Før kampen: Leverkusen (B)

En potensielt avgjørende kamp i Tyskland venter hvor Atlético Madrid allerede kan sikre avansementet.

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 21:00 (Viasport 3)

Forrige møte: Det var en ganske absurd kamp sist disse to møttes i forrige runde, nå møtes de igjen. Atlético Madrid vant kampen 1-0 etter scoring fra Álvaro Morata i det som var en fryktelig tam kamp fra hjemmelagets side. Den kampen vil derimot ikke bli husket for dette, men at Koke (!) av alle, ble buet av banen da Morata ble satt inn. Mer om dette kan du lese her.

GLEDESRUS: Álvaro Morata scoret et enormt viktig mål hjemme mot Bayer Leverkusen sist, og svarte med å feire mot benken hvor Diego Simeone og Koke befant seg under spesielle omstendigheter. (FOTO: Angel Martinez/Getty Images)

Om motstanderen: Vår motstander, Bayer Leverkusen, er inne i en tung periode og tyskerne har faktisk ikke vunnet i hjemlig serie siden 28. september, noe som gir fire kamper uten seier. I Champions League er heller ikke status noe bedre og etter tre kamper, står man med null fattige poeng, noe som gjør at hjemmelaget ligger sist på tabellen.

– De har et spennende lag med rikelig av offensivt potensial som de ikke har fått utløst hittil i sesongen. De er Inne i en svak periode, der de ikke har vunnet på sine siste fire kamper og sliter i tillegg defensivt (forsvar og angrep henger ofte sammen under Bosz). Man må alltid se opp for spillere som Havertz og Bailey (i form), samt at Bellarabi og Volland kan irritere vettet av forsvarsspillere. Jeg blir overrasket om de får noe med seg fra kampen, sier Bundesliga-kjenner, Fredrik Tombra om motstanderen.

Tidligere møter: Som kjent har disse lagene møttes flere ganger i Champions League de siste sesongene. Begge gangene har Atlético gått videre over dobbeltoppgjør, hvor man sist vant 4-2 i Tyskland i 2017. I 2015 vant Leverkusen 1-0 i dette oppgjøret, men Atlético klarte med et nødskrik å karre seg videre på hjemmebane etter straffer. Det er altså ingen enkel oppgave som venter her for Atleti.

Verdt å nevne:

  • Álvaro Morata har scoret i fire strake kamper: hans beste rekke i Atleti-trøyen.
  • Atlético Madrid har kun vunnet to av de siste åtte borteoppgjørene i Champions League (Monaco og Lokomotiv Moskva).
  • Atlético Madrid har kun tapt tre av de siste elleve bortekampene i Europa og har også kun tapt én kamp denne sesongen, men med veldig mange uavgjortkamper (7 av de siste 11), så kunne ståa vært bedre.

Lagnyheter

Fortsatt mangler Giménez, Savic og João Félix som alle er ute med skade. Det betyr at Diego Simeone har tatt med seg denne troppen til Tyskland: Oblak, Adán, Conde – Trippier, Arias, Felipe, Hermoso, Lodi, Manu – Thomas, Koke, Saúl, Lemar, Herrera, Llorente, Vitolo – Morata, Correa, Šaponjić og Diego Costa

Verdt å nevne, er at dette er en 20 manns-tropp, det vil si at to spillere skal ut av denne troppen. Trolig blir dette tredjekeeper Sonde, samt Manu eller Saponjic som nå endelig har fått være med Atleti på tur igjen. Mer om hans situasjon kan du lese her.

FANS: Mer enn 500 supportere har tatt turen til Tyskland for å støtte laget.

Det har ikke vært noen klare indikasjoner på hvordan elleveren vil bli, men det ryktes at disse får sjansen fra start: Oblak – Arias, Felipe, Hermoso, Lodi – Correa, Thomas, Saúl, Koke – Diego Costa, Morata

Vitolo kan være en joker inne i elleveren, så ingenting er “bekreftet”.

Forza Atleti!