til trygg plass. Med kun 22 scoringer denne sesongen på 30 kamper, er det ingen lag som heller har scoret færre mål enn José Luis Mendillibars menn.

Atlético Madrid slet derimot stort i det forrige oppgjøret, da lagene møttes på Ipurua. Eibar-keeper Marko Dimitrovic (!) sendte først hjemmelaget i ledelsen på et straffespark, før Luis Suárez scoret like før pause og også sikret seier like før slutt på straffe.

Eibar må her klare seg uten vidunderbarnet Bryan Gil, samt Pedro Bigas, Yoshinori Muto, Roberto Correa og Pape Diop.

Verdt å vite

 • Marko Dimitrovic er én av to keepere (Yassine Bonnou den andre) som har scoret mål i LaLiga denne sesongen.
 • Atlético Madrid har kun vunnet én av de siste tre oppgjørene mellom lagene på Metropolitano.

Lagnyheter

Etter en periode med flere skader og problemer i troppen, er det til denne kampen kun Luis Suárez og João Félix som er utilgjengelige. Også Moussa Dembélé har fått klarsignal etter at han falt bevisstløs om på trening, mens Marcos Llorente er tilbake etter karantenen mot Real Betis sist. Det samme er Thomas Lemar, som er friskmeldt etter at han måtte trekke seg fra kampen mot Betis.

– Det gjør at vi har flere muligheter og at vi kan bruke de fem byttene. Jeg håper det lykkes, og at alle kan bidra, sier Diego Simeone.

Dermed ser kamptroppen slik ut:

Keepere: Ivo Grbic og Jan Oblak
Forsvarsspillere: J.M. Giménez, Renan Lodi, Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso, Kieran Trippier og Sime Vrsaljko.
Midtbanespillere: Geoffrey Kondogbia, Lucas Torreira, Koke, Saúl, Thomas Lemar, Marcos Llorente, Héctor Herrera, Vitolo og Yannick-Ferreira Carrasco
Angripere: Ángel Correa, Moussa Dembélé og Sergio Camello

Potensiell startellever: Oblak – Vrsaljko, Savic, Giménez, Lodi – Saúl, Koke, Herrera, Carrasco – Llorente, Correa

Før kampen

Før kampen: Osasuna (H)

Sesongens siste hjemmekamp står for tur og motstanderen er Osasuna.

Published

on

Troféet venter på Metropolitano dersom alle dagens resultater går Atletis vei. Dersom Real Madrid ikke får tatt tre poeng på San Mamés, og Atlético vinner hjemme mot Osasuna, er det ingen andre lag som kan ta igjen Los Colchoneros på tabellen.

Hvordan er lagmoralen?

– Vi fortsetter i samme spor som vanlig. Vi må håndtere Osasuna, et lag som historisk sett har konkurrert veldig bra og vil fortsette å gjøre det i kampen. Men jeg ser et lag med entusiasme og alt som kommer med å spille i en Atlético-drakt, sa Diego Simeone på gårsdagens pressekonferanse.

Osasuna har ikke noe spesielt å spille for nå, er det en ideell motstander?

– I fotball kan du ikke velge dine rivaler. Det er ingen små motstandere. Fotball er dag til dag og du må spille i henhold til ditt eget spill.

Hva blir å være nøkkelen til kampen?

– Osasuna er i forandring, i det siste har de brukt en 4-3-3, men de kan fort returnere til en 4-4-2 som har blitt brukt tidligere. De jobber mer jevnt over kampen, med kjappe spillere langs sidene, med folk som kommer bak spissen og en veldig sterk kollektiv arbeidsmoral. Treneren deres har gjort en god jobb i flere år, og det er denne motstanderen vi ser for oss.

Verdt å vite

 • Atlético har vunnet alle sine siste 5 kamper mot Osasuna, hvor Atlético har scoret tre eller flere mål ved fire anledninger.
 • Sist Osasuna tok poeng borte mot Atlético var i 2011 på Vicente Calderon.
 • Ángel Correa kan få sin 200. LaLiga-kamp for Atlético. Da blir han den sjette ikke-spanske spilleren som når dette antallet for Atlético, bak Godin, Luís, Oblak, Perea og Griffa.

Lagnyheter

Lemar er utilgjengelig til kampen, dermed er troppen følgende:

Keepere: Oblak og Grbić
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Llorente, Herrera, Vitolo og Carrasco.
Angripere: João Félix, Suárez, Correa og Dembélé.

Mulig ellever er:

Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Llorente, Koke, Kondogbia, Carrasco – Félix, Suárez

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Real Sociedad (H)

Published

on

Tre kamper igjen, tre finaler gjenstår for Atlético Madrid før vi vet om det blir seriegull eller ikke denne sesongen. Først ute: Real Sociedad på Metropolitano.

Atlético Madrid – Real Sociedad: 22.00 (Strive Sports)


Den tøffeste kampen på papiret

Kun tre kamper igjen av denne La Liga-sesongen som har gitt oss enormt mye mer drama enn vi har gjort for vane de siste årene. Etter lørdagens storkamp mot Barcelona som endte 0-0 så har både Real Madrid og Barcelona hatt sine muligheter til å ta over tabelltoppen. Ingen av de har klart det så langt. Real Madrid spilte søndag 2-2 i en høydramatisk kamp mot Sevilla. Noe som gjorde at Atlético Madrid ble “vinneren” av den forrige runden med tanke på utgangspunktet man hadde. I går kveld spilte Barcelona 3-3 mot Levante og dermed KAN Atleti ved seier i kveld virkelig gjøre det vanskelig for Barcelona å komme tilbake i tittelkampen. Før Atleti og Real Madrid spiller denne 36. runden så ligger Atleti på 77 poeng, Barcelona 76 (én kamp mer spilt) og Real Madrid på 75. Real Madrid har begge rivalene på innbyrdes oppgjør hvis man skulle ende likt.

Over til kveldens kamp! Real Sociedad er i en intens kamp om posisjonene bak topp 4 med Real Betis og Villarreal. Det spilles om plass i enten Europa League (5. og 6. plass) eller Conference League (7. plass), og man vil regne med at alle tre vil kjempe med nebb og klør for å ende på førstnevnte. Real Sociedad har tre seire på de siste fem kampene hvor tapene har kommet borte mot Huesca og hjemme mot Sevilla. På 17 bortekamper har de hentet med seg 26 poeng med 7-5-5 som resultatlinje så langt. Det førstnevnte oppgjøret (på Anoeta) endte med Atleti-seier (0-2) etter mål fra Mario Hermoso og Marcos Llorente, midt i det som var en meget sterk rekke med resultater for Atleti.

Verdt å vite

 • Mario Hermoso, Koke, Thomas Lemar, Stefan Savic, Saúl og Kondogbia må stå over neste kamp hvis de får gult kort.
 • Toppscorer Luis Suárez har ikke scoret siden 21. mars mot Alavés, han har 19 mål så langt denne sesongen.
 • Svensken Alexander Isak er toppscorer for Real Sociedad og står med 14 mål så langt denne sesongen.

Lagnyheter

Thomas Lemar måtte gå av mot Barcelona med skade og er videre bekreftet ute til denne kampen samt helgens kamp mot Osasuna. Klubben har sine tvil om han når siste serierunde, men de håper på dette. Utenom Lemar er troppen helt skadefri per dags dato. Troppen er dermed som følger:

Oblak, Grbic – Vrsaljko, Trippier, Savic, Giménez, Felipe, Hermoso, Lodi – Koke, Kondogbia, Saúl, Torreira, Herrera, Carrasco, Llorente, Vitolo – Félix, Suárez, Dembéle, Correa.

Simeone har trent i følgende lag før kveldens kamp: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Saúl – Correa, Suárez. Det kan også være tilfelle at Saúl benyttes på venstre vingback og Carrasco flyttes lengre frem i banen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Barcelona (B)

En av sesongens viktigste kamper skal spilles, mot Barcelona på Camp Nou.

Published

on

Etter Sevillas sene tap mot Athletic forrige uke er det trolig kun tre lag igjen som kjemper om tittelen. Nevnte Sevilla møter Real Madrid på søndag og Atlético har reist til Barcelona. En kamp som alltid er viktig, men kjennes enda viktigere i dag, så sent i sesongen.

Diego Simeone møtte som vanlig pressen før helgens kamp, men den var i korteste laget denne gangen.

Llorente og Suárez

– Sesongen deres snakker for seg selv. De har hatt en fantastisk sesong, to ekstraordinære spillere, en med mye historie og erfaring, som Luis, viser ting som ikke er forventet av ham. Og Llorente som er inne i et av sine beste år i sin karriere.

Minnene fra 2014, to forskjellige situasjoner, men ser du noen likheter?

– Jeg må være kort i mitt svar, ingen. Etter den kampen var mesterskapet over, et lag vant ligaen, mens nå er det mange flere poeng å spille om. Helt ærlig, ingen.

Hva er nøkkelen til å vinne La Liga?

– Mentaliteten

Koeman er ikke på benken, er det et pluss?

– Nei

Luis Suárez, hvordan ser du på ham?

– Ikke snakk om bare Luis, snakk om hele gruppen. Han er veldig spent.

Om å vinne på Camp Nou

– Det er alltid en første gang for alt i livet. Alltid.

Verdt å vite

 • Barcelona har kun tapt en av deres siste 21 La Liga-kamper mot Atlético Madrid, kampen på Metropolitano i høst. Sist Barcelona tapte begge oppgjørene mot Atleti i en sesong var i 05/06-sesongen.
 • Luis Suárez skal spille sin første kamp mot Barcelona i La Liga. Han har per dags dato møtt 30 lag i ligaen og scoret mot alle.
 • Antoine Griezmann har møtt Atlético 11 ganger i La Liga og har enda til gode å score mot de rødhvite.

Lagnyheter

Giménez og Lodi har slitt litt med det fysiske på trening, men er likevel med i dagens tropp. Troppen til kampen er som følger:

Keepere: Oblak og Grbić
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo og Carrasco.
Angripere: João Félix, Suárez, Correa og Dembélé.

Trolig ellever til kampen:

Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Llorente, Koke, Kondogbia, Lemar – Carrasco, Suárez

Continue Reading

TABELLEN

Trending