Før Kampen: Granada CF (H)

Atlético Madrid er i en periode preget av svake prestasjoner når de huser Granada CF på Wanda Metropolitano og fallhøyden er stor om resultatene uteblir og grepet om Champions League spill glipper og står i fare om spranget blir for langt.

Atlético Madrid – Granada CF 21:00 (Strive, Unibet TV)

Fem kamper er spilt uten en seier, inklusivt et tap i Den Spanske Supercupen på straffespark-konkurranse og sjokktapet mot Cultural Leonesa i Copa Del Rey og i denne perioden har de kun scoret ett mål. Atlético Madrid er etter 22 spilte serierunder plassert på sjette plass i La Liga med sine 36 poeng, tre poeng bak Champions League kvalifiserings-plass. Atlético Madrid sliter offensivt og sjansene er fattige, noe som viser seg igjen i de 22 målene som laget har scoret denne La Liga sesongen.  Resultatene reflekterer også Atléticos skadesituasjon og flere viktige spillere er satt ut av spill i en viktig fase av sesongen.

Om motstanderen

Granada rykket forrige sesong opp fra Segunda División og har i årets La Liga prestert godt sett ut ifra forutsetningene og ligger i skrivende stund på tiende plass i den spanske toppdivisjonen. Granada har faktisk scoret mer mål enn Atlético denne sesongen med sine 27 mål (Atlético har 22). Granadas beste spiller har vært den offensive midtbanespilleren Carlos Fernandez med sine fire mål og to assist på 19 kamper. Granada har historisk sett møtt sin overmakt på bortebane mot Atlético Madrid (Vicente Calderón), hvor de kun har vunnet en gang (1959-60) og i forrige kamp, på Vicente Calderón, endte det med et 7-1 tap for Granada. En ny epoke starter når lagene for første gang møtes på Wanda Metropolitano og Granada tar med seg en 2-1 seier over Espanyol forrige helg i bagasjen.

Verdt å vite

  • Atleti har møtt laget fra Andalusia 51 ganger (31 Seiere, 10 uavgjort, 10 tap).
  • Atleti har huset Granada 25 ganger – 23 i La Liga og to i Copa Del Rey – og vunnet 21 av disse kampene, spilt tre uavgjort og tapt én.
  • Sist gang Atleti huset Granada var 15 oktober, 2016. Nysigneringen Carrasco scoret da hat-trick og Correa scoret ett da Los Rojiblancos vant 7-1.
  • Sist kamp mellom lagene, spilt på Nuevo Los Cármenes endte 1-1.
  • Simeones menn har oppnådd 22 poeng på Wanda Metropolitano, noe som gjør Atleti til det fjerde beste hjemmelaget denne sesongen i serien.
  • Atlético Madrid er på andreplass i La Liga når det kommer til antall mål sluppet inn (15 mål), kun slått av byrival og serieleder Real Madrid (13 mål).

Lagnyheter

Troppen til dagens kamp er som følger; Adán, Oblak, Lodi, Savić, Hermoso, Vrsaljko, M. Sánchez, Ricard, Thomas, Koke, Saúl, Lemar, M. Llorente, Vitolo, Carrasco, Toni Moya, Correa, Šaponjić.

Atlético Madrid har altså kun to spisser med i kamptroppen (Correa & Šaponjić) og Correas naturlige posisjon er egentlig som kantspiller. En gladnyhet er at El Capitan, Koke, er tilbake og styrker midtbanen.

Spillere ute med skade; Felipe, Giménez, Trippier, Arias, Herrera, João Félix, Morata, Diego Costa.

Laget som er prøvd ut på trening består av (4-4-2); Oblak – Vrsaljko, Savic, Hermoso, Lodi – Koke, Llorente, Thomas, Saúl – Correa, Vitolo.

Les deg opp om gårsdagens pressekonferanse med Simeone  her! 

Forza Atleti!