Før kampen: Leganés (H)

Etter noen blytunge dager er det på tide å slå tilbake og revansjere seg når Leganés tar turen fra utkanten i Madrid til Metropolitano. 

Atlético Madrid – Leganés (Strive, Unibet TV) 12:00

Tapet mot Cultural Leonesa har populært blitt kalt den tøffeste kvelden under Simeones ledelse og kanskje var det akkurat det. For etter noen blytunge dager må Atleti nå komme tilbake på vinnersporet dersom det skal være noe håp i La Liga denne sesongen om det aller mest gjeve.

Om motstanderen

Leganés, i likhet med Atlético, har denne uken spilt Copa del Rey, hvor “los pepineros” tok seg videre og vant 1-0 mot Ebro på bortebane. Før dette derimot, var det en veldig tøff fredagskamp mot Getafe hvor man gikk på en skikkelig smell og tapte 3-0 på hjemmebane på Butarque. Nå venter et nytt Madrid-derby for Leganés som i dette vinduet mistet en av sine aller største stjerner, Youssef En-Nesyri, som dro til Sevilla for 20 millioner euro.

Leganés har riktignok fått en oppsving under deres nye- og tidligere Atlético Madrid-trener, Javier Aguirre. Laget har kun tapt én av sine fem siste kamper og står med åtte poeng på disse kampene.

Verdt å vite 

  • Atlético Madrid har vunnet samtlige tre hjemmekamper mot Leganés siden Leganés rykket opp i 2016. (2-0, 4-0 og 1-0).
  • Šime Vrsaljko er tilbake i en Atlético Madrid-tropp for første gang siden mai 2018.
  • Leganés-trener, Javier Aguirre, var Atlético Madrid-trener fra 2006 til 2009.
  • Felipe mister El Derbi Madrileño neste helg ved gult kort her.

Lagnyheter

Diego Simeone har tatt med seg følgende tropp til kampen; Adán, Oblak – Trippier, Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Renan Lodi, Manu Sánchez – Koke, Saúl, Herrera, Thomas, Llorente, Vitolo – João Félix, Morata, Correa, Saponjic og Riquelme.

Thomas Lemar skal visstnok ha gastroenteritt. Koke er tilbake i troppen, men er trolig ikke spilleklar – trolig med grunnet sin posisjon i laget. Diego Costa holder fortsatt på med opptreningen, mens Santiago Arias har pådratt seg en skade. Heldigvis er Kieran Trippier tilbake og det samme er Jan Oblak og Álvaro Morata som ikke var med i troppen mot Cultural Leonesa.

Faktisk har det ikke blitt rapportert om noen antatt ellever denne uken grunnet kort tid etter kampen mot Cultural Leonesa, så dette blir kun en spådom. En sannsynlig ellever kan uansett være; Oblak – Trippier, Savic, Hermoso, Lodi – Correa, Llorente, Thomas, Saúl – João Félix, Morata

Hva Simeone sa før kampen, kan du lese her!

Forza Atleti!