Connect with us

Før kampen

Før kampen (Levante) H

Published

on

Endelig er La Liga tilbake og årets første kamp står for tur.

Atlético Madrid – Levante 18:30 (Strive, TV2 Sport Premium)

Pakkene er åpnet, julematen er fordøyd og nå venter endelig en ny kamp for vårt kjære, Atleti når Levante er motstander. Etter en god periode med tre strake seiere var det en liten juleferie før vi nå er tilbake igjen for fullt ut sesongen.

I løpet av pausen har det versert sterke rykter om at Edinson Cavani blir Atlético Madrid-spiller – spørsmålet er “bare” når. Litt mer om den saken kan du lese her.

Om motstanderen

Levante, under ledelse av Paco López, har denne sesongen levert over forventing om man ser på tabellen. Laget fra Valencia ligger på en meget fin niende plass i La Liga og står med to strake seiere. Roger Martí har levert en meget god sesong for laget og står med åtte scoringer denne sesongen – det er én mer enn vår toppscorer, Álvaro Morata.

Levante har også denne sesongen vunnet tre bortekamper i La Liga (Real Sociedad, Leganés, Granada). Det er kun én færre en hele forrige sesong.

Verdt å nevne

 • Thomas Lemar står uten målpoeng denne sesongen. Null scoringer og null målgivende har det blitt.
 • Atlético Madrid har vunnet 10 strake hjemmekamper mot Levante.
 • Stefan Savic har nå mistet 15 kamper siden skaden han pådro seg i oktober.
 • Ángel Correa har vært involvert i tre av de fire siste målene til Atleti.

Lagnyheter

Troppen til denne kampen: Adán, Oblak – Trippier, Arias, Hermoso, Felipe, Giménez, Lodi – Thomas, Saúl, Llorente, Herrera, Vitolo – João Félix, Morata, Correa, Camello og Germán.

Diego Costa, Koke, Thomas Lemar og Stefan Savic mister dermed alle kampen grunnet skade, mens Ivan Saponjic igjen er vraket. Šime Vrsaljko er fortsatt ikke 100% tilgjengelig, men begynner å nærme seg et klarsignal, sies det.

Laget som har blitt testet på trening mot slutten av denne uken er; Oblak – Trippier, Felipe, Giménez, Lodi – Correa, Herrera, Thomas, Saúl – J. Félix, Morata

Som dere ser vil også Filipe Luis få sin velfortjente hyllest fra Atlético-fansen på samme måte som Juanfran fikk for ikke lenge siden.

– Jeg savner dere veldig mye og håper å sparke i gang året med en seier i morgen, sier Filipe Luis i forkant av kampen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Celta Vigo (B)

Published

on

Ny uke, nye kamper. Tirsdagens kamp for Atlético Madrid er mot Celta Vigo. Etter forrige kamp mot det østligste laget i La Liga går nå turen til det vestligste på Estadio de Balaídos.

Celta Vigo – Atlético Madrid : 22:00 (Strive Sport)

Nå er Atleti virkelig inne i en flott form. Med et målsnitt på litt over to mål per kamp (15 mål på 7 kamper) siden omstarten av ligaen og ikke et eneste tap siden 1. februar kan det sies at det forventes en god opptreden av Cholos menn også i dag. Det skal bemerkes at fire av sju scoringer fra de siste tre kampene har kommet fra straffemerket og at det dermed må skapes mer fra åpent spill. Formen kan være et resultat av flere ting. Gradvise taktiske endringer siden nyåret, men Simeone har også konstatert på pressekonferansen før kampen at Atleti ikke lå på latsiden når ligaen var stengt ned.

Om motstanderen

Celta Vigo er for øyeblikket inne i et litt hvassere spor for tiden enn tidligere i sesongen. De ligger for øyeblikket på 15. plass i ligaen. Laget hadde frem til runde 27 et poengsnitt på rett over et poeng per kamp. Men de siste åtte kampene har de klart å øke snittet og har kun tapt 2 kamper, inkludert en god 2-2 kamp hjemme mot Barcelona. Men Atleti har ikke gått av banen uten å score siden kampen mot Real Madrid og det er forventet at bortelaget blir å presse Os Celestes hardt for et godt resultat.

Celta Vigo er helt nede på 17. plass i ligaen når det kommer til prestasjoner på hjemmebane, med kun 5 seiere på 17 kamper. Og historisk sett har Los Célticos tapt seks av sine åtte siste hjemmekamper mot Los Colchoneros og kun scoret i et av de siste fire oppgjørene. Men hjemmelaget har noen trusler for Oblak og co. Iago Aspas har scoret i fire av sine siste fem kamper, til tross for at tre av disse har vært fra straffemerket. Men han er også den sentrale mannen i angrepet til laget med 13 av lagets 33 mål denne sesongen.

David Juncà, Sergio Álvarez og Denis Suárez er alle ute med skade. Nestór Araújo er ute med gult kort-suspensjon.

Verdt å vite

 • Diego Simeone har vunnet 11 av sine 15 kamper mot Celta de Vigo i La Liga. 7 av disse har vært uten baklengsmål.
 • Atlético er for øyeblikket laget som har gått lengst uten tap i La Liga.

Lagnyheter

Félix fikk seg en smell i ankelen i forrige kamp og er ikke med. Vrsaljko og Hermoso er også enda skadet. Diego Costa er ute med suspensjon etter å ha pådratt seg sesongens 5 gule kort sist kamp. Carrasco skal angivelig slite med magen og er dermed utelatt fra troppen.

Troppen til kampen er altså:

Oblak, Adán – Trippier, Arias, Giménez, Savić, Felipe, Manu Sánchez, Ricard, Lodi – Llorente, Thomas, Herrera, Saúl, Koke, Moya, Vitolo, Lemar – Correa, Morata, Riquelme, Šaponjić, Camello

Forventet startellever er:

Oblak – Arias, Felipe, Savić, Lodi – Koke, Herrera, Thomas, Vitolo – Morata, Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: RCD Mallorca (H)

Published

on

Etter en god kamp borte mot Barcelona er det tid for å returnere til Metropolitano for dagens oppgjør mot nedrykksplasserte Mallorca.

Atlético Madrid – RCD Mallorca : 22:00 (Strive Sport)

Atleti ønsker Real Mallorca velkommen til Madrid som har med seg et sterkt resultat fra forrige runde. Los Bermellones vant hele 5-1 hjemme mot Celta Vigo og håper nok å kunne overraske denne fredagen. Men Atlético Madrid er i god form for tiden og det er nå 13 kamper siden forrige tap i alle konkurranser. Ei heller har hjemmelaget tapt på sine siste 8 hjemmekamper. Cholo og laget har dermed gode forutsetninger for at snøballen bare skal fortsette å rulle og de fleste forventer nok seier i denne serierunden.

Om motstanderen

RCD Mallorca ligger for øyeblikket på 18. plass i ligaen. Dette er siste nedrykksplass og de har fem poeng opp mot 17. plass, hvor Celta Vigo ligger. Selvom de ikke ligger helt på bunn er Mallorca det laget som har tapt aller flest kamper i ligaen denne sesongen. Tjue tap på trettitre kamper og kun 8 seiere. Til tross for en imponerende seier i forrige runde har bortelaget bare vunnet 3 av sine siste 14 kamper og tapt hele 9 av disse. De kan dermed sies å være i veldig dårlig form for tiden. Manolo Reina har også kun klart å holde nullen ved 4 anledninger denne sesongen. Dette kan være farlig for bortelaget ettersom Atleti har scoret i 11 kamper på rad i ligaen og har hatt et målsnitt på 2 mål siden omstarten.

Målvakten Fabri samt venstrebackene Lumor og Koutris er ute med skader av forskjellig grad. Men Mallorca har også to suspensjoner som følge av for mange gule kort. Spiss Ante Budimir fikk sitt 10. gule kort for sesongen mot Celta Vigo og stopperen Martin Valjent fikk sitt 5. i samme kamp. Budimir har vært en viktig spiller for Mallorca og det man får se hvilke alternativer de blir å bruke i stedet.

Verdt å vite

 • RCD Mallorca er det laget som har sluppet inn flest mål i ligaen denne sesongen med 56 baklengsmål.
 • Atlético har kun tapt 1 av de siste 12 hjemmekampene mot Mallorca i La Liga, sist gang var i april 2006.
 • Ante Budimir har vært involvert i 61,5% av Mallorcas bortemål denne sesongen (8/13 – 7 mål og 1 assist), men han er ikke tilgjengelig til kampen.

Lagnyheter

Felipe er utelatt fra troppen av fysiske hensyn og inn trer Álvaro Garcia fra Atleti B. Også Ricard Sánchez er utelatt fra forrige kamp, mens Mario Hermoso enda ikke er klar etter skaden. Det samme gjelder Sime Vrsaljko.

Troppen til kampen er:

Oblak, Adán – Trippier, Arias, Giménez, Savić, Álvaro, Manu Sánchez, Lodi – Llorente, Thomas, Herrera, Saúl, Koke, Moya, Carrasco, Vitolo, Lemar – Félix, Correa, Morata, Costa, Šaponjić

Vi tror startelleveren blir som følger:

Oblak – Trippier, Giménez, Savić, Manu Sánchez – Koke, Herrera, Saúl, Vitolo – Félix, Morata

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Barcelona (B)

Published

on

Fire seiere på rad, men nå venter den tøffeste testen siden Anfield: Barcelona venter på Camp Nou for Atlético Madrid tirsdag kveld.


FC Barcelona – Atlético Madrid 22:00 (Strive Sport)

Atlético Madrid har fått en glitrende start etter at LaLiga-fotballen begynte å rulle igjen. På fem kamper har Atleti klatret fra sjette- til tredjeplass, og har nå en luke på fire poeng ned til Sevilla på fjerdeplass. Kun seks kamper gjenstår, og det er derfor lite rom for feilskjær nå for begge klubber.

Da lagene møttes tidligere denne sesongen var det Barcelona som til slutt gikk seirende ut av duellen. En sen scoring fra Lionel Messi ble avgjørende den gang, men spesielt førsteomgangen fra Atlético var svært imponerende i den kampen. Dette var på et tidspunkt der Atleti slet ekstra mye med å sette ballen i mål.

Om motstanderen

Tross at man kun er to poeng bak Real Madrid og er på andreplass i ligaen, virker det å være fullstendig kaos, og ikke minst misnøye, i Barcelona om dagen. Spesielt salget av den brasilianske midtbanejuvelen Arthur har satt sinnene i kok hos fansen, samtidig som at Miralem Pjanic går motsatt vei fra Juventus. Dette ble bekreftet fra begge klubber mandag ettermiddag.

Ikke nok med det sies det nå fra troverdige Rubén Uría at Quique Setién ikke er Barcelona-trener neste sesong. Mannen som overtok for Ernesto Valverde etter at Barcelona røk ut mot Atlético i Supercopa tidligere i år, skal allerede ha mistet garderoben og klubben angrer på ansettelsen.

Barcelona tapte i helgen terreng til Real Madrid da de spilte 2-2 mot Celta Vigo på bortebane. En sen scoring fra Iago Aspas gjør at det nå begynner å se tungt ut for katalanerne med tanke på seriegull denne sesongen.

Antoine Griezmann møter i morgen sine tidligere lagkamerater for tredje gang siden overgangen forrige sommer. Franskmannen står med åtte LaLiga-scoringer for sin nye klubb denne sesongen og debutsesongen har vært en katastrofe, mener Barcelona-ekspert Tobias Storruste Dahle.

– I utgangspunktet er jeg veldig bevisst på at det er krevende å spille seg inn i Barcelona. Laget har et spesielt spillemønster, som det tar tid å lære seg, men Griezmanns debutsesong har vært en katastrofe. Han lykkes ikke med å time løpene sine, og synes ikke å vite når eller hvor han skal slå pasningene. Ikke har han vært særlig effektiv foran mål heller. Samtidig har han kommet inn i en klubb som har hatt uvanlig mye intern uro, et trenerskifte inkludert. Trenerne hans har heller ikke vært gode nok til å dyrke ham i én posisjon. Er han tiltenkt å erstatte Suarez sentralt eller skal han primært erstatte Dembélé når han er skadet (noe han er stort sett hele tiden)? Jeg gir både Barcelona og Griezmann én sesong på å forbedre situasjonen betraktelig, men neste sesong faller også dommen, sier Tobias.

SSC Napoli v FC Barcelona - UEFA Champions League : News Photo
SKUFFELSE: Antoine Griezmann har vært en skygge av seg selv etter overgangen fra Atlético Madrid.

Verdt å vite

 • Diego Simeone har aldri slått Barcelona i LaLiga-sammenheng (0-5-11).
 • Barcelona har vunnet åtte strake hjemmekamper i LaLiga.
 • Lionel Messi har scoret 11 mål mot Diego Simeones mannskap. Det er mer enn noen annen.

Lagnyheter

Atlético Madrid fikk seg et skikkelig slag for baugen i forrige kamp mot Alavés da både Stefan Savic og Koke fikk gult kort, noe som betyr at de begge må sone kampen på Camp Nou. Spesielt fraværet av Koke vil merkes godt for Atleti. Det var blant annet Diego Simeone veldig tydelig på under gårsdagens pressekonferanse.

– Uten Koke taper vi veldig mye fordi han er svært viktig, som Saúl. Det er de som har vært her lengst og kjenner vår spillemåte best. Det er et stort tap, sa Cholo.

Resten av Simeones pressekonferanse kan du lese her.

I tillegg til fraværet av Koke og Savic, er Sime Vrsaljko fortsatt ute av troppen grunnet skade. Det betyr at Simeone har tatt med seg følgende tropp: Jan Oblak, Antonio Adán – Santiago Arias, Kieran Trippier, Felipe, Mario Hermoso, José Giménez, Álvaro García, Manu Sánchez, Ricard Sánchez, Renan Lodi – Thomas Partey, Saúl Ñíguez, Héctor Herrera, Marcos Llorente, Thomas Lemar, Vitolo, Yannick-Ferreira Carrasco – João Félix, Álvaro Morata, Ángel Correa, Ivan Saponjic, Diego Costa.

Ingen ellever har heller denne uken rukket å bli testet, som vi i hvert fall vet om. Derfor spår vi følgende ellever: Oblak – Trippier, Giménez, Felipe, Lodi – Llorente, Herrera, Thomas, Saúl – João Félix, Diego Costa.

Continue Reading

TABELLEN

Trending