Connect with us

Før kampen

Før kampen: Levante (B)

Published

on

Denne uken går turen for Atleti til Alicante for å møte Levante. Paco Lopéz’ lag har med seg et godt resultat fra forrige runde og kommer til å gi Atlético en god kamp om poengene.

Levante – Atlético Madrid : 19:30 (Strive Sport)

Etter en marginal seier hjemme mot Real Valladolid er Los Colchoneros motiverte for flere trepoengere i kampen om Champions League-plassene. I tirsdagens kamp møter de Levante, som i forrige kamp fikk med seg alle poengene etter en 1-3 seier over tabelljumbo Espanyol. Atleti ligger for øyeblikket likt med Sevilla i antall poeng i ligaen, men er foran på målforskjell og dermed holder de en tredjeplass på tabellen. Sevilla møter Villareal borte neste kamp, et Villareal som har hatt en god hjemmestatistikk denne sesongen.

Om motstanderen

Levante ligger for øyeblikket på en 11. plass på tabellen. Denne sesongen har Levante vært et lag som både scorer og slipper inn en del mål. De har ikke spilt en målløs kamp siden 21. september mot Eibar. Atleti har heller ikke tapt mot Levante i La Liga siden mai 2016 i et 2-1 tap på Ciutat de Valencia. Det skal bemerkes at Levante ikke spiller noen av sine resterende hjemmekamper på Ciutat de Valencia ettersom det gjøres arbeid med denne banen. Atleti er dermed reist til Alicante for å møte Levante på den nye Estadio Olimpico Camilo Cano.

Levantes Roger Martí har scoret i to oppgjør på rad mellom lagene og står for øyeblikket med 11 mål i La Liga denne sesongen. Han har potensiale til å bli en stor trussel for bortelaget. Man må helt ned til 6 mål for å finne nestemann på listen for laget, Borja Mayoral. Levante har hatt noen gode resultater denne sesongen mot lagene i toppen av tabellen. Med hjemmeseier både mot Real Madrid og Barcelona kan Atlético forvente seg en tøff kamp i Alicante. Iván López har slitt med en kneskade hele sesongen og er trolig ikke med. Erick Cabaco er også ryktet å være ute med en ankelskade.

Verdt å vite

  • Diego Costa har vært involvert i fem mål på sine siste fire kamper mot Levante i La Liga.
  • Paco Lopéz har enda til gode å vinne mot Atleti som trener etter tre tap og én uavgjort på hans fire kamper.

Lagnyheter

Det har ikke vært noen spesifikk ellever denne uken som har blitt testet, ut i fra rapportene. Kampene kommer veldig tett for øyeblikket. Derfor spår vi følgende ellever: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Lodi – Correa, Thomas, Saúl, Koke – João Félix, Diego Costa.

Vi forventer spesielt at Koke, Saúl, Lodi og Diego Costa er tilbake i elleveren. Ellers er det usikkert om Giménez vil være i stand til å spille nok en kamp fra start. Vitolo, Carrasco og Llorente er nok heller ikke utenkelig fra start.

Troppen er: Adán, Oblak – Giménez, Arias, Lodi, Savic, Hermoso, Trippier, Manu Sánchez – Koke, Thomas, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Carrasco, Toni Moya – João Félix, Morata, Correa, Šaponjić, Diego Costa.

Du kan også lese hva Diego Simeone sa om kampen på gårsdagens pressekonferanse her!

Før kampen

Før kampen: Real Valladolid (H)

Published

on

Etter et fantastisk resultat borte mot Osasuna på onsdag er det nå tid for første hjemmekamp etter ligarestarten. Denne gang er det Real Valladolid som reiser til Metropolitano.

Atlético Madrid – Real Valladolid : 22:00 (Strive Sport)

Atlético fikk med seg tre viktige poeng i forrige oppgjør for å kjempe om Champions League-plassene. Real Sociedad følger tett bak og har fortsatt en kamp mindre spilt. Men med tap i forrige oppgjør for La Real og møte med Real Madrid i helgen, har Atleti nå mulighet til å sikre seg et større forsprang. Sevilla måtte også gå av banen med bare 1 poeng i går mot Barcelona. Med seier i dag kan dermed Los Colchoneros gå forbi Sevilla på målforskjell og inn på 3. plass.

Om motstanderen

Real Valladolid ligger for øyeblikket på en 15. plass på tabellen. Med kun 7 seiere på 29 kamper denne sesongen har de ikke prestert godt. De hadde en grei start på sesongen med noen respektable resultater mot blant annet Real Madrid og Atlético. Men siden nyåret har de kun klart å vinne 3 kamper som bare har vært 1 mål-seiere. De har slitt hele sesongen med det å score mål, med 0.86 mål i snitt per kamp. Dette er samme snitt som Espanyol som ligger på 19. plass.

Atlético har ikke tapt mot Real Valladolid i de siste ni oppgjørene, hvor Atleti har gått seirende av banen i åtte av dem og holdt nullen i seks. Likevel klarte Atleti kun uavgjort når de møttes på José Zorrilla Stadion i høst i en kamp hvor bortelaget ikke imponerte.

Til tross for lavt målsnitt har Valladolid offensive trusler. Enes Ünal og Sergi Guardiola har forholdsvis 5 og 6 mål denne sesongen. Ünal stikker seg litt ekstra ut her ettersom han har vært direkte involvert i 6 av lagets 13 siste scoringer. Brorparten av lagets scoringer kommer også fra åpent spill.

For Real Valladolid er José Antonio Caro ute med en skade i armen og Sandro Ramírez er antatt å være ute i enda to uker som følge av en muskelskade.

Verdt å vite

  • Atlético har bare tapt en av 12 hjemmekamper mot Real Valladolid, de andre 11 er vunnet, og da må vi helt tilbake til februar 2009 i en kamp som Atleti tapte 1-2.
  • Real Valladolid-trener Sergio González har enda til gode å vinne mot Atleti i sine seks oppgjør til nå (U2 T4).

Lagnyheter

Skadesituasjonen i laget er veldig lik forrige kamp. Felipe er fortsatt ute og ikke forventet tilbake før ut i neste uke i følge Simeone. Vrsaljko er også fortsatt skadet og returdato er ukjent.

Troppen til kampen er som følger:

Oblak, Adán – Trippier, Arias, Giménez, Savić, Hermoso, Sánchez, Lodi – Llorente, Thomas, Herrera, Saúl, Koke, Moya, Carrasco, Vitolo, Lemar – Félix, Correa, Morata, Costa, Šaponjić

Som følge av det tette kampprogrammet og mengden rotasjon som må gjøres på førstelleveren før hver kamp tipper vi at Atleti gjør noen endringer fra forrige kamp. Vi tror startoppstillingen blir:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Hermoso – Félix, Thomas, Koke, Lemar – Llorente, Morata

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Osasuna (B)

Published

on

Etter en tøff start i Bilbao venter hjemmesterke Osasuna på El Sadar onsdag kveld.

Osasuna – Atlético Madrid : 22:00 (Strive Sports)

Etter uavgjort i første kamp trenger Atlético Madrid en seier for å kunne henge med Sevilla som ligger foran, samt Real Sociedad og Getafe i kampen om Champions League. Koke sa selv etter kamp på søndag at det gjensto ti finaler og at alle måtte vinnes. Heldigvis for Atleti snublet både Real Sociedad og Getafe i forrige runde samt at Sevilla som spilte mandag også mistet poeng i den inneværende runden. Det gjør at de rødhvite fra Madrid ligger fem poeng bak Sevilla med én kamp mindre spilt, ett poeng bak Real Sociedad på fjerde og likt med Getafe. De to sistnevnte møter henholdsvis Espanyol og Alavés.

Atleti trenger virkelig en triumf på bortebane. Resultatene der har virkelig vært en akilleshel for Diego Simeones mannskap, med kun tre seire på de 14 kampene man har spilt. 12 mål på disse 14 er også noe som må forbedres om laget skal kvalifisere seg til Champions League kommende sesong.

Om motstanderen

Osasuna på sin side har levert en veldig respektabel sesong og ser ut til å styre mot en plassering midt på tabellen. Det å reise til El Sadar har vist seg veldig tøft for mange, spesielt før jul. De startet comebacket etter pausen med en kruttsterk uavgjort kamp borte mot Real Sociedad. De ligger dermed på 35 poeng og 11. plass.

I første kamp på Metropolitano endte kampen 2-0 etter scoringer av Saúl og Álvaro Morata. Osasuna har kun vunnet ett av de siste ti oppgjørene mot Atleti, noe som var på nettopp El Sadar tilbake i 2014 da det endte 3-0. Etter dette så har de tre påfølgende kampene godt Atleti`s vei, dette med to 3-0-seire i 2016/17 og årets 2-0.

Verdt å vite

  • Atlético Madrid har spilt uavgjort 13 ganger denne sesongen, det er tangering av deres egen rekord.
  • Etter 1-1 mot Athletic så har Atlético Madrid kun vunnet én bortekamp siden årsskiftet, denne seieren kom på Anfield.
  • Helten fra Stamford Bridge tilbake i 2014, Adrián López, stiller på motsatt banehalvdel onsdag.

Lagnyheter:

Etter kampen mot Atheltic er João Félix igjen tilbake etter suspensjonen. De som er ute er Felipe og Vrsaljko, som er ute med skade. Vitolo og João Félix returnerer etter å ha vært ute sist.

Troppen vil trolig se slik ut: Oblak – AdánTrippier – Arias – Savic – Giménez – Hermoso – Lodi – Manú Sánchez – Thomas – Koke – Saúl – Herrera – Lemar – Carrasco – Toni Moya – Correa – Vitolo – João Félix – Diego Costa – MorataŠaponjić

Grunnet tettheten mellom kampene så har det ikke vært like mye tid til å sette en ellever, men denne elleveren ryktes tirsdag kveld: Oblak – Arias, Savic, Giménez, Lodi – Correa, Saúl, Koke, Lemar – João Félix, Diego Costa.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Athletic Club (B)

Published

on

Foto: Soccrates Images/Getty Images

Endelig er La Liga tilbake og i første oppgjør siden mars står Baskerland og San Mamés for tur.

Athletic Club – Atlético Madrid : 14:00 (Strive Sport, TV2 Sport Premium)

På søndag skal klubbene møtes til dyst etter flere måneder uten profesjonell fotball og begge lag er nok lystne på tre poeng tidligst mulig. Atleti kan med seier i denne kampen gå forbi Getafe på tabellen samt Real Sociedad som møter Osasuna. Atlético var inne i en fin form før ligaen måtte settes på vent med 4 seire og 3 uavgjort på de siste 7 kampene. Dette ble avsluttet med et fantastisk resultat mot Liverpool på Anfield i Champions League. Nå må det jobbes hardt for å komme seg inn i en god form for de gjenværende 11 ligakampene, og første kamp blir tøff.

Om motstanderen

Athletic ligger midt på ligatabellen på en 10. plass og har kun 9 seire på sine 27 spilte kamper denne sesongen. Likevel er de finalist i årets Copa del Rey hvor de skal møte Martin Ødegaard og Real Sociedad. Dette er et resultat av at de har vært sterke defensivt i år og er på 3. plass i ligaen når det angår innslupne mål (23) rett bak Atlético Madrid (21). Athletics keeper Unai Simón har også gått av banen ti ganger denne sesongen uten å ha sluppet inn mål. Athletic stiller mannsterkt med kun Oscar de Marcos ute med skade og ingen suspensjoner.

Når lagene møttes på Wanda Metropolitano tidligere i sesongen endte kampen 2-0 til hjemmelaget takket være scoringer fra Saúl og Morata. Men man skal ikke kimse av Athletic på San Mamés, hvor Atlético måtte se seg slått sist sesong.

Verdt å vite

  • Athletic Club har vunnet 7 av sine 13 hjemmekamper denne sesongen og kun tapt 3.
  • Tidligere Atlético Madrid-spiller Raúl García er for øyeblikket Bilbaos toppscorer i La Liga denne sesongen med 9 mål.
  • Det er nå tillatt med 5 bytter for hvert lag resten av sesongen. Det blir spennende å se hvilken innvirkning dette får på kampen.

Lagnyheter

Atlético Madrids tropp har for øyeblikket kun João Félix ute med suspensjon. Dette kommer av at han fikk sitt 5. gule kort for sesongen mot Sevilla forrige runde. Vitolo og Vrsaljko mister også kampen grunnet noe ubehag den siste tiden.

Troppen til kampen består av: Oblak – Adán – Trippier – Arias – Savić – Giménez – Hermoso – Sanchez – Lodi – Koke – Herrera – Thomas – Saúl – Llorente – Lemar – Carrasco – Moya – Correa – Riquelme – Camello – Costa – Morata – Šaponjić

I HUMØR: Diego Simeone strålte på pressekonferansen i forkant av LaLiga-oppstarten mot Athletic.

Vi har tidligere rapportert om hvilken ellever Simeone har testet ut på trening den siste tiden. Derfor blir elleveren trolig som følger:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Lodi – Koke, Thomas, Saúl, Carrasco – Llorente, Costa

Pressekonferansen

Felipe er holdt utenfor troppen til morgendagens kamp, selv om han før utbruddet av COVID-19 i Spania var i fantastisk form for Los Colchoneros. Dette hadde Simeone å si om situasjonen:

– Han vil ikke bli klar til denne kampen, men han blir helt sikkert klar til kampen på onsdag. Han bruker lengre tid på å komme på sitt høyeste nivå, som er veldig sterkt.

Den store overraskelsen her er selvsagt at Marcos Llorente vil bli brukt i en langt mer fremskutt rolle enn tidligere. Som vi har vært inne på tidligere denne uken, ønsker Diego Simeone å gjøre Llorente til en ny versjon av Raúl García. Han ble i likhet med Llorente brukt som en skyggespiss, og grunnet deres enorme arbeidsinnsats og deres fysikk, gir dette nye muligheter for Simeone som nå prøver noe nytt.

Simeone bekreftet også mer eller mindre på lørdagens pressekonferanse at vi vil få se Llorente i en ny rolle.

– Dere vet hvordan vi jobber med situasjonene. Marcos gir oss mange alternativer. Vi kan spille med tre på midten, med Carrasco på topp og Llorente på høyre. Marcos har bra fysikk og han kommer veldig bra inn i boksen. Det beviste han da vi tok ut Costa og satte inn Llorente. Da var han veldig viktig, sa Cholo til pressen.

Continue Reading

TABELLEN

Trending